HABERLER>GÜNCEL
29 Ekim 2012 Pazartesi - 01:15

İzmir'de gergin 29 Ekim: Ankara yoluna Emniyet taş koydu!

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için İzmir’den Ankara’ya gitmek isteyen otobüslere emniyet el koydu.

İzmir de gergin 29 Ekim: Ankara yoluna Emniyet taş koydu!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ankara’ya giden otobüslerin illerden çıkışlarına izin verilmezken İzmir’de de kriz yaşandı. Akşam saatlerinden itibaren Ankara’da düzenlenecek yürüyüşe katılmak isteyenlerin bulunduğu otobüslerin gitmelerine izin verilmedi. Otobüsler, 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bekletilirken bazı araçlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplandı. Buradan Ankara’ya gitmek isteyenleri almak için kalkış hazırlığı yapan otobüslere yine izin verilmedi. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Musa Çam ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir de araçların bulunduğu yerlere giderek destek oldu.

- CHP İzmir tam kadro Cumhuriyet yürüyüşünde...

- 'STK'lar Ankara'ya gelemiyor' iddiası... 

- TGB'li 22 gence bile Ankara engeli!

VALİ İLE GÖRÜŞTÜLER
Ankara’ya gitmek istenen araçlara polis el koyarken CHP milletvekilleri de olay yerine giderek bilgi aldı. Vekiller Vali Cahit Kıraç’ı arayarak araçların bırakılmasını istedi. İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’a talimat veren Kıraç, sorunun çözülmesini isterken milletvekillerine de bir sorunun bulunmadığını söyledi. Ardından, Bilkay ile tur şirketi yetkilileri görüştürüldü fakat yine de bir sonuç alınamadı. Bilkay’ın araçlarda eksik evrak ve belge olduğunu ifade ederek farklı yerlere çektirmesi tepkilere neden oldu.



ARAÇLARI GASP ETTİLER
Ankara’ya gidecek araçların emniyet tarafından engellendiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Yüksel, “Sözün bittiği yerdeyiz. Biz, buraya geldiğimizde araçların hepsine polis el koymuş. Ardından her bir araca bir polis bindirerek araçları kentin farklı yerlerine götürmüşler. Biri Bornova’ya , diğeri Buca’ya gönderilirken araçların bazıları da Karşıyaka ve Çiğli’ye doğru yola çıkmış. Böyle bir şey olmaz. Bu ne demektir?. Resmen araçlar zorla götürüldü. Valiyle bizzat konuştum. Kendisi ‘sorun yok’ diyor ama araçları yine de bırakmıyorlar. Emniyet müdürü kafaya koymuş. İzin vermiyor. Araçların eksiği varsa bir yere toplanır eksikleri tamamlanabilirdi. İnsanları taşıyacak araçları sağa sola götürdüler” dedi. Yüksel, soruna neden olanlar hakkında dava ‘seyahat özgürlüğüne neden oldukları gerekçesiyle’ dava açacaklarını da sözlerine ekledi.



MOROĞLU EMNİYETE GİTTİ
Ankara’ya gitmek için hazırlık yapan bir otobüsün durdurulması ve Yenişehir Trafik Tescil Müdürlüğü’nün garajına çekilmesi  de krize neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, emniyete giderek aracı geri almak istedi fakat başarılı olamadı. Emniyet yetkilileri şoförün E sınıfı ehliyetin bilgisayar kayıtlarında bulunamadığı gerekçesiyle yola çıkmasına izin vermedi. Aynı şoförün SRC belgesinin bulunması ise dikkate alınmadı. Emniyetteki kriz ile ilgili konuşan Moroğlu, “Otobüsü çektiler. Üç şoför getirdik. Hepsine de bahane buluyorlar. İlgili komiser belgeleri alıp bir saat ortadan kayboldu. Ardından geri geldi ama çözüm için gayret göstermedi. Sonra da ehliyetin kayıtlarda olmadığını söylediler. Ben de onlara ‘E sınıfı ehliyeti olmayan birine SRC belgesi veriliyor mu?’ dedim. Onlar da ‘kesinlikle hayır’ diyorlar. Ama adamı otobüse bindirmiyorlar. Gelen şoförün neredeyse sakal tıraşına bile bakacaklar. Böyle bir mantık ve anlayış olmaz. En sonunda otobüse kendim binip, vatandaşları Ankara’ya götüreceğim. Belli ki bir yerlerden talimat almışlar. Kesinlikle izin vermiyorlar” dedi. Moroğlu, kentin her tarafında yola çıkmak isteyen araçların polis tarafından garaja çekildiğini söyledi.

Vatandaşlara destek olmak için giden Milletvekili Hülya Güven de emniyetin türlü bahanelerle sorun çıkarmasına anlam veremediklerini söyledi. Sorunu çözene kadar bölgeden ayrılmayacaklarını ifade eden Güven, “Bu davranış kabul edilemez. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Kimse haksız yere başkasının seyahat hakkını engelleyemez. Bu duruma vali ve emniyet müdürü de maalesef göz yumuyor” ifadelerin kullandı.

İŞTE DİĞER İLLERDE YAŞANANLAR
İSTANBUL: Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi yaklaşık 200 kişi, Ankara’da yapılması planlanan Cumhuriyet mitingine gitmek üzere Taksim Meydanı’nda toplandı. Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan grup, kendilerini Ankara’ya götürecek otobüslerin Taksim Meydanı’na çıkmasının polis tarafından engellendiğini belirterek eylem yaptı. Avcılar’dan Ankara’daki 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak için yola çıkan 200 kişilik grubun bulunduğu 4 otobüs ve 3 minibüs seyahat evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle polis tarafından durduruldu. CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinden oluşan 200 kişi otobüslerden inerek durumu protesto etti.
MANİSA: Manisa’dan Ankara’daki Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere otobüsler ile hareketeden TBG’lilerin bulunduğu otobüs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. TBG’li gençler, engellemeyi protesto etmek amacıyla Manolya Meydanı’nda sabaha kadar oturma eylemi yaptı.
YALOVA: Ankara’da sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği 29 Ekim Yürüyüşü’ne Yalova’dan katılmak isteyenlerin Yalova Valiliği ve Emniyeti Müdürlüğü tarafından engellendiği iddia edildi. Kiraladıkları toplu taşıma araçlarının engellediğini öne süren ADD üyeleri durumu protesto etti.
BALIKESİR: Ankara’daki Birinci Meclis önünde yapılacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gitmek isteyen 45 kişilik bir grup engellendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslı 30 Ekim 2012 Salı 09:50

Sn Demokrat hangi parti yanlısı olduğunu yorumunla açıkça belirtmişsin.Bu Ülke kanla acıyla kazanıldı.Cumhuriyet Bayramımızı kutlamamız neden sizi ürkütüyor.Siz ve sizin gibiler bu ülkenin çocukları değilmisiniz.Yaşasın Cumhuriyet.Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk

Yorumu oyla      12      5  
AKP'LİLER SİZ BU'SUNUZ! 29 Ekim 2012 Pazartesi 21:40

AKP'LİLER ve onların hizmetkarları, daha fazlasını söylemeye gerek yok İŞTE SİZ BU'SUNUZ !!!!

Yorumu oyla      12      5  
DEMOKRAT 29 Ekim 2012 Pazartesi 13:33

BİRAZ MANTIKLI DÜŞÜNMEK LAZIM GERCEKTEN ARAÇLARIN BELGELERİ EKSİK OLABİLİR KALDIKI NEDEN İZMİRDE KUTLANMIYORDA ANKARAYA GİDİLİYOR AKP NIN HAKKI YENİYOR

Yorumu oyla      12      13  
uyan ey halkım unutma bizi 29 Ekim 2012 Pazartesi 13:15

cidden bu cumhuriyete sahip çıkacak olan bu ülkenin akp li vatandaşları ve izmir milletvekili akp li bakanlarım hani nerdesiniz seçimlerdede utanmadan oy istiyorsunuz şimdi yerel seçimler yaklasıyor binali bey aday olarak karşımıza çıkıp hiç utanmadan nasıl oy isteyecek onu merak ediyorum inanın çok yazık zaten cıksanız karşı gelseniz şaşardım başbakanımız kulagınızı çeker ve izmirden bi daha milletvekili yada belediye baskanı olarak seçtirtmezdi

Yorumu oyla      16      5  
private35 29 Ekim 2012 Pazartesi 13:10

büyükşehir yasasıyla valiyi büyükşehir projelerinin onay makamına geçiriyorlar. Bu zihniyetin devletin valisi olmaya kudreti yokken muhalefet belediyelerinde durumunu düşünün artık.tavsiyem aracına akp bayrağını çekip gezsin.

Yorumu oyla      14      5  
NEREDESİNİZ? 29 Ekim 2012 Pazartesi 12:38

İLKNUR DENİZLİ, ERTUĞRUL GÜNAY, ERDAL KALKAN,NÜKET HOTAR,RIFAT SAİT,NESRİN ULEMA; BİNALİ YILDIRIM, Ö. CAHİT AKAY, AYDIN ŞENGÜN,HAMZ DAĞ NEREDESİNİZ? HANGİ DELİĞE KAÇTINIZ?

Yorumu oyla      17      5  
private35 29 Ekim 2012 Pazartesi 11:59

bayrak düşmanı faşistler nerede, yorum yapmıyorlar.Aydın şengül ne kadar cumhuriyetçi anladınız mı? binali ertuğrul günay ne kadar cumhuriyetçi anladınızmı? söz konusu vatansa bayraksa ortalıkta yoklar.

Yorumu oyla      17      5  
iZMİRLİ VATANDAŞ 29 Ekim 2012 Pazartesi 11:36

NEREDE BU AKPLİ YORUMCULAR YORGAN ALTINA SAKLANDILAR...

Yorumu oyla      18      5  
AKP'liler UTANIYOR MU? 29 Ekim 2012 Pazartesi 10:34

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının engellenmesinden, seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmasından İLERİ DEMOKRASİCİ!!! AKP'liler utanıyorlar mı ? yoksa onların demokrasi anlayışları bu tip davranışları hazmediyor mu? CEVAP VERECEK BİR AKP'Li varmı? ALOOO NEREDESİNİZ??????

Yorumu oyla      17      5  
izmir 29 Ekim 2012 Pazartesi 10:25

resmen diktadörlük...türkiye halkı uyumaya devam eden siz hala...

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'STK'lar Ankara'ya gelemiyor' iddiası!
Krize gebe 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi, STK'lar ve CHP'den bir iddia geldi.
5 noktaya eş zamanlı saldırı: 1 polis şehit
Polis ve askere ait 5 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı düzenlendi: 1 şehit, 3 yaralı
İzmir’de Altay-BDP gerginliği!
Yeni Malatyaspor'la takımları Altay'ın maçını izleyin stattan çıkan taraftarlarla ...
 
29 Ekim'de Ankara Ulus'ta neler olacak?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl ilklere sahne olacak. Ancak ...
Ceren bebek Egedesonsöz'e çifte bayram yaşattı
Egede Sonsöz muhabiri, Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, ...
İstanbul'da 'Çakma' çelenk koyma töreni
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Garnizon ...
 
Kordon Rotary'den 'hemen şimdi barış' isteği
Kordon Rotary kulübü “Hemen Şimdi Barış” yazılı afişleri Alsancak’taki ...
İzmir'de gergin tören: ADD'ye çelenk engeli
İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Atatürk Anıtı'na çelenk ...
Bayraklı'da 17'lik şöför ölüm saçtı!
Bayraklı’da yönetimindeki otomobille, önünde giden minibüsü sollayan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva