HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2023 Pazar - 22:22

AK Parti'den Soyer'e LGBTİ tepkisi!

AK Partili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e LGBTİ'lerle ilgili açıklamalarından kaynaklı tepki gösterdi.

AK Parti den Soyer e LGBTİ tepkisi!

EGEDESONSÖZ - LGBTİ örgütleri'nin online olarak düzenlediği Büyük Hayat Buluşması'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e AK Parti'den tepki geldi. 

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer'i LGBT dayatmasını şehrin gündemine sokmakla suçladı. 

Dağ'ın paylaşımı şu şekilde:

İzmir’de kronik problemler almış başını gidiyor. Şehrin başındaki kişi bu sorunlara odaklanmak yerine sürekli LGBT dayatmasını bu şehrin gündemine sokmaya çalışıyor. Sizden beklenilen emperyalizmin yeni aparatı sosyal terörizme destek değil, İzmir’e hizmettir.

İNAN: SAPKINLIĞI SAVUNMAKTIR
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da Soyer'e sapkınlığı savunma çıkışında bulundu. LGBT ile mücadele her bir vatandaşın özgürlüğü olduğunu ifade eden İnan "Nefret söylemi dediğin kavram talimatla ve fonlanarak geleceğimizi hedef alıp sapkınlığı savunmaktır. LGBT ile mücadele her bir vatandaşın özgürlüğüdür. Hepimizin özgürlüğüdür!" dedi. 

BURSALI: ASIL KENDİSİ DEĞERLERİMİZE NEFRET KUSUYOR
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, LGBTİ'lilere "Emrinizdeyiz, bir sıkıntınız olursa bize başvurun" derken öğrencilere değerler eğitimi vermek için uygulanan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesine manipülatif sözlerle karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert yüklendi. İzmir'in sorunlarla boğuştuğunu ifade eden Bursalı, "İnsanlar evlerinde çeşmelerinden akan suyu bile içemezken, kent her yağmurda sele teslim olurken, trafik keşmekeş haline gelirken, yollarımız köstebek yuvasına dönmüşken yani İzmir'in kronik sorunları almış başını gitmişken Tunç Soyer'in gündeminde LGBTİ'den başka bir konunun olmaması ve bunu sanki bir sorunmuş gibi insanların gündemine sokmaya çalışmasını anlayabilmek mümkün değil" dedi. 

"ASIL NEFRET SÖYLEMİNİ SOYER YAPIYOR"
Soyer için "Bir de kalkıyor İzmirli öğrencilere bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizin öğretilmesi için uygulanan ve tamamen gönüllülük esasına ve veli muvafakatı ile tercihe dayalı bir şekilde ilerleyen ÇEDES Projesi'ne nefret kusuyor" diyen Bursalı, "LGBTİ'yi yüceltirken milli ve manevi değerlerimize böylesine nefret kusması Soyer'in ne olduğunu bir kez daha net bir şekilde gösterdi. Milli ve manevi değerlerimizin öğrencilere öğretilmesini laikliğe aykırı gibi göstermeye çalışarak İzmirlilerin hassasiyetleriyle oynamaya çalıştı. LGBTİ'liler için var olduğunu iddia ettiği nefreti asıl milli ve manevi değerlerimize karşı kendisi gösteriyor. Türkiye'nin Kıbrıs davasına ve terörle mücadele azmine karşı çıkışlarından kendisinin ne olduğu anlaşılmıştı. Şu son birkaç gündeki söylemleri de asıl derdinin İzmirliler'e değil başka odaklara hizmet olduğunu net bir şekilde koydu. Yazıklar olsun" diye konuştu. 

"NE YAPARSA YAPSIN BAŞARAMAYACAK"
İzmir'in çöpten trafiğe, kokudan altyapıya kadar büyük problemleri olduğunu ve Soyer'in 5 yıllık sürede bunların hiçbirini çözemediğine dikkat çeken Bursalı, "Soyer'in görünür hiç bir hizmeti de yok. Anlaşılıyor ki, Soyer, bunca başarısızlığına rağmen partisi tarafından tekrar aday gösterilmesi halinde İzmirlilerin 'laiklik' gibi hassasiyetlerini istismar edip oy devşirmeye çalışacak. Ancak o devirler çok eskilerde kaldı. İnsanımız her şeyi görüyor. İzmir'in her geçen gün Soyer ve ekibi tarafından nasıl bir karanlığa sürüklendiğini görüyor. Arka sıradakiler için geldiğini söyleyenlerin nasıl ön sıralardan kalkmadığını gördü. O yüzden bu seçimde neye sığınırsa sığınsın, neyi istismar ederse etsin başarılı olamayacak. Bu seçim çok farklı olacak ve altı ay sonra AK belediyecilik ile izmirli yerelde hizmet ile tanışacak. Cumhur İttifakı, bu defa İzmir'de ipi göğüsleyecek ve göreceksiniz 5 yılda İzmir'in tüm sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu.
 

 
Başkan Soyer'den 'nefret söylemi' çıkışı ve çağrı: LGBTİ'ler belediyeye başvurabilir!
 
Trabzonspor, Beşiktaş'ı farklı geçti!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kırmızı kart mış 18 Eylül 2023 Pazartesi 12:58

CHP ye değil senin gibilere yıllarca kırmızı kart gösterdi İzmirli,bir çekip gitmediniz başka şehirlere ,burası hoşgörü şehri,biz cinsiyet ırk zengin fakir bakmayız.herkesi dinler,karışmayız.Çünkü biz İzmirliyiz

Yorumu oyla      2      8  
izmir 18 Eylül 2023 Pazartesi 11:04

LGBT Yİ NORMALLEŞTİRİYORSUNUZ TOPLUMDA,YANLIŞ BU.bu konuyu bu kadar gündem yapmanın ne gereği var .Daha önemli konular varken gündem yapmanın ne anlamı var . Doğru söylemiş Hamza DAĞ.

Yorumu oyla      7      3  
Ağzı olan konuşuyor 18 Eylül 2023 Pazartesi 09:57

Sokaklar leş gibi çünkü sokakları çöp tenekesi gibi kullanan "insanlar" var. Büyükşehir belediyesi de sokakları süpürmez; önce bunu öğrenin, sonra ezberletilmiş kopyala- yapıştır şeyleri yazarsınız.

Yorumu oyla      4      5  
Şakir 18 Eylül 2023 Pazartesi 09:10

Hadi ordan, Bu memleket böyle baskılamayla bu hale gelmemedi mi.

Yorumu oyla      2      4  
sapkın sızsınız 18 Eylül 2023 Pazartesi 01:55

ensar vakfina ses çıkarmayan tip gelmiş burda ırkçılık yapıyo bıktık sizin kutuplaştırmanızdan laz ermenı gay kürt alevi..

Yorumu oyla      11      10  
CHP'ye Direk Kırmızı Kart 17 Eylül 2023 Pazar 23:09

Bu nasıl bir sapkın bir açıklama Tunç bey ? Vatandaş sizden İzmir için hizmet beklerken sizin şu uğraştığınız işler ne boş işler ? İzmir yolları bozuk, sokakalar leş pislik içinde, heryer şehir merkezi köpekler ile dolu insanalar yolda yürüyemiyor geceleri. Sizin bu sorunları çözüm.. Bu yerel seçimlerde izmirliler sandıkta CHP'ye direk kırmızı kartı gösterecek..

Yorumu oyla      15      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Öztrak ve Özel arasında MYK polemiği!
Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Grup Başkanı ve genel ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta ...
CHP'de bir liste krizi de Konya İl kongresinde!
Dün İzmir kongresinde yaşananların ardından bugün de Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
 
Kılıçdaroğlu: Bizim kitabımızda umutsuzluk yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şişli'de CHP'ye üye katılım töreninde ...
'Aile hukukunu yeniden masaya yatıracağız'
Bakan Tunç, 1 Kasım'da düzenleyecekleri sempozyum ile aile hukuku konusunu ...
CHP İzmir Kongresi’nde ‘kurultay delegeliği’ sonuçları… En çok oyu hangi ilçe belediye başkanı aldı?
CHP İzmir İl Kongresi’nde kurultay delegeliğinde oy verenlerin tercihleri ...
 
CHP'li Özel İzmir kongresinde yaşadıklarını anlattı: Laf atanlar değil dinleyenler katkı yapar!
CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra ilk katıldığı İzmir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16-17 Eylül 1961 tarihinde yaşanan ...
Olaylı kongre araştırılacak... Kılıçdaroğlu'ndan İzmir talimatı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva