HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2020 Pazar - 20:43

AK Parti ve MHP'den Başkan Soyer’e ‘İzmirliler Günü’ tepkisi: İzmirlilerin günü 9 Eylül'dür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 3 Mayıs gününün Dünya İzmirliler Günü olarak kutlanacağını açıklamasının üzerine AK Parti ve MHP'den tepki geldi.

AK Parti ve MHP den Başkan Soyer’e ‘İzmirliler Günü’ tepkisi: İzmirlilerin günü 9 Eylül dür

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler günü olarak kutlayacaklarını açıklamasının ardından,Soyer’e  AK Parti ve MHP cephesinden tepki geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyalmedya hesabından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanın Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmesine, "dışı afili içi boş, yersiz bir meşgale" diyerek, beş maddeden oluşan eleştiri oklarını yöneltti.

Başkan sürekli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

1-Duyduk ki Sayın Soyer; eli boşluktan yeni bir icada soyunmuş! 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmiş! Meclise getirilmemiş,İzmir’in dinamiklerinden bir tek görüş alınmamış, STK’lara, odalara, İzmir halkına sorulmamış. Tek dayanak, tarihin trafik plakamıza uygunluğu!

2-Sayın Başkan kendisine yine dışı afili, içi boş, yersiz bir meşgale bulmuştur.En önemlisi de; haksız yere bize yönelttikleri ‘Tek Adam’ eleştirileri ile çelişkiye düşmüştür. Demokrasiyi,dayanışma kültürünü sindirmiş,tarih yazmış bir şehre; bunu dayatmak hak değildir!

3- İzmir’in bir günü vardır. O da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Belkahve’den bu şehre gururla baktığı zafer günüdür. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül tarihidir. Gündem ve ihtiyaç değilken,neden böyle bir arayışa girdiklerini anlamak zor!

4-Ancak bildiğimiz bir şey var; o da çiçek böcek, aşk meşk, bol coşku, bol neşe ve bol dansla bu geminin yürümeyeceği. Bu ülkenin ve şehrin gerçekleri, hiç olmazsa arada bir ciddiyet ister. Gündem salgınla mücadele; ve üzücü ki onlar, başka dünyadalar.

5-Hadi bu kararın yasal gereğini yerine getirmeyişini bir kenara bırakalım.Tek adammış gibi davranmasını; aynı güne denk gelen diğer anma günlerini de! Biri bize şunu söyleyebilir mi? İzmir’in çöpü, ulaşımı, bitirilmeyi bekleyen projeleri,salgınla mücadele günlüğü ne alemde?

Soyer’e  bir tepki de MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den geldi
Şahin, “İzmir 15 Mayıs 1919’da istila edildiğinde ülkemiz kurtuluş savaşına başladı. Halbuki ülkemiz daha önceki işgal edilmiş. İzmir işgal edilince bu ülke kurtuluş savaşı başlattı. İzmir kurtulduğunda da Türkiye kurtuldu. İzmirliler 9 Eylül’ü dünya İzmirliler günü, Türk’ün kurtuluş günü, Türk milletinin düşmanı denize dökme günü olarak zaten kutluyor. Bu tarihle ilgili 100 tane güzellik varken sizin bu tarihi değiştirip alternatif bir şey oluşturmanız biz İzmirlileri kaygılandırıyor. Ne yapmak istiyorsun?” diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Soyer, şimdi de İzmir'imizin doğum günü olan 9 Eylül'e alternatif üretmeye kalkışmış

'İzmirliler Günü' eleştirilerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da katıldı. Kaya, sosyal medya hesabından Soyer'e "İzmir'in tek günü vardır, o da 9 Eylül'dür" dedi.

Kaya açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Göreve geldiği günden beri, herkesin Belediye Başkanı olmaktan uzak bir şekilde, üslup ve davranışlarında bölücülüğü, ayrımcılığı ve kamplaştırmayı esas alan İzmir Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Tunç Soyer, şimdi de İzmir'imizin doğum günü olan 9 Eylül'e alternatif üretmeye kalkışmış.

Güzel İzmir'imizde farklı görüş ve düşüncelerden herkesin, İzmirlilik ruhu ve kıvancıyla kutladığı 9 Eylül tarihi, bir milletin yeniden doğuşunu ilan ettiği tarihtir. İzmir'in tek günü vardır, o da 9 Eylül'dür. İzmirlilerin ortak duygu birlikteliğini hiç kimse bölemez.

9 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, Hasan Tahsin'i, Yüzbaşı Şerafettin'i, bu toprakları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran, saygı ve rahmetle andığımız gündür. İzmir'in günü 9 Eylül'dür.

KALYONCU: BEN DEMİŞTİM İZMİR KABUSLA UYANACAK DİYE!
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu yaptığı açıklamada ise "İzmir milliyetçidir, bir yönden 3 Mayıs TÜRKCÜLER GÜNÜ yakışır güzel İzmir’imize de en yakışını 9 EYLÜL’DÜR. 23 Nisan’da çavbella ile otobüslerde kendini ordan oraya atandan bunun çıkması normal. Vapura isimde aklına pagos gelenden başka bişey beklenmezdi. Ama Milli ve manevi değerleri dikkate alarak geçen sene 09.09.2019’u İzmir’liler günü ilan etseydin olmazmıydı. Böyle işlerle uğraşacaksan benden sana bir öneri 2019’u kaçırdın, illa rakamlarla oynayacaksan 09.09.2035 yılını dünya İzmir’liler yılı ilan et. Şimdiden hazırlan 09.09.2022’ye Kurtuluşun 100. Yılı. Senin aklına başka şeyler gelir, ben şimdiden uyarayım. 09.09.2022’yi dünya İzmir’liler yılı olarak kutla da İzmir’de bi rahatlasın. Ben demiştim İzmir kabusla uyanacak diye.

İZMİR'İN UYDURUK GÜNLERE UYDURUK GÜNDEMLERE DE İHTİYACI YOK
MHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun hedefinde de Soyer var. Osmanağaoğlu açıklamasında "İzmir BB Bşk. Tunç Soyer lüzumsuz işler peşinde koşmaya devam ediyor.En son bir kamyonun kasasında,sergilediği garip hareketlerle,komünist marşı eşliğinde "yolunu bulmaya" çalışan Soyer bu kez de "kafasına göre",tek başına, 3-5 Mayıs tarihini Dünya İzmirliler Günü ilan etmiş. İzmirlinin günü; 15 Mayıs 1919'da çirkin postallarıyla İzmir'imizi kirletmeye teşebbüs eden Yunan'a namlusundaki kurşun ile cevap veren Hasan Tahsin ruhunun huzura erdiği, İzmir'in de bayramı 9 Eylüldür! İzmir'i, İzmirliyi "boş atıp dolu tutma" stratejisiyle oyalayabileceğini sanan müptezellere en güzel cevabı yine İzmirliler vermektedir ve verecektir. İzmirlinin uyduruk günlere de, uyduruk gündemlere de ihtiyacı yoktur!" dedi.

ÇANKIRI: BU DAHİCE FİKRE 'PES' DİYORUZ
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Soyer'e tepki gösterdi. Çankırı açıklamasında "İzmir’in ve İzmirlilerin günü; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde düşman işgalinden kurtuluşu olan 9 Eylül’dür! Tunç Soyer, İzmir’in plakasını gerekçe sunarak bugünü kendince Dünya İzmirliler Günü ilan etmiş.Bu dahice(!) fikre pes diyor, CHP’lilerin de tepkisini bekliyoruz." dedi.

KIRKPINAR: HOPLAMALI-ZIPLAMALI BİR ŞEYLER SÖYLEMİŞ
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise "İzmir B.B Tunç Soyer, yine hoplamalı-zıplamalı bir şeyler söylemiş. Sayın Soyer şunu iyi bilmelidir ki İzmir’in günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının İzmir’i düşmandan kurtardığı gün olan 9 Eylül’dür. 9 Eylül günü demokrasi ve İzmir ile özdeşleşmiştir" dedi.

 
Trafikteki sopalı saldırıda, taraflardan 'küfür' suçlaması
 
İçişleri'nden sokağa çıkma yasağı açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 4 Mayıs 2020 Pazartesi 17:17

2010 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımın isminin Izmır'de yeni kurulacak bir üniversiteye verilmesi önerisi TBMM 'de reddedilmişti.

Yorumu oyla      3      3  
Gürkan 4 Mayıs 2020 Pazartesi 12:30

Yüzde 58 oy almış birine müptezel demek ... İzmir'in uyduruk gündemlere ihtiyacı yokmuş. Evet, yok. Uyduruk olmayan gündeme dönelim. Otogar metro, Ankara-İzmir, İstanbul-İzmir hızlı tren projeleri, Ankara-İzmir, Antalya-İzmir otoyol projeleri, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi, şehir hastaneleri, 2.çevre yolu, İzmir Kuzey Ege Limanı, Kemalpaşa Lojistik Köyü ve bu lojistik köye bağlantı tren hatları( bu bağlantı hatları sayesinde mevcut İZBAN hattı da rahatlatacaktı), körfez dönüşüm projesi(TCDD), Bergama İZBAN hattı, yat limanları, İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu, Vecihi Hürkuş Havaalanı, "Olimpik" statlar ... Bu projeler ve daha fazlası yıllardır yapılmayı bekliyor. Tweet atmaktan başka bu projeler ne oldu, ne zaman yapılacak diye takip edenler var mıdır?

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 4 Mayıs 2020 Pazartesi 07:41

Belediye kendilerine geçse 9 Eylülü kutlamayacak insanlar (Her 29 ekim ve 23 Nisanda hasta olanlar), yine göle maya çalma derdinde. Ya tutarsa..

Yorumu oyla      6      4  
süleyman 4 Mayıs 2020 Pazartesi 06:48

Kemal Mısırlıoğlu denilen Atatürk düşmanı Yunan kazansaydı diyen fesli soytarı ,gerçek Türkiye Cumhuriyeti düşmanı hainin peşinden gidiceksiniz sonrada 9 Eylül den bahsedeceksiniz.Siz ancak cahilleri, hamaset edebiyatı yapan şehit kanlarından kendine kahramanlık çıkaran sokak serserilerini kandırırsınız.Sizler ümmetçi zavallı kullarsınız.

Yorumu oyla      5      4  
Lombak 4 Mayıs 2020 Pazartesi 01:20

9 Eylül tarihi 10 Aralıkçıları rahatsız mı ediyor?

Yorumu oyla      2      6  
9 Eylül 4 Mayıs 2020 Pazartesi 00:55

"Keşke Yunan galip gelseydi!" diyen bir tarihçi(!) vardı. Keşke ona da tepki gösterebilseydiniz diyeceğim ama adam her yere davet bile edildi

Yorumu oyla      5      4  
Oğuz Kaan 3 Mayıs 2020 Pazar 23:47

Tunç başkana kerhen oy vermiştim. Bin defa pişman oldum. Ergen çocuklar plaka muhabbeti yapıp bize dayatması hiç hoş olmadı.

Yorumu oyla      5      8  
yazıklar olsun size 3 Mayıs 2020 Pazar 21:16

sizin bölücü ayrımcı nefret dolu soylemlerinize karşılık böyle bişiyi yadırgamanız normal

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter: Özgür toplum için özgür basın şart
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla ...
CHP'li Sertel: AK Parti hak ihlallerinde istikrarlı!
Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün “istikrarlı” olarak her yıl gerilediğini ...
CHP'li Kılıç'tan sanatçı Onur Akın'la düet
Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir Dayanışması'nı büyütmek için ...
 
Devlet Bahçeli'den seçim mesajı
MHP lideri Bahçeli, "Türk milleti zalim ve demokrasi muhaliflerine asla ...
CHP’li gençlerden twitter çıkartması: Haklıyız kazanacağız!
CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle Twitter’da ...
AK Partili Kırkpınar’dan CHP’li Beko’ya: İşçileri savunmadın, istifa et!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'li Çam'dan fotoğraflı 1 Mayıs tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir önceki dönem Milletvekili Musa Çam, 1 Mayıs’ta ...
İzmirli başkanlar arasında 'İstanbul' gerilimi!
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın CHP İstanbul İl Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan gideceğini görüyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva