HABERLER>İŞ DÜNYASI
21 Temmuz 2022 Perşembe - 09:12

80 fabrikada 1000 istihdam... Kadının eli sanayiye değecek!

Kadınların sanayide istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi Torbalı’daki muhtarlara tanıtıldı. Proje ile 80 firmada 1000 kadın istihdamı hedefleniyor.

80 fabrikada 1000 istihdam... Kadının eli sanayiye değecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün öncülüğünde başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi’nin Torbalı’dakiilk lansmanı geçtiğimiz haftalarda Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde İzmir KGK İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Tire Ticaret Odası Başkanı M. Nadir Delikanlı, Torbalı KGK İcra Kurulu Başkanı Gülesin Atalay, Torbalılı sanayici iş kadınları ile iş arayan kadınların katılımlarıyla gerçekleşmişti.Projenin taraflarının tekrar bir araya geldiği 2.lansmanda ise muhtarlar ile bir araya gelindi.İlçedeki tüm muhtarların katıldığı toplantı büyük ilgi gördü.
Sanayide Kadın Eli Projesi ilesanayicilere, kurum ve meslek liselerine ziyaretler düzenleyip anket çalışmaları yapılarak, hangi alanda istihdama ve eğitime ihtiyaç olduğunu tespit edildi. Paydaşlar ile sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre eğitim planları oluşturup, kadınlara ve mesleki teknik liselerde okuyan kızlara eğitim verilmesini hedefleniyor. Söz konusu eğitimlerden sonra ise kadınların firmalarda istihdam edilmesi sağlanacak.

BİN KADIN İSTİHDAM EDİLECEK
Sanayide Kadın Eli Projesi’nin lansmanındakonuşan TOBB İzmir KGK İcra Kurulu Üyesi ve Torbalı KGK İcra Kurulu BaşkanıGülesin Atalay: “Torbalı’nın da pilot ilçe olarak seçildiği projede etkin bir şekilde rol almak beni çok mutlu ediyor. Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizdeki kadınlarımızın sanayideki istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak, gençlerimizin önüne sanayide rol model olabilecek kadınları arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi. Proje tamamlandığında İzmir’deki 80 sanayi kuruluşunda 1000 kadının istihdam edileceğini belirten Gülesin Atalay; “Çalışan kadınlarımızın %90’ı tarımda istihdam ediliyor. Kadınlarımız sanayi sektöründe yeterince yer bulamıyor. Bu proje ile kadınlarımıza dayatılan sektörlerin üzerini çizerek kadınlarımızın bilgi ve becerilerini arttıracağız.” diyerek sözlerine son verdi.

İSTİHDAM PROJELERİ HEYECAN VERİCİ
TTO Başkanı Olgun ise projenin ilçede bir heyecan yarattığını belirtti. Sanayide kadının istihdamının önemine vurgu yapan Olgun şunları söyledi: “Bizim için çok heyecan verici bir proje olduğunu belirtmek isterim. Sanayi kenti Torbalı’da, sanayi istihdamını arttırmak en büyük amaçlarımızdan birisi. Bu doğrultuda; ilçemizdeki istihdam olanaklarından her fırsatta bahsetmek için gayret gösteriyorum.” dedi.Sözlerine devam eden Olgun, “Cazip Kent Torbalı’mızda üretim durmaksızın devam ediyor.Binlerce işletmemiz harıl harıl çalışıyor. Ülkenin en önemli üretim üslerinden birisi olan Torbalı’mızda kadınlarımız, erkeklerimiz ve gençlerimiz için binlerce iş imkânımız bulunmakta. Torbalı Ticaret Odasıyönetimi olarak bölgemizdeki sanayi sektöründe kadınların daha aktif bir şekilde yer alması için çabalamaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

 
İZBAN seferlerinde aksama!
 
Fiyat İstikrarı Komitesi'nden enflasyon vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in tanınmış isimleri bir araya geldi… Bu kooperatif çok farklı!
Sınırlı Sorumlu İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi, İzmir Ticaret ...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı!
Fiyat İstikrarı Komitesi, 5. toplantısında enflasyonla mücadelede devreye ...
Bankaların toplam mevduatı arttı
Bankacılık sektörünün mevduatı 7 trilyon 304,8 milyar lira, kredi hacmi ...
 
İzmirli iş insanı hayatını kaybetti!
Önder Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Esen, hayatını kaybetti.
Emtia piyasasında satış baskısı sürüyor
Devam eden resesyon endişeleri ve dolara olan talep emtia piyasasına göz ...
Elektrik-elektronikte ihracat rakamları açıklandı
Elektrik ve elektronik sektörünün ihracatı yılın ilk yarısında geçen yılın ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 15 Temmuz mesajı
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Türkiye’nin tarihsel dönüşümü ...
Faiz kararı haftaya açıklanacak!
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 21 Temmuz Perşembe ...
Lokantacıların Başkanı’ndan kooperatif müjdesi!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası (İLGO) Başkanı Doğan Kılıç, lokantacı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva