HABERLER>GÜNCEL
10 Ağustos 2012 Cuma - 15:59

Foça'da 3 bilinmeyenli denklem:Cinayetler, yangın ve saldırı

Foça’daki hain saldırı sonrası teröristler henüz yakalanamadı… İlçede ve civarında 1 askerin şehit edildiği bombalı saldırı öncesi yaşanan iki vaka kafalarda soru işareti bırakıyor: Cinayetler ve yangın teröristlerin işi mi?

Foça da 3 bilinmeyenli denklem:Cinayetler, yangın ve saldırı

EGEDESONSÖZ – Türkiye dün Foça’da PKK’lı teröristler tarafından askeri servis aracına düzenlenen hain saldırı ile sarsıldı. Hakkari Şemdinli’de günlerdir süren çatışmaların ardından terör şehre indi, bombalı düzenek ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu 1 asker şehit olurken 11 asker de yaralandı.
 
Saldırının hemen sonrasında güvenlik güçlerinin direkt refleks vererek bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Helikopterlerin de katılımıyla İzmir’in Kuzey Aksı ve tüm yol bağlantılarını havadan ve karadan kuşatıldı ancak hain saldırının failleri henüz yakalanamadı.
 
Teröristlerin izinde saldırı öncesi bölgede yaşanan iki vaka ön plana çıktı. İzmir hain saldırı ile Menemen-Foça aksında işlenen çiftçi cinayetleri, saldırının bir gün öncesinde Foça’da çıkan yangın arasında bağ olabileceğini konuşuyor.
 


ÇİFTÇİLERİ KİM/NEDEN ÖLDÜRDÜ?
Menemen’e bağlı Maltepe Köyü ile Foça Yeni Bağarası Köyü’nün ortak kullanım alanı olan su kanalında 6 Ağustos Salı günü bulunan 3 ceset kafalarda soru işareti bırakmıştı. Cesetler tarlarını sulamaya giden üç çiftçiye aitti… Çiftçilerin birbirleriyle aralarında herhangi bir bağ olmaması, cüzdanlarının, paralarının ve eşyalarının üzerlerinde bırakılması, köylerinde husumetleri bulunan hiç kimsenin bulunmaması Emniyet’in iz sürmesini oldukça zorlaştırmıştı.
 
Öldürülen üç çiftçiden cinayete Yeni Bağarası Köyü’nde kurban giden Bahri Şirin’e ait küreğin kanlı halde diğer iki çiftçi Yusuf Kafalı ile Zekeriya Toksöz’ün kamyonetinde ve bu kamyonetin de şarampole düşmüş halde bulunması ayrıca çiftçilerin telefonlarının kapatılmış olması Jandarma’yı geniş çaplı bir operasyon için harekete geçirdi. Soru, ‘Kendi halinde hiç düşmanı olmayan üç çiftçinin aynı saatlerde tarlada neden ve kim tarafından öldürüldükleri?’…
 
Cinayetlerin sonrasında yaşanan hain saldırı ise olası bir bağ olarak İzmir’in karşısında duruyor. Kentte konuşulan senaryo ise Bahri Şirin’in olası bir terör eylemi hazırlığı yada teröriste rastlamış olması, ‘görmemesi gereken’ bir şeye şahit olarak cinayete kurban gitmesi ve bu cinayete tanıklık eden Yusuf Kafalı ile Zekeriya Toksöz’ün de aynı kişi yada kişilerce öldürüldüğü… Bu olaydan iki gün sonra yaşanan hain saldırıdan sonra Jandarma’nın kurduğu özel ekibin de soruşturmayı bu yönde genişlettiği öğrenildi. Güvenlik güçlerinin yanı sıra bölge halkı da köylü cinayetleriyle hain saldırı arasındaki bağı sorgulamaya başladı.


YANGIN HEDEF ŞAŞIRTMACA MI?
Ve saldırının bir gün öncesinde Foça’da çıkan yangın… Orman yangınları terör örgütü PKK’nın şehir saldırıları saç ayaklarından biri… Ancak hain saldırı sonrası bir gün önce bölgede çıkan ve 10 hektar alanın kül olmasıyla sonlanan yangın akıllara başka ihtimalleri getiriyor. Yangının saldırının faili teröristler tarafından dikkat dağıtmak için çıkarılmış olabileceği konuşuluyor. Hedef alevlerin daha da büyüyerek daha geniş bir alana zarar vermesi ve yangını söndürmek için daha büyük bir teyakkuza gerek duyulması mıydı?
 
Üstelik terör örgütü için ‘Foça’nın ciğeri’ yeni bir hedef değil… İlçede bir yıl önce çıkarılan orman yangının iki örgüt mensubu üyesi M.S. ve H.K. geçtiğimiz günlerde mahkemenin tarihi kararıyla çifte müebbet cezasına çarptırılmıştı.
 
Foça’da patlamaların ve silahlı saldırının hemen sonrasında bölgede başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor. Ancak 1 askeri şehit eden ve 11 askerin ciddi şekilde yaralanmasına neden olan teröristler henüz yakalanmış değil… Emniyet güçlerinin saldırganlara dair önemli ipuçlarına ulaştığı, eşkâllerinin belirlenmesinin an meselesi olduğu belirtiliyor.
 
BOMBAYA ÇÖP SÜSÜ!
Bu arada saldırıya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı.
Foça’da er Özkan Ateşli'nin şehit olduğu, 1'i sivil 11 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin, patlamadan 3-4 saat önce olay yerine geldiği, çöp görüntüsü verip içine patlayıcı yerleştirdiği poşetleri 10 metre arayla yol kenarına bıraktığı, uzaktan kumandaya infilak ettirdiği sırada olanları ağaçların altında izleyip yaya olarak kaçtığı ortaya çıktı.

TOPRAĞA GÖMMEMİŞ
Türkiye'yi yasa boğan, İzmirlilerin de kan bağışı konusunda seferber olmasına neden olan çifte bombalı terör saldırısının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında eğitim aldığı sanılan, kimliğine ulaşılamayan bombacının, patlamadan üç, dört saat önce olay yerine geldiği, çöp süsü verip içine patlayıcı yerleştirdiği poşetleri 10 metre arayla yol kenarına bıraktığı, toprağa gömmediği ortaya çıktı.
 
4 KİLOLUK PATLAYICI
İki patlamada kullanılan plastik patlayıcının toplamının 4 kilograma yakın olduğu da uzmanlar tarafından bildirildi. Ağaçlık alanda bulunan, birbirine bantlanmış büyük pillerinden uzaktan kumandanın bataryası olarak kullanıldığının sanıldığı belirtildi.
 
1 KİŞİ GÖZALTINDA
Saldırıyı gerçekleştiren bombacının yakalanması için tüm deliller ve her türlü teknolojik imkanlar seferber edilirken, olayda patlayıcıların sevkini sağlayan kurye olabileceği gerekçesiyle 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Adı açıklanmayan kişinin, terör saldırısında patlayıcıları nakleden kişi olup olmadığının araştırıldığı, sorgusunun devam ettiği bildirildi.
 
AĞACIN ALTINDA PATLAMAYI SEYRETMİŞ
Daha sonra yaklaşık 50 metre mesafedeki ormanlık alan içinde bulunan bir ağacın altına gizlenen bombacının, uzaktan kumandaya bastığı sırada yaşananları ağacın altından izleyip, paniği fırsat bilerek yaya olarak kaçtığı ortaya çıktı. Bombacının gizlendiği yerde havanın sıcak olması nedeniyle yanında getirdiği pet su şişeleri de bulundu.
 
Çifte patlamanın ardından soğukkanlı bombacının, güvenlik güçleri arasındaki koordinasyon sağlanana kadar helikopterlerin de uçmasına rağmen ormanlık alanda izini kaybettirdiği; daha sonra bir araca binerek hızla bölgeden ulaştığının tahmin edildiği, yakalanmasına çalışıldığı vurgulandı.
 
ŞEMDİNLİ'YE MİSİLLEME Mİ?
Askeri birliklerin yoğunlukta olduğu, tarihinde ilk defa böyle bir olayı yaşayan Foça'daki çifte saldırının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Şemdinli'de günlerdir PKK'lı teröristlere karşı gerçekleştirdiği operasyonların misillemesi olduğu iddia edildi.

Ayrıca, geçen Haziran ayında, Gaziemir'de yakalanan, sırt çantasında ve gösterdiği yerlerde toprağa gömülü 22 kilogram plastik patlayıcı bulunan U.Ç.'nin yerine bölgeye gönderilen bombacının, bu saldırıları örgüt adına gerçekleştirmiş olabileceğinin de değerlendirildiği belirtildi. Altı yıl boyunca bomba konusunda uzmanlaş U.Ç.'nin, İzmir polisince yakalanmasının, örgüt içerisinde rahatsızlık yarattığı, bu son saldırılarla da intikam amacının güdülmüş olabileceği iddia edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 10 Ağustos 2012 Cuma 18:07

terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında....Şehitlere ve gazilerimize biraz saygımız varsa kuzey ırakı haritadan devletimizin silmesi lazım.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte ‘şike’ davasının gerekçeli kararı
Futbolda şike davasının 682 sayfalık gerekçeli kararı açıklandı.
“Ağar'ın emekliliğinin Uludere ile ilgisi yok!”
Genelkurmay, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Veysi Ağar'ın, ...
İzmir’in çocukları için deney zamanı
İzmirli akademisyen Çiğdem Selli'nin minik öğrencilerin bilimsel araştırmalara ...
 
Ege-Koop 800 muhtara dönüşümü anlattı
EGE-KOOP, İzmir’deki tüm mahalle ve köy muhtarlarına kentsel dönüşümü ...
Mezunları İzmir’in ünlü lisesini baştan yaratıyor
Bornova Anadolu Lisesi, yeniden inşa ediliyon. 200 dönümlük arazisiyle ...
Türk jetinin vurulduğuna dair kanıt yok!
Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen Türk jetinin parçaları üzerinde ...
 
'Benimle ne uğraşıyorsunuz, bırakın öleyim'
12 Eylül davasında yargılanan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in tedavi gördüğü ...
İzmir terörü binlerce kişiyle lanetledi
İzmir'de, düzenlenen terör saldırısının ardından evlerinden bayraklarını ...
İzmir teröre karşı Gündoğdu’da tek yürek
Foça’daki hain saldırı sonrası kent ayağa kalktı… Sosyal medyada örgütlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva