HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2013 Cuma - 10:51

Tütüncüoğlu’ndan çarpıcı yorum: Rant arttı aday arttı!

Kendisiyle birlikte 13 aday adayının yarıştığı süreci Ege Tv’de değerlendiren Çeşme’nin tecrübeli başkanı Faik Tütüncüğlu, “İlçe’nin rantıyla aday sayısının artışı doğru orantılı. Altın dağıtanlar bile var aday adayları arasında…’ dedi.

Tütüncüoğlu’ndan çarpıcı yorum: Rant arttı aday arttı!

EGEDESONSÖZ - Güne Bakış Programı’nda Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız ve spiker Aslı Eren’in sorularıyla seçime giderken Çeşme’nin gündemini masaya yatıran tecrübeli Başkan Tütüncüoğlu pek çok konuda flaş açıklamalar yaptı.

İlk olarak Çeşme’nin onay bekleyen turizm planlarına ilişkin gazetelere yansıyan ‘müjde’ başlıklı haberlere ilişkin soruyu yanıtlayan Tütüncoğlu, “Çeşme 7 yıldır plansız… Defalarca hazırladığımız turizm planları hala onaylanmış değil. Gazetelere ‘müjde’ haberleri yaptırıyorlar ama ortada ne plan var ne de müjde.. Geçenlerde turizm bakanı gelmiş ve ’15 güne kadar tamam’ demiş. İnşallah öyledir. 7 yıldır onay bekleyen planlarımız yüzünden hem Çeşme hem İzmir hem de Türkiye turizmi çok şeş kaybediyor. Onay bekleyen sadece bizler değiliz. Dünyanın sayılı zenginleri yatırım yapmak için kuyrukta ama Ankara’dan beklediğimiz müjdeli haber bir türlü gelmiyor. Bunun adı olsa olsa basiretsizlik, beceriksizliktir” diye konuştu. Çeşme’de yılın tartışmalarından biri olan TOKİ’ye ilişkin eleştirilerini sürdüren Tütüncüoğlu, kentin siluetini bozacak, dokusuna zarar verecek tarihi yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.



İSTANBUL’DAN SAMSUN’DAN GELEN VAR
Başkan Tütüncüoğlu seçime giderken partisi içindeki aday bolluğuna ilişkin sorudaysa rakiplerini kızdıracak açıklamalar yaptı. Çeşme’deki aday patlamasının nedenini kentin artan rantına bağlayan tecrübeli Başkan, “Çeşme’nin rantının arttığını İstanbullu yatırımcılar dahil herkes kabul ediyor. Tabi ki rant artınca da aday sayısı da beraberinde artıyor. İstanbul’dan gelen var. Samsun’dan gelen var. Bir tane hanım aday adayı var listede… Karşıyakalıymış. Bu kadar sene bu kenti yönetmiş bir Çeşmeli olarak ben tanımıyorum. Parti örgütüne sordum. Onlar da tanımıyor. Efendim askerliğini Çeşme’de yapan gelmiş, kaymakamlık yapan gelmiş. Çeşme’yi seviyorlarmış. Sevsinler… Ama bizim gibi küçük yerlerde ‘yerli olmak’ oranın insanı olmak önemlidir. Ve biz diyoruz ki Çeşme’nin rantı Çeşme’de kalmalı, Çeşmelilerin olmalıdır. Bu konuda en küçük bir taviz dahi vermeyeceğiz. Düşünebiliyor musunuz şimdiden altın dağıtan aday adayları bile var” dedi.
 
TABLO İYİ AMA…
AK Parti ile olan yarışta sorun yaşamayacaklarına inandığını dile getiren Tütüncüoğlu, son seçime bakarsak Çeşme’de partimizin durumu oldukça iyi… Karşımızdaki partilerin hepsi birleşse dahi arada 4 binden fazla oy farkı kalıyor. Belki aday adayları biraz da buna güvendiler. Ama aday belirlemede yapılacak stratejik bir hata örneğin bir yabancının aday yapılması Çeşme’deki tabloyu bile bir anda değiştirir. O yüzden genel merkezlerin buna dikkat etmesi lazım” diye konuştu.

SANDIĞI KURALIM, ÖRGÜTE SORALIM
CHP Genel Merkezi’nin adayları sahaya erken çıkarmasını ‘hata’ olarak yorumlayan Başkan Tütüncüoğlu, “Henüz yöntem bile belli değilken aday adayların sahaya indirilmesi yanlış olmuştur. Çeşme’de 1989’dan bu yana sürdürdüğümüz bir gelenek var. Biz sandığı örgütümüzün önüne koyar sandıktan çıkana da aynen uyarız. Son seçimde yani 2009’da da böyle olmuştur önceki seçimlerde de… Şimdi nasıl olacak hala bilmiyoruz. Parti örgütümüz önseçim ya da eğilim yoklaması yapılması talebini Ankara’ya iletti. Bekliyoruz. Ama 89’dan beri sürdürdüğümüz bu geleneği terk etmek istemiyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da seçildiği günden beri ‘ön seçim’ demiyor mu? Diyor. Sandıktan ben de çıksam başkası da çıksa kabulümdür” diye konuştu.
 
BU DÖNEM TÜTÜNCÜOĞLU 2019’DA DALGIÇ FORMÜLÜ…
İzmir’de Milliyet Ege Temsilcisi Hamdi Türkmen tarafından kaleme alınan, “Bu dönem Tütüncüoğlu başkan olsun, Alaçatı Başkanı Muhittin Dalgıç meclis üyesi olup başkan yardımcısı yapılsın’ şeklindeki  “Kocaoğlu’nun Çeşme formülü’ üzerine gelen soruya da yanıt veren Tütüncüoğlu, “Birileri böyle istiyor, düşünüyor olabilir. Saygı duyarım. Halkımız da örgütümüz de böyle düşünüyorsa biz de düşünürüz” diye konuştu.


CHP’DEN KİMLER ADAY ADAYI OLMUŞTU?
1-Faik Tütüncüoğlu (Başkan)
2-Muhittin Dalgıç (Alaçatı Belediye Başkanı)
3-Hakan Dolakay (Şişli Belediye Meclis Üyesi)
4-Hakan Kerman  (İşadamı, inşaatçı)
5-H. Reşat Akbaykal (Eski İlçe Başkanı, işadamı)
6-Naime Hoş (Parti üyesi)
7-Mürsel Şahin emekli subay. Samsun doğumlu
8-Ahmet Macunoğlu (Eski Kaymakam)
9-Erkan Sevinç (Prof. Dr.)
10-Mehmet Görgün (Genel Cerrah, Ilıca doğumlu)
11-Ekrem Oran (Belediye Meclis Üyesi)
12-Hakkı Berksü (İl Genel Meclis Üyesi)
13-Remzi Özen (Alaçatı Belediyesi Eski Başkanı)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Şenegüç 9 Kasım 2013 Cumartesi 11:54

Sayın Başkan, önce bugüne kadar Çeşme’ye verdiğiniz hizmetlerden ve çabalarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Yönetimdeki kişilerin yerli/yabancı olmasından önce o ‘koltuğa dolduracak’ olması önemlidir. Yıllardır beraber ve uyumlu çalıştığınız, sizin de başkanınız olan Sayın Aziz Kocaoğlu, bildiğiniz gibi Tokat doğumludur ve İzmir’imize yaptığı hizmetler herkesçe bilinmektedir. Böyle güzide bir ilçenin yönetimine talip olmak elbette birçok insanın hayalidir ve bu çok doğaldır. Öküzün altında buzağı aramak ve kuşkuyla bakmak yerine, adayları özellikleriyle ve tek tek incelemek, değerlendirmek gerekir, diye düşünüyorum… Siyasete; ‘Bal tutan, parmağını yalar’ düşüncesiyle bakanları, sizlerin huzurunda esefle kınıyorum. “Siyaset; hizmet ocağıdır!..” Aksi düşünenler, birgün o parmağın gözlerine gireceğini asla unutmasınlar!.. Partinin 1989’dan beri sürdürdüğü ‘aday seçme geleneğinin’ hayata geçirmesindeki yavaşlığın altında daha pozitif düşüncelerin olduğunu umuyorum, hatta “daha titizi daha seçici” olduklarını düşünmek daha doğrudur. Siyaset hem bir maraton, hem de bir bayrak yarışıdır!.. Artık, ilçemizde zatıalinizi genç, dinamik, vizyonu yüksek, yönetici, akademisyen, ilçemizi tüm dünyada onurlar ve gururla temsil edecek dinamik birinin arkasında “Onursal Başkan” olarak görmek istiyoruz… Halkımızın ve örgütümüzün kararlarına saygılı olmayı ve yeni adayın etrafında kenetleneceğimiz gerçeğinden kimsenin şüphesi olmasın!..

Yorumu oyla      17      5  
YABANCI 8 Kasım 2013 Cuma 21:50

Partinin her üyesi aday olabilir.Yabancı söylemiyle ayrımcılık yapıyorsun.Aday gösterilirsen yabancı dediğin insanlardan nasıl oy isteyeceksin.Konuşmalarına dikkat et Partiye zarar veriyorsun artık.Çek gitde çeşmeli rahat etsin.

Yorumu oyla      18      5  
ızmırlı 8 Kasım 2013 Cuma 20:31

baskan hıkaye anlatıyor cesmede rant olmasının kıme zararı var sızın ve bazı memurlarınızın kaprıslerınıze ragmen cesme ve alacatıya yatırımdan vazgecmıyorlar cesmeye ve alacatı tum turkıyenın tatıl ılcesı olmustur sız hala eskı tas eskı hamam zannedıyorsunuz yeter artık sızın devrınız tavla oynayarak bıttı genclerın onunu acında cesme ve alacatı layık oldugu degerı bulsun

Yorumu oyla      23      7  
tanzer 8 Kasım 2013 Cuma 19:55

başkan dogru söylemiş.demekki başkanlıktaki en büyük dürtü rantmış. 20 yıldır başkanlık yapıyor.o bilmiyicekte kim bilicek

Yorumu oyla      19      12  
O.T 8 Kasım 2013 Cuma 14:27

Aday sayısı rant nedeniyle artmadı Sayın Başkan.İlçeyi 20 yıldır sizin yönetiyor olmanız aday sayısının artış nedeni olamaz mı? Beşeri ilişkilerinizdeki soğuk duruşunuz olamaz mı? Siyaset yapmak isteyen partililere nefes alacak yer bırakmamanız olamaz mı? Bölgenin turizm ayının yıllardır iki aya sıkışması olamaz mı? Daha onlarca neden sıralayabilirim. Rantın ardına sığınmak pek te doğru kaçmadı be Başkan...

Yorumu oyla      28      7  
partili 8 Kasım 2013 Cuma 11:49

yakışmamış bu ifadeler size faik başkan yakışmamış onlarda aynı gemini içindeki partililer,aday olma hakları var. siz orduda ki düzenle partideki düzeni bu kadar yıldır anlayamadınız.Bundan sonrada anlayamayacaksınız..

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’tan bir ilk: Ulu Önder 9 Kasım akşamı yine İzmir’de!
İzmir Konak Belediyesi Büyük Önder Atatürk’ü, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek ...
Seferihisar’da 'fatura krizinin adresi' Öğretmen Evi artık belediyenin!
AK Parti İlçe Teşkilatı’nın yenilen bir yemeğin faturasını ödememesiyle ...
Bornova’da yüzmeye engel yok!
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’nde verdiği yüzme kursları ...
 
İzmirli kadınlardan “kızlı-erkekli” tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi eğitim toplantısında ...
Süphan’ın zirvesine Balçova Bayrağı
Balçovalı Öğretmen, eğitime yaptığı destekler nedeniyle Balçova Belediyesi’nin ...
İzmir’in dönüşümüne ABD ilgisi
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Michigan State Üniversitesi, İzmir Büyükşehir ...
 
Medya ve demokrasi Bornova’da tartışılacak
Medya ve demokrasi arasındaki ilişki, alanında uzman isimlerin katılımıyla ...
Karşıyakalı miniklerden bayrak sergisi
Karşıyaka’daki anaokulu öğrencileri mozaiklerden Türk Bayrağı yaptı. Karşıyaka ...
Kocaoğlu’ndan FB kongresi eleştirilerine ‘manidar’ yanıt!
İzmir tribünleri ve İzmirli kulüp başkanlarının bazılarından gelen sert ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva