HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2013 Cumartesi - 12:25

Çeşme’de ‘yerli aday’ tartışması: Tütüncüoğlu yalnız kaldı!

Belediye Başkanı Tütüncüoğlu’nun yerli aday vurgusuna CHP aday adaylarından eleştiri geldi.

Çeşme’de ‘yerli aday’ tartışması: Tütüncüoğlu yalnız kaldı!

Yusuf TOMRUK / EGEDESONSÖZ - İzmir’de yerel seçim heyecanı giderek artarken, kentin ülkeye açılan penceresi, turizm cenneti Çeşme’de de aday bereketi yaşanıyor!

CHP cephesinde 13 adaylı yarışın tansiyonu Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun önemli açıklamalarıyla yükseldi. Ege TV’de yayınlanan Güne Bakış programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız’ın sorularını yanıtlayan Başkan Faik Tütüncüoğlu, “Çeşme’de rant artınca aday da arttı” dedi ve ilçe için yerli adaydan yana tavır aldı.

İŞTE TÜTÜNCÜOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI…

Başkan’ın bu çıkışına CHP’li aday adaylarından farklı tepkiler geldi. Ortak görüş yerli-yabancı aday ayrımına gerek olmadığı!

İŞTE O AÇIKLAMALAR   


 
MUHİTTEN DALGIÇ (Alaçatı Belediye Başkanı): CHP’nin tüzüğünde her üyenin genel başkanlığa aday olabileceği çok açık… Burada herkesin tüm aday adaylarının asli hedefi Çeşme’de CHP’nin başarısını sürdürmek ve sosyal belediyecilik anlayışını yaymak… Böyle bir ayırıma gerek yok.
 
HAKAN DOLAKAY (Şişli Belediye Meclis Üyesi): Sayın Başkanımızı Çeşme’ye tüm katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Cevabım budur!


 
EKREM ORAN (Belediye Meclis Üyesi): CHP’nin Çeşme ilçe sınırları içinde 1850 üyesi var. Sayın Genel Başkanımız göreve geldiği günden beri parti içi demokrasi vurgusu yapıyor. Bende 2009 yılında kurulan sandıktan çıkan 133 geçerli oyun 108’ni oyunu alan birinci sıra meclis adayı olarak, örgüte sorulmasından yanayım. Bu kadar çok ve kuvvetli adayın yarışacağı Çeşme'de, bütün üyelerin katılımıyla yapılacak bir meyil yoklamasının, en demokratik ve tarafları en az kıracak yol olduğunu düşünüyorum. Yerli ve yabancı ayrımı yapmayan bir bölgede yaşıyoruz. Çeşme’de çok çeşitli bölgelerden gelen vatandaşlarımız yaşıyor. Balkan göçmenleri var, doğulu vatandaşlarımız var, herkes uyum içinde Çeşme’de yaşayabiliyor. Hem Adayların nereden geldiğine değil, Çeşmeli’nin kalbinde ne kadar yer aldığına bakmalıyız. Çeşmeli zaten seçimini kendisi yapacaktır. Ayrıştırmaya gerek yok. Biz CHP olarak iktidar olmak istiyorsak, herkesi kucaklayarak oylarına talip olmalıyız. Ben Çeşme’de 10 yıldır bu siyaseti güdüyorum, kısa vadeli değil uzun vadeli düşünmek lazım. Bizim amacımız ‘Altı Ok’u Ankara’ya dikmek olmalıdır.
 
AHMET MACULUNOĞLU (Eski Kaymakam): Ben 1996-2000 arası dört yıl boyunca Çeşme’de Kaymakamlık yaptım. Çeşme’nin sorunlarını biliyorum, Çeşme’yi ve Çeşmeli’yi tanıyorum. Görev yaparken edindiğim tecrübe ile Çeşmeli hemşerilerimin sorunları çözebileceğime inanıyorum. Partim bana güvenip aday gösterirse Çeşme için elimden geleni yapacağım. Ben görev hayatım boyunca Çeşme dışında 10 ilçede görev yaptım. Ancak Çeşme’ye yerleştim, evim ve ikametgahım çok uzun yıllardır Çeşme’de. Emeklilik hayatımı burada geçirmek ve bürokratlık tecrübelerimi Çeşmeli hemşerilerime yardım etmek için kullanmak istiyorum. Maalesef 4 yıl birlikte görev yapmış olmamıza rağmen, başkanımız bizi ithal aday yapmış. Önemli olan nüfus kağıdında doğum yerinin neresi olduğu değildir. Önemli olan Çeşme’yi ve Çeşmeli’yi tanımak, onlarla birlikte yaşamak ve onları anlamaktır.  Ben bu inançtayım. Şunu eklemek istiyorum, görev yaptığım dönemde, Çeşme’de devletin temsilcisi olmama rağmen, başkanı beni görüşmek için 4 gün beklettiğini bilirim. Benim kapım hiçbir zaman kapanmayacak.
 
MÜRSEL ŞAHİN (Emekli subay): Ben Samsunlu olmaktan önce Türkiyeliyim, ülkemin her yerinde görev yaptım. Hizmette Şırnak da aynıdır, Çeşme de aynıdır. Devlet terbiyesi almış birisi olarak, başkanla hiçbir polemiğe girmek istemem. Ben aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Partim beni aday gösterir göstermez orası ayrı bir konu, ama ben partimi bir neferi olarak yerel seçimde sonuna kadar çalışacağım.
 
HÜSEYİN REŞİT AKYBAYKAL (Eski İlçe Başkanı, işadamı):Benim görüşüm ayrım yapmak yanlıştır. O arkadaşlara ve seçmenlere karşı ayıp olur. Burada Türkiye’nin her yerinden insanlar oturuyor. Başkan öyle diyorsa kendi düşüncesidir, herkes kendisinden sorumludur, ben herkesin düşüncesine saygı duyarım. Kendisini severiz, sayarız bizi yıllarca yönetmiştir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercüment şahin 10 Kasım 2013 Pazar 13:00

çeşme alaçatı ile birleştikten sonra artık dünya kenti oldu,marka oldu,türkiyenin batıya açılan yüzü oldu,

Yorumu oyla      15      6  
ziyaretçi 10 Kasım 2013 Pazar 02:15

kim seçilirse seçilsin çeşmede ama lütfen hayvan dostu olsun .belediye başkanı yazın yaşayanların hayvanlarını terkedip gittiğini ve bu terk edilen hayvanların uyutulmasından bahsediyordu bir zamanlar

Yorumu oyla      16      5  
O.T 9 Kasım 2013 Cumartesi 21:55

'Çeşme'nin rantı Çeşmelilerindir' sözüne bir rivayet ile açıklama gayretine gireceğim. Faik Tütüncüoğlu ve CHP Çeşme siyaseti konunun dışındadır. Rivayetteki olayın kahramanları siyasetin sağ yakasında yer alan toprak ağası kişilerdir. Çeşme'de dillendirilen o rivayete göre; Bundan onlarca yıl önce Çeşme'de belediye başkanlığı yapan şahıs oğullarına şu öğütte bulunur. ' Herşeyi bırakın ama belediyeyi sakın bırakmayın.' Umarım bu söz, gidilmeyecek yol konusunda yol gösterici olur.

Yorumu oyla      18      6  
O.T 9 Kasım 2013 Cumartesi 21:21

Faik Tütüncüoğlu'nun yadırgadığım söylemini izninizle biraz daha irdeleyeceğim. 20 yıldır Çeşme'yi yöneten Faik Tütüncüoğlu koltuğuna göz koyanları rantçı olmakla itham ediyor. Tüm iyimserliğimi koruyarak sözlerimi sarf ediyorum. Söz ustası olmayan-olamayan Tütüncüoğlu, Çeşme'nin betonlaşmasına karşı verdiği mücadeleyi öylesine içselleştirdi ki, kendisinin dışında bu mücadeleyi verebilecek kişi veya kişilerin olabileceğine ihtimal vermiyor. Bu yaşadığı yoğun duygularda O'na yanlış yaptırıyor. 20 yıldır kendisini sırtında taşıyan partilileri ve partisini bir cümle ile harcıyor. Halbuki dünyadaki ve ülkemizdeki turizm kentleri ile Çeşme turizminin günümüzdeki konumunu çok ta iyi değerlendirebilecek zengin birikime sahip aday adayları ile karşılaşma şansına erişti Çeşme bu seçimlerde. Bu durumu hem ülkemiz, hem Çeşme, hem de CHP için şans olarak görüyor ve yorumluyorum. Aday adaylarından hangi isim aday olursa olsun ve kim seçilirse seçilsin, Çeşme'yi bir Kuşadası bir Bodrum istesede yapamıyacaktır bundan böyle. Çeşme'nin dinamikleri bu anlayışta ve bu kararlıktadır çünkü. Sözünü ettiğim anlayışa ve kararlılığa katkısı olan Faik Tütüncüoğlu'nun yanılgısı tam da buradadır. Çeşme'nin koruyucusu ve kurtarıcısı salt kendisi değildir. Çeşme'nin koruyucu ve kurtarıcısı Çeşme seçmenidir. Tütüncüoğlu'nun olayı kişiselleştirmesine gerek yoktur. Hizmetlerinin taktirini halka bırakmalı, hatalı söyleminden acele çark etmelidir Tütüncüoğlu. Aday adayları ile sıcak ilişkiyi vakit geçirmeden kurabilmelidir. Ranta teslim olmayan Çeşme'nin unutulmazları arasında yerini almak istiyorsa tabi.

Yorumu oyla      20      9  
ahmet özen 9 Kasım 2013 Cumartesi 17:54

seçimlere girdiğimiz zaman yabancıların oyu kaçmış görecekler,yerli oyları seçmen sayısına,göre yüzde 15 lerde kaldı

Yorumu oyla      54      10  
sıtkı korkmaz 9 Kasım 2013 Cumartesi 17:04

çeşmede bu yerli yabancılık her zaman yapılır,ondan zaten çeşme çok gerilerde kaldı,yabanclar olmasa,çeşme ekonomisi iyice batar,zihniyete bakın,çeşme artık eskiçeşme değil,yerlibaşkana bizde oy vermiyeceğiz..

Yorumu oyla      43      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En ilginç vaat: CHP aday adayı başkan olursa…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ...
CHP’de büyük gün: Sarıgül kartını aldı, Keskin...
Yeniden CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti üyelik ...
‘Boru’ topuna AK Parti’de girdi: Çakar’dan sert çıkış
İZSU’nun arıtma tesisi yapımı için kullanılan boru alımında pahalı tercih ...
 
Onur Mahallesi’nde Ali Kökoğuz rüzgarı
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan A. Adayı Mimar Ali Kökoğuz, Onur Mahallesi’nde ...
Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den ‘bayraklı çağrı’
Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, 10 Kasım Atatürk’ün ...
Gaziemirli kadınlar Kar’ı başkan yapmak için yola çıktı
Gaziemirli kadınlar; CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar’ı ...
 
Güven’den Suriyeli mülteciler hakkında ‘hayati’ önerge!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Tüm ...
Şengül’den sert ‘yerel yönetim’ çıkışı
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
AK Partili Vekil’den şok sözler: Karma eğitime…
AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz karma eğitime karşı olduğunu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva