HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2017 Çarşamba - 08:37

'Senin kaç milyon doların var?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenerek, “Çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurtdışında, vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun?" dedi.

 Senin kaç milyon doların var?

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında özetle şunları söyledi:

YILDIRIM SÖZÜNDE DURUR
“Cennet (Paradise) belgeleri ile ilgili Sayın Binali Yıldırım, ‘Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir, çocuklarımın dokunulmazlığı yok’ dedi. Ben de gayet güzel teşekkür ettim. ‘Bir araştırma önergesi vereceğiz, soruşturmaya gerek yok, önce araştıralım’ dedik. Bu araştırma önergesi AK Parti milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Ben, Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum; AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi sizin iradenizle mi yoksa Saray’ın iradesi mi? Ben Saray’ın iradesi ile olduğu kanısındayım. Çünkü Binali Yıldırım sözünde durur diye düşünüyorum. 

SORDUM SORUYU, TIK YOK
Şu soruyu Erdoğan’a sordum; ‘Senin çocuklarının yurtdışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca dolar hesap var mı?’ Sevgili Erdoğan, bir çıta yükseltiyorum, çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurtdışında, vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? 

Bunun cevabını bekliyorum. Sordum soruyu, tık yok. Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Çocuklarımın, eniştemin, dünürümün, bir dolar hesabını bulursan gel bana söyle. O gönderdikleri şirketin kuruluş sermayesini de söyleyeyim, 1 Sterlin. Giden para, milyonlarca dolar. 

Sen öyle yerli, milli falan bırak bu ayakları. Senin kaç milyon dolar paran var, onu bize bir çıkar bakalım. Bu paralar nerede, görelim bakalım. Bir de bağırıyor. ‘Vay efendim’ diyor ‘Faiz lobisine çalışıyorsunuz.’ Kim yönetiyor peki bu ülkeyi? Atamayı sen yaptın, senin imzan var. Trump’ın imzası mı var? Kimden şikâyet ediyorsun sevgili Erdoğan. Sen masum bir adam değilsin. Sen memleketi yönetemiyor, milleti felakete götürüyorsun. Millete başkalarını şikâyet ediyor, kendisinin kusuru yok gibi. 

NEDEN TELAŞA KAPILIYORSUN
Cumhurbaşkanı gitti, Başbakan gitti, Dışişleri Bakanı gitti ‘Zarrab’ı verin’ diye tık yok. Arkasından 2 kez nota verdiler. Kardeşim Reza Zarrab için neden bu kadar telaşa kapılıyorsun? Kuzey Irak’ta bizim askerlerin başına çuval geçirildiğinde, bunlar nota verdiler mi? Vermediler. Niçin? Zarrab suç ortağı da onun için. İran, Babek Zencani ile Reza Zarrab’ı yargıladı mahkûm etti, biz dosyanın üzerini kapattık. Çünkü siyasiler de ortaktı o yolsuzluk dosyalarına. O bir milli davaymış. Yolsuzluğun, hırsızlığın millisi olur mu? 

GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Bana laf yetiştirmek için gece bile uyumuyorsun. Bir soru daha sordum, cevabını vermedin, bir daha soruyorum; 30 milyar doları Suriyeliler için nerede, ne zaman harcadın? Sayıştay, ben, vatandaş, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, Maliye Bakanı, ekonomiden sorumlu bakan, Hazine, Merkez Bankası bilmiyor, kimden öğreneceğiz. Şimdi ben senden açık ve net vatandaşları tatmin edecek cevap bekliyorum, gözlerinden öpüyorum sevgilerle.”

TÜRKİYE'Yİ TAŞIMAZ
Son taşeron işçi kadro alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Asgari ücret 2 bin TL olmalı; vergiden muaf tutun, zaten otomatikman 2 bin TL yapıyor. Asgari ücretli hastaneye de gidemiyor. Gitse 10 ayrı fark ödeyecek. Bunlar, bu milletin yakasından düşmek zorundadırlar. Bu anlayış Türkiye’yi taşıyamaz.

GAZETECİYE 3 MÜEBBET
Şu garabete bak. Gazeteciler hapiste. 57 gazeteci 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. Uçağa binip, gelip Meclis’i bombalayan ve bombalama emrini veren adam 1 kez müebbet ile yargılanıyor. Yargıtay, ‘cebir ve şiddet gerekir’ diyor, bir kişinin müebbetle yargılanması için. Gazetecilerin cebir ve şiddeti var mı? Hayır. Ne yaptı? Yazı yazdı. Bu hukuk değildir.

GÖÇMENLERİ YARALADI
Bunların bir de yandaşları var, kanal kanal gezerler. Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Buradan bütün göçmen kardeşlerime ve soydaşlarımıza selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyoruz. Sizin yanınızdayız sonuna kadar. Ve onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile seslenmek istiyorum; muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır. O milli hatıralara buradan selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. (Hürriyet)

 
ABD Sözcüsü'nden Erdoğan'a haddini aşan yanıt!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bana çocukluğumu ver, büyüklük sende kalsın
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dolar 22 Kasım 2017 Çarşamba 18:11

Dünyada 1500 üzerinde dolar milyoneri var bunların 30 tanesi ülkemizde.Aradaki fark dünyadakiler sanayici bizdekiler serbest meslek

Yorumu oyla      12      5  
Haklısınız 22 Kasım 2017 Çarşamba 15:00

Ülkelerde kurumsal ençok vergi verenler listesinde sanayi kuruluşları var çünkü üretim yapıyorlar.İlk 100 de hiçbirinde banka göremezsiniz çünkü bankalar sanayi kuruluşları ile yarışamaz gelelim bize ilk 10 sıranın 8 tanesi bankalar.Millet bankalara ve onun plastik kartlarına boğazına kadar batmış.Allah aşkına faiz lobisi bunun ta kendisi.İhracat %8 artıyor ekonomi bakanı kameralar karşısına geçip ihracat tarihi rekor kırdı diyor aynı anda ithalatın artışı %30.8 kimse açıklamıyor.Milletler hak ettikleri ile yönetilirler.Birde devletin harcamalarını kontrol eden sayıştay varmış hamdolsun henüz tanışamadık

Yorumu oyla      12      5  
22 Kasım 2017 Çarşamba 09:55

normalde bu adam iktidar olması gerekirdi. şu anda halkın menfaatini bir tek bu adam konuşuyor. gerisi hikaye masal anlatıyor

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Sözcüsü'nden Erdoğan'a haddini aşan yanıt!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın New York’ta devam eden Reza Zarrab davasına ...
MHP'ye Ege'de şok! 250 istifa birden!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Teşkilatı'nda 250 üye, partiden ...
Leyla Zana'nın milletvekilliği düşürülüyor
Meclis Karma Komisyonu HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın vekilliğinin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boşuna çaba harcamayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan ...
Sarraf için neden bu kadar telaşa kapılıyorsunuz?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'deki Rıza Sarraf davası üzerinden hükümeti ...
AK Parti İzmir'den engelliye WhatsApp'la 7/24 hizmet
AK Parti İzmir Engelli Koordinasyon Merkezi, İzmir genelinde yaşayan tüm ...
 
CHP Konak’ta yer yerinden oynuyor: Uzlaşı, şikayet ve Başak’ın karşısında aday…
Kongreye çok az bir zaman kalan Konak’ta sular durulmuyor. Başkan Başak’ın ...
Erdoğan: Aynı tuzağı ABD'de kurdular!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''17-25 Aralık'ta hukuk kisvesi altında ülkemize ...
CHP Foça’nın Başkanı Biçer, Genel Başkan'ın talimatına mı uyuyor?
Delege seçimleri sonrasında Kasım ayının ilk haftasında adaylık açıklaması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva