HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2023 Salı - 15:24

Açılışını Bakan Nebati yaptı... Kızılay'dan yeni merkez!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezinin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışını Bakan Nebati yaptı... Kızılay dan yeni merkez!

Bakan Nebati, Bornova ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'ndeki hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu vurguladı.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de sıkıntı yaşayanların güvenli ülke olarak Türkiye'yi gördüğünü ifade eden Nebati, "Ne mutlu bize ki böyle bir ülkenin vatandaşlarıyız ve yöneticileriyiz." diye konuştu.

Kızılayın görev ve misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalar yaptığını belirten Nebati, şöyle devam etti:

"Sadece kan bağışı yürüten bir yer değil Kızılay. Kızılay, dostluğun, kardeşliğin, sıcak yuvanın ve en önemlisi bir yumuşak, sıcak sine hasreti duyan çocukların da yeri. Bir dua ihtiyacı olanın da bir bardak suya ihtiyacı olanın da kışın sıcak bir çorbaya bir çaya da ihtiyacı olanın yeri. Gerektiğinde briket evlerle konutlar yapar, insanların orada yaşamasını sağlar. Gerektiğinde Arakan'a gider, gerektiğinde herhangi dünyanın bir yerinde sel, afet varsa orada görev yapar. İşte bunu yaparken de Türkiye gibi bir merkez olan, herkesin kendisine güven ortamı olarak bulduğu bir ülkede bu defa buraya gelenlerin huzur içerisinde evlerine dönebilmesi, huzur içerisinde yaşayabilmeleri için bir de ekstradan böylesine eğitim merkezleri yani toplum merkezlerini inşa ediyor ve eğitiyor."

"Kızılayın çalışmalarına devam etmesi gerekiyor"
Açılan merkezin hayırlı olmasını dileyen Nebati, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burası sadece bir sıcak yuva değil aynı zamanda bir topluma adapte, uyum sağlama merkezi. Öte yandan da geri döndükleri zaman ellerinde bir iş yaratabilecek, üretebilecek kazanımların da yeni yetenekleriyle birleştirildiği bir çalışmanın mahsulü olacak. Onun için önemli. Dolayısıyla da tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin Kızılaya gerekli ihtimamı göstermesi, Kızılayın da üzerine yüklenmiş olan bu görev ve sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getirebilmek için canhıraş çalışmalara devam etmesi gerekiyor. İnsan en değerli varlıktır, ırkı, dini, dili, cinsi, hiç önemli değildir."

"70 bin civarında insanımıza meslek kazandırdık"
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da İzmir Toplum Merkezinin, 21. toplum merkezi olduğunu söyledi.

Özellikle dezavantajlı toplumsal kesimlerin olduğu kırılgan bölgelerde merkezleri kurmayı tercih ettiklerini aktaran Kınık, dünyanın en geniş, en kapsamlı insan koruma programlarını yürüttüklerini bildirdi.

Kızılaya ait 21 toplum merkezinden şimdiye kadar 2 milyonun üzerinde insanın hizmet aldığını vurgulayan Kınık, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 70 bin civarında insanımıza meslek kazandırdık, istihdam sağladık, işlerini kurmasını ve hane içi üretimlere katılmasını teşvik ettik. Şartlı eğitim programlarımızla okula gitmek isteyen çocuklarımıza destek olduk. Burslar sağladık. Buralarda onlara etüt merkezlerinde destekler verdik. Parçalanmış aileleri birleştirdik. Ülkemize sığınan insanlara meslek kazandırarak ülkemizde yaşama kurallarını öğreterek, Türkçeyi öğreterek ekonomik anlamda kendine yetebilecek birtakım imkanları sağlayarak, bir gün ülkelerine dönebilecek güçleri kendilerine sunmaya gayret ettik. Bütün bu faaliyetlerimizi yürütürken tabii ki yanımızda en büyük destekçimiz devletimiz vardı. Bize bu anlamda destek veren milletimiz, bağışçılarımız vardı."

"Kızılay, 3 yıldır dünya liderliğini sürdürüyor"
Geçen yıl Kızılayın 44 milyon insana ulaştığını, bunun 11 milyonunun 46 farklı ülkedeki insanlar olduğunu belirten Kınık, şunları kaydetti:

"3 farklı kategoride Kızılay 3 yıldır dünya liderliğini sürdürüyor. 192 ulusal cemiyet arasında dünyada en fazla sayıda insana yardım ulaştıran ulusal cemiyetiz. Dünyada en fazla sayıda ülkede çalışan ulusal cemiyetiz ve maliyet etkinlik açısından da harcamış olduğumuz bütçenin karşılığında oluşturulan sosyal etki açısından da en büyük maliyet ve verimlilik sağlayan ulusal cemiyetiz. Bütün bunları devletimizin himayesi ve milletimizin desteğiyle yapıyoruz."

Konuşmaların ardından merkezin hizmet binasının açılışı yapıldı. Bakan Nebati ve beraberindekiler hizmet binasını gezdi.

Açılışa, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış ile davetliler ve Kızılay çalışanları katıldı.

 
'Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı kınıyoruz'
 
THY, Berlin'e yapılacak bazı seferleri iptal etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkollü sürücü dehşet saçtı: 1 kişi öldü!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, otoyolda beton bariyere çarpan otomobildeki ...
Telefon dolandırıcılarına baskın: 16 tutuklama
Şanlıurfa'nın merkezli 5 ilde, telefonda kendilerini 'hakim', 'savcı' ...
Askeri araç devrildi: 2 asker şehit oldu
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu ...
 
Yunanistan 27 kişiyi Türkiye'ye göndermeye çalıştı
Hudut birlikleri, Yunanistan’dan zorla Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan ...
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 2 şüpheli daha tutuklandı
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi ...
Ehliyet affı kimleri kapsıyor? Trafik cezaları silinecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını ...
 
Direksiyon hakimiyetini kaybetti... Şahin bahçeye düştü!
İzmir'in Tire ilçesinde yoldan çıkan otomobil, yolun 2,5 metre altında ...
İzmirli emlak kralının vasiyeti ortaya çıktı... Kardeşlere 'saklı pay' şoku!
İzmir ve Şikago'da milyonlarca dolar yatırımları, AVM'leri bulunan ve ...
Yargıtay'dan emsal 'ikame araç' kararı!
Yargıtay, trafik kazasının ardından kiraladığı aracın bedelinin karşı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva