HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2012 Cuma - 15:47

On binlerce İzmirli’nin ‘Cevahir’ paniği!

İzmir’in rant değeri yüksek yerleri Sarnıç, Kaynaklar gibi yerlerde bulunan arazileri isteyen İbrahim Cevahir ve ortakları nedeniyle 2B çalışmalarının durması ortalığı karıştırdı. Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, “İnsanlar bize ‘Şimdi ne olacak?’ diye soruyor” dedi.

On binlerce İzmirli’nin ‘Cevahir’ paniği!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başta Gaziemir’e bağlı Sarnıç olmak üzere Buca Kaynaklar, Kuruçeşme ve Menderes Kısıkköy’deki 2B çalışmaları (orman vasfını kaybetmiş arazilerin kullanıcılara satışı) süreci askıya alınırken kararın ardından çıkan isimlerin yankı uyandırdı. On binlerce kişinin yaşadığı, yüz binlerce metrekare araziler için ‘tapusu var’ diyerek itirazda bulunan İstanbul’un tanınmış işadamı İbrahim Cevahir ve hissedarları nedeniyle alınan bu karara bölgeden ilk tepkiler geldi.

- On binlerce İzmirli'nin tapusuna 'Cevahir' darbesi!..

“İNSANLAR BİZE SORUYOR”
Çalışmaların sessiz sedasız durdurulduğunu ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, insanların yeniden sorunlar yaşayacağını söyledi. Şenol, “Mübadeleden sonra gelen göçmen vatandaşlarımızın ağırlıklı yaşadığı yerler uzun yıllardır gündemde... Buraya gelen siyasiler ve bürokratlar yıllarca ‘çözeceğiz’ dediler. Bir kanun çıktı ve gereği yapıldı. Her şey yoluna girmişken sürpriz karar ile süreç askıya alındı. Neden böyle bir karar alındığını anlamış değilim. Birçok kişinin ismi geçiyor. Vatandaşlar yetkililerden yeterli bilgiyi alamadıkları için bize geliyorlar. Herkes ‘Ne olacak?’ diyor. Zaten kadastro çalışmalarını biz değil bakanlıklara bağlı birimler yapıyor. Satışını da onlar yapacaklar. Bize bir cevap verilmesini istiyoruz. Kimse konuyu siyasi malzeme haline getirmesin” dedi.



Başkan Şenol, hukuk çerçevesinde gerekenin yapılacağını anlatırken vatandaşlara sükunet çağrısında bulundu.
 
NEDEN DURDURULDU?
Alınan karardan Sarnıç’ın tamamının etkilendiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, yapılanlara anlam veremediklerini söyledi. Haritaları incelediklerinde talep edilen alanın çok büyük bölgeyi kapsadığını belirten Tekin, “Bu iş Ankara’dan alınan karar ile bu noktaya geldi. İsimler ve başvuru yapanlar zaten ortada... Birileri çıkıp ‘Buralar bizim, geri verin’ diyor. Devlet ile uzun zaman süren davalarının bir bölümünü kaybetmişler. Bir bölümü devam ediyor. İşte yetkililer devam eden davayı gerekçe gösteriyorlar. Madem dava devam ediyordu niye çalışmaları başlattınız? Buraya gelip konudan siyasi rant elde etmek isteyenler çok oldu. Sarnıç’ın 2B problemi yıllar öncesine dayanıyor. Biz bu işe siyaset üstü bakılmasını istiyoruz. İnsanlar yıllar önce evlerini, barklarını terk ederek buralara geldiler. Onlar geldiklerinde devlete zaten arazilerin paralarını ödediler. Şimdi İzmir ile alakası olmayan kişiler türedi. Tapu kayıtları üzerinden hak talep ediyorlar. Ortada işlemlerin durma meselesi var. İzmir’deki yetkilileri aşan bir durum... Kime sorduysak ‘bizimle alakalı değil’ diyor. Herkes topu birbirine atıyor. Askıya bir gün kala kimseye açıklama yapmadan işlemler durduruldu. Yıllardır yaşanan mağduriyetin bitmesini istiyoruz. Bu konu ne siyasi ne de ticari bir rant malzemesi olarak bakılmamalıdır. El birliği ile halkın sorunlarını çözmemiz gerekiyor” dedi.
 
Sürece parti olarak katkıyı ellerinden geldiği kadar koyacaklarını belirten Tekin, vatandaşın mağduriyetinin yaşamlarını da etkilediğini söyledi.
 
HER ŞEYİ BİTİRMİŞTİK…
Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney imzalı gelen ‘işlemleri durdurun’ yazısının kendilerine tebliğ edildiğini ifade eden Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, konuyla ilgili derinlemesine çalışacağını söyledi. Başta Sarnıç olmak üzere ilçenin genelindeki 2B çalışmalarının bitirildiğini anlatan Tuğ, “İlgili birimlerimiz hak sahiplerini, alanların büyüklüğünü, nereler olduğunu bulmuştu. Kadastro açısından tüm işlemlerimiz bitmişti. Tam ödeme plana ve arazilerin tapulara işlenmesi süreci geldiğinde böyle bir yazı geldi. Biz de mahkeme sonuçlanıncaya kadar işlemleri durdurduk. Genel müdürlükten gelen bir yazının üzerine süreci devam ettiremezdim. İkinci bir yazıya kadar işlemler askıya alındı” dedi. Kaymakam Tuğ’un mevcut durumun analizi ile ilgili teknik ediple toplantı yapacağı öğrenildi.
 
İKİNCİ TALİMATA KADAR DURDU
Öte yandan Tapu Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Ankara’dan gelecek ikinci bir talimatı alana kadar hiçbir işlem yapmayacaklarını söyledi. İşlemlerin yargıda olduğunu anlatan yetkililer, “Tapi sahipleri kendilerinin ‘malik’ olarak yazılmasını istedi. Çıkan mahkeme kararları var. Ayrıca kanunda geriye dönük işlem yapılacak bir madde yok. Biz, süreci yürütür, kullanıcılara tahsis yaparız. İstediğiniz zaman askıdaki duruma dava açabilirsiniz” dedi. Ama genel müdürlükten gelen yazı nedeniyle süreci ertelemek zorunda kaldık. Bizim bölge ile ilgili tüm çalışmalarımız zaten bitmişti” ifadelerini kullandı.

 
KİMLER VAR?
6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun’nun 7. Maddesi gereği yapılan talep başvurusunda, “ İşadamı İbrahim Cevahir, Cevahir’in kardeşi Mehmet Cevahir ve Reşat Cevahir yer alıyor. Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da önemli yatırımlar yapan STFA Holding Onursal Başkanı Tomris Taşkent, TML İnşaat Kurucu Ortağı Eser Tümen’in eşi Samra Tümen, kızı Aslı Münevver Tümen ve oğlu Mert Tümen’in adları yer alıyor. Yine yapılan başvuruda Tümen’in evli kızı Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Raif Dinçkök’ün eşi Esra Dinçkök ve Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Hüseyin Ersin Takla gibi isimler de bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zaferhan ketenci 4 Şubat 2013 Pazartesi 02:18

bu arada ilk yerleşenler çiftliğin idaresindeki boşluklardan faydalanıp nüfusu ve kaçak binaları artırmışlar ve bu uyanıklar gelen herkese kafalarına göre helvacı kağıdı ile yer satmışlar en son vurgunu eski akp li başkan ve babası ,onunla hareket eden yiyici takım bulgar göçmeni olanlara taksitle satıp zengin olmuşlardır.hepsi hatlı dolmuş,taksi,fabrika vb mal ve para sahibi olmuşlardır. işin özü bu herkes fotoğrafın geçmişine iyi baksın.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘First Lady’ ‘engelleri kaldırmak için’ İzmir’de...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan İzmir’de Katip Çelebi ...
Silivri'de ‘izdiham’ sonrası derin sessizlik
Ergenekon davasında savcının esas hakkındaki görüşünü açıklayacağı beklentisiyle ...
Adliyede korkunç olay: Avukat 5.kattan atladı
Ankara Adliyesi'nde görevli bir avukat, adliyenin 5. katından atlayarak yaşamına son verdi.
 
ABD’li Bakan’dan İncirlik'e sürpriz ziyaret
ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, ülkesinin Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ...
Yol kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı!
Karşıyaka’da trafikte yol verme tartışmasından çıkan bıçaklı kavgada üniversite ...
Makam aracı şarampole uçtu: Vali yoğun bakımda!
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir gece yarası makam otomobiliyle Ankara’dan ...
 
Baba feryadında haklı çıktı: Oğlu gözaltında!
‘’Oğlum örgüte katıldı, kurtarın yoksa canlı bomba olacak’’ diyen babanın feryadı, haklı çıktı.
Buca'da şüpheli ölüm: Park halindeki otomobilinde...
Buca’da 43 yaşındaki Mehmet Küçükçüoğlu, gece bekçiliği yaptığı inşaatın ...
Gaziemir'de yürek burkan ölüm
Gaziemir’de dengesini yitirip apartman merdivenlerinden yuvarlanan 72 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva