HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2024 Salı - 12:42

AK Partili Boztepe’den o projelere tepki: Bunun adı katliamdır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi AK Partili Hüsnü Boztepe Foça’da “hobi bahçeleri” ve “ekolojik tarım” adı altında yapılaşmaların artmasına dikkat çekti. Yeniköy’de “Foça Yeniköy Cennet Bahçeleri” projelerini örnek gösteren Boztepe, “Tarım arazilerinin son dönemde değişik isimlerle yapılaşmaya açıldığını görüyoruz. Bunları yapanlar ve izin verenler hakkında suç durusunda bulunacağız. İzin vermek katliama ortak olmaktır” dedi.

AK Partili Boztepe’den o projelere tepki: Bunun adı katliamdır!

Tarım alanlarınının çeşitli projeler adı altında yapılaşmaya açıldığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe Foça ilçesini örnek gösterdi. Foça’nın Yeniköy bölgesinde tanırımına başlanan “Cennet Bahçeleri” isimli projenin imar kanunu ve yönetmeliklere aykırı şekilde faaliyete geçirilmeye çalışıldığını belirten Boztepe, ilçe genelinde bazı isimler adı altında verilen izinlerin bulunduğunu söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun süredir İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliği yapan Boztepe, yeni dönem için Foça’dan Cumhur İttifakı meclis üyesi listesinde yer alırken seçime kısa bir zaman kala bu tür izinlerin artmasına dikkat çekti. 

SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAĞIZ
Boztepe, “İmar durumu olmayan, bu tür işlemler tarım alanlarında yapılıyor. Bakanlık, Büyükşehir ve ilçe belediyesinin yaptığı planlarda görünmeyen işlere ruhsatlar kesiliyor. Belediyelerin bu tür çevre katliamı anlamına gelen işlere onay vermemesi gerekir. Buradan yeni dönemde görev yapacağım Foça Belediyesi’nin yetkililerine sesleniyorum. Şimdiye kadar verdiğiniz usulsüz izinleri iptal ediniz. Derhal gerekeni yapınız. İmar Kanunu’na aykırı işlemler yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. 

EKOLOJİK TARIM KILIFI!
Bu tür işlemlerin ve izinlerin kanunda yerinin olmadığını anlatan Boztepe şunları söyledi: 

“Kullanım amacı ve kapsamı belirgin olmasına rağmen, bazı araziler ekolojik turizm kisvesi altında, Çevre Düzeni Plan notlarına dayanarak özel izinlerle, herhangi bir arazi terk etme zorunluluğu olmaksızın ve yalnızca Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan tek bir izinle, adeta özel bir imar planı yapılmışçasına villa inşaatı ve kullanım hakkı kazanmaktadır. Kanunlar ve kentlerin temelini oluşturan Çevre Düzeni Planları'nın getirdiği kısıtlamaların aksine, bu yöntemle, normal şartlarda mümkün olmayacak derecede büyük rant elde edilmektedir. Ekolojik Tarım Turizmi adı altında verilen bu ruhsatların kötüye kullanımını önlemek için, villa inşaatı ve tasarımına yönelik projelerin engellenmesi, amaç dışı kullanımların önüne geçilmesi ve bu alanlarda yıllık denetimler yapılması gerekmektedir. Eğer bu önlemler alınmazsa, imar planlarının dışında kalan arazilerin talan edilmesi, imar alanlarında adaletsizliğe ve büyük çapta rant peşinde koşulmasına, aynı zamanda verimli tarım arazilerinin ciddi şekilde tehdit altında kalmasına yol açacaktır. Bu ifadeler, ekolojik tarım turizmi adı altında yürütülen projelerin, çevresel ve yasal düzenlemeleri aşarak nasıl bir rant kapısı haline geldiğine ve bu durumun sosyal, çevresel ve ekonomik sonuçlarına dikkat çekmektedir. Bu sorunlarla mücadele etmek için, sıkı denetimler ve yasal düzenlemelerin yanı sıra, kamu bilincinin artırılması ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde hareket edilmesi büyük önem taşımaktadır”

 
Günün iftar menüsü: Enginar Dolması
 
Yunus Emre'nin yaptığı kazanın Acun Ilıcalı'ya faturası ağır oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Alkoç 14 Mayıs 2024 Salı 16:04

Memlekette tarım mı kaldı saman buğday arpa ay çicek yağı aklıníza ne geliyorsa dışarıdan geliyor çiftçiye mazot 45 lira yatı olanlara ötv,siz gübre ve tohum fiyatları ucmuş çiftçi ekip biçemiyor orman alanları talan oluyor önce bunlarí çözebiliyorsanız çözün diyeceğim ama inuda yapamıyorsunuz tribüne oynamayalım

Yorumu oyla      0      0  
Red Kit 26 Mart 2024 Salı 15:19

Hem imar barışı yap hemde şikâyet et.

Yorumu oyla      1      0  
TC misafir 26 Mart 2024 Salı 13:36

Sayın Boztepe bu konuda haklı. Geçmişte birçok kez konu hakkında ben de yorumlar yaptım ve her belediyenin buna göz yumduğundan bahsettim özellikle Menderes ve Bucada yoğun şekilde bu sorun mevcut Kemalpaşada ise villa tarzı yapılarla talan devam etmektedir. Yerel yönetim ve bakanlık sorumluluk açısından eşittir.

Yorumu oyla      0      0  
Yorgun demokrat 26 Mart 2024 Salı 13:21

Menemen seyrekte su uzerinde yuzen pamuk tarlalarina 7 kat imar verenleri niye gormuyosun izmirin belkahvesinden girdiginde dag tas orman arazileri madencilik adi altinda kokunden söküluyor o gormeyem gozleriniz goruyor mu?

Yorumu oyla      3      0  
SOKAK 26 Mart 2024 Salı 13:15

Sayın BOZTEPE'nin bu eleştirisine katılıyorum. Bu konu partiler üstü ve çok ciddi bir konudur. Bunun adı; talan ve yağmanın kamufle edilerek yapılmasıdır. NOKTA

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Ünsal: Karşıyaka Çarşı yeniden doğacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
Bayraklı adayı Önal'dan sosyal projeler vurgusu!
Kahvehane sohbetlerinde, cadde cadde gezerek vatandaşla ve esnafla buluşan ...
CHP Çiğli adayı Yıldız kararsız seçmene seslendi: Dönüşü olmayan yol çıkmaz sokaktır!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; Sandığa çeyrek kala ...
 
Kulislerde 2027 senaryoları: Erken seçim ihtimali!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa ...
CHP Bornova adayı Eşki'den 'doğa' mesajı: Çiçeklerle süslü binaları teşvik edeceğiz!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Güçlü Bornova’yı kurma yolculuğunun ...
CHP'li Bakan'dan 'şeffaflık' çağrısı: Hamza Dağ, mal varlığını açıkla!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhur ...
 
CHP Konak adayı Mutlu: Tebriklerle zaman kaybetmeyeceğiz!
Halkla bir araya gelerek projelerini anlatmaya devam eden CHP Konak Adayı ...
Tugay, tarım grubu ile buluştu: İzmir lokomotifi olabilir!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Tarım ...
Kırkpınar'dan emeklilere 10 bin TL destek vaadi!
Cumhur ittifakı Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, iki önemli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva