HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Aralık 2015 Pazartesi - 09:40

Agora-Kadifekale zirvesi: Önce vatandaş kazanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora ve Kadifekale’deki konut bölgelerine yönelik “Operasyon Planları”nı diyalog toplantısında masaya yatırdı. Bölgenin erişebilirliğinin artırılması, konaklama olanaklarının sağlanması, kentsel niteliğin iyileştirilmesi ve istihdam artışı sağlanması gibi alt başlıkların yer aldığı çalışmalarda, düşük gelirlilerden oluşan yerel halkın “öncelikli faydalanıcı” olarak gözetilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Agora-Kadifekale zirvesi: Önce vatandaş kazanacak!

Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve 19 bölgeye ayrılan tarihi aksta çalışmalar devam ediyor.



Katılımcı anlayışla düzenlenen çalıştaylar doğrultusunda hazırlanan “Agora ve Kadifekale Konut Bölgeleri Operasyon Planları”, yine geniş katılımlı bir diyalog toplantısıyla tanıtıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da yer aldığı, sivil toplum örgütü temsilcilerinden mimar ve şehir plancılarına,  işadamı ve akademisyenlerden muhtarlara kadar geniş yelpazeyi kucaklayan toplantıda, İzmir Tarih Proje Koordinatörü Gökhan Kutlu, operasyon planlarıyla ilgili detaylı sunum yaptı. Planların, bölgedeki çok katmanlı tarihi ve kültürel mirasın korunması, tasarım bütünlüğü içinde canlandırma stratejilerine uygun işlevler yüklenerek yaşatılması ve bölgesel ölçekte bir iyileşmenin sağlanması amacına yönelik hazırlandığını belirtildi.
 
3 ANA BAŞLIK
Operasyon planları “Ziyaretçilere yönelik makro ve mikro operasyonlar”, “Mevcut alan kullanıcılarına yönelik makro ve mikro operasyonlar” ve “Bölgenin tümü için gerçekleştirilecek operasyonlar” olmak üzere 3 ana başlıkta toplandı. Alt başlıklar ise bölgenin erişebilirliğinin artırılması, kentsel niteliğin iyileştirilmesi, konaklama olanaklarının sağlanması, sosyal ve kültürel odakların oluşturulması, kentsel niteliğin iyileştirilmesi, erişim olanaklarının iyileştirilmesi, sosyal ve kültürel kullanımların artırılması, kapsamlı destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi, istihdam artışı sağlanması ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi olarak belirlendi.
 
Bölgede gerçekleştirilecek çalışmalarda, ağırlıklı olarak düşük gelirlilerden oluşan yerel halkın öncelikli faydalanıcı olarak gözetilmesi gerektiğinin altı çizildi.

 
CHP İzmir’de yeni dönem: Yönetime kimler girdi?
 
Karşıyaka İlber Hoca'yı bağrına bastı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarafsız 21 Aralık 2015 Pazartesi 17:07

arkadaşların yorumlarına katılıyorum.O bölgenin acilen güzel bir planlama ile açılması yeşillendirilmesi ve tarihi dokuya uygun yeniden yapılandırılması İzmire çok şey katar

Yorumu oyla      12      5  
21 Aralık 2015 Pazartesi 16:27

Sadece dağdaki gecekondular değil, Konak Meydanı'nda bulunan SSK iş hakları, emniyet vb. binalarında yıkılması gerekiyor. Akşam 8 olunca meydanda insan yok. Burası nasıl şehrin merkezi? Canlı kamera görüntülerinden saat kulesinin arkasına bakınca durum daha da belli oluyor. Fotoğraflara bakınca oranının da dahil edildiği belli.

Yorumu oyla      12      5  
21 Aralık 2015 Pazartesi 15:56

Kısa sürede yapılması zor ancak bir yerden başlamak lazım. O da planlama. Nereye ne yapılacak, nasıl yapılacak, ne tür yapılar yapılacak belirlemek lazım. 40-50 yıldır bölge aynı.

Yorumu oyla      12      5  
Lafta Kalmamalı.. 21 Aralık 2015 Pazartesi 15:44

Gerçekten "ercan" rümuzlu kişinin yazdığı gibi;o bölge İzmir'in en bakımsız ve çirkin bölgesi.Süratle ele alınmalı.945 sokak'tan başlayıp Emir Sultan Tekke'sine doğru rampayı çıktığınızda göreceğiniz manzaralar zaten rahatsız edici.Bir alttaki yorumcunun değindiği,tarihi değeri olmayan bakımsız,virane tüm yapılar yıkılmalı.Ada bazında düzenlemelerle ve Agora'nın mevcut yapısı ile uyumlu olacak şekilde bölge yeniden imar edilmelidir.Park ve ağaçlarla donatılmış peyzaj çalışmalarına yer verilmelidir.Oteller bölgesindeki otellere de kendilerine çeki düzen vermeleri için uyarı yapılmalıdır.Umarım bunlar kısa sürede yapılır.

Yorumu oyla      12      5  
ercan 21 Aralık 2015 Pazartesi 13:39

Süslü kelimeler cümleler.Söylendiği zaman kulağa hoş geliyor ama gerçekçi değil. hayalcilik.Kimse kimseyi kandırmasın.Bahsedilen bölge izmirin her yönden karışık bölgelerin başında gelen bir yeri.Gayri işler almış yürümüş oralarda.İstanbul sulukule nasıl halledildi herkes biliyor.İkiçeşmelik projesi içinde çok şey söylendi Peki ne oldu orada allhaşkına.Bir bilen varmı.Bu proje bittimi devam mı ediyor.Nedense bunun takibi yapılmıyor izmirin yerel gazeteleride dahil.Ben hergün geçiyorum oradan hiç bir hareket yok.Belkide izmirin em çirkin caddesi Bir mezbelelik.Yani diyorum ki orayı halletmişsiniz sanki de sıra yukarıya geldi. spotçular kalkmadan o caddeyi altın taşlarlaa da döşesniz yine mezbelelik olarak kalacağını herkes biliyor.Kemeraltı ikiçeşmelik agora kadife kale.Bu zaten birbirine ilintili bir proje ama yürümeyen bir şeyler var ..Bu anlayışlada yürümesi zor gibi duruyor.Tabi devlet desteği de olması lazım ama zaten ordan hiç bir umut yok geçiniz o yüzden.

Yorumu oyla      13      5  
21 Aralık 2015 Pazartesi 12:51

Bölge tarihi yapılar hariç komple yıkılmalı.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 21 Aralık 2015 Pazartesi 12:03

1-bilhassa kadifekale bölgesinin "erişeilir" olması izmir açısından önemli,kadifekalenin rehabilitesi İzmirli ve izmir turizmi için önemli.kasdife kale dış çevre düzenlemesi ve seyir terasları biran önce gümdemde olmalı. 2-TARKEM, Kemeraltı bölgesi için bir şans,bölgenin "soylulaştırılması" gerekiyor.kemeraltı bir "pazaryeri" olmaktan ancak böyle kurtulabilir.gerçek bir çarşı olur.

Yorumu oyla      12      6  
Ali Rıza Avcan 21 Aralık 2015 Pazartesi 10:14

Kazanan, iddia edildiği gibi o bölgelerde yaşayan insanlar değil, bölgeyi soylulaştırma adına belediyenin proje ortağı olan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun danışmanlarıyla BİM Holding, İlknur Denizli ve Bekir Pakdemirli gibi AKP'lilerin de ortak olduğu kısa adı TARKEM A.Ş. olan şirket olacaktır.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca parkları için kendi çiçeklerini yetiştiriyor
Buca’da Buca Belediyesi parklar için çiçek üretimine başladı. Belediye, ...
Konak'ın parkları spor salonu oldu
Yılın neredeyse 300 gününü güneşli geçiren İzmir'de vatandaşların açık ...
Çiğli'de işçilere hayati eğitim
Çiğli Belediyesi tarafından şantiye personeline yönelik “iş sağlığı ve ...
 
Buca’ya özel proje: 1 gün pazar, 6 gün spor!
Atıl durumdaki alanları tam zamanlı kullanıma açmak için çalışmalar yapan ...
Konak'ta 'atık yağ' kampanyası
Atık yağların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması alışkanlığını yaygınlaştırmak ...
Bornovalı miniklere deprem eğitimi
Öğrencilere yönelik doğal afet ve deprem eğitimleri veren Bornova Belediyesi Deprem ...
 
Perdenin perde arkası: Sahil Bulvarı’nda neler yapılıyor?
İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın Mithatpaşa Kavşağı'ndaki İzmirdeniz ...
Karşıyaka'da fidan dikmeyene ruhsat yok!
Kent merkezindeki yeşil alan oranını artırmak için, yeni ruhsat alan her ...
İzmir'in en çevreci tesisi: 21 ayda 15 milyon TL tasarruf
Çiğli Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’nde üretilen çamuru, doğalgaz yerine ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva