HABERLER>YAŞAM
23 Eylül 2017 Cumartesi - 21:32

11 yaşında sokaklarda keman çalarak kedi evi yaptırdı

Sokak hayvanları için İstiklal Caddesi’nde keman çalan 11 yaşındaki Tuana Ekin Şahin, biriktirdiği parayla yaklaşan kış öncesi sokak kedilerinin sığınabilecekleri bir kedi evi yaptırdı.

11 yaşında sokaklarda keman çalarak kedi evi yaptırdı

İstiklal Caddesi’nde hemen her gün görmeye alışık olduğumuz onlarca sokak sanatçısından sadece biri olan 11 yaşındaki Tuana Ekin Şahin, keman çalarak performansını sergiliyor. Henüz 11 yaşında olmasına rağmen içindeki hayvan sevgisi o kadar büyük ki, sokak hayvanlarıyla ilgili ilk hayalini gerçekleştirdi. Küçük hayvansever , yaklaşan kış öncesi keman çalarak biriktirdiği paralarla sokak kedileri için bir kedievi yaptırdı.

İstiklal Caddesi'nde keman çalarak biriktirdiği paralarla kedi evi yaptıran 11 yaşındaki Şahin, kedievine dünyada sadece 18 bebekte görülen Genitopatellar sendromu nedeniyle hayatını kaybeden Doğa bebeğin adını verdi. Projesini marangozun hazırladığı parçaları birleştirerek tamamlayan küçük hayvansever, sığınağı da kendisi boyadı. Hazırladığı kedievi projesi için Zeytinburnu Belediyesi’ne başvuran Tuana Ekin Şahin, belediye ekiplerinden projesine destek aldı. İçinde yaklaşık 60 kedinin barınabileceği iki katlı kedievi belediye yetkilileri tarafından sokak kedilerinin mesken tuttuğu güvenli bir alana yerleştirildi. Kedievinin mama ihtiyacı ise, belediye tarafından karşılanacak.

Hayvanlara olan sevgisi Tuana Ekin Şahin’e bir de kitap yazdırdı. Bugüne kadar zaman geçirdiği sokak hayvanlarıyla olan anılarını kitaplaştıran Şahin, annelere de çağrıda bulundu. Şahin,"İstiklal Caddesi’nde keman çalıp para topluyorum, sokak hayvanları için. O paralarla da bu projeyi gerçekleştirdim. Biz sokaktaki yavru kedileri alıp büyütüyorduk, sonra yine sokağa salmak zorunda kalıyorduk. Biz onun için bir çözüm geliştirmek istedik. Kedi evinin montajını yaptık, boyadık sonra da Doğa’nın fotoğrafını yapıştırdık. Bence en büyük adım annelere düşüyor. Günümüzde çocuklar hayvanların pis, dokunulmayacak yaratıklar olduğu bilinci ile büyüyor. Anneler çocuklarını hayvanlara yakın büyütmeli. Küçüklüğümden beri hep hayvanlarla ilgileniyoruz” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ KEDİ KÖYÜ YAPMAK

En büyük hayalinin kedi köyü yapmak olduğunu ifade eden Şahin, projesini gerçekleştirmek için okuldan artakalan zamanlarında İstiklal Caddesi’nin yolunu tutuyor. "Sokak hayvanlarına katkıda bulunmak ister misiniz" notuyla her gün binlerce vatandaşın ve turistin akın ettiği İstiklal’de sahipsiz hayvanlar için kemançalışıyor. Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Şahin, "Bunlardan 10 tane daha yapıp Doğa Bebek Kedi Köyü yapmak istiyoruz. Bir parka yapmak istiyoruz. Parka yapıldığında çocuklar görüp sevecek. İsteyenler mama getirecek. Biz projemiz için belediyeye başvurduk , onlarda onay verdi, biz de yaptık buraya. İçinde yaklaşık 60 kedi kalabilir. Aralarını kapatmadık, soğuk kış günlerinde uyurken birbirini ısıtsınlar diye. Ayrıca su geçirmesin diye de çatı yaptık” şeklinde konuştu.

 
Çeşme'de şenlik zamanı... İki yaka buluştu
 
En çok inciri o ülke satın aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yelkenler fora! Burası Miami değil İzmir...
Yelken sporunu sevdirmek, çocukları, gençleri deniz ve yelkele buluşturmak ...
İzmir'den sonra İstanbul! Boğaz bu halde!
İstanbul Boğaz'da hafta sonuna gezmeye gelen vatandaşlar çamur şoku yaşadı. ...
İzmir'de korkutan görüntü: Müdahale gecikmedi!
İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Yenifoça Mahallesi'nde bulunan arıtma tesisindeki ...
 
Karaburun Kent Konseyi Başkanı hayatını kaybetti
Karaburun’da verilen çevre mücadelesinin önemli isimlerinden olan, Karaburun ...
Oto yıkamacıdan çalışanına ilginç ceza
Sivas'ta oto yıkama dükkanı işleten esnaf, işini aksatan çalışanını sandalyede ...
İzmir'de 'İyilik Atölyesi' açıldı
Özel bir firma ile İDSD'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında açılan "İyilik ...
 
Onları gören şaşırıyor: İzmir'in kovboy kızları
Onları gören şaşırıyor: İzmir'in kovboy kızları
İzmir Saat Kulesi'nde 'mor' farkındalık!
İzmir Saat Kulesi, alzaymır hastalığına dikkati çekmek amacıyla hastalığın ...
Bergamalı Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'in Bergama İlçesi'nde yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşamını yitiren 89 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva