HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2016 Pazar - 11:27

AK Partili Boztepe'den CHP'li Başkan'a 'aday'lı yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe CHP’li belediyelerde gündeme getirdiği bankamatik çalışan ve akraba kadrolaşması ile ilgili açıklama yaptı. Kendisini eleştiren isimlere yanıt veren Boztepe, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in 2009’da AK Parti’den aday olmak istediğini söyledi.

AK Partili Boztepe den CHP li Başkan a  aday lı yanıt!

EGEDESONSÖZ - AK Parti’nin CHP’li belediyelerde çalışan bankamatik personel ve akraba kadrolaşması ile ilgili eleştirileri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Menemen ve Çiğli belediyelerinde belediye başkanlarının akrabası olan ve belediyeden maaş alan isimleri açıklayan AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe eleştirilere cevap verdi.

Beztepe’nin hedefindeki ilk isim Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin oldu. Katıldığı bir radyo programında kendi için “devşirme” diyen Şahin’e yanıt veren Boztepe, Şahin’in 2009 yerel seçimleri öncesinde AK Parti’den belediye başkan adayı olmak için girişimde bulunduğunu söyledi. Boztepe, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Yoğun gündem nedeniyle ara verdiğimiz “akraba belediyeciliği” konusunda yaptığımız açıklamalar birilerini fazlasıyla rahatsız etti. Neredeyse tüm sülalesini belediyede işe alan Menemen’in çakma devrimci belediye başkanı Tahir Şahin katıldığı TV ve radyo programlarında ismimi vererek açıklamalarda bulundu. Kendisine ait benzin istasyonunda görevli pompacısını bile gizli koruma adı altında belediyeden maaşa bağlayan başkanı ihmal ettiğim için özür diliyorum. Şimdiden yakın arkadaşı ile 2019 planları yapmaya başlayan, ellerinde testi kapı kapı dolaşan Sayın Şahin şahsıma yanıt verirken kendisinden adam gibi adam diyerek bahsetmiş. Bir kişiye unvan ya da tanımlamayı başkaları yapar, kimin adam kimin madam olduğuna da başkaları karar verir. Birisi eğer kendisini adam yerine koyuyorsa ve bunu ilan ediyorsa burada sorun var demektir. Sayın başkanın siyasi kimliğim ve görevim üzerinden yaptığı değerlendirmeyi de geçmişteki durumunu hatırlatarak yanıtlamak istiyorum. Partisi 2009 yerel seçim öncesi gülü-çiçeği olan Mustafa Sarıgül’e geçmişte destek verdiğin için hakkında alınan disiplin kararı sonrasında AK Parti kapılarını aşındırmadın mı? Menemen’de partimizden aday olmak için çabalamadın mı? Milletvekilleri ve parti yöneticileri üzerinden ‘beni aday yapın’  mesajı göndermedin mi? Tıpkı akraba belediyeciliğinde gösterdiğin başarı ile yazdığın tarihi gerçekleri silerek unutturamazsın” dedi.

TOPLAM 65 BİN TL ALDI
Boztepe geçtiğimiz günlerde kendisini sert bir şekilde eleştiren CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’i de hedef aldı. Bilgin’in Çiğli Belediyesi’nden aldığı maaşı iade etmesi gerektiğini belirtti. Boztepe bu konu ile ilgili de, “ Hakkımda açıklamalar yaparak kamuoyunda gündeme gelmeye ve pirim yapmaya çalışan CHP İl Başkan Yardımcısı Zekiye Dilek Bilgin’e söyleyeceklerim de gündem yoğunluğu nedeniyle ertelendi. Akraba belediyeciliğinde komşusu Menemen’i örnek alan Çiğli’nin Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın bankamatik işçisi Bilgin en son konuşacak kişidir. Sayın Bilgin, belediyeden hiç işe gitmeden, emek harcamadan istifa edene kadar 65 bin TL’ye yakın para almıştır. Kendisine belediyede ne danışıldığını bile izah edemeyen hanımefendinin aldığı siyasi danışmanlık parası asgari ücretli bir kişinin 4 yıllık çalışmasının karşılığıdır. Hanımefendi derhal bu parayı geri ödemeli, hak etmeden aldığı yetimin hakkını geri iade etmelidir. Onurdan, emekten, ahlaktan ve değerden bahsederek duygu sömürüsü yapan bir kişinin benim siyasi geçmişimi ağzına almasından önce yapması gerekenler vardır. Şu da bilinmelidir ki eski defterler açıldığında, şahsınızın geçmiş durumları ortaya konulduğunda insan içine çıkacak siyaset yapacak yüzünüz kalmayacaktır” ifadelerini kullandı. Boztepe ayrıca bu konu ile ilgili çalışmaları sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

 
Göztepe'nin Adana karnesi zayıf!
 
Davutoğlu Rusya'nın o açıklamasına ne yanıt verdi?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
omurga 27 Mart 2016 Pazar 17:49

herkesi kendi mi zannediyor. Tahir Şahin asla parti değiştirmez.

Yorumu oyla      11      5  
Ciglili 27 Mart 2016 Pazar 16:01

Atadan chp liyiz. Ama artik bu isler keyif kacirdi. Ne il den ne de ilceden doyurucu aciklama var. Simdi beni suclarsinız. AKPnın gazına geldi diye.

Yorumu oyla      11      5  
HAKKI TURAN 27 Mart 2016 Pazar 15:38

Evet o parayı geri ödemeli

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam: Bir oscarlık film de AKP eliyle çekiliyor
Tire ve Torbalı’da partisinin ilçe danışma kurulu toplantılarına katılan ...
Bakan'dan flaş AB vizesi açıklaması!
AB ile vizelerin kaldırılması ile ilgili konuşan Bozkır “Vizeler iki ay ...
Davutoğlu'ndan yeni anayasa ve başkanlık çağrısı
Başbakan Davutoğlu, DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği'nde ...
 
CHP’den Manisa’da alternatif açılış töreni!
Manisa’nın Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi'nde dün Başbakan Ahmet ...
CHP İl Başkanı’nı sokak ortasında dövdüler!
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, otomobiliyle evine giderken önünü ...
Demirtaş’tan Kılıçdaroğlu’na ‘Cizre’ çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da Demokratik Toplum ...
 
Yüksel’den gençlere ziyaret: Turnuvaya katıldı!
CHP İl Başkanı, Bornova Belediyesi’nin ülkeye örnek projesi +1 Down Kafe’yi ...
Erdoğan’dan o konsoloslara: Siz kimsiniz!
Erdoğan, MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın ...
CHP'li Bakan'la AK Partili Kaya'dan 'terör' kapışması!
CHP İzmir Milletvekili Bakan, AK Partili mevkidaşı Kaya'nın üslubunun ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva