HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2022 Perşembe - 12:33

AK Parti İzmir'den Büyükşehir'e körfez salvosu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, körfezde son dönemlerde artan koku problemi için basın açıklaması düzenledi. Körfezin sorunun Gediz olmadığını ve gerekli temizlik çalışmalarının yavaş yapıldığını belirten Sürekli, Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç duyması durumunda yapılabilecek her türlü çalışmada destek olabileceklerini vurguladı.

AK Parti İzmir den Büyükşehir e körfez salvosu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı, İzmir'de son dönemlerde yaşanan yoğun koku sorunu ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Partisinin il başkanlığı binasının karşısında bulunan Manda Çayı'nın yanında basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin hedefinde yerel yönetimler yer aldı.

Düzenlenen basın açıklamasına İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yanı sıra AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İBB Melicis AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal katıldı.

BİZ İSTİKRARLI OLARAK SORUNLARI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ
Koronavirüs salgının bitmesine rağmen İzmir'de maske kullanımının bitmediğine dikkat çeken ve nedenini körfezin kokusuna bağlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Pandem bitti, maskeden kurtulduk derken İzmir'in kokusundan dolayı tekrar maskeye döndük. Bugün burada görüldüğü üzere maskesiz alanda durulmuyor... İzmir'de sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla; sorunun yerinde yaptığımız basın toplantılarımız devam ediyor. Geçmişte ulaşım sorunlarına ve 90 dakikanın kaldırılmasına dikkat çekmek için otobüs duraklarında açıklamalar yaptık. Özel okul ile ilgili imar düzenlemesi konusunda yerinde açıklama yaptık. Körfez turuna çıktık.

Eylül ayında tekne turu yaptık ve körfezdeki durumu birlikte inceleyip gördük. Sayın Başkan seçimden 3 yıl sonra 'ben körfezde yüzeceğim ' demesi vaadi ile ilgili tespitlerimiz yapmıştık. O gün de gördük ki körfezin durumu içler acısıydı ve körfezde yüzmek mümkün değildi. Sayın Başkan doğruyu yaptı ve yüzme denemesinde bulunmadı. Dış körfezden girebilir, iç körfezde denize zaten girmesi mümkün değil. Geldiğimiz noktada ise koku sorunu artarak devam ediyor. Tekne turunda da ifade ettik, sonraki açıklamalarımızda da belirttik. Bu sorunun sebepleri belli. Biz istikrarı olarak sorunları dile getirmeye devam ediyoruz. Zaten sorunun sebepleri teknik olarak da belli" dedi.

BİLİMSEL OLARAK  KÖRFEZİ KİRLETMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Sorunun nedenini 3 ana temele bağlayan Sürekli, "İlk olarak sorunun sebebi dereler... İzmir'deki dereler körfezi kirletiyor. Dereleri temizlemek için gerekli çalışmalar yapılmıyor, tersine yanlış uygulamalar yapılıyor. İkinci olarak ise büyük kanal projesi yetersiz geliyor... Bu projenin rehabilite edilmesi lazım. Bu konuda 4'üncü faz ihalesi yılan hikayesine dönmüştü ve bunun bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtmiştik. Açıklamalarımız sonrası ihale süreci hız kazandı ancak bu süreç yıllarca süren bir sürecin sonunda gerçekleşti. İzmir'in en büyük sorunu yağmur suyu ile kanalizasyonların bir arada olması dedik. Bu sebepten dolayı taşkınlar ve koku sorunları yaşanıyor.

Yağmur suyu ile kanalizasyonların ayrılması lazım ve bunun içinde 5 bin kilometrelik hatların yapılması lazım dedik. Geçtiğimiz sene 662 kilometre açılanırken, yavaş yavaş kaplumbağa hızı ile ilerlemeleri sonrası bu rakam en fazla 700 binlere gelmiştir. Bu sorunlar çözülmeden körfez temizlenmez. Bizim açıklamalarımızdan sonra İBB Başkanı ne cevap verdi? CHP'liler ne dedi? Körfezdeki koku sorununu gündeme getirdikten ve yüzme vaadi ile ilgili açıklamaları yaptıktan sonra soluğu Gediz'de aldılar. Algı operasyonuna başlayıp körfezi Gediz'in kirlettiğini söylediler. Körfezi Gediz kirletmiyor. Bilimsel olarak körfezi kirletmesi mümkün değil. Bu algı operasyonu ile 1 ay oyaladılar gündemi. Şimdi yavaş yavaş doğruyu bulmaya başladılar ve Büyük Kanal ile ilgili projeyi yavaş yavaş hızlandırdılar" diye konuştu.

HANİ GEDİZ KİRLETİYORDU?
Tunç Soyer'in söylemlerinin yavaş yavaş doğru noktaya geldiğini de vurgulayan Sürekli, "Başkan geçtiğimiz günlerde dedi ki 'körfezin kirliliğine sebep olan yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattının aynı kanalda  olması…' Günaydın! Aylar sonra dediğimize geldiniz. Hani Gediz kirletiyordu? Gediz'e gittiniz bunun için... Çiğli'de gerçekleşen bir toplantıda Sayın Başkan rakamlar vermiş kanal ile ilgili ancak orada da rakamlarda yanlışlık var. Yapılacak çok iş var. 3 yıl söylemini geçtiler, döneme yetişir demeye başladılar. Ancak körfezde yüzemez. Diğer vaatler gibi bu vaadinde boş olduğu ortaya çıktı. Sayın Başkanın ilk 100 gününü eleştirirken, 100 gün çiçek böcek laylaylom ile geçti dedik. 6 ayını eleştirirken yerel seçimde cemreler düşecek söylemine atıfta bulunarak cemreler düşecek dediler 'İzmir yerel yönetimde küme düştü' dedik. Geldiğimiz nokta bu.

Koku sorunu bu sene had safhada. Biz eskiden Karşıyaka, Mavişehir, Güzelyalı etkilenirken, bu sene İzmir'in her yerinde büyük bir koku sorunu var. Sayın cumhurbaşkanımız yıllardır koku sorununa dikkat çekiyor. Biz, 3 yıldır görevdeyken farkındalık oluşturmak için bu sorunla ilgili çok açıklama yaptık. Bizler açıklamalarımıza devam edeceğiz. Ama lütfen bir an önce doğruyu bulsunlar, Büyük Kanal’ı rehabilite etsinler. Bir an önce bu dereleri hızlı bir şekilde doğru bir yöntemle temizlesinler. Yanlış yapıyorlar, bilimsel yönden yanlış yapıyorlar. Doğru yöntemi de biz onlara anlatırız. Üç… Bir an önce kaplumbağa hızıyla değil hızlı bir şekilde yağmur suyuyla kanalizasyon hatlarını ayrıştırsınlar. Her şey İzmir için" açıklamasında bulundu.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPARIZ VE DESTEK VERİRİZ
Sorunun çözüm sürecinin uzaması halinde DSİ'nin destek amaçlı çalışma yapıp yapmayacağı sorusuna yanıt veren Sürekli, "3 sebep var bu sorun için... Buralarda hükümet kurumlarına ihtiyaç varsa tabii ki de biz üstümüze düşen görevi yaparız ve destek veririz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onun yetkisine giren ve destekleyeceği bir şey varsa tabii ki destek olur" dedi.

ALLAH KORUSUN İZMİR’İ
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in 'maaşları ödemekte zorluk çekiyoruz' sözlerine hakkında da konuşan Sürekli, "Yavaş yavaş her şeyi kabul ediyorlar... Koku problemini de kabul ettiler. Bu problemin gerçek sebeplerini de ortaya koydular, bizi teyit ettiler. Evet İBB finansal sıkıntıda. Tabii son zamanlarda bunu dünyadaki genel konjonktürel duruma ve Türkiye’deki yansımalarına bağlamak istiyorlar. Bu doğru değil. Türkiye'de bir sürü büyükşehir ve bir sürü belediye var. Ama İBB Sayın Tunç Soyer’in kötü yönetimi nedeniyle finansal krize girdi. Biz bunun böyle olacağını söylemiştik. Seferihisar batık bir belediyeydi. Sayın Başkan Seferihisar’ı iflas ettirmişti. Allah korusun İzmir’in akıbeti öyle olmasın dedik ama olmak üzere. Allah korusun İzmir’i" ifadelerini kullandı.

GECİKMESİNDE KONUŞULACAK KONU VARSA İŞİN BAŞINA DÖNERİZ
Karşıyaka Stadı ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın sık sık dile getirdiği 'proje yok' eleştirilerine de yanıt veren Sürekli, "Stat konusunda Sayın Cemil Tugay’ın başlangıçta samimi yaklaştığına inanıyorum... Stad konusuna olumlu mesafemize onun da katkısı vardır. Ancak geldiğimiz noktada her ne kadar kendisi ‘Bu konu üzerinden siyaset yapmayalım dese de kendisi siyaset yapıyor. Çünkü Cemil Bey çaresiz durumda. Çünkü burayı yapacak olan Karşıyaka Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir Belediyesi ‘Biz buraya 250 bin dolar ayırdık’ dedi. Ama Büyükşehir’in finansal krizde olduğunu biliyoruz. Büyükşehir’de para yok. Büyükşehir’in bu stadı yapması mümkün değil. Onun için ipe un seriyorlar, topu taca atıyorlar. Cemil Bey de çaresiz bu siyasete sığınmak zorunda kalıyor. Hiç oraya girmiyorum... Çünkü söyledikleri doğru değil. Bunlar bu stadı yapamayacaklar. Bir sene bekledik biz, bir şey söylemedik. Başka çareleri araştırmak üzere bir araya gelebiliriz. Bu stadın gecikmesinde konuşulacak konu varsa işin başına döneriz. Bu stat projesini ilk defa ortaya koyan AK Parti’dir. İzmir’deki ilk stat fikri AK Parti’nindir. Bize bu stadı yaptırmadılar, engellediler. Bunu sayın Cemil Tugay da çok iyi biliyor, Karşıyakalılar da çok iyi biliyor. Geleceğe bakalım diyorlarsa ufak tefek yalanlara sığınmasınlar, gerçek dışı ithamlarda bulunmasınlar. Biz burayı yapamıyoruz gelin yeni bir formül bulalım. Gelin, oturalım hep beraber konuşalım. Projelerle ilgili bir sıkıntı yok. Bunlar tartışmaya değmez. Bunlar Cemil Bey’in başlangıçtaki dik duruşuna uymuyor. Büyükşehir'in çaresizliği onu gerçek dışı beyanlarda bulunmaya itmesin" diye konuştu.

HANGİ BÜROKRATI GETİRİRSENİZ GETİRİN SONUÇ DEĞİŞMEZ
İZSU'da yaşanan bürokrat değişikliğinin nedeninin koku sorunun çözülememesi olup olmadığı hakkındaki soruya da yanıt veren Sürekli, "Onlar kendi iç işleri... Ancak İZSU’nun her tarafında sıkıntı var. Sadece kokuda yetersiz kalıyor değil. Kazılıp kapanmayan çukurlar, yapılmayan yatırımlar, kayıp-kaçak oranları… Neresinden tutsanız tel tel dökülüyordu... Ona yönelik bir çalışmadır. Bu zihniyet, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibinin zihniyeti değişmediği müddetçe hangi bürokratı getirirseniz getirin sonuç değişmez diye düşünüyorum" dedi.

 
Muğla'da korkutan yangın!
 
Faiz kararı öncesi dolar 16,50 liraya dayandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 27 Mayıs 2022 Cuma 08:59

Biat kültüründe utanmak yoktur.Ülkeyi bitirdiniz.Pazara çıkılmıyor.Elekterik düğmesini elliyemiyoruz.Cafede çay içmek bile lüks oldu.Çıkmış konuşuyor

Yorumu oyla      2      3  
Ali süreksiz 26 Mayıs 2022 Perşembe 17:14

Akp İzmir kadrosu izmirde muhalefet yaparken bize gelecekten bir kesit sunuyor.Belli ki kendileri genel seçimde muhalefete geçtiklerinde de aynen şuan olduğu gibi safsata haberlerle muhalefet yapıp memleketin asıl sorunlarından çok uzakta konumlanacaklar.İzmir geçtiğimiz dönemlere kıyasla tam tersi koku sorununun büyük kısmının üstesinden gelmiş durumda.Genel bütçede para kalmadığı için birlikte bir çözüm mümkün görünmüyor fakat en azından çalışmalar yakından incelenseydi bu manipülasyon yapılmazdı.İzmir ne yazık ki geçmişten bugüne yanlış planlanmış bir şehir ve altyapı sorunları uzun yıllar içinde çözümlenir.İZSU çalışmaları belki de tarihinin en yoğun döneminde Körfez,yeni kanal bağlantıları,derelerdeki ayrıştırma çalışmaları,temizlik çalışmaları dört bir yandan devam ederken böyle bir dönemde haksız bir eleştiri olarak bile kabul edilmeyecek bir habere sadece gülümsenir.Niyet belli neye niyet eden belli..İzmirli siyasetçiler özellikle hükümet temsilcileri artık vatandaşın gerçek gündemlerine odaklanmalıdır.Aksi durumda büyük bir toplumsal yıkım geliyor yiyecek ekmek bulamazsak bu enkazın altında tüm ülke kalır

Yorumu oyla      4      3  
Yok bir farkınız! 26 Mayıs 2022 Perşembe 15:56

Ülkede ağır bir ekonomik kriz varken, belediyenin ekonomik olarak kötü yönetildiğini söyleyip, eleştirmek tam komedi. Burada akıl verenlerin 25 yıl yönettiği İstanbul'da dereler leş gibi kokuyordu. Kurbağalıdere'nin buradan ne farkı vardı? Akıntının olduğu koskoca Marmara Denizi kirlilikten ne hâle gelmişti, sanırım bunlar çabuk unutuluyor. Diğer unutulan da İzmir'deki Gördes Barajı skandalı. Milyonlar harcanan baraj su tutmuyor. Her türlü yardıma hazır olanlar, baraj neden su tutmuyor?

Yorumu oyla      13      4  
Aklımızla alay etmeyin 26 Mayıs 2022 Perşembe 15:02

Adamlar taktı Gediz'e! Gediz pis değil mi? Buradan tarımsal sulama yapılmıyor mu? Gediz'in leş gibi olması sizin için bir şey ifade etmiyor mu?

Yorumu oyla      14      4  
tuna 26 Mayıs 2022 Perşembe 14:04

tesbitler doğrudur izsuda da belediyede de özel sektörden atılmış muhendisler calısmaktadırlar bizzat tanıdıklarım vardır

Yorumu oyla      3      16  
Bülent Işık 26 Mayıs 2022 Perşembe 13:41

Büyükşehir belediyesi stad yapımı için 250 bin dolar ayırmış. Bakanlığın Otogar metrosu için ayırdığı 3 bin liraya göre iyi para.Otogar metroya ayırdıkları para 200 dolar bile değil. Büyükşehir belediyesi finansal sıkıntıda imiş Türkiye finansal sıkıntıda hazinenin ödeyeceği faizler anaparayı geçmiş.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel iktidara ateş püskürdü: Sokağa çıkacak yüzünü kalmadı!
KİT Üst Komisyonu toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ...
Soyer'e bir tepki de AK Parti'den... Sürekli: Niyetini yine ortaya koydu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Atina Belediye Başkanı Kostas ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'terörle mücadele' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit ...
 
AK Parti'den 'hükümlülere izin' açıklaması
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş: Hükümlülerin Covid- 19 izinlerinin ...
Asgari ücrete ara zam var mı? AK Parti'den açıklama
NTV yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, ...
Sözü Kalın'dan net mesaj: Somut adım atılmazsa...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya Heyeti ile ...
 
AK Partili Nasır’dan Karşıyaka'ya plan müjdesi: Dönüşüme engel kalmadı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi ...
Kılıçdaroğlu: Yolları, köprüleri kamulaştıracağım
Düzce'de kamyoncuların sorunlarını dinleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ...
Bahçeli: Teröre destek veren teröristtir
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörün arkasında duran, yardım ve yataklık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva