HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2014 Cumartesi - 09:19

Başkan Kocaoğlu’ndan bomba atama: Tesislerin yeni başkanı…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun yıllar AK Parti’de siyaset yaptıktan sonra geçtiğimiz aylarda istifa eden Yusuf Kenan Çakar’ın eşi Figen Dinler Çakar’ı daire başkanı olarak atadı.

Başkan Kocaoğlu’ndan bomba atama: Tesislerin yeni başkanı…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından belediye kadrosunda köklü değişiklikler yapan ve birçok üst düzey bürokratın yerini değiştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sürpriz bir karar aldı. Kocaoğlu, uzun yıllar siyaset arenasında karşı karşıya geldiği AK Parti eski Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’ın eşi Figen Dinler Çakar’ı daire başkanı yaptı.


 
Yerel seçimlerde AK Parti’den tekrar Büyükşehir meclis üyeliği görevine seçilen Çakar, partiden istifa etmişti. Şu anda bağımsız meclis üyesi olarak Büyükşehir’de görev yapan Çakar’ın eşi İZSU Genel Müdürlüğü’nde üst düzey göreve geldi. Kocaoğlu’nun kararı ile Çakar’ın eşi Tesisler Daire Başkanı yapıldı.  Çakar, son dönemde başta Özel İdare mallarının devri konusu başta olmak üzere birçok konuda Kocaoğlu’nun lehine açıklamalar yapmıştı. Zaman zaman eski partisini eleştiren Çakar, İzmir’de sert çıkışları ve aykırı kişiliği ile tanınıyor. Kocaoğlu, İZSU’da ayrıca Satınalma Müdürü Erdal Çapan’ın Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıza 30 Haziran 2014 Pazartesi 09:20

Her iki taraf içinde karaktersizlik diz boyu

Yorumu oyla      12      5  
DEVRİMCİ 29 Haziran 2014 Pazar 12:56

Madem bunlara makam mevki verecektiniz neden CHP olarak bizden oy aldınız. Keşke AKP'ye verseydik zaten onlarda bu tipleri makamlara getirecekti. Kendimi kandırılmış hissediyorum yazıklar olsun...

Yorumu oyla      12      5  
menderesli 29 Haziran 2014 Pazar 11:41

aziz den başka ne bekliyordunuz ki

Yorumu oyla      12      5  
işçi 29 Haziran 2014 Pazar 01:43

söylenecek söz bulamıyoruz, chp nin cumhurbaşkanı adayı göstermesindeki benzerlik gibi.. sosyal demokratlara yakışmayacak bir siyasi davranışı olan kenan çakara yapılan bu kıyak neden?

Yorumu oyla      12      5  
köylü bizi bilgilendir 28 Haziran 2014 Cumartesi 21:59

Köylü eğer yazdığın doğruysa bunlara yazıklar olsun.Yaz şurada herkes öğrensin.

Yorumu oyla      12      5  
fikri 28 Haziran 2014 Cumartesi 21:45

çalışanına memuruna işçisine sosyal haklarını vermeyen aziz kocaoglu akparti lilere daire başkanlıkları MHP lilere ise danışmanlık veriyor.chp bunlar ile birlikte saga kaymıştır.yazıklar olsun

Yorumu oyla      14      5  
köylü 28 Haziran 2014 Cumartesi 19:52

Değerli yorumcular Farklı partilerden yani BDP-EMEP-ÖDP kadrolarından üst yönetimlere atananları niye hiç konuşmuyorsunuz

Yorumu oyla      16      8  
fikir kulübü 28 Haziran 2014 Cumartesi 17:18

Muhteşem bir atama.çunku çok buyuk bir kentsel dönüşü rantı var. 3 A yı ilgilendiren bu rantlar.zira iktidarla işleri var.panelistlerin başına şimdilerde kolaylaştırıcı diyorlar.

Yorumu oyla      21      7  
memo 28 Haziran 2014 Cumartesi 17:14

Adam kendini 10 yıl sakladı.şimdi gercék yüzü ortaya çıktı.kamunun gücünü partisi aleyhine kullanıyor çünkü sosyal demokrasiden bihaber.uyum sağladığı insanlar büyük çoğunlukla sağcı kesim.bakın belediye ust düzey bürokratlarına anlayın muhterem ve muhteşem azizi.

Yorumu oyla      25      7  
LOM-SÖZLÜ 28 Haziran 2014 Cumartesi 16:27

Büyükşehir Belediyesi ve diğer bağlı kuruluşlarında yapılan atamalar, bir iki bürokratın ağzıyla yapılan atamalardır. Yoksa Kocaoğlu imzalayarak atadığı bu bürokratların (sivrilmiş bir-iki isim dışında) çoğunu tanımaz. CHP’ nin merkez sağa kayması bu atamalara zemin olmuştur, olmaya da devam ediyor. AKP’nin oy kaybı ve Erdoğan sonrası farklı ellerde küçüleceği ümidi ile merkez sağa kayma partinin umudu ve modeli olmuştur. Olası seçimlerde dindar ve muhafazakar oyların CHP’ ye geçmesi beklentileri parti yöneticilerinin ve tabanın kafasını iyice karıştırmıştır. Muhalefet ortakları olarak çıkardıkları Cumhurbaşkanı modeli bunlara harika bir örnektir. Bu aday ile Cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan’ın önünü kesecekler, genel seçimlerde de yıpranmış yorulmuş AKP’ nin oylarını alacaklar. Ne güzel hesaplar bunlar. Karşı tarafın eli armut topluyor sanki, onların sizlerden daha güçlü senaryolar yazdığını hemen herkes biliyor. Şimdi gelelim Yusuf Kenan Çakar meselesine. Kendisi AKP’ den istediğini alamamış, küstürülmüş bir siyasetçi. Eşinin daire başkanı yapılması kadar doğru (!) bir şey olamaz. Konyalı Mehmet Aydoğan da bunlardan biri. Her ikisine de Aziz başkan kucak açtı, kaleyi içten vurmak için. Onlar da müthiş bir partiliymiş gibi başkanın yanından ayrılmıyor, doğru veya aykırı tüm görüşlerinin yanında ve desteğinde oluyorlar. Başkaları da var, diğer örnekleri siz verin. Zaman her şeyin ilacıdır, göreceğiz. Daire başkanlığı atamalarında başkanın Özel İdare telaşı ve danıştığı bürokratlarının adamcılık oyunları etkili olduğundan böyle tuhaf durumlar ortaya çıkabiliyor. Oysaki atamalarda tahsil, liyakat, kıdem, ahlaki ölçü, memurun iş ve mevzuat bilgisine bakılmalıdır. Eğer başkanın atadığı bürokratlarda bu kıstaslar varsa, kendisini tebrik ederim. Yoksa başkan bir gün bunları da öğrenir…

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Mustafa Toprak bıçak altına yattı
İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk ...
Selçuk’ta Ramazan coşkusu
Selçuk Belediyesi 11 ayın Sultanı Ramazanı dolu dolu bir programla karşılıyor. ...
Foça-TUDER yeni sezona ‘merhaba’ dedi
Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (TUDER) üyeleri, mülkiyeti ...
 
Seferihisar'ın gizli doğası gün yüzüne çıktı
Seferihisar Belediyesi Mart 2013’te Seferihisar’daki doğal zenginliğin ...
Konak’taki işçi krizinde sendika kararlı: Geçmeyeceğiz!
Konak Belediyesi şirketi Merbel A.Ş bünyesinde çalışan 470 personeli tedirgin ...
İZTO’dan Selvitopu ve ekibine tam not
İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinden oluşan ...
 
Minik kulaçlar Selçuk'ta yüzme öğreniyor
5- 14 yaş grubu için açılacak yüzme kursu 2 Temmuz Çarşamba günü başlayacak.
Karşıyaka Kent Konseyi’nde yeni başkan Özuslu
Karşıyaka’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ve ...
Selvitopu'ndan başarılı sporculara destek sözü ve tebrik
Samsun'da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası’nda Dünya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva