HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2015 Salı - 13:11

CHP’de ‘olağanüstü’ süreç: İzmir’de kartlar yeniden karılıyor

CHP’de genel seçimin ardından ortaya çıkan sonuçla birlikte olağanüstü kurultay çağrıları devam ederken gözler olası delegelerin durumuna ve toplanacak imzalara çevrildi. Toplam 52’si seçilmiş milletvekilleri-Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ile birlikte 60’ın üzerinde kişi ile temsil edilen İzmir’den nasıl sonuç çıkacağı merak konusu oldu. Daha önce Muharrem İnce’nin destek aldığı İzmir’de kartlar yeniden karılmaya başlandı.

CHP’de ‘olağanüstü’ süreç: İzmir’de kartlar yeniden karılıyor

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - 1 Kasım’da yapılan erken genel seçimin ardından CHP Türkiye genelinde beklediği sonucu alamayınca parti içinde muhalif sesler yükselmeye başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen bazı isimler olağanüstü kurultay sürecinin hemen başlaması gerektiğini, normal sürecin dışında çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: KURULTAY ZAMANI...




Kılıçdaroğlu’na daha önce de rakip olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce 1 Kasım sonrası ilk örgütlü mücadeleyi başlatan isim oldu. İnce, geçtiğimiz hafta açıklama yaparak Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini isteyen 42 eski-yeni il başkanının büyük oranda desteğini arkasına aldı.
 


Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası başarısız olduğunu ifade eden isimlere kısa zamanda bazı isimler de eklendi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da adaylık sinyali verdi ve süreçle ilgili çalışmalara başladığını ifade eden açıklamalar yaptı.
 
Parti içinde gelişmeler hızlı bir şekilde ilerlerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da birçok yerden destek açıklaması geldi. Parti genel merkezinden görevdeki milletvekilleri ve il başkanlarına, “Bulunduğunuz yerlerde kamuoyuna genel merkeze destek açıklaması yapın” talimatı verildi. Açıklamalar bu talimat ve uyarıların ardından birçok yerde artarak sürdü.
 
KİMLERİN OY KULLANMA HAKKI VAR?
Partide olağanüstü kurultay yapılması halinde İzmir’den oy kullanacak isimler aradan geçen zamanda değişikliğe uğradı. CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin’in seçildiği kongrede belirlenen isimlerin büyük bölümü kurultay delegesi olarak görevine devam ederken bazıları istifa etti ya da doğal delege olmalarına neden olan görevleri kalmadı.
 
İzmir’den oy kullanacak isimlerin başında mevcut milletvekilleri geliyor. 1 Kasım seçim sonuçlarına göre TBMM’de İzmir’i temsil edecek olan 14 milletvekili doğal delege oldukları için oy kullanacak.

Birinci bölgeden giden Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purcu, Ali Yiğit, Murat Bakan ile ikinci bölgeden seçilen Zeynel Altıok, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,  Zekeriya Temizel, Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır İzmir sandığında oylarını atacak.
 


Partinin üst karar organı olan Parti Meclisi (PM) üyelerinin de seçimde oy kullanma hakkı bulunuyor. Şu anda PM’de görev yapan isimler arasında bulunan eski Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Elfin Tataroğlu da oy kullanacak. Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi oldukları için doğal delege olan eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, Sumru Karaer ve Selahattin Balta da seçime katılacak.
 
İŞTE O İSİMLER!
Partide kurultay sürecinde oy kullanacak isimlerin başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geliyor.



Kocaoğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk,  Ödemiş eski Belediye Başkanı Bekir Keskin, Selçuk eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür,  Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven,  Torbalı eski Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, Milletvekili Adayı ve eski İl Başkanı Ali Engin,  Milletvekili Adayı Muhsin Kurt,  Milletvekili Adayı ve Güzelbahçe eski İlçe Başkanı Ednan Arslan, Kemalpaşa eski İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Kadın Kolları eski İl Başkanı Nurşen Balcı, Torbalı eski İlçe Başkanı Faruk Akpınar, Kınık eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya,  Seferihisar eski İlçe Başkanı Hüseyin Ercan,  Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Eriş,  Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Narlıdere eski İlçe Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Asker Güneş,  Menderes eski ilçe Başkanı Muammer Karabacak,  Tire eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör,  Karabağlar eski İlçe Başkanı Polat Manduz, Bayraklı eski İlçe Başkanı Levent Ölçer,  Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Kiraz İlçe Başkanı Pilot Zeybek,  Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi Birsen Şenol, Bayındır eski İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık’ın eşi Tangül Yanık, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi Lütfiye Karakayalı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı,  Fatma Akıncı, Yeşim Ayaz, Mehmet Şükrü Başak, Nadire Sema Çiçek, Dilek Gürkan, Didem Kip, Volkan Özdamar, Filiz Polat, Fatma Tosunoğlu ve Beyhan Türker oy kullanacak.



Ayrıca, o dönem kurultay listesinde yer alan Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan ile Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü yerel seçimde DSP’ye geçtiği, Aliağa eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da partiden istifa ettiği için oy kullanamayacak.
 
ADAYLAR NABIZ YOKLUYOR
Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’na rakip olmak için yola çıkan isimler İzmir’in delege yapısı üzerinden çalışmalara başladı.  Başta Muharrem İnce olmak üzere Balbay ve Oran olağanüstü kurultay sürecinde alabilecekleri oy ve toplanabilecek imzaların durumunu değerlendirdi.  Önceki olağanüstü kurultayda İnce’ye İzmir sandığından doğal delegelerle birlikte 15 oy çıkmıştı. 
 
İnce’nin PM üyesi listesinde şu anda İzmir’i temsil eden Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Elfin Tataroğlu ile Yüksel Çakmur ve Abdürrezzak Erten yer almıştı. Yine o dönem Çakmur, Osman Özgüven, Muhsin Kurt ve Mehmet Eriş Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza vermeyen isimler arasında gösterilmişti.
 
Öte yandan, partide Kılıçdaroğlu ve İnce dışında kendisini  ‘sol kanat’ olarak ifade eden yapı da yarışa dahil oldu. Yapı içinde PM adayı olarak Güzelbahçe eski İlçe Başkanı ve Milletvekili Adayı Ednan Arslan, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı ve PM eski Üyesi Saniye Nazik Işık, Osman Özgüven, Zeynep Altıok, Musa Çam, Emir Cömert ve YDK üyesi Selahattin Balta gibi isimler yer almıştı.

 
Başkanlık için 3 öneri geliyor!
 
Bornova’dan 10 Kasım yası
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HULOĞ 11 Kasım 2015 Çarşamba 10:10

bu yapı bu kadro 50 yaşın üstüyle bir şey olmaz birşey yaratılamaz KİMSE KARABANLA ARTIK ÇİFY SÜRMÜYOR KİMSE ARTIK MANYETOLU TELEFONLA KONUŞMUYOR BİRAZ DÜNYAYI GELİŞEN TEKNOLOJİ,VE YENİ YÜZLERLE OKUYUN

Yorumu oyla      12      5  
11 Kasım 2015 Çarşamba 00:12

İzmir CHP örgütünde İzmirlilerin şansı yok,bunu Kılıçdaroğlu açıklamalı.Kendi hemşerilerinle kurduğun örgüt pozitif ayrımcılık örneğidir.

Yorumu oyla      11      5  
cengız cansız 10 Kasım 2015 Salı 21:34

olağan ustu kongreye gerek yok bekleyın olagan kongrede hesaplasın

Yorumu oyla      15      10  
10 Kasım 2015 Salı 17:25

YAŞLILARIN PARTİSİ YAŞLILARLA YOLA DEVAM

Yorumu oyla      18      9  
10 Kasım 2015 Salı 17:12

CHP ninde bir gün kavgasız olduğunu görmedim yaşım 67.saygılar

Yorumu oyla      22      8  
PARTİLİ 10 Kasım 2015 Salı 16:58

CHP de genel başkan değişikliği değil zihniyet değişikliği olmalı. Diyarbakırlı İstanbuldan. Tuncelili İzmir de Ağrılı bilmem hangi ilden, Hakkarili falanca ilden gösterilmemeli. İkamet ettikleri yerlerden göstersinler. yürekleri yetiyorsa herkes kendi memleketinden aday gösterilsin. Tanrıkulu Diyarbakır baro başkanlığı yapıyor neden Diyarbakır dan değilde İstanbul dan aday oluyor. hadi yazdınız seçilecek sıradan neden gösteriyorsunuz. Gençler CHP den uzaklaştı nedenmi. Bakın kurultay delegelerine kaçtanesi. 70 yaşının üzerinde. İlçe delegelerine bakın Bastonla yürümeye çalışanlar hastalıklarla uğraşanlar delege listelerinde. Meclis üyelerine bakın yarısı 70 yakına yakın bir bölümüde 70 yaşını geçmiş. Bu CHP mi iktidar olacak. Bir koltuğa aday olan gösterilmedimi yada seçilmedimi. Başlıyor Partide sol zihniyet yok oldu demeye. sanki kendileri söylemleriyle örtüşüyor. CHP mevcut haliyle mümkün değil iktidar olamaz. 60 yaşını geçenleri aday göstermeyin. bırakın belediyede çalışanlar delege olmasın demeyi. Danışma kurullarına gelmeyenler oralarda konuşmayanlar. Sosyal medya dan dedikodu yapıyorlar. Bu CHP bu kişiler yüzünden iflah olmaz ve iktidar hiç ama hiç olamaz.

Yorumu oyla      26      8  
tahir 10 Kasım 2015 Salı 15:58

ince baskan...

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlık için 3 öneri geliyor!
Yeni anayasa kapsamında başkanlık sistemi hedefini hayata geçirmek için ...
Erdoğan: Osmanlı’yı, Selçuklu’yu bir kenara koyamayız!
Atatürk'ü anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Cumhuriyeti ...
Akşener için ‘karşı’ hareket: Ülkücü ve erkek değil!
Meral Akşener'e MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını koyması yönünde yoğun ...
 
Gül’den ‘veda’ telefonu: ‘Umutlar’ başka bahara!
Gül'den gelen kutlama telefonu, Davutoğlu ve çevresini rahatlatırken siyasi ...
HDP'nin Demirtaş kararı!
HDP'nin 17 Ocak 2016'da yapılacak olağan kongresinden sonra da mevcut ...
10 Kasım mesajları: Erdoğan'dan son 13 yıl vurgusu!
10 Kasım nedeniyle devletin zirvesinin yayınladığı mesajlarda şöyle denildi...
 
Davutoğlu'ndan IŞİD'e karşı kara operasyonu açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD'e mücadele için kara operasyonu ...
CHP Buca’yı karıştıran buluşma!
Genel seçimlerin ardından ilçe kongrelerine kaldığı yerden devam eden ...
Kurtulmuş: Türkiye IŞİD'e karşı mücadelede kararlı
Seçim kabinesinin son toplantısının ardından Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva