HABERLER>EGE
29 Ekim 2012 Pazartesi - 09:10

TGB'li 22 gence bile Ankara engeli

Manisa'dan Ankara'daki Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere otobüsler ile hareketeden TBG'lilerin bulunduğu otobüs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. TBG'li gençler, engellemeyi protesto etmek amacıyla Manolya Meydanı'nda sabaha kadar oturma eylemi yaptı.

TGB li 22 gence bile Ankara engeli

MANİSA - TGB Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, 22 kişinin katıldığı Ankara yolculuğu polis engeline takıldı. Otogar'dan Ankara'ya hareket eden gençlerin bulunduğu otobüs, Manisa çıkışında, Turgutlu yolunun çevreyoluna bağlandığı Mevkii'de, polis ekipleri tarafından durduruldu. Emniyet görevlileri, İçişleri Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Mustafa Demirer'in imzasıyla tüm illere gönderilen genelge doğrultusunda Ankara'ya hiçbir ilden toplu halde hareket izni verilmediğini dile getirdi. TGB'li gençlerin Manisa çıkışında durdurulduğunun haberini alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, gençlerin yanına gelerek, Ankara'ya yapılacak seyahatin neden engellendiği hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın tüm illerdeki Emniyet müdürlüklerine gönderdiği genelge doğrultusunda seyahatin engellendiğini öne sürenCHP'li Milletvekili Özel, şöyle dedi: "Gönderilen genelgede TGB, ADD, Cumhuriyetçi Kadınlar gibi bazı sivil toplum örgütlerinin isimleri yer alıyor. İsimler yer alan sivil toplum örgütlerinin Ankara'da toplu bir eylem yapacağı gerekçesiyle tüm illerde Ankara'ya ismi belirlenen örgütlerin seyahatleri yasaklanmış. Anayasa göre seyahat özgürlüğünüz kısıtlanması kanunlara uygun değil. Kanunsuz bir emir. Ancak yazılı bir emir geldiği için emniyetin yaptığı iş kanuni bir iş."

Gençlerle birlikte otobüsün içinde olan TGB Manisa İl Temsilcisi Sena Gökdağ, kendilerinin Ankara'ya Anıtkabir'i ziyarete gittiklerini ve seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmasının kanunsuz olduğunu dile getirdi. TGB'li Gökdağ, Ankara'ya gidişlerinin engellenmesini protesto etmek için sabaha kadar merkez Manolya Meydanı'nda oturma eylemi yapacaklarını söyledi. Gökdağ'ın açıklamasını ardından gençler Manolya Meydanı'na otobüsle gelerek saat 02.30'da oturma eylemine başladı. Eyleme CHP'li Özel, Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Nejdet İnce de katıldı.

"AK PARTİ BİZDEN KORKMAKTADIR"
Manolya Meydanı'nda TGB'li gençler adına açıklama yapan Sena Gökdoğan, şunları söyledi: "Türkiye Gençlik Birliği'ni Ankara'ya ulaşmalarını engellemeye çalıştılar. Bu bizim gücümüzü ve AK Parti'nin bizden korkusunu göstermektedir. Atatürk gençliği olarak Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkacağımızı bir kez daha gösteriyoruz. Milyonların önüne kimse geçemez. Sabaha kadar Cumhuriyet nöbeti tutacağız. Polis artık halkın polisi olmaktan çıkıp, iktidar polisi olmuştur. Burada amaç bizim kısıtlanmamız değil, amaç Atatürk'ü illegalleştirmeye çalışıyorlar. Şu bilinsin ki Atatürk gençliği her zaman görev başındadır."  Gökdağ'ın konuşması ardından TGB'li gençler bağırarak Atatürk'ün Bursa Nutku'nu okudu.

"GÜN GELECEK, AK PARTİ HEPİMİZE HESAP VERECEK"
TGB'liler birlikte oturma eylemine katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, gençlerin seyahat özgürlüklerini engellenmesiyle birlikte AK Parti'nin ileri demokrasi anlayışının yalan olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi. Özel, şunları söyledi: "Türkiye'nin her yerinde yaşanan bir ayıp Manisa'da da yaşandı. Sözde ileri demokrasiden söz eden iktidar, meseleyi öyle bir noktaya getirdi ki, Cumhuriyetin kuruluşunu coşkulu bir şekilde Ankara'da kutlamak isteyen kişileri yollarda çevirdi. Hukuksuz bir emri uygulamak zorunda bırakıldı polis. Ankara'ya gidecek olanların seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması gibi bir emir verildi polise. Arkadaşlarımız Ankara'ya gitmeyerek AK Parti?nin bir yalanını daha ortaya çıkarttı. AK Parti'nin yalancı ve sözde demokrasisinin iki yüzlüğünü ortaya koydular. Her türlü suçluya tölarans ile yaklaşan, ülkeyi bölmeye çalışanlarla gizli protokoller yapan bir ortamda Atatürkçüleri, gerçek vatanseverleri bugün şehirlerde ulaşım özgürlüklerine engel koyarak hapsetmeye çalışıyorlar. Gün gelecek devran dönecek AK Parti bu yaptıklarından dolayı hepimize hesap verecek."  Özel'in açıklaması ardından TGB'li gençler 'Cumhuriyet Değil, AK Parti Yıkılacak' sloganı atarak saat 06.00'ya kadar oturma eylemi yaptı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sibirya kurdu yavru kedileri emziriyor
Kırkağaç’ta yaşayan Ümit Okutan'ın Sibirya kurdu cinsi köpeği `Şila' şu ...
Çocukların pompalı tüfek oyunu ölüm getirdi!
Çivril İlçesi'nde, evde yalnız kalan iki çocuğun pompalı tüfekle oyunu ...
Dört ineği iki doğuran çifti çifte bayram yaşadı
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde besicilik yapan Turhan Aynur'un, son bir ...
 
107 yaşında genç teknelere taş çıkarttı
Bodrum’da düzenlenen 24'üncü Uluslararası Yat Festivali'ne katılan, dünyaca ...
Motosikletle kamyona çarptılar: 2 ölü, 2 yaralı
Manisa'nın Demirci İlçesi'nde, aynı yönde giden iki motosiklet tali yola ...
Zombiler Bodrum Kalesi'ni bastı!
Bodrum’da yüzlerini boyayıp, kanlı görünümül giysiler giyerek 'Zombi' ...
 
2 bin metrede çilingir sofrası
Fethiye’de dünyaca ünlü paraşüt merkezi Babadağ'dan yamaç paraşütüyle ...
En acı bayram ziyareti: Annesinin...
Fethiye’de yalnız yaşayan 82 yaşındaki Şahsene Konukçu, elektrikli battaniyeden ...
Antik kentte deprem dehşeti izleri!
Denizli'nin antik Laodikya kentinde sürdürülen kazı çalışmaları, şehrin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva