HABERLER>İŞ DÜNYASI
21 Temmuz 2022 Perşembe - 07:55

İzmir’in tanınmış isimleri bir araya geldi… Bu kooperatif çok farklı!

Sınırlı Sorumlu İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi, İzmir Ticaret Sicili Müdürlüğü’nden tescil aldı. Işıl Nişli, Işınsu Kestelli, Zeliha Toprak gibi tanınmış simaların yer aldığı kooperatif, çevre ve iklimden hukuka, eğitimden sağlığa pek çok konuda, toplum yararına çalışmalar yapacak.  

İzmir’in tanınmış isimleri bir araya geldi… Bu kooperatif çok farklı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir, farklı bir kooperatifle tanıştı. İzmir’in tanınmış simalarından iş insanı Işıl Nişli başkanlığında kurulan Sınırlı Sorumlu İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP), İzmir Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya gibi kentin ünlü isimlerinin yönetiminde olacak kooperatif, çevre ve iklimden hukuka, eğitimden sağlığa pek çok konuda toplum yararına önemli çalışmalara imza atmak için yola çıktı.

DEVANTAJLI GRUPLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI DESTEKLENECEK
Kooperatif denince insanların aklına doğal olarak üretici, tüketici ve konut kooperatiflerinin geldiğini, ancak başkanlığını yaptığı kooperatifin çok farklı bir amaçla kurulduğunu anlatan Işıl Nişli, “Kamu ve özel sektörün çözüm üretmekte yetersiz kaldığı sosyal, sağlık, eğitim ve çevre hizmetlerinin sağlanması için çalışacağız” dedi.  Ayrıca dezavantajlı grupların iş gücüne katılımının desteklenmesi düşüncesinin de öncelikli hedefler arasında yer aldığına vurgu yapan Nişli, “Sosyal fayda yaratma hedefiyle, kar amacı güden şirketlerin girişimci ruhunu bir araya getirmesi için de çalışmalar yapacağız. Sosyoekonomik dönüşümlere katkı koyacağız. Birleşmiş Milletler’in belirlediği 2030 yılı sonuna kadar ulaşılması hedeflenen Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Amaçlar çerçevesinde mücadelemiz olacak. Yoksulluğa, açlığa son vermek, sağlıklı bireyler, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, temiz su gibi konularda verilen mücadelede bizler de yerimizi alacağız” dedi.

KAR AMACI GÜTMEYEN, TOPLUMSAL FAYDA İÇİN ÇALIŞAN BİR KOOPERATİF
Sınırlı Sorumlu İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi’nin, sosyal bir kooperatif olduğunun altını çizen Kooperatif Başkanı Işıl Nişli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kar amacı gütmeyen, toplumsal fayda için çalışan, aslında yeni nesil bir sivil toplum hareketidir, bizim kurduğumuz kooperatif. Gerçek anlamda, fark yaratmak istediğimiz bir kooperatif kurguladık. Sosyal kooperatifler Türkiye’de pek bilinmiyor. Bizim kurguladığımız sistemde ilk kooperatif olarak hizmet vermeye başlıyoruz. Işınsu Kestelli, çok eski dostum. Pek çok sosyal projede birlikte yer aldık. Daha önce Koruncuk Köyü Vakfı İzmir Şubesi’nde başkanlık yaparken de birlikteydik. Diğer arkadaşlarımla çok iyi bir grup oluşturmuştuk. Toplumda fark yaratmak isteyen, egolarından arınmış, birbirini çok iyi tanıyan insanlar olarak, bundan sonra birlikte, sosyal kalkınma kooperatifi çatısı altında güzel işler yapacağız.”

ULUSLARARASI FONLARDAN FAYDALANILACAK
Kooperatifin işleyiş tarzı ve hedefleri konusunda da bilgiler aktaran Başkan Işıl Nişli, şunları söyledi:

“Kooperatifimiz, ikişer yıl aralıklarla toplumun ihtiyaç alanlarını belirleyip o alanda çalışmalar yapacak. İlk iki yıl, çevre ve iklim konusunda çalışma kararı aldık. İki yıl sonra farklı bir konuya geçiş yapacağız. Bir sonraki konumuz hukukla ilgili olabilir, eğitimle ilgili olabilir. Ege Orman Vakfı ile de protokol yaptık. Bir süre sonra projelerimizi Ege Orman Vakfı’na devredeceğiz. Belediyelerle birlikte yürüteceğimiz projelerimiz var. Karşıyaka ve Bornova belediyeleriyle işbirliği içinde olacağız. Uluslararası bir projeye başladık. Hedefimiz çevre ve iklim konusunda adımlar atılmasını sağlamak olacak. Baktık ki sadece çocuk, kadın, işsiz, yoksul kadar, doğa da elimizden gidiyor, doğaya sahip çıkarak, hepsinin temelini hazırlamış olacağız diye düşünüyoruz. Biz kooperatif olduğumuz için mal üretme, satın alma ve satma hakkımız var. Yaptığımız projelerle, diğer projeleri beslemek adına projeler üreteceğiz. Uluslararası fonlar bizim için çok kıymetli. Bu fonlardan faydalanacağız. Akılcı projelerle uluslararası fonlara başvuruyoruz. İkisini kazandık. 1 Ocak’ta yeşil dönüşüm ve yeşil girişimcilik adı altında projelerimizde fon kazandık. Kendi ürettiğimiz ürünlerimizi piyasaya çıkaracağız. Atık yönetimi, bizim özellikle dikkat çekmek istediğimiz konuların başında geliyor. Geri dönüşüm, ileri dönüşüm anlamında ürünler üreteceğiz. Çok kıymetli çantalar ortaya çıkacak. Kamyon ve TIR brandalarından, deriden dönüştürülmüştür eşyalar yapacağız. Bunları, dünya markalarını yapan yerlerde yaptıracağız. Teknolojik bal üreteceğiz. Hiç katkısız, çok kıymetli bir bal olacak.”

YÖNETİMDE VE DANIŞMA KURULU’NDA KİMLER VAR?
Başkanlığını Işıl Nişli’nin yaptığı yönetim kurulunda başkan yardımcılıkları görevlerini Işınsu Kestelli ve Zeliha Jale toprak yürütecek. Yönetim Kurulu’nda ayrıca Celal Özlü, Ezgi Ulusoy Yılmaz, Bilge Güre Turut, Barış kaşka, Talat Papatya, Sırma Güven, Mahru Gürel, Erçin Güdücü ve Mustafa Nafiz Delen yer alıyor. Danışma Kurulu ise Bülent Özcan, Prof. Dr. İsmail Ertürk, Dr. Vildan Gündoğdu, Doç. Dr. Itır Erhart, Fadıl Sevri, Deniz Sipahi, Muhterem ilgüner, Mehmet Kuzu, Fahri Özdemir, Gözde Çevirek ve Murat Balcı’dan oluşturuldu.

 
Onlarca hektarı kül ettiler... Neronlar tutuklandı!
 
Tatil beldesinde akıl almaz dolandırıcılık: Pinokyo vurgunu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Hoca 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:57

Siz zaten kalkınmış insanlarsanız. 15 milyon kredi sözü dolaşıyor. Onamı göz diktiniz

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 21 Temmuz 2022 Perşembe 09:12

Umarım, sadece kağıt üzerinde ve temenni boyutunda kalmaz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finansal İstikrar Komitesi toplandı!
Fiyat İstikrarı Komitesi, 5. toplantısında enflasyonla mücadelede devreye ...
Bankaların toplam mevduatı arttı
Bankacılık sektörünün mevduatı 7 trilyon 304,8 milyar lira, kredi hacmi ...
İzmirli iş insanı hayatını kaybetti!
Önder Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Esen, hayatını kaybetti.
 
Emtia piyasasında satış baskısı sürüyor
Devam eden resesyon endişeleri ve dolara olan talep emtia piyasasına göz ...
Elektrik-elektronikte ihracat rakamları açıklandı
Elektrik ve elektronik sektörünün ihracatı yılın ilk yarısında geçen yılın ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 15 Temmuz mesajı
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Türkiye’nin tarihsel dönüşümü ...
 
Faiz kararı haftaya açıklanacak!
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 21 Temmuz Perşembe ...
Lokantacıların Başkanı’ndan kooperatif müjdesi!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası (İLGO) Başkanı Doğan Kılıç, lokantacı ...
İhracat 50 milyar Türk Lirasını aştı
Türk lirasıyla ihracat yılın ilk altı aylık döneminde geçen yılın aynı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva