HABERLER>EKONOMİ
10 Mart 2012 Cumartesi - 10:01

Uğurtaş: Tariş arazinin nasıl kullanılacağını biliyordu

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bir süre önce Tariş Pamuk Birliği'nden satın aldıkları araziyle ilgili birliğin kendilerine yönelttiği ''haksız rant elde edildiği'' iddialarının çok üzücü olduğunu, arazinin nasıl değerlendirileceği konusunda Pamuk Birliği'nin haberdar olduğunu söyledi.

Uğurtaş: Tariş arazinin nasıl kullanılacağını biliyordu

İZMİR - AA muhabirine açıklama yapan Uğurtaş, Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar'ın Çiğli İplik Fabrikasının 400 dönümlük arazisinin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne satılması sonrası arazinin sanayi parseli ve ticaret alanı olarak planlanarak yeniden satışa sunulmasına itiraz ettiğini hatırlatarak, Tariş yöneticilerinin arazinin nasıl değerlendirileceğini alım satım işleminin başından bu yana bildiğini iddia etti. 

Tariş'ten  İAOSB'ye haksız rant suçlaması! Haber için tıklayınız...
 
Arazinin alınması için kendilerine teklif getirildiğini söyleyen Uğurtaş, şöyle konuştu: ''Tariş Pamuk Birliği, OSB sınırları içinde kalan 400 bin metrekarelik arazinin parsellenmesi için OSB yönetimine başvuruda bulundu. Ancak yasaya göre arazi sahiplerinin parselleme yapılmasına izin verilmiyor. Biz de parselleme işleminin sadece OSB yönetimlerine ait arazilerde yapılabildiğini aktardık. Pamuk Birliği o dönemdeki borçları nedeniyle araziyi satışa çıkardı. AOSB'den başka alıcı çıkmadı. Arazinin alımı konusunda yetki almak için düzenlediğimiz olağanüstü genel kurulda da 400 bin dönümlük alanı ticaret alanı ve sanayi parseli olarak değerlendireceğimizi açık açık belirttik. Bunların kayıtları var. Birlik yöneticileri de bize o gün teşekkür etti. Alım satım işlemi bittikten sonra hazırladığımız imar planı 1 ay askıda kaldı. Bu plana ne Tariş ne başka bir kurum itiraz etti. İmar planına göre 200 bin metrekarelik bölümde alışveriş merkezi projesi gündeme gelince birden Tariş Pamuk Birliği'nin itirazları gelmeye başladı. Arazinin nasıl değerlendirileceğini baştan bu yana biliyorlardı, süreç içinde de hiçbir itirazda bulunmadılar. Ne zaman son aşamaya gelindi şimdi haksız rant yaratıldığı iddialarını ortaya atarak bizi karalamaya çalışıyorlar.''
    
Projeleri engellemeyecek
Tariş Pamuk Birliği'nin konuyla ilgili iki mahkemeye talep ettiği yürütmeyi durdurma talebiyle suç duyurusunda bulunduğunu, ancak reddedildiğini, son olarak Asliye Ticaret Mahkemesine gabin hakkı davası açtığını söyleyen Uğurtaş, bu davaların sanayi parseli satışı için 20 Mart'ta yapılacak açık artırma ve alışveriş merkezi projesini engellemeyeceğini ifade etti.
 
Uğurtaş, ''Tariş Pamuk Birliği'nin iddiaları çok üzücü. Bizi kamuoyuna fırsatçı, spekülatör, kötü niyetli gibi lanse etmeye çalıştılar. Yalan ifadelerle bizi karalamaya çalışıyorlar. Konuyla ilgili dava açmaya hazırlanıyoruz'' diye konuştu.
 
Tariş Pamuk Birliği'nin yaşadığı mali darboğaz nedeniyle Mart 2010'da kapanan Çiğli İplik Fabrikası, 73 milyon 250 bin lira bedelle İzmir AOSB yönetimine satılmış, AOSB de araziyi ikiye bölerek 38 sanayi parseli ve 200 bin dönümlük alışveriş merkezi arazisi şeklinde imar düzenlemesine gitmişti. Sanayi parsellerinin metrekaresi 400 lira muhammen bedelle 20 Mart'ta açık artırmaya sunulacağı, alışveriş merkezi projesi için ise yıllık kira getirisi 15 milyon dolar üzerinden bir grupla görüşmelerin devam ettiği açıklanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli ihracatçı İstanbul'a karşı tek ses olacak
EİB, İstanbullu ihracatçıların TİM Yasası'nda 'her sektöre tek birlik' ...
İzmir 2011’de en çok Folkart’ı konuştu!
Derginin, 23 farklı kategoride 5 bin 520 kişi ile yaptığı araştırmada, ...
Marble şenliği Kültürpark'ta başladı
21 - 24 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek MARBLE 2012 - 18. Uluslararası ...
 
Pamuk sektörü acilen prim miktarı açıklaması bekliyor
Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, baharın yaklaşmasıyla birlikte ...
Telefon tarifesinde kafa karışıklığı bitecek
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, telefon tarifelerinde abonelerin ...
Erdoğan’ın elektrikli Fluence arabası hazır!
Renault Mais Genel Müdürü Aybar, Elektrik motorlu Fluence'in Nisan ayı ...
 
Tariş'ten AOSB'ye haksız rant davası!
Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, İzmir Atatürk Organize Sanayi ...
KDV kararı denizcileri sevindirdi
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ...
Benzin 4,5 lirayı aştı, depo 250 liraya doluyor!
Benzine 9 kuruş zam yapıldı. Zamla birlikte benzinin litresi İstanbul'da 4,52 liraya çıktı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva