HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2021 Pazartesi - 07:03

AK Parti İzmir'de yeniden Sürekli dönemi!

AK Parti İzmir'de il başkanlığı kongresi heyecanı yaşandı. Çok sayıda partili ise kongreye katılmak için Halkapınar Spor Salonu'na adeta akın etti. Kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Pati İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkan adayı Nihat Zeybekçi konuştu. Tek aday olarak seçime giren Sürekli, geçerli 478 oyun 466'sını alarak yeniden il başkanı seçildi.

AK Parti İzmir de yeniden Sürekli dönemi!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir'de kongre heyecanı yaşanıyor.

Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti ve MHP İzmir milletvekilleri, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. 

Tek aday olarak seçime giren Sürekli, 478 oyun 466'sını alarak yeniden başkan seçildi.

ERDOĞAN'DAN MESAJ SELİ

- İL BAŞKANI SÜREKLİ: İZMİR'DE 2023 VE 2024 SEÇİMLERİNİ KAZANACAĞIZ

KONGREDEN KARELER

Mevcut başkan Kerem Ali Sürekli'nin tek aday olarak girdiği seçimde kongre divan başkanlığına ise AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur seçildi. Baybatur açıklamasında "demokratik hayatımızın en güzide kurumları siyasi partilerimizdir. Siyasi partilerin kendini toparladığı ve yenilemeye götürdüğü olağan kongreler, siyasi partilerimizin bayram günleridir. Bu kapsamda başlattığımız kongremizin partimize yakışır demokratik  koşullar içinde gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Bugüne kadar görev alan, kutlu davamızda emek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

BUGÜN HEM DÜĞÜN HEM DE HELALLEŞME GÜNÜMÜZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ kongrede yaptığı açıklamada “ Gittiğim her il kongresinde öncelikle konuşmama helalleşme il başlıyorum. Bizim bugün düğün günümüz ama aynı zamanda bizim bugün helalleşme günümüz. Ben her ilde bu sözü söylerken, hafızamda İzmir'in AK Parti neferleri olmuştur. 20 seneyi geride bıraktık, bunun 18 senesinde ise iktidarız. Bu süreçte 15 seçim kazandık, darbe teşebbüslerine karşı meydan okuduk. Bu darbe girişimlerinde bir kere bile acaba demeyen ve cadde cadde çalışan her üyemizden Allah razı olsun. 20 yıl boyunca inandığımız yolda yürümek için her türlü engellemelere rağmen, duble yollarla, oto yollarla, hava yollarla inandığımız yolda yürüyerek bu günlere geldik. Şimdi inandığımız yolda yürümek için hem milli aracımızı, hem siyamız devam ettirmek için inandığımız yolda aynı hızda yürümeye var mıyız?” dedi.

"O ZEYBEK KONAK MEYDANI’NDA OYNANACAK"
AK Parti İzmir 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkan adayı Nihat Zeybekçi, 2024’de Büyükşehir Belediyesi’nin AK Belediyecilikle tanışacağını söyledi. Zeybekçi, İzmir’de yerel hizmetlerde 2 yıl geçmesine rağmen taş üzerine taş konulmadığını belirtirken ‘O zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak’ dedi.

Zeybekçi’nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“İzmir, tarihçilerin de dediği gibi, gök kubbe altında yaratılmış en güzel topraklardır. Anadolu’nun incisi, Türkiye'nin göz bebeği İzmir… Allahın izni ile çıktığımız bu yolda sizlerle birlikte İzmir'i Türkiye'ye kazandıracağız. İzmir Türkiye için lazım. Bugün Cumhurbaşkanımızın başlattığı o hizmetkar belediyecilik maalesef İzmir'de tam karşılığını bulamadı. Genel hizmetlere baktığımızda muhteşem hizmetler yapıyoruz ancak yerel hizmetlere geldiğimizde İzmir'e hizmetkar olacak AK Belediyecilik yok. O zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak ve İzmir hizmetlerle tanışacak. 2023'de İzmir Cumhur İttifakı'nın birinci geldiği şehir olacak. 2024'de ise önce büyükşehir sonrasında ise ilçelerde AK Belediyecilik ile karşılaşacak. 2019'da dedik ki ‘bunlar hizmet yapmayacak.’ Şimdi 2 yıl geçti ve bir taş üzerine taş koymadılar. Türkiye'nin başka yerine yağmur yağmıyor mu? Niye İzmir her yağmurdan sonra çamur deryasına dönüyor. Bunu çözerse AK Parti çözer”

BİNALİ YILDIRIM: EVLER GERİ DÖNER AMA YOK OLAN CANLAR GERİ GELEMEYECEK
Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İzmir’in 7. Olağan Kongresi’nde konuştu. İzmir’de yaşanan depreme değinen Yıldırım, evlerin geri dönebileceğini ancak yok olan canların geri gelemeyeceğini dile getirdi.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“Bu hafta kongreleri İstanbul kongresi ile tamamlıyoruz. Böylece 2023'e giden yolda AK kadroları yeni bir heyecanla inandığımız yolda emin adımlarla geleceğe hazırlıyoruz. İzmir son aylarda önemli üzüntüler yaşadı. İzmir'de deprem oldu, sel felaketi oldu, hortumlar oldu. Acılarımızı hep birlikte paylaştık ve azalttık. Ama zor günlerde yine İzmir'in yanında Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz vardı. 3 ay geçti depremin üzerinden. Bugün Cumhurbaşkanımızın katılımı ile depremde yuvalarını kaybedenler için konutların temelini atıyoruz. Yaralar sarılır, giden evler geri gelir ancak yok olan canlar geri gelmez. Geçtiğimiz hafta Türkiye emperyal güçlerin oyuncağı olan terör örgütünün yine alçakça bir cinayetine şahit oldu. 13 vatan evladı, 3 tane Mehmedimiz şahadet şerbetini içti. Bir kez daha terör ile kol kola yürüyenlerin fotoğrafları ortaya çıktı. Türkiye vatanımızı böldürtmeyeceğiz, milletimizin kardeşliğini halele getirmeyeceğiz ve alçaklara hak ettiği dersi vereceğiz. Yıllarca Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ülkemizi yollarla donattık ve hayatları birleştirdik ancak dedik ki yolları böleriz ancak Türkiye'yi böldürtmeyiz”

KONGREDEN NOTLAR
-Kongreye katılmak isteyen çok sayıda partili Halkapınar Spor Salonu'na adeta akın etti. Vatandaşlar sırayla kongre salonuna alındı.

-Kongrede konuşmaların yapıldığı platformun karşısında "Aşk biterse yorulur insan, yorulmayacağız toprağa kadar" yazılı pankart dikkati çekerken, aynı bölgede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaya başladığı anda "Gençlik yeni anayasa istiyor" yazılı döviz açıldı. 

-Kongrenin yapıldığı salonun tribün kısmının üstünde 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleşen darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu, üzerinde "15 Temmuz Destanı Şehitlerimizi Rahmet ve Saygıyla Anıyoruz" yazılı pankart asıldı.

 
Göztepeli taraftarlar SMA'lı Duru için meşale yaktı
 
Başkan Batur, hükümete çağrı yaptı: Belediyeler nefes alsın!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 22 Şubat 2021 Pazartesi 22:25

Pandemi korona burada yok ...

Yorumu oyla      2      3  
Skandal! 22 Şubat 2021 Pazartesi 16:28

Oy vermeyince vatandaşa kör demek.

Yorumu oyla      8      3  
Buğday ambarı 22 Şubat 2021 Pazartesi 15:53

İzmir buğday ambarı değildir.

Yorumu oyla      10      5  
Berk 22 Şubat 2021 Pazartesi 15:00

gözleri kör chp'ye oy verenlerin , chp izmire ne yaptı yıllardır bir hizmetini söyleyin hadi

Yorumu oyla      6      20  
muhalif 22 Şubat 2021 Pazartesi 12:05

PANDEMİ?????

Yorumu oyla      15      5  
Z.B 22 Şubat 2021 Pazartesi 12:00

Bu görüntülere bakınca, izmir'de pandemi ile ilgili bir sorunun olmadığı anlaşılıyor. Eğer öyle ise sevindirici bir durum değil mi?

Yorumu oyla      16      4  
Vatandaş rıza 22 Şubat 2021 Pazartesi 11:55

Vatandaş artık hizmet bekliyor laf ile showlar görmek istemiyor insanlar meteoroloji uzmanı oldu yağmur ne zaman yağacak ne kadar yağacak bunları izliyor çünkü evini işyerini su basıyor önlemini gücü yettiği kadar alıyor ama yetmiyor Ankara'dan gelen müjdelerde derdine çare olmuyor kararsızlar şu anda parti kursa iktidar olur sanırım...

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 22 Şubat 2021 Pazartesi 10:59

20 yılda akp boş tencere misali ötüp duruyor.. ülkenin sorunlarını dağ gibi büyüttü.. toplum aklını başına almazsa bütünüyle bir felaket yaşanacak ve hiç kimse ama hiç kimse bunun altından kalkamayacak.. dünya küçük...

Yorumu oyla      25      8  
çok komik 22 Şubat 2021 Pazartesi 01:51

Otomatiğe bağlayan aklıevvelllere bir soru: Peki yıllardır yağmur sellerinde yitirdiğimiz insanların sorumlusu kim..?

Yorumu oyla      15      7  
Hep aynı şeyler 21 Şubat 2021 Pazar 14:25

İzmir kokuyor; suyu biz getirdik; 2023'de aya gidiyoruz; hızlı trenle Ankara-İzmir 3.5 saat olacak ...

Yorumu oyla      24      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin yeni sloganı belli oldu
CHP, sosyal medya hesaplarındaki görsel kimliğini yeniledi. Öte yandan ...
Soylu, Gara'ya giden vekilin ismini açıkladı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden vekilin HDP Ağrı Milletvekili ...
Oktay, Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği ...
 
Erdoğan'dan ABD'ye Gara çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi ...
Eski Bakan Berat Albayrak CHP'ye dava açıyor
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, ...
'Hükümete fatura çıkaranlar fitnenin beşinci kolu'
Lideri Devlet Bahçeli, "CHP Gara’da yakalandı, HDP zaten oradaydı. İP ...
 
Açılış Erdoğan'dan... 22 Şubat'ta yola çıkıyor
İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların ...
İnce, partisinin genel merkez binasını kiraladı
Memleket Hareketi’ni başlatarak CHP’den istifa eden Muharrem İnce kuracağı ...
CHP’li Bakan'dan 'intihar' açıklaması: Ne söylesek tesiri yok; duymuyorlar, görmüyorlar
Koronavirüs salgını ve alınan tedbirler sanatçı ve müzisyenler açısından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva