HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2023 Salı - 17:08

Adaylığını ilk duyuran isim olmuştu… İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme!

İYİ Parti İzmir’de 22 Ocak günü gerçekleştirilecek il başkanlığı kongresi için adaylığını ilk açıklayan isim olan Öztürk Keskin, Genel Merkez’de gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası parti içinde beraberlik duygusunun bozulmaması adına il başkanlığı adaylığından geri çekildiğini ve milletvekili adayı olacağını açıkladı

Adaylığını ilk duyuran isim olmuştu… İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir’de mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın istifası sonrası başlayan ‘yeni il başkanlığı’ sürecinde aday bolluğu yaşanmaya devam ediyor.

22 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan kongrede yeni başkanlık için Öztürk Keskin, Oğuzhan Yar, Sinan Bezircilioğlu ve Şakir Genç ve Ülkü Doğan’ın adaylığını duyurduğu süreçte ise flaş bir gelişme yaşandı.

İl başkanlığını için adaylığını ilk açıklayan isim olan Öztürk Keskin, genel merkezde gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası il başkanlığı adaylığından çekildiğini belirtti.

Genel Başkanının Teşkilâtlardan Sorumlu Danışmanı Ömer Karakaş ile bir görüşme gerçekleştiren Keskin, il başkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından milletvekili adayı olacağının da altını çizdi.

İZMİR'İN ANAHTARINI TESLİM EDENE KADAR…
Süreç hakkında yazılı bir bilgilendirme yapan Keskin, destek olan herkese teşekkür ederken, şu ifadeleri kullandı;

“Öztürk Keskin görüşmeden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Partimiz  yetkili kurulları Türkiye çapında ilçelerimizden başlayarak kongrelerimizi yenileme kararı aldı. Bu çerçevede ilçe kongrelerimiz yapıldı ve ilçe kongrelerinin bitiminde partimiz il başkanlığına aday olduğumu kamuoyuna deklare ettim. Daha sonra açık veya örtülü başka arkadaşlarımız da adaylıklarını açıkladılar. O günden bu güne ilçe ilçe teşkilâtlarımızı gezdim; yapacaklarımı anlattım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye İzmir’in anahtarını teslim edene kadar devam edeceğiz, diye başladığımız mücadelemizi ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e olan sarsılmaz bağlılığımızı kararlılıkla ifade ettim.”

EN İDDİALI ADAY OLDUM
“Teşkilât ve delegelerimizden önemli ölçüde destek buldum, hepsine teşekkür ederim çünkü onların bu destekleri sayesinde yarışın en iddialı adayı oldum. Ancak; ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte bazı illerde yaşanılan ve çok sevip saydığımız Genel Başkanımız Sn Meral Akşener’i üzecek kongre süreçlerin yaşanmaması gerektiğini düşündüm. Yakın çalışma arkadaşlarımın da benden farklı düşünmediğini konuşmalarımızda gördüm. İzmir’de birlik ve beraberlik görüntüsünün önemini bir kez de Genel Merkezimize de iletmem üzerine Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Teşkilâtlardan sorumlu Genel Başkan Danışmanı Sayın Ömer Karakaş tarafından Ankara’ya davet edildim.”

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYA KARAR VERDİM!
“Benzer görüşlerimi kendisine detaylandırarak anlattım ve oylarımızı çok daha fazla arttıracağımız İzmir’de başka illerde yaşanan sıkıntıların yaşanmasına gönlümün razı olmadığını ve Sayın Genel Başkanımızı üzmeye hakkımız olmadığını ifade ettim. Siyasetin sadece İl Başkanı olarak değil, delegelikten milletvekilliğine partimizin lâyık göreceği her yerde yapabileceğimi ifade ettim. Bu nedenlerle Genel Başkanımızın Teşkilâtlardan Sorumlu Danışmanı Sayın Ömer Karakaş’a da arz ettiğim gibi, yaptığım istişareler sonucunda adaylıktan feragat ederek yapılacak Genel Seçimlerde "Milletvekili aday adayı" olmaya karar verdim.  Bunun üzerine Ömer başkanımızda Genel Başkanımız’ın Türk siyasetine hediye ettiği feragat anlayışının çok saygıdeğer bir tutum olduğunu ve şahsım açısından da parti vicdanının bunu her zaman dikkate alacağını ifade etti. Bu vesile ile, öncelikle bu süreçte başından beri bana destek olan partililerimize,mücadele arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilerek,değerli ilçe başkanlarımıza,kıymetli delegelerimize ve İzmir kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

 
İZBAN'a yeni durak geliyor!
 
3 kızını öldüren müezzinin 'cezai ehliyeti´ yine tam çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeyno 17 Ocak 2023 Salı 18:47

Yakışır başkanıma tebrikler..

Yorumu oyla      2      3  
Çok komiksiniz 17 Ocak 2023 Salı 17:50

Bidenin türkiyedeki partisi:)

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir ...
Başarır ve Türkkan hakkında yeni gelişme
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Mersin Milletvekili ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan esnaf turunda AK Parti'ye mesaj: Kriz yokmuş gibi davranıyorlar!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 100 gün boyunca ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a: Siz mi beni korkutacaksınız?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Demir yollarında seferberlik: 3 kente daha geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kırıkkale, Yozgat ve ...
AK Partili Dağ'dan 'erken seçim' mesajı: Ya 360, ya fesih!
Erken seçim söylemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel ...
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'ray' yanıtı: Mumu yatsıya kadar yanmadı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
CHP İzmir'de yeni yönetimin Z raporu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde dün MYK kararı ile belirlenen ...
Bahçeli'den seçim tarihi: Mayıs ayında bitirelim!
Seçim tarihi öne alınacak mı? TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva