HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2012 Cuma - 10:23

Tariş'ten AOSB'ye haksız rant davası!

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne (AOSB) sattıkları Çiğli İplik Fabrikası'nın bulunduğu 400 bin metrekarelik araziyle ilgili haksız rant elde edildiğini savunarak, konuyla ilgili dava açtıklarını belirtti.

Tariş ten AOSB ye haksız rant davası!

İZMİR - 1975’de kurulan ve Avurapa’nın en büyük iplik fabrikası konumundayken Çiğli'deki Tariş İplik Fabrikası Mart 2010’da kapatılmış, 600 kadar çalışan işini kaybetmişti. Pamuk Birliği, 400 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu fabrikayı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne satmıştı. OSB yönetiminin fabrika arazisini parselleyerek ihale etme kararının açıklanmasından sonra Pamuk Birliği ayağa kalktı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Tariş Pamuk Birliği'ne bağlı Çiğli İplik Fabrikası'nın birlik borçları nedeniyle değerlendirilmesi noktasında bir çalışma yaptıklarını, İzmir AOSB içinde olan bölgenin parsellenerek satışını gündeme getirdiklerini, buna karşı çıkılması üzerine araziyi Organize Sanayi Bölgesine (OSB) satmak zorunda kaldıklarını söyledi.
   
Parselleyemedikleri için bütün halinde 73 milyon 250 bin liraya İzmir AOSB'ye satmak zorunda kaldıkları arazinin OSB yönetimi tarafından parsellenerek sanayi bölgesi ve alışveriş merkezi olarak satışı için çalışma başlatıldığını kaydeden Azbazdar, şunları ifade etti:''Burayı böldürmem, parselletmem şeklinde, kanunların da kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak bizi adeta sıkıştırdılar. Bankalara olan borcumuz nedeniyle bütün halinde değerinin çok altında satmak zorunda kaldık. AOSB, böldürmem dediği yeri kalktı ikiye böldü, yarısını 38 parselle satışa çıkardı. 40 bin aile haksızlığa uğradı. Elde edilen rant Tariş'e yapılmış haksızlıktır, 40 bin aileye yapılmış haksızlıktır. Bunun peşini bırakmayacağız, dün itibarıyle Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açtık. Hukuk dilinde gabin hakkını kullanmak istiyoruz. Bizi sıkıştırmak, yetkilerini kötüye kullanmak suretiyle Tariş'e yapmadıkları parselasyonu özel şirketlere sağlayarak şahıslara rant elde ettirmek üzereler.''
   
Açtıkları dava sonuçlanmadan hiçbir yatırımcının söz konusu bölgede yatırım yapmayı düşünmemesi gerektiğini dile getiren Azbazdar, ''40 bin ortak teyakkuz halinde, binlerce aileyi karşılarında görürler'' dedi.
   
Arazinin geri verilmesini talep ettiklerini belirten Azbazdar, dava açmaları üzerine İzmir AOSB'nin de alışveriş merkezi ihalesini 9 Mart'a çektiğini savundu. 

UĞURTAŞ NE DEDİ?
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da Azbazdar’ın iddialarına cevap verdi.
Uğurtaş: Bizim her şeyimiz yasalara uygun. Tariş'in dava açmasını onlara yakıştıramadım.
Sanayici, yatırımcı endişelenmesin” dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atilla 10 Mart 2012 Cumartesi 09:48

saçmasapan bir konuşma,azbazar daha önce de 2kere mahkemeye dava açtı.ne oldu.sonuç alamadı.tariş'i batırdı.sonra yok bize izin vermediler.yok öyle yok böyle.tümyazışmalar azbazar imzalı dilekçeler kayıtlarda var.mahkeme bu davayı da tek celsede bitirir.sen 40000 kişiik ailelere 1 sene maaş vermediğinde nerelerdeydin.sonra dilekçen var iaosb yönetimine size ne istiyorsunuz kaç para istiyorsunuz diye sorduklarında değer araştırması sonucu 70 trilyon diye alabilirsiniz diye.ne oldu.basiretsizler

Yorumu oyla      12      5  
Hilmi Dülger 9 Mart 2012 Cuma 17:38

İster CHP'li ister AKP'li olsun siyasetçiler boş işlerle uğraşacaklarına bu işle uğraşsınlar. Halkın çıkarını korumak için bir imkan.

Yorumu oyla      12      5  
doğru söz 9 Mart 2012 Cuma 17:27

kafalarına silahmı dayadılar satarken işçiler satmayın dediği zaman ben donkişot değilim demişti kıvırma azbazdar sadece 40 bin kişinin değil işsiz koyduklarında vebali senin ve iplik fabrikaasını talan edenlerin boynunda

Yorumu oyla      13      5  
tarafsız okuyucu 9 Mart 2012 Cuma 13:56

hilmi uğurtaş'ın cevabını şöyle anlıyorum. evet kardeşim yaptım çünkü kanunlardaki boşluklardan yararlandım. buna kanuni rant yürütme denir tamammı ... karşı taraf tariş olunca malum yağma hasanın böreği sanki? merak ediyorum bunun mülkiyeti tek bir şahsa ait olsaydı yapmaya cesaret edermiydi uğurtaş ? ayıp ayıp bu işin öbür tarafıda var. kul hakkı yemeyin...

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KDV kararı denizcileri sevindirdi
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ...
Benzin 4,5 lirayı aştı, depo 250 liraya doluyor!
Benzine 9 kuruş zam yapıldı. Zamla birlikte benzinin litresi İstanbul'da 4,52 liraya çıktı.
Elektrik ve su borcu olanlara kötü haber
Merkez Bankası’ndaki ‘kara liste’nin bankalara devredilmesiyle ilgili ...
 
Yunanistan'a tarihi destek!
Yunanistan kritik sınavlardan birini daha geçti. Kreditörlerin yüzde 85.8'i ...
EXPO Yürütme’ye iki bakanlıktan taze kan
EXPO Yürütme Komitesi’nin yedi kişilik ekibine Bakanlar Kurulu kararıyla ...
İDOBÜS'le İstanbul-İzmir arası 5 lira
İDO'nun, deniz ve kara ulaşımını entegre eden İstanbul-İzmir seferleri, ...
 
Flaş!.. Benzine 9 kuruş zam geldi
Benzine geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere 9 kuruş zam yapıldı.
Kredi kartı tuzağına düşmeyin!
Tüketici Hakları Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, ...
'Cepte iletişim vergisinin kalkması gündemde'
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, özel iletişim vergisinin kalkmasının gündemde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva