HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2023 Salı - 08:57

'PKK, HDP üste çıktı, o da masanın altına indi'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Murat Karayılanlar, Cemil Bayıklar, Bese Hozatlar sabahtan akşama kadar kampanya yürütüyorlar, Avrupa'dan, Kandil'den. Kandil kampanya yürütüyor. 'Kılıçdaroğlu'nu seçeceğiz de seçeceğiz' diye.Yani PKK, HDP üste çıktı, o da masanın altına indi. Oraya saklandı, masanın altında. İşin tamamı budur" dedi.

 PKK, HDP üste çıktı, o da masanın altına indi

Sultangazi'deki Kastamonu Çatalzeytin Derneğini ziyaret eden, AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 21 yıldır bu ülkede büyük hizmetlerin altına imza attığını belirtti.

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin altyapısını tamamladığını kaydederek, "Şimdi bugün milli muharip uçağı yapıldı Türkiye'de. Adı Kaan. Bu bizim hayal edemeyeceğimiz bir şey. Hürjet diye yine tamamen yerli ve milli uçağımız yapıldı. Allah'a hamdolsun. Kendi tankımız yapıldı. Allah'a hamdolsun, bunların hepsi birer bağımsızlık bayrağıdır. Altyapımız, hastanelerimiz yapıldı. Şehir hastanelerimiz, bölünmüş yollarımız yapıldı. Otobanlarımız, köprülerimiz, viyadüklerimiz yapıldı. 81 ilde üniversiteler yapıldı. 21 yılda Türkiye'nin altyapısı hemen hemen tamamlandı. Şimdi de Cumhur İttifakı'yla beraber büyük bir yolculuğa, 'Türkiye Yüzyılı' yolcuğuna inşallah hep birlikte başlayacağız." diye konuştu.

Karşılarındaki grubun "Gitsinler" dediğini dile getiren Soylu, "Öbürleri bir araya gelmişler, 'LGBT'yi nasıl getireceğiz Türkiye'ye?' diye tartışıyorlar. Gitsin ne gelecek? LGBT gelecek. Gitsin ne gelecek? Kuzey Irak'la, Kuzey Suriye'de askerimizi geri çekeceğiz. Mehmetçiği geri çekmek istiyorlar, planları bu. Ne yapacaklar? Orada terör devleti yeniden kurulacak. O çekilince, o boşluğu kim dolduracak? PKK, PYD dolduracak. Ve ardından FETÖ tekrar Türkiye'nin başına gelecek. 'FETÖ'cüleri tekrar getireceğiz. Tekrar devletteki görevlerinde başlayacaklar.' diyorlar. 'Apo'yla Selo'yu yani tutsakları serbest bırakacağız'. Üç tane tutsaktan bahsediyorlar. Biri Apo, biri Selo, biri Kavala. Çünkü üçü de Amerika'yla Avrupa'ya çıksın istiyorlar." görüşünü paylaştı.

"PKK, HDP üste çıktı, o da masanın altına indi"
Soylu, masanın üstünde 6, altında da 1 tane parti olduğunu söyleyerek, "Şimdi altındaki üstüne çıktı mı? Adamlar 'Çık' dediler, 'Biz HDP'yi destekliyoruz'. Zaten Murat Karayılanlar, Cemil Bayıklar, Bese Hozatlar sabahtan akşama kadar kampanya yürütüyorlar, Avrupa'dan, Kandil'den. Kandil kampanya yürütüyor. 'Kılıçdaroğlu'nu seçeceğiz de seçeceğiz' diye. Şimdi bütün bunların üzerinde, o parti de PKK'yla beraber masanın üzerine çıktı. Masanın altına kim indi? Meral Akşener indi masanın altına. Çünkü niye? Masanın üstündeki hali görünce, oraya da 'kumar masası' deyince 'Bari biz masanın altında bu seçimi tamamlayalım' dedi. Bu kadar basit. Yani PKK, HDP üste çıktı, o da masanın altına indi. Oraya saklandı, masanın altında. İşin tamamı budur." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğinin altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

"Bu seçim sadece bizim seçimimiz değildir. Bu seçim, etrafımızdaki coğrafyayı karıştıran Amerika'ya karşı, Amerikan bayraklı askerleri, Kuzey Irak'ta, Kuzey Suriye'de dolaştıran Amerika'ya karşı, eğer yarın es kaza bunlar bir şeyi elde ederlerse Doğu ve Güneydoğu'ya da aynı şeyleri getirebilecek bir anlayışa karşı, LGBT'ye karşı, Türkiye'nin bu kadar kazanımlarının, Allah korusun bir anda berhava edilmesine karşı yapılacak bir seçimdir."

104 yıldır manda ve himayenin kabul edilmediğini aktaran Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Batı'nın Türkiye'deki bütün kazanımlarını silip attığını vurguladı.

İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kritik bir şey olduğu zaman aradığımızda telefonumuza cevap veren bir Cumhurbaşkanıyla çalışıyoruz Türkiye'de. Hesabi değil hasbi olan bir Cumhurbaşkanıyla çalışıyoruz. Memlekete kendisini adamış bir Cumhurbaşkanı ile çalışıyoruz. Avucunun içi gibi dünyayı bilen bir Cumhurbaşkanı. Türkiye'de güvenlik istikrarı, siyasi istikrar, büyüme istikrarı, 21 yıldır aynı iklim devam etmektedir. Aynı devam ettiriyoruz. Bundan Türkiye vazgeçmesin. Türkiye, içinde HDPKK'nın da olduğu yedilik koalisyonlara teslim edilse eskisinden daha zor bir hale gelir."(AA)

 
Google'dan istifa etti... 'Yapay zeka' tehlikesine karşı uyardı!
 
Serbest bölge ilan edilmişti… Menemen’de 576 milyonluk satış!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 2 Mayıs 2023 Salı 14:54

Lombak seçim darbe girişimi mi, onu nereden izleyelim, birde apo nun kardeşi olmadığı için akp apo dan yardım istemiş onu hangi kanalda veriyorlar. Ayrıca iskenderun limanında günlerce yakılan uyuşturucular kime ait onu hangi kanalda izleriz bir söyle izleyelim.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 2 Mayıs 2023 Salı 13:34

Jin, Medya Haber, Sterk TV, Artı TV, Rohani TV. Bunları izleyin. Bakan'ın ne demek istediği anlarsınız.

Yorumu oyla      2      4  
izmirli 2 Mayıs 2023 Salı 10:30

Anlıyoruz seni suçların çok, onun korkusu ile ne dediğin belli değil, seçime darbe girişimi diyecek kadar şuurunu yitirdin. Bak sana tavsiye printer sesi dinle rahatlarsın.

Yorumu oyla      4      3  
İZMİR YERLİSİ 2 Mayıs 2023 Salı 09:06

İçişleri Bakanı olarak siz ne yapmayı düşünüyorsunuz 1 hafta önce dağdaki pkk bitti demiştiniz?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışında oy kullanan seçmen 697 bini geçti
Yurt dışındaki seçmenlerden 697 bin 577'si, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ...
'En düşük emekli maaşı 11 bin lirayı geçecek'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Temmuzla birlikte ...
'Kirli pazarlıklarla iktidara geleceklerini zannediyorlar'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "O hamburger masalarında bu ...
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten muhalefete tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bugün Milli ...
Kılıçdaroğlu iktidara gelirse kimleri görevden alacak?
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Partili İnan, ‘CHP’li bir arkadaşım söyledi’ dedi: Bir Muharrem İnce kadar toplayamadık!
 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, "Dün CHP’li bir arkadaşımla ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bir 'İnce' sevda ama!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bir 'İnce' sevda ama!'
Yıldırım: PKK, FETÖ sandığa getiriliyor!
AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Bu seçimlerde ilk defa ...
Çıray'dan Akşener'e 'sıra' yanıtı: Eksik, gerçek dışı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisiyle ilgili ‘ikinci sırayı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva