HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2022 Salı - 17:32

AK Parti Grubu'ndan 'sınıfta kaldınız' salvosu... Başkan Kılıç'tan 'fena değiliz' yanıtı: Devlet de çok zorluk çekiyor!

Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısı Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın yönetiminde toplandı. Mecliste gündeme gelen 2023 yılı performans programı çerçevesinde AK Parti Grubu eleştirilerde bulundu. Belediyeyi vaatler konusunda başarısız bulduklarına değinen AK Parti Grubu, Başkan Kılıç'a ‘sınıfta kaldınız’ eleştirilerini yöneltti. Başkan Kılıç ise rakamlarla yanıt vererek ülkedeki ekonomik koşullar sebebiyle yürütülen çalışmaları sıraladı. Kılıç açıklamasında "yaşanan ekonomik sorunları düşündüğünüzde fena değiliz. Devlet de çok zorluk çekiyor" dedi.

AK Parti Grubu ndan  sınıfta kaldınız  salvosu... Başkan Kılıç tan  fena değiliz  yanıtı: Devlet de çok zorluk çekiyor!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ –Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısı ilk oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetti.

Meclis toplantısı başlamadan önce belediyede yapılan yeni görevlendirmeler meclis üyelerine sunuldu.

Buca Belediyesi’nin stratejik planlamasının güncellemesi üzerine olan madde oylanmadan önce Başkan Kılıç, maddeye dair açıklamalarda bulundu. Kılıç, “İlk göreve geldiğimizde hazırlanan ve meclise sunulan bir planlamadır. Bizde bir müdürlük var, Çevre Müdürlüğü ismi değişti, İklim Değişikliği oldu. Bazı müdürlükler birleştirildi tek isim oldu. Bunlara ilişkin güncelleme ve düzeltme olacak. Bu yüzden böyle bir güncelleme yapıyoruz” açıklamalarında bulundu. Başkan Kılıç’ın açıklamalarının ardından onaylanan madde oybirliği ile kabul edildi.

Belediyenin 2023 yılı performans programı oylanmadan önce AK Parti Grubu, CHP Grup Başkanvekili’nin taslak programa dair bilgilendirme yapmasını istedi. Bu istek üzerine Başkan Kılıç, “Taslakta var. Burada hepsini yazdık” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ SEVİL’DEN ‘CEZAEVİ’ ÇIKIŞI: YEŞİL ALAN İSTERKEN BELEDİYE NE KADAR YAPIYOR?

Taslak programa dair AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, eleştirilerde bulundu. Buca Cezaevi’nin kaldırılmasının ardından CHP Grubu’nun bölgede yeşil alan istemesine rağmen belediyenin bu konudaki çalışmalarının eksik olduğunu söyleyen Sevil, “Bizim CHP’den beklentimiz, en azından grup başkan vekilinin buna dair söylemek istediklerini dinlemek isterdik. 2023 yılı Performans Programına baktığımızda şunları görüyoruz: Buca’da yaşam anlamında, sosyal, altyapı, kadınların sosyal yaşama katılması, engellilerin desteklenmesi anlamında 2019 yılından bu yana çok da bir fark olmadığını görüyorsunuz. Bununla birlikte 2019 yılı seçim vaatleriniz var. Buradaki en önemli detaylardan biri cezaevinin kaldırılması. Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya’nın güçlü girişimleri ve işbirliği ile bir yere varıldı. ‘Lütfen buraya yeşil alan olsun, AVM yapılmasın’ diye özellikle CHP’den aldığımız tepkileri biliyoruz. Biz de AK Parti olarak elbette yeşil alan olması gerektiğini kabul ediyoruz. Bu noktada da yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Buca’nın buna ihtiyacı var derken belediye ne kadar yapıyor bunu? Buna değinmek isterim. Metrekareye göre kişi başına göre 0,78 metrekaredir. 1 metrekare bile değil” dedi.

‘GÖREV SÜRENİZİN SONUNA KADAR ÇÖZEBİLECEK GİBİ DEĞİLSİNİZ’

Buca’da yer alan trafik sorununa değinen Sevil, programda buna dair çözüm göremediğini dile getirerek, “İkinci olarak bugün marka kentler konusunda üzerine çok konuştuk. Biz daha kent olabilmek adına altyapı ve üstyapı problemlerini çözebilmiş değiliz. Seçim vaatlerinizde yer alan trafik probleminin ortadan kaldırılması üzerine yol kat etmediğinizi görüyoruz. Buna dair bir başlık var mı diye bakıyoruz, görev sürenizin sonuna kadar bu problemleri çözebilecek gibi değilsiniz” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİME YAKIN YAPILAN ÇALIŞMALARLA BU ÇARKLARIN DÖNMEDİĞİNİN VATANDAŞLAR FARKINDA’

Buca Metrosu’nun temel atma töreninde yapılan bazı açılışlara değinen Sevil, “Buca’da gençlik, kadın, engelli adına neler kazandırmaya çalışıyoruz? Buca Metrosu’nun temeli atıldı. Genel Başkanınız orada birkaç tane proje açılışı yapıldı. 4 tanesi benim mahallemde. Yıldız Mahallesi’nde. Aradan geçen 8 ayda hiçbir şey yapılmadı. Aynı tabelalar duruyor. İster istemez diyoruz ki bu temel atılan parklar nerede? Performans programında nerede? Ne zaman yapacaksınız? Seçime doğru belki. Sosyal yardımlar iptal oldu seçildikten sonra. Seçime doğru sosyal yardıma girişilmiş durumda. Buca’da baktığımızda hala altyapı, üstyapı, sosyal alan konusunda yol kat edilmedi. Seçime yakın çalışmalarla bu çarkların dönmediğinin vatandaşlar farkında” dedi.

BAŞKAN KILIÇ’TAN RAKAMLARLA YANIT

AK Partili Sevil’den gelen eleştirilere Başkan Kılıç yapılan çalışmalara rakamlarla yanıt vererek, “Şu ana kadar belediye dahilinde planlama doğrultusunda en yüksek planlar yapan biziz. Buca Belediyesi’nin karnesi bu konuda gayet iyi. Kadına, engellilere yönelik projeler gayet iyi. Sarı Masa’da şu ana kadar işçi işveren buluşturması sayısı 2000’i geçti. Belediye 400’e yakın istihdam gerçekleştirdi. Kilit parke taşı ve asfalt sermede son 10 yıldaki döneme göre en iyi noktadayız. 40’tan fazla otopark alanı oluşturuldu. 283 tane parkımız var, 3 veya 4 tanesinin altyapısı hariç hepsinin altyapısı iyi durumda. 3 tane tematik park ve engelli merkezi yapılıyor” dedi.

İYİ Kİ ZAMANINDA YAPMIŞIZ

Büyük projelerin yapımının uzun sürmesi nedeniyle gelen eleştirilere açıklık getiren Başkan Kılıç, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan dolayı belediyenin de zorlandığını belirterek, “BKSM, Sporuimlar’ın büyük bir proje çoğunluğu 2022 yılında yapılacaktı. 1 birim olan ürün 3 birime çıkıyor. Herhangi bir kurumun bir şey yapması çok zor. Sürekli güncelleme çıkıyor. Ekonomik koşullara bağlı bir olay. Asfalt şantiyesini 8,5’a kurduk 30’a çıktı şimdi maliyeti. İyi ki zamanında yapmışız. Fen işleri şantiyesi 9 Eylül Üniversitesi’nin kampüsünden çıkartılıyoruz. Sürekli fiyatlar değişiyor. Ciddi manada fiyat oynamaları var. Ülkenin koşullarına bakmak lazım. Ben hisse satışı hariç hiçbir gayrimenkul satmadan 210 milyon TL kamulaştırma yaptık. Şu anda birçok belediyede gerçekten mevcut koşullardan dolayı personel giderini ödemek çok zorken üzerine personel aldık ve gelecekte sıkıntımız olmayacak. 15 tane araç aldık yeni. Yaşanan şu durumları göz önüne alırsak fena değil durumumuz. Devlet de çok zorluk çekiyor. Genelgede 2023 yılında yeni proje olmayacak diye buna benzer hükümler var. Şu anki ekonomik koşulları göz önüne almak gerekiyor” dedi.

AK PARTİLİ GÜNDOĞDU: 42 AYDA NE YAPTINIZ, PERFORMANS KONUSUNDA SINIFTA KALDINIZ

Başkan Kılıç’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, hükümetin Buca’da yaptığı işlerden örnek göstererek belediyenin projelerini görmediğini belirtti. Gündoğdu, “1 Nisan 2019’dan 42 ay iktidarınız var. Biz Bucalıyız, burada yaşıyoruz. Her gün dolaşıyorum Buca’yı. 2019’dan bugüne ne değişti? Yeni hastane yapılıyor, iyi görüyorum. Cezaevi kaldırılmış iyi diyoruz, kaymakamlık binası yapılıyor iyi diyoruz. Belediyenin yaptığı bir eser göremedik. İki katlı bir binanın yapıldığını görmüyoruz. Herhangi bir icraat göremiyoruz. Geçen sene 703 milyonluk bütçe, arkasına 270 milyon. Fen işlerine bu kadar ayrılmaz dedik. Keşke 5 milyarlık bütçe yapsanız ama bu para ne kadar hizmet olarak dönüyor? Hizmet olarak sahada göremiyoruz. Bir tek yüzme havuzu ve pırlanta merkezlerini görüyoruz. Performansınız çok düşük. Buca’ya hizmet edebilecek bir Buca hayal ediyoruz. Yolları, parkları düzgün olan, trafiği olmayan Buca hayal ediyoruz. Hayallerimizin örtüşmediğini görüyoruz. Performans konusunda sınıfta kaldınız” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, Gündoğdu’dan gelen eleştirilere karşılık olarak “Biraz önce anlattım” ifadelerini kullandı ve performans programı meclis üyelerinin onaylanmasına bırakıldı. AK Parti ve MHP Grubu’nun reddetmesi karşılığında oy çokluğu ile kabul edildi.

 
TIR'da 94 kilo skunk ve 3 ruhsatsız silah ele geçirildi
 
Muğla’daki Antik Kenti'nde kömür ocağına mahkemeden durdurma kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca.lı 5 Ekim 2022 Çarşamba 09:24

Erhan KILIÇ Senden hiç birşey olmaz Tesadüfen bir başkanlık aldın onuda eline yüzüne bulaştırdın. Yanına aldığın Ç.Kaya, A.Gündüz vs vs isimler ve İlçe yönetimi Başkanı ile belediyeyi çiftlik yaptınız. Sizden çıkacak bunların vebali merak etmeyin.. Bucaya hizmetin olmadı.. yee kürküm yee

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 'harita' açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen bir projenin ...
DİSK'ten Başkan Soyer'e destek: Kumpasa izin vermeyiz!
9 Eylül kutlamalarındaki konuşmasından kaynaklı son olarak hakkından soruşturma ...
Karabağlar'ın CBS'i Ankara'da anlatılıyor
Karabağlar Belediyesi, TMMOB Harita Mühendisleri Odası tarafından 3-5 ...
 
Engelli can dostlara Konak’ta yeni yuva
Sokakta yaşayan engelli kedilere güvenli bir yaşam alanı sağlamak için ...
Karabağlar'da miniklere can dost sevgisi!
Karabağlar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında ...
Lojistik sektörü İzmir'de buluştu!
İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ...
 
Bayraklı’da minikler can dostlarla buluştu
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hayvanları Koruma ...
İzmir'in ödüllü projesinde sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir çevre alanında uluslararası ...
55 milyon TL gelir elde edilmişti… Çiğli’de ihale iptal!
Çiğli Belediyesi, Yakakent Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva