HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2015 Cumartesi - 14:09

Flaş! Davutoğlu’ndan İzmir’e ofis sürprizi

AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, çarpıcı mesajlar verirken önümüzdeki günlerde İzmir’de başbakanlık ofisi açılacağını duyurdu.

Flaş! Davutoğlu’ndan İzmir’e ofis sürprizi

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 5.İzmir İl Kongresi’nde partilere seslendi.

Kongre salonunda AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ardından konuşan AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, “İzmir’imizin havasına, suyuna, toprağına, kavaklarına selam olsun. Osmanlı leventlerine, Çaka Bey’e selam olsun. Vatan işgal tehlikesi altına düştüğünde ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’e, Çakıcı Mehmet Efe ve onun yiğitlerine, Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal ordularına selam olsun. Şehit başbakanımız Adnan Menderes’e de selam olsun” dedi.


 
TARİHİ VURGU
İzmir’e teşekkür eden ve gurur duyduklarını söyleyen Davutoğlu, “Bugün İzmir diyor ki ‘kimsenin kalesi değil, istiklalimizin, barışımızın kalesidir’ diyor. İzmir’i bilmeyen bizim tarihimizi bilemez. Dış İşleri Bakanı olarak geldiğimde ‘ufuk şehrimiz’ dedim. Malazgirt Meydan Muharebesi ile bu toprakları vatan kılmışız.  Ardından Çaka Bey, Akdeniz’e 10 yılda ulaşmıştır. Selçuklu Devleti Akdeniz devleti oldu. Hani birileri Türkiye’yi köklerinden koparmak istiyorlar ya Çaka Bey ile Hasan Tahsin’i birbirini ayıramayacaklar. İzmir o dönem de hedef gösterilmişti. Bu hedefe ulaştı. Osmanlı Devleti Akdeniz’i Türk denizi yaptığında Balkanlar’a mesaj göndermiştir. İzmir yine çağdaşlaşma hareketlerine öncülük etti.  Evladı Fatihan, Anadolu’ya döndüğünde İzmir’i vatan kılmıştır. İzmir’de bizden, istiklalden, onurdan yanadır. İstiklal Ordusu İzmir’e girdikten sonra iktisat kongresi yapıldı. Hep öncülük etti” diye konuştu.
 
İZMİR’E BAŞBAKANLIK OFİSİ
İzmir’e yapılanları anlatan Davutoğlu, “AK Parti iktidarı İzmir’e 12 yıl içinde 26 milyar TL’lik yatırım yaptı. Yerel yönetimlerde CHP zaaflarına rağmen biz başımızın tacı bildik. Yine Akdeniz’in en büyüğü yapmak için çalışıyoruz. Üniversite, OSB, yatırımlar gerçekleştirildi.  Gelirken bir karar alarak geldim. Ankara dışında başbakanlığımızın sadece İstanbul’da ofisi var. İstanbul’dan sonra İzmir’de başbakanlık ofisi açarak toplantıları burada yapacağız.  Bunu niye yapıyoruz. İzmir, güzel kent yerel yönetimlerin etkisizliği altında zor günler yaşadı. İzmir’i Akdeniz’in merkez şehri yapalım istiyoruz. Ben ayda birkaç günümü İzmir’de geçireceğim. İzmir bizim için sembol ve ufuk şehir, siyasetimizin merkez şehridir. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Başbakanlık ofisimizin bulunduğu bir şehir olacak. İzmir-Ankara demiryolu bittiğinde başkent ile buluşacak. İstanbul-İzmir otoyolu da bitecek. Ben, Konyalı Ahmet olarak İzmir’i, İstanbul ve Ankara ile buluşturmuş olacağım” dedi.



BİRİNCİ PARTİ AK PARTİ
Salonda bulunanlardan söz isteyen Davutoğlu, seçimlerde başarılı olunması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “İzmir’e gelip Cumhuriyetçilik dersi verenler var. Cumhuriyetin temeli millettir. Milletten kopuk olanlar hizmet yapamaz.  Bizim kuralımızda 24 saat yetmez ise 25’inci saati bulmak var. Hiçbir bahane üretmeyeceğiz. İzmir’i ayağa kaldırmaya hazır mısınız? Haziran 2015 seçimlerinde İzmir’de birinci parti AK Parti olacak. Biz hepimiz milletin hizmetkarıyız. Bir ay içinde ziyaretler yaptık. Aydın’da, Muğla’da, Osmaniye’ye, Diyarbakır, Mersin ve Batman gibi illerimize gittik.  Bizim zihniyetimizde cumhur arasında ayrım yapmak, fark gözetmek yoktur. Ama CHP Doğu’da var mı? İç Anadolu’da yüzde 10’u geçebiliyor mu? Cumhur ile buluşamayan bir parti Cumhuriyetçi olabilir mi? MHP Doğu’da, HDP Anadolu’da var mı? Peki Türkiye’nin her köşesinde kim var? Sadece AK Parti var. Ey CHP İzmir’de cumhuriyetçilik yapmayacaksın. Anadolu’da her yerde cumhur ile buluşmadan cumhuriyetçilik yapmayacaksın. Yüreğimizde Hakkari de var Tekirdağ da var. Bizim yüreğimizde Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Doğu da var.  Eğer cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. Şimdi CHP tarihine bakın. 1960 ihtilalinin arkasında onlar var. 28 Şubat sürecinde ikna odalarını kuranlar orada milletvekilidir.  Paralel çete ile işbirliği yapanlar Cumhuriyetçi olamazlar” diye konuştu.
 
ADAY OLSAYDIN
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu gerçekten cumhuriyetçi olsaydı, ona sığınabilseydi aday olurdu. Aday olmaya cesaret edemedi. Mademki cumhuriyetçiydiniz siz aday olup, milletin karşısına çıkacaksınız. Biliyoruz ki milli irade onlara izin vermez. Milli irade bizim arkamızda, yanımızda ve yüreğimizdedir.  İzmirlilere sesleniyorum. Cumhuriyeti onurlu kılmak için çalışan AK Parti kadroları adına konuşuyorum. Cumhuriyeti temsil edenler daha önce İMF memurunu dinler hale gelmişti. Atatürk, ekonomi temellerini İzmir’de attı. Ardından yıllar sonra İMF’ye muhtaç hale geldik. Cumhuriyet’e sahih çıkmak bu mudur? Biz 12 yıldır çalışıyoruz. Borç almıyoruz artık borç veriyoruz. Cumhura güveneceksin, milli iradeye saygı duyacaksın.  Bizim dönemimizde ülke hiçbir otorite karşısında eğildi mi? Bizim dönemimizde çok şey değişti” dedi.
 
MİLLİYETÇİLİK LAFLA OLMAZ
Milliyetçiliğin icraatla olduğunu anlatan Davutoğlu, “Ocak Ayı’nın başında savunma sanayi icra komitesini topladık. Bazı kararlar aldık. Şimdi kıyaslama yapın.  Türkiye başka ülkelerden silah alıyordu. Ülkelerin 30-40 yıldır kendini savunduğu silahlar dışarıdan alınıyordu. Bu mudur milliyetçilik? İzmir’e gelip öyle konuşmak değil. Bahçeli’nin döneminde bunlar oldu.  Milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geçildi. Bu semalarda milli uçaklarımız uçacak. Hasan Tahsin’in ilk kurşunundan sonra geçen yıllardan bu duruma geldik. Bizim milliyetçilik anlayışımız herkesi kucaklayan bir anlayıştır. Milleti bölen ve parçalayan değildir.  Biz mazlumların yanındayız. Soydaşlarımıza destek oluyoruz.  Türkiye’den Balkanlar’a üç emanet gönderiyoruz. Al bayrak, Kur’an-ı Kerim ve Türkçe sözlük göndereceğiz. Bir ay içinde teslimatlar başlayacak. Orhun Anıtları’na restorasyon ekibini, Kırım Tatarları’na ev, Gagavuz Türkleri’ne suyu biz göndeririz” diye konuştu.

AÇILIŞA YİNE GELECEĞİZ
Davutoğlu, İzmir’e yapılan yatırımları da anlattı. Davutoğlu, “Yerel yönetimler tarafından birçok kez engel çıkartıldı ama Karşıyaka ve Göztepe statlarını da tamamlayacağız. İstanbul-İzmir Otoyolu tamamlandığında yol 3.5 saate inecek. Hızlı tren projesi de yapılıyor. Şehir hastaneleri kuruyoruz. İzmir bir yıldız gibi parlayacak. İzmir’in bütün ilçelerinde adliye saraylarını yeniledik. Konak Tüneli’nde ışık göründü. Hem tünele hem de diğer projelerin açılışına geleceğiz.  İzmir-Manisa arasındaki Sabuncubeli Tüneli’ni de tamamlayacağız.  Bazı yurt içi ve yurt dışı görüşmelerini başbakanlık ofisi sayesinde burada yapacağız. İzmir’in adı bilinsin, tanınsın istiyoruz” dedi.
 
SÖZ İSTEDİ
Davutoğlu, konuşmasının sonunda İzmir’den söz istedi. Davutoğlu, “Haziran Ayı’nda İzmir’i AK Parti’nin  kalesi yapacak mıyız? Birinci parti çıkartacak mıyız?  Çıkıp ‘İzmir bizim kalemizdir, ne yapsak alırız’ diyenlere ders verecek miyiz? İzmir’i istiklalin kalesi yapacak mıyız? Yeter artık ‘İzmir AK Parti ile buluşuyor’ diyecek miyiz?” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türeli'den Bakan Çelik'e Kartdere sorusu
Türeli, konuya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması ...
Erdoğan: MOSSAD’la işbirliğini göremiyorlarsa…
“Paralel yapı”yla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paralel yapı’daki ...
Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara önseçim mesajı!
Seçimler öncesi her partilinin önseçime girmesini isteyen CHP Genel Başkanı ...
 
CHP’li Güven’den hekimlere yeşil pasaport teklifi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hekimlerin yeşil pasaport ...
Demirtaş’ın önündeki araştırma: Baraja kaç oy var?
Seçime parti olarak girmeye hazırlanan HDP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan yeni dönem mesajları
Başkanlığa yeniden aday olan Karataş yeni dönem sloganını ‘değişim’ olarak ...
 
AK Parti ve İzmir protokolünü buluşturan düğün
Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın oğlu Onur Doğan’ın ...
Ala’dan önemli mesajlar: Taksim, Cizre ve güvenlik paketi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, iç güvenlik paketi ile ilgili, "Yetkiyi bürokraside ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz görüşme
Kırşehir'de 'Geycek Rüzgar Enerji Santral'i tesisleri açılışına katılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva