HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2014 Cuma - 13:44

İZTO’dan Selvitopu ve ekibine tam not

İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinden oluşan heyet Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. Heyet, Karabağlar’a harita mühendisi bir başkan seçilmesinin ilçeye çok faydalı olacağını belirterek kent yararına yapılacak tüm planlamalarda birlikte hareket edeceklerinin sözünü verdi. İZTO heyeti ayrıca, Başkan Selvitopu’nun belediyede teknik olarak güçlü bir kadro oluşturduğuna da dikkat çekerek Karabağlar’ın bu yönden de çok şanslı olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu ise ilçede hayata geçirilecek projelerde meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarları ve vatandaşların görüş ve önerilerini almaya devam edeceklerini söyledi.

İZTO’dan Selvitopu ve ekibine tam not

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu,  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz ve meclis üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Selvitopu’nun harita mühendisi olması ve oluşturduğu kadronun da teknik açıdan oldukça donanımlı olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten Akın Kazançoğlu,  bunun ilçeye de olumlu yansıyacağını söyledi. Kazançoğlu, “Göreve geldiğinizden bu yana belediyede kilit noktalara çok başarılı ve deneyimli kişileri atadınız. Böyle deneyimli kişilerle çalışmanız Karabağlar için büyük şans. Mimar ve mühendislerden oluşan başkan yardımcısı ve müdürlerinizle Karabağlar’ın dönüşümü ve gelişiminde çok güzel çalışmalar yapacağınıza inanıyoruz.” dedi.
 
KARABAĞLAR VE İZMİR İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Belediyelerin, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, özel sektörün birlikte hareket etmeleri gerektiğini, Karabağlar’da yapılacak çalışmalarda fikir alışverişi yapmak istediklerini belirten İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Levent Bendeş ise, İzmir’in plan konusunda yaşadığı sorunların ancak el ele vererek çözülebileceğini söyledi. Bendeş, “İzmir’in yeni bir imar yönetmeliğine gereksinimi var. 2002 yılındaki yönetmelik şehirde ciddi anlamda sıkıntılar ortaya çıkarıyor. İstanbul, Ankara yeni imar yönetmeliğiyle ilgili girişimlerde bulundu. Bursa ise bu yönetmeliği hazırlamış durumda. Biz de İzmir olarak belediye başkanlarımız, özel sektör temsilcileri ve meslek odalarıyla yeni imar yönetmeliğinin hazırlanmasıyla ilgili birlik olup acil çalışmalara başlamalıyız. Bu konuda da Karabağlar Belediye Başkanımızın bize destek olduğunu biliyorum. Hem Karabağlar hem de İzmir için birlikteyiz” diye konuştu.
 
KARABAĞLAR ORTAK AKILLA YÖNETİLİYOR
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçim döneminde söylediği gibi Karabağlar’da yapılacak çalışmalarda ilçeyi ortak akılla yöneteceklerini dile getirdi. Bu doğrultuda çeşitli toplantılar yaptıklarını ve önemli adımlar attıklarını hatırlatan Selvitopu, “Göreve geldikten kısa bir süre sonra ilçemizdeki mimarlar, mühendisler ve yapı denetimcilerle toplantı yaptık. İlçemizin beklentilerini, sorunlarını çeşitli kaynaklardan öğrenerek en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Yaptığımız bu toplantılarda mimarların, mühendislerin ve yapı denetimcilerin de görüşlerini alarak hem ilçeyi hem de ilçenin sorunlarını, ihtiyaçlarını daha iyi tanıyoruz” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmalarında da bu yöntemle hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Kentsel dönüşüm projeleri disiplinli ve ortak çalışmayı gerektirir. Bu çalışmalar yapılırken belediyeyle birlikte vatandaşlar, özel sektör temsilcileri ve meslek gruplarının da görüşleri alınarak hareket edilmeli. İlçemiz için yapılan çalışmalarda diyaloglarımızı güçlendirmeliyiz” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik kulaçlar Selçuk'ta yüzme öğreniyor
5- 14 yaş grubu için açılacak yüzme kursu 2 Temmuz Çarşamba günü başlayacak.
Karşıyaka Kent Konseyi’nde yeni başkan Özuslu
Karşıyaka’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ve ...
Selvitopu'ndan başarılı sporculara destek sözü ve tebrik
Samsun'da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası’nda Dünya ...
 
Bornova’da fırınlara Ramazan denetimi
Bornova Belediyesi Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, tüm yıl boyunca sürdürdükleri ...
Havuz krizinde karar: Özel idare personeli nereye gidecek?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘ihtiyaç fazlası’ ...
Sendikadan Kocaoğlu’na yanıt: Para değil…
Tüm-Bel-Sen, “Yasa gereği maksimum para verildi daha fazlasını veremeyiz” ...
 
Buca Belediyesi’nden kiralık tuvalet!
Buca Belediyesi, ilçede bulunan bazı dükkan ve tuvaletleri üç yıllığına ...
İzmir’de su zammı hayata geçiyor: İşte yeni birim fiyat
İzmir’de içme suyunun metreküp fiyatı 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 10 zamlanacak. ...
Karşıyaka’da takas pazarı coşkusu
Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva