HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2012 Pazar - 15:27

İstanbul'da 'Çakma' çelenk koyma töreni

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Garnizon Komutanlığı, Cumhuriyetin 89’ncu yıldönümü nedeniyle Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene katılmak isteyen CHP'li ve İşçi Parti'liler tören alanına alınmayınca gerginlik çıktı. Resmi törenin bitmesini bekleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı; 'Bugün burada resmi olarak yapılan tören çakma bir törendir. Atatürk’ü bizden mi koruyorsunuz. Atatürk’ün korunması gereken kişiler sizlersiniz aslında.' diyerek tepkisini dile getirdi.

İstanbul da  Çakma  çelenk koyma töreni

İSTANBUL - Tören öncesi alınan olağanüstü güvenlik önlemleri çevredekilerin tepkisini çekti. CHP İstanbul İl Başkanlığı ve İşçi Partisi’nin çelenginin, parti çelenk koyma törenin yarın olması gerekçesiyle tören alınana alınmaması da gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Tören öncesi Taksim Meydanı ve Atatürk Anıtı çevresi polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Görevliler ve siyasi parti temsilcileri dışında kimsenin alana girmesine izin verilmedi. Uygulama çevredeki bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Alana girmek isteyen bir kadın, "Kimi kimden koruyorsunuz" diye bağırarak polise tepki gösterdi. Tören alanına alınanlar tek tek arandı. Bu sırada CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney ve beraberindekiler ve arkalarında bir grup İşçi Partili çelenklerle tören alanına girmek istedi. Polis, grubun içeri girmesine izin vermedi. CHP’liler alana girmek için ısrar edince arbede yaşandı. Grup arbede sırasında, "Mustafa Kemalin askerleriyiz", "Gün gelecek devran dönecek
AKP halka hesap verecek" şeklinde slogan attı. Slogan atılırken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman resmi tören çerçevesinde anıta çelenk bıraktı.

RESMİ TÖREN BİTTİ CHP ANITA ÇELENK BIRAKTI
Resmi törenin tamamlanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’lilerin yanına gelerek, "Çelengi alın, gelin arkadaşlar" diye seslendi. Polis, grubun anıta doğru yönelmesini engellemek istedi, ancak CHP’liler polisi aşarak anıta ulaştı ve çelenk bıraktı. Bu sırada polis ile grup arasında bazı kişiler arasında yumruklaşma yaşandı. 

SALICI: BUGÜN BURADA YAPILAN TÖREN ÇAKMA BİR TÖRENDİR

Çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, "Bugün burada resmi olarak yapılan tören çakma bir törendir, sahte bir törendir, naylon bir törendir. Arkadaşlara soruyorum: Atatürk’ü kimden koruyorsunuz? Değerli emniyet mensubu Atatürk’ü bizden mi koruyorsunuz. Beş dakikalık bir törene tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şu Taksim’in etrafına bir bakın her yer bariyer dolu. Her yer güvenlik mensubu dolu. Her yer ablukaya alınmış, Taksim’i kimden koruyorsunuz ? Atatürk’ü kimden koruyorsunuz? Atatürk’ün korunması gereken kişiler sizlersiniz aslında. Halk burada, resmi zevat nerede? Resmi zevat şu an kaçmakla meşgul" dedi.

Salıcı, bir basın mensubunun, "Az önce askerlere dönerek bir tepki ortaya koydunuz. ‘Sizin koruyamadığınız Cumhuriyete, koyamadığınız çelenge biz sahip çıkıyoruz’ dediniz. Bu genel anlamda bir tepkimiydi?" şeklindeki soruya, "Genel anlamda bir tepkiydi. Şu anda ordumuzun generallerinin, subaylarının yüzde 30’a yakını içeride. Uluslararası bütün strateji uzmanları kabul ediyor ki, bir ordunun dörtte birinden fazla subayı eğer savaşta esir alınmışsa, ya da bir şekilde komuta kademesinde görevini yerine getiremez durumdaysa, o ordu savaş kabiliyetini yitirmiştir. Suriye ile savaşın eşiğindeyiz. Kim savaşacak. Biz savaş istemiyoruz. Varsayalım ki böyle bir ortama girildi, kim savaşacak ? Cumhuriyeti koruması gereken merciler şu anda tasviye edilmiş durumda. Ama halk burada, cumhur burada. Cumhur cumhuriyeti koruyacak" diye cevap verdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon Rotary'den 'hemen şimdi barış' isteği
Kordon Rotary kulübü “Hemen Şimdi Barış” yazılı afişleri Alsancak’taki ...
İzmir'de gergin tören: ADD'ye çelenk engeli
İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Atatürk Anıtı'na çelenk ...
Bayraklı'da 17'lik şöför ölüm saçtı!
Bayraklı’da yönetimindeki otomobille, önünde giden minibüsü sollayan ...
 
BDP mitinginde taşlar sopalar havalarda uçuştu!
Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) cezaevlerindeki açlık grevlerine ...
Erkeklerin yüz karası katil yakalandı
Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde boşandığı ve başkasıyla yaşayan eski eşi ...
THY uçakları apronda kaldı
Türk Hava Yolları’nın kullandığı network sisteminde yurt dışı kaynaklı ...
 
Facebook'ta tartıştılar, buluşup bıçaklaştılar
Facebook'ta kız arkadaş yüzünden birbirlerine hakaret eden 3 genç sözleşip ...
İzmir’in eğitim duayeni Doğanata vefat etti
İzmir'in eğitim çınarlarından, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ...
İsrail'den alınan İHA'lar iade edilecek
Türkiye, terörle mücadele kapsamında İsrail'den 15 milyon dolara satın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva