HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2022 Pazartesi - 12:54

1 Mayıs hasreti bitiyor... Emekçiler ne mesaj verecek?

Pandemi dolayısıyla 2 yıldır gerçekleştirilemeyen 1 Mayıs günü etkinlikleri, bu yıl Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak. Düzenledikleri basın toplantısıyla vatandaşları alana çağıran 1 Mayıs Tertip Komitesi; "Birlikte değiştireceğiz" mesajı verdi.

1 Mayıs hasreti bitiyor...  Emekçiler ne mesaj verecek?

EGEDESONSÖZ- . Koronavirüs tedbirleri kapsamında iki yıldır 1 Mayıs mitinginin yapılamadığı İzmir’de, Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanması için hazırlıklar başladı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi İzmir’de bu sene de 1 Mayıs tek ve merkezi mitingle kutlanacak.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Ege Bölge Temsilciliği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası temsilcilerinden oluşan tertip komitesi, İşçi Bayramı’nı Gündoğdu Meydanı’nda kutlamak için Valiliğe resmi başvuruyu yaptı.

Tertip Komitesi ayrıca, İzmirlilerin programa katılması için afiş, broşür ve pankartlarla da duyuru yapacak. 1 Mayıs için kentin farklı noktalarında toplanacak olan işçiler ve emekçiler bulundukları yerlerden yürüyüş kortejlerinde buluşacak ve 3 farklı koldan Gündoğdu Meydanı’na yürünecek. Miting için toplanma saatinin 11.00 olduğu belirtilirken başlama saatinin ise 13.00 olacağı duyuruldu.

Bugün düzenlenen basın toplantısı ile 1 Mayıs Tertip Komitesi, İzmirlileri Gündoğdu'ya davet etti. Mitingin ana temasının ise "Birlikte değiştireceğiz" sloganı olduğu belirtildi.



‘KOD 29 PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİNE HAYIR’
Açıklamalarda bulunan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, tüm sendika ve şubelerle Gündoğdu'ya yürüyeceklerini söyleyerek, "Umut, barış, sevgi, kardeşlik duygusuyla meydanda, alanda yer alacağız. 1 Mayıs’ta; KOD-29 performans değerlendirmesine, grev haklarımızın gasp edilmesine, kadın cinayetlerine, taşeronlaştırmaya, özelleştirmeye hayır diyoruz. Bayramımız şimdiden kutlu olsun " dedi.

'BİRLEŞİRSEK ZAMLAR GERİ ALINIR’
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmirlileri Gündoğdu Meydanı’na çağırarak, "Bu adaletsiz düzende fakir daha fakir, zengin daha zengin. Günlerin getirdiği adaletsizlik ancak bu böyle gitmez, geçinmek istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Biz birleşirsek zamlar geri alınır. Bizim mücadelemiz bu düzeni değiştirir" diye konuştu.

YOKSULLUĞA, İŞSİZLİĞE, SÖMÜRÜYE KARŞI...’
KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal da hak aramanın yasak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yoksulluğumuzun derinleştiği, nafaka hakkına göz konulduğu, İstanbul Sözleşmesi'nin elimizden alınmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye savaşa karşı barışı, umudu mücadeleyi büyütmek için Gündoğdu Meydanı'nda olacağız. İnsanca bir yaşam demokratik bir ülke için umut birliğimizde, dayanışmamızda".

'İNSAN HAKLARI İÇİN 1 MAYIS’A
İzmir Barosu adına konuşan Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Baran Selanik, “İçinde bulunduğumuz sömürü düzeni, yargıya da bulaşmış durumda. Bunun en büyük sebebi yargıyı maşa olarak kullanan siyasi iktidardır. Bir hukuk devletinin yeniden inşası sürecindeyiz. Birlik olamadan herhangi bir düzeni değiştiremeyeceğiz. Laiklik, insan hakları için tüm yurttaşları davet ediyoruz" dedi.

TALANA KARŞI ALANDA OLACAĞIZ’
TMMOB İKK Sözcüsü Aykut Akdemir ise, ülkenin tüm talan edilen topraklarına sahip çıkmak için alanda olacaklarını belirterek, "Bütün bir kentin kendi alanlarına sahip çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın sınıf dayanışması dediğimiz için mimar, şehir plancıları, mühendislerin örgütlü mücadelesi için, mesleki haklarının alınması ve geçinemeyen tüm halkın, bu krizin sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu belirtmek için alandayız. Hırsıza, katile dur demek için faşizme inat yaşasın hayat dediğimiz için alandayız" diye konuştu.  

 
İzmir'de sentetik baskını!
 
Milli sporcu kazada hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sentetik baskını!
İzmir'in Bornova ilçesinde 174 bin 958 sentetik ecza ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı.
Pençe-Kilit Operasyonu'ndan yeni görüntü
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan ...
Mevlüt Kaplan anlattı: Köy Enstitüleri yaşatılsaydı…
Köy Enstitüsü mezunu yaşayan efsanelerden, 600’den fazla kitabın yazarı ...
 
Yüzlerce litre kaçak alkol ele geçirildi
Adana'da gümrük kaçağı 1200 litre etil alkol, 343 kilogram nargile tütünü ...
TOGG tesislerinin büyük bölümü tamamlandı
Türkiye'nin Otomobili ile ilgili yeni bir paylaşım yapıldı. Ana üretim ...
Bakan Akar: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar, Pençe Kilit Operasyonu'nda şu an itibarıyla planlanan hedeflerin ...
 
Bakan Kurum İzmir'e geliyor... Masada kritik konular var!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un önümüzdeki ...
Genç kadının ölümüne sebep olmuştu... Alkollü sürücü arkadaşlarını suçladı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı direksiyon hakimiyetini kaybederek bahçe ...
Sabancı'nın RES projesi tarihe takıldı!
Sabancı Holding’e ait enerji şirketinin Aydın-Denizli sınırında kurmak ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva