HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2015 Perşembe - 09:11

‘ABD, Kürt devletinin altyapısını hazırlıyor’

Ankara’da hafta başında Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmelerin ele alındığı Bakanlar Kurulu’nda olası senaryolarla ilgili bir dosyanın da ele alındığı öğrenildi. Buna göre ABD’nin PYD’ye destek vererek bir Kürt devletinin altyapısını hazırladığına, ayrıca PKK’nın Suriye’den sonra Türkiye içine yönelme ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

‘ABD, Kürt devletinin altyapısını hazırlıyor’

Hafta başında Türkiye-Suriye hududunda yaşananların ele alındığı Bakanlar Kurulu’nda güvenlik birimlerinin bölgedeki gelişmelerin geleceği ile ilgili kritik bir dosyayı açıp ilginç değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. Hürriyet’in elde ettiği bilgilere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve bazı kuvvet komutanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da katıldığı toplantıdaki değerlendirmelerde, ABD’nin PKK’nın Suriye kolu PYD’ye destek vererek bölgede bir Kürt devletinin altyapısını hazırladığı savunuldu. Türkiye’nin, Suriye ve Irak sınırı boyunca oluşturulması planlanan “Kuzey koridoru”nun güvenli olması için Suriye’den sonra Türkiye’ye yönelme ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı. Sivil ve askeri güvenlik birimlerinin istihbarat bilgilerine dayanarak yapılan bazı değerlendirmeler şöyle:

PKK’NIN SIZMA RİSKİ ARTTI: Sınır güvenliği için alınan önlemler yetersiz kalmaya başladı. Tel Abyad’ın YPG’nin eline geçmesinden sonra PKK’nın Türkiye içine sızma girişimleri artabilir.

SURİYE’DEN SONRA TÜRKİYE Mİ: YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesine doğru yönelmeye başlaması halinde, bölgedeki bu yeni oluşumun PKK desteği ile Türkiye içine yönelme ihtimali gözardı edilmemeli. “Kuzey koridoru”nun yaşayabilmesi için Türkiye’de iç karışıklık yaratılabilir. Gelen istihbaratlar PKK’nın Amanos’ta (Hatay bölgesi) yeniden kümelenmeye başladığı doğrultusunda.

MÜLTECİLERE KISITLAMA: Tel Abyad’ta yaşananlar nedeniyle bölgeden Türkiye’ye gelenlerin sayısı 18 bini buldu. Suriye’den kabul edilecek mültecilere “yaşlı, kadın ve çocuk” sınırı getirilmeli. 30-40 yaşlarındaki erkekler toprakları için savaşacaklarına Türkiye’ye kaçmaya çalışıyor. Yapılan bir araştırma Türkiye’ye gelmiş mültecilerin yüzde 60’nın 30-40 yaş arası çoğunlukla erkekler olduğunu ortaya koyuyor.

ABD’YE RAĞMEN GÜVENLİ BÖLGE: ABD’nin karşı çıkmasına rağmen Suriye içinde yaklaşık 50 kilometre derinliğe sahip “güvenli bölge” oluşturulmalı. İnsanlar buralara kurulacak konteyner ve çadır kentlere yerleştirilmeli.
EĞİT-DONAT GÜVENLİ BÖLGEYE: Ülkeleri için savaşacaklara bu bölgede eğitim verilmeli. Kırşehir’deki Eğit-donat programı da bu güvenli bölgeye kaydırılmalı.

 
Kayıp Cansu tecavüze uğramış, boğulmuş ve kanala atılmış!
 
Babalarını vasiyetini yerine getirdiler: Eğlendiler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil (ALTTAKİ YAZININ DEVAMI) 18 Haziran 2015 Perşembe 10:04

KOZLAR ABD DE, YA KUZEY SURİYEDE SÖZDE BAĞIMISIZ BİR KÜRT DEVLETİNE İZİN VERİLECEK YA DA ERDOĞAN LAHEY DE YARGILANACAK. ERDOĞAN İÇİN DURUM VAHİM, AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 18 Haziran 2015 Perşembe 10:02

İŞİN ÖZETİ, ABD PYD VE PKK YA DESTEK VERDİ. ERDOĞAN İÇİN ÖNCELİK ESED'İN GİTMESİYDİ. PYD VE PKK NIN İŞİD'LE SAVAŞMASI İKİSİNİNDE BİRBİRİNE KIRDIRILMASI ERDOĞAN'IN İŞİNE GELİYORDU. İHVANCI ERDOĞAN ÖSO YA DESTEK VERDİ. FAKAT ABD BU PLANA KARŞI ÇIKTI. ÖSO TEK BAŞINA İŞİDLE MÜCADELE DEMEZDİ. PYD İLE BİRLİKTE HARKET ETTİ. SONUÇ İTİBARIYLA YENİ BİR BARZANİ DEVLETİ KUZEY SURİYEDE KOMŞUMUZ OLACAK MI ? ERDOĞAN TAŞLAR YERİNDEN OYNAMASAYDI NOKTASINA GELİNCE İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK. VE MİT TIRLARI YÜZÜNDEN LAHEY DE YARGILANACAK.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Dağlıca'da havan ve silahlı saldırı
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ...
Flaş! Sınırı geçmek isteyen 4 IŞİD’li yakalandı
Kilis sınırına yakın noktalarda IŞİD ile muhalif gruplar arasındaki çatışmalar ...
İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 26 tutuklama
İzmir’in Menemen İlçesi'nde, polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği ...
 
Demirel yası: İzmir'de bayraklar yarıya indi
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle üç günlük yas ...
Sistem krizinde yeni hamle: Kentkart A.Ş.’den suç duyurusu
İzmir’de 1999 yılından bu yana toplu taşıma ücret toplama işini üstlenen ...
Karşıyaka Belediyesi’ni sarsan ölüm!
Park ve Bahçeler Müdürlüğü emektarı budama yaparken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.
 
İzmir’deki vinç faciasının perde arkası: İhmal iddiası
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, 2 kişinin ölmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla ...
İzmir’de yangın paniği: İtfaiyenin zor anları
İzmir’in Konak İlçesi'ndeki tek katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle ...
Egemen Bağış Kuran’a hakaret davasına müdahil oldu
Kuran'a hakaret fotoğrafı davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva