HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2016 Pazartesi - 10:36

AK Parti Çiğli’den belediyeye 12 sayfalık salvo, 2 kuruma çağrı!

AK Parti Grup Başkanvekili Demirkaya, belediyenin 2015 yılında yaptığı harcamalar hakkında çarpıcı bir açıklamaya imza attı. 12 sayfalık kapsamlı bir rapor hazırlayan ve faturaların adressiz firmalar üzerinden yazıldığını belirten Demirkaya, maliye ve SGK’ya çağrıda bulundu.

AK Parti Çiğli’den belediyeye 12 sayfalık salvo, 2 kuruma çağrı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanlığı,  Çiğli Belediyesi 2015 Yılı Denetim Raporu ve Belediye Yıllık Çalışma Raporu’nu düzenledikleri basın toplantısıyla değerlendirdi.

Yerel Yönetimler İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla il binasında yapılan açıklamada belediyenin harcamaları kalem kalem kamuoyuyla paylaşıldı.

Nisan ayının meclis toplantısında gündeme gelen ve AK Parti’nin muhalefet şerhiyle karşılaşan rapor hakkında çarpıcı rakamlar yer aldı.

7 SAYFAYA ŞERH KOYDUM

Grup olarak belediye meclis toplantısında rapora muhalefet şerhi koyduklarını belirten Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, “Bizler bir kamu görevi icra ettik. Çalışmanın özetini sunacağız. 10 bin yevmiye maddesi 3 bini aşkın evrak inceleyerek bu raporu CHP’li arkadaşlarla birlikte özet haline getirdik. O arkadaşlarımızın olumsuz beyanları yoktu, onlara göre her şey makul ve mantıklıydı. Ben AKP’li meclis üyesi olarak muhalefet şerhi koydum. Meclis gündemimize sunuldu. Ancak bir fırsat bulup anlatamadık.  Çiğli’nin bekleyen hizmetlerinin nerelere nasıl farklı gönderildiğini kamuoyuna sunmak istiyoruz. 12 sayfalık bir raporumuz var. Bunun 5 sayfası ortak yazdığımız rapor, devamında 7 sayfa benim muhalefet şerhim mevcut” dedi.

KALEM KALEM HARCAMA ÖZETİ

Belediyenin yaptığı harcamaları kalem kalem özetleyen Demirkaya çarpıcı rakamlar paylaştı. Raporunun sonunda Maliye, Sosyal Güvenlik kurumu ve yetkili kurumları göreve çağıran Demirkaya şunları söyledi:

Türkiye’nin neresine giderseniz gidin çimentonun perakende fiyatı 12 liradır. 5 bin torba bir firmadan protokolle alınmış. Fiyatı 23 lira... Yani iki katı…  3 firmadan teklif almışlar. Ne yazık ki buradaki amaç en uygun ve en ucuz olduğu halde tam tersi en yüksek fiyat olanı almışlar. Ben bir taneyi 12 lira aldım, toptan aldığınızda bu fiyatın daha da aşağıya düşmesi lazım.

Ot biçme işlemi yaptırmışlar. 500 ya da 600 bin metrekare çim biçme işi… Çiğli’de böyle bir yer aradım, bulamadım. Firmayı araştırdım. Firmanın halk tabiriyle adresinde bulunmayan bir firma olduğu, böyle bir firmanın bulunmadığı, sosyal güvenlik kurumu nezdinde çalışan sigorta işçisinin çok komik rakamlarda olduğu görüldü. Komşulara sordum, ‘ben 20 yıldır esnafım böyle bir firma yok’ dediler.

Yollarda kasis var. Ankara’dan bir firmadan yol kasis malzemesi almışlar. Biri Kayseri’den, biri yine Kayseri’den biri Ankara tarafından bir yerden gelen mektuplarla teklif almışlar. Araştırdım adrese teslim bir şey mi oldu diye. İzahı yapılamadı.

Direklerdeki sokak lambası işi vardı. Alkan marka. Fiyatı 217 liraydı. 600 tane alınmış. Bin 332 bin lira para ödenmiş. Firmayı aradım, bize verdiği fiyat 112 lira…

Pudra şekeri, tarçın, susam, çörek otu mahlep, kakao gibi şeyler alınmış. Merak ettim ne işe yarar bunlar diye. Pastane mi açıyoruz acaba dedim. Daha et falan var. Dana rosto, piliç, patates, şeker var daha. Belediye bunları ne yapar? İzah ederlerse memnun oluruz.

6 kiloluk yangın tüpünü gidin sorun 60 ile 100 lira arası değişir. 475 liraya almışlar. Belediyede yapılan alışverişlerde detay kullanılmıyor, arkadaşlarımızın alışkanlıkları yok. Masa üstü bilgisayar herkeste var. Ucu açık fiyatlar var. Fotokopi makinası da aynı şekilde bin 500 liraya da var 150 bin liraya da var. Bu faturalarda detay yok. Tarih yok, hiçbir şey yok.

13 kalem işçilik. Pulun işçiliği olur mu? Takoz işçiliği var, nedir? Vida işçiliğine 130 lira yazmışlar. Ekipman işçiliği, rekor işçilik var. Ne olduğu belli değil. Pencere cam var. Hepimizin evinde var. 30-40 lira metre karesi. 138 liraya alınmış.

Malzeme alınan yerler çok enteresan ve ilginç. Bir araç tamirciden testere bilettirmişler. Gittim, ‘Sen bu işi yapıyor musun?’ dedim. ‘Hayır bana söylemişlerdir ben yazmışımdır’ dedi. ‘Biz Çiğli’yi yönetiyoruz’ dediler. Seçildiğimizde ilk meclisimizde 2013 yılının raporu geldi aradaki fark 36 milyon TL’ydi. Yine CHP’li bir belediyeydi. Başkan dertlendi çok, ‘bunu 2014’te düzeltelim’ dedi. Gerçekten de 2014 yılında 3 buçuk milyonluk bir gelişme vardı. 2015’de 21-22 milyonlara çıktığı görülüyor. Borç olabilir buna bir itirazımız yok. Kamu, vatandaş yararına bir şey yapılıyorsa olabilir. Biz gittik dolaştık bir şey görmedik. Büyükşehrin katkısıyla bir spor salonu yapıldı. Organize girişine bir park yapıldı o da büyükşehrin katkısıyla. Yapılan bir şey yok.   Araçlara sık sık klima taktırılıyor. 3 bin liraydı değeri… Eski BMC’ler var fiyatı 5-6 bin liradır. Buna taktıracağına yeni araç al daha ekonomik olur dedik.

Dijital gösterge tamir takımı alınmış. Göstergenin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun tamir takımı nedir, bulamadım. Adamın biri beni kovaladı. ‘Böyle bir şey yok’ dedi. 2 bin 086 liraya tamir takımı almışlar. Firmayı aradım ‘ben böyle bir şey satmıyorum’ dedi. ‘Fatura kesmişsiniz’ dedim. ‘Öyle icap etmiştir’ dedi.  Branda metrekaresi 10 liradan binlerce metrekare yapılmış. 30 liradan. Tam 3 katı. Raporun içinde var.  Bu adressiz firmalar halk tabiriyle naylon fatura diye geçer ama ben böyle bir ifade kullanamam. Resmi olarak yanıltıcı belge kullanan firma diye geçiyor. Bu konuda Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nu araştırma yapılması için göreve davet ediyorum. Böyle bir firma yerinde değilse başka sonuçlar da doğurur.

CHP’LİLERİN SÖZLERİYLE VURDU

AK Parti Yerel Yönetimler İl Başkanı Hüsnü Boztepe de kimseyi yolsuzlukla itham etmediklerini söylerken CHP’li yöneticilerin geçmişte söylediği sözlerden örnek verdi. Boztepe, “ 2005 yılında bizim iktidarımızda belediyelerde denetim komisyonu diye bir komisyon oluşturuldu. Bu çok önemli bir komisyondur. Genelde belediye çalışmaları denetlenmiyor diye şikayet ederiz.   İlk başta 2009’da Bayraklı’da başladık. 2014 yılından sonra da tüm yüreğimle söylüyorum arkadaşlarım mart ayının sonunda çok güzel bir denetim komisyonu raporu düzenlediler.  Belediyenin asli görevlerinden biri başkanın harcamalarını denetlemesidir. Bu komisyon bütün girdi çıktılarını denetleyen bir olgu oluyor. 45 gün görev yapıyor. Bu komisyon belediyenin bütün birimlerinin her türlü harcamasını inceliyor. Söylediğimiz rakamlar küçük değil. Açık çiğli gibi yerde 15 milyon gibi bir para tutuyor. Çiğli sanayisiyle, yeni konutlarıyla çok güzel, önü açık bir ilçe... Ben değil CHP’liler 1992’den beri çiğliye hizmet eden gelmedi diye söylüyor. Biz kimseye siz yolsuzluk yaptınız demiyoruz. Sadece bir tespit yapıyoruz. Yasanın verdiği yetkiye dayanarak raporu inceler ve başkana sunar. Geçen sene basın açıklaması yaptık hiçbir adım atılmadı. Biz başkanım senin bu çalışanın bunu bu fiyata almış diyoruz, sen ne yaptın? Üstüne bir de meclis üyelerimize telefonda çirkin sözler kullanıyor” ifadelerini kullandı.

AİLE BELEDİYESİ OLDU

Çiğli İlçe Başkanı Karatekin de, “Bizim amacımız Çiğli’ye hizmet etmektir. Ne yazık ki Çiğli Belediyesi’nde halka hizmet değil aileye hizmet var. Bir aile belediyesi olma yolunda sürekli ilerliyor” dedi.

 
Bornova’da basketbol şenliği
 
Flaş! TSK açıkladı: 1000 terörist öldürüldü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Haziran 2016 Pazartesi 20:29

ülkeyi yönetenler devleti aile şirketi yapmışlar, belediye aile şirketi olsa ne olmasa ne olur! Adam da yakalamış diyor. 17-25 Aralık'da neler yakalandı da ne oldu? Paralel- montaj dediler geçtiler. Bakan çocukları, vekil çocukları hepsi saygın iş adamı; tavuk çiftlikleri, gemileri var :)) Bu millete az bile.

Yorumu oyla      11      5  
gökhan 6 Haziran 2016 Pazartesi 12:04

taryfun kardeş, bu denetim bir önceki yıı kapsayan olağan bir meclis üyesi denetimi. Sen konuyu bilmiyorsun yorum yazıyorsun. Adam yakaladım diyor. faturalar ortada diyor ne akpartisi chpsi. Vurgunlamışlar görmüyormusun.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 6 Haziran 2016 Pazartesi 11:33

denetim guzel bir sey vatandasın parasının nereye gittiginin sorgulanması ama neden sadece chp li Belediyeler ? bir kere de ak partili belediyeler denetlense de gorsek (tabii tarafsız kisilerce)...

Yorumu oyla      11      5  
Ciglili 6 Haziran 2016 Pazartesi 10:50

Cigli de hizmet sifir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan’da İzmir Marşı: Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa!
Memleketi Erzincan’a giden Başbakan Binali Yıldırım İzmir Marşı ile karşılandı. ...
CHP’li Bakan sordu, Savunma Bakanlığı yanıtladı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askeri sivil memurların yaşadığı sıkıntılar ...
Yıldırım başkanlığında ilk toplantı!
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez toplandı.
 
Erdoğan: Güya Türkmüş! Ne Türk'ü be?
Erdoğan, isim vermeden, soykırım tasarısını hazırlayan Türk kökenli milletvekili ...
Erdoğan: Anneliği reddeden kadın eksiktir
Erdoğan, "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. ...
Hotar’dan Büyükşehir’e 'çevre' çıkışı: Öğretmeye hazırız
AK Parti İzmir Kadın Kolları, Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Nasıl ...
 
CHP'den İzmir'e Çevre Günü hediyesi: Hatıra ormanı!
CHP İzmir İl Örgütü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğaya önemli bir ...
AK Partili Kaya'dan Tire-Belevi arasına duble yol müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 31 kilometre uzunluğundaki ...
CHP Gaziemir Gezi sonrası Türkiye’yi tartıştı
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı ‘Gezi Sonrası Türkiye Başkanlık Laiklik’ panelini gerçekleştirdi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva