HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2024 Salı - 16:01

'Özel' programda konuşan Soyer: Değişim umarım dönüşümle devam eder!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen programda konuştu. Soyer açıklamasında "Dilerim ve umut ederim değişim sloganı ile başlayan süreç doğada olduğu gibi dönüşümle devam eder.  Cumhuriyetimiz ve onun devrimlerinin kalesi olan CHP’nin değerlerini daha da yücelteceğiz. Halkın talepleri yegane yol göstericimiz olacak. Ben demokrasinin kalesi olan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak ve tüm yurda yaymak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim" dedi.

 Özel  programda konuşan Soyer: Değişim umarım dönüşümle devam eder!

Oktay GÜÇTEKİN/Büşra ÇETİNKAYA- EGEDESONSÖZ –  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim programı kapsamında İzmir’de bir dizi programa katıldı.

Özel ilk olarak İZTO, EBSO, Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte iş dünyasıyla buluştu.

Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Soyer, sahneye çıktı ve bir konuşma gerçekleştirdi.

Soyer’in konuşmalarından satır başları şöyle:

“İZTO, İTB, EBSO 5 yıl boyunca birlikte çalışma kültürü konusunda kentte çok önemli işler yaptılar. Bu nedenle hepsine çok teşekkür ediyorum. Mazbatamı alırken bu şehir için canla başla çalışacağıma söz vermiştim.

5 yıl içinde 165 projemizi gerçekleştirmeyi vaat etmiştim. Bugün bunları gerçekleştirmiş olmamının gururunu yaşıyorum. Eknomik kriz derinleşirken, bunları hiçbir zaman mazeret olarak göstermedik. Bunu yaparken rant peşinde koşanlara şehrimizi peşkeş çekmedik.

DAİMA ÇOK SES, ÇOK NEFESTEN YANA OLDUK
İzmir duruşu ile 5 yılda uluslararası finans kuruluşlarından 1 milyar euronun üstünde kaynak getiren tek belediye olduk. Her sene bütçemizin yüzde 40’ından fazlasını yatırımlara ayırdık. Daima çok ses, çok nefesten yana olduk. Laikliği demoraksiyi savumak için en önde yer aldık. İnsanlığın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizilerin tamamının çözümünün çağdaş ve demokratik bölgelerde yaptığını biliyorum.

İZMİR HÜKÜMET ELİYLE FAKİRLEŞTİRİLİYOR
İzmir bu ilkelerin yayılmasından rahatsız olan parti devleti tarafından nispi olarak fakirleştiriliyor. İzmir 40 verip 1 aldı. İzmir 440 milyar TL vergi ödemiş. Bunun 100 milyar TL’si İzmir için harcanmış. 7 milyar TL’si personel giderleri için. 440 milyar verginin 13 milyarı yatırıma dönmüş. Yaklaşık yüzde 2,5’in üstünde. 2023 yılında merkezi hükümet 542 milyar TL yatırım yapmış ülkemize. Bu yatırım içinde İzmir’in payı 13 milyar TL. Sağdan da soldan da baksanız 40’da 1 oranı değişmiyor. Bu yıllardır böyle. Peki neden? Laikliği, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin en güvenli kalesi olan İzmir’in daha ileriye gitmesinden korktular. Korkmaya devam edecekler. İzmir eşitlikçi ruhu ile kendisi gibi olmayanlar ile barışık kültürü ile  ülkemizdeki iklimin panzerihi olmayı sürürecek.

GÖREVE BAŞLARKEN KOKAN KÖRFEZ DEVRALDIM, KOKMAYAN KÖRFEZ BIRAKIYORUM
Bugün benim dönemimde başlamış ancak 2 dönemde bitecek projeleri paylaşmak isterim. Taibi ki önümüzdeki dönemin belediye başkanı kendi projelerini yapacak ancak bazı işler var ki bunlar hız kesmende devam etmeli. Bunları benim projem olmaktan çıktı, İzmir projesi oldu.

Ben göreve başlarken kokan Körfez devraldım. Bugün kokmayan bir Körfez devrediyorum. Sırada yüzülebilir körfez var. Başlattığımız 10 maddelik program uygulanırsa bu hedef 2 yıl içinde gerçek olacak. Körfez için geliştirdiğimiz 10 programın içinde  arıtma ağzının orta körfeze taşınması gibi yeni işler de var. Bunların tamamının bilimsel geçerliliği uluslararası kuruluşlar tarafından onaylandı. Körfez paketi için Fransız Klakınma Ajansı ile 405 milyon Eruo’luk protokolü imzaladık. Herkes emin olsun doğru yoldayız. Diliyorum ki bu yolda devam edilir.

En önemli konumuz deprem ve kentsel dönüşüm. Bu konuda mikro bölgeleme ve fay hatları araştırmamızdan başlamak üzere İzmir’in kırmızı çizgilerini belirlemeye başlamıştık. Kentsel dönüşümü ada parsel değil havza bazında yamak gerekiyor. Yeni yönetimin deprem ile ilgili çalışmaları önemsemesini ve bu süreci katılımcı oalrak yönetmesini arzu edeirm. Buca Onat Tüneli’ni feshedilmiş şekilde almışken en önemli yatırımlarımızdan birisi oldu. Yüzde50’den f azla ilerlettik. 2 yıldan kısa bir süre kaldı. İzmir’in 4 büyük raylı sistem yatırımın 2’sini bu dönemde başlattık ve bitirdik. Gaziemir ve Karabağlar metrosunu inşaatı kaldı. Uygulama planı hazırlandı, yeni dönemde başlması lazım.

GÖREVE DEVAM ETSEYDİM VİZYON PROJELERİMDEN BİRİ İZMAN OLACAKTI
Göreve devam etseydim vizyon projelerimden biri İZMAN olacaktı… Bunla İzmir-Manisa arası toplu taşıma ile 15 dakikaya inecekti. İki şehirde büyük canlanma olacaktı. Dilerim bu porje başlar.

Mera İzmir projesi. Bizden önceki dönemler silajlık üretimi teşvik etmiş. Ancak bilimsel raporlara göre bu sürdürülemez.

İnanmak istiyorum ki bizden sonra 5 yıl boyunca ilmek ilmek ördüğümüz mirasa sahip çıkılır.  İzmir asla ama asla vazgeçmez. Bağımsızlık bizim karakterimizdir. İzmir eşitlişkçi ruhu ile, otoriter  iklimin panzehiri olmayı sürdürecek.

İZMİR’DE BU ŞANLI MİRASI İLERİYE TAŞIMAK VE TÜM YURDA YAYMAK İÇİN SON NEFESİME KADAR ÇALIŞACAĞIM
Dilerim ve umut ederim değişim sloganı ile başlayan süreç doğada olduğu gibi dönüşümle devam eder.  Cumhuriyetimiz ve onun devrimlerinin kalesi olan CHP’nin değerlerini daha da yücelteceğiz. Halkın talepleri yegane yol göstericimiz olacak.

Ben demokrasinin kalesi olan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak ve tüm yurda yaymak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim. Mutlaka başaracğaız. Bilrikte başaracağız.

PROGRAM ESNASINDA SALONDAN AYRILDI
Kütahya'da halası rahatsızlık geçiren Tunç Soyer, Özgür Özel'in anonsu sonrası program esnasında salondan ayrıldı.

 
Miçotakis, 'Ankara ziyareti' için tarih verdi!
 
Türkiye ile Küba arasında iş birliği anlaşması!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suna öztürk 14 Mart 2024 Perşembe 12:32

Tugay bunları yapacak biri değil..... Soyer gibi halka calışmasıni beklemek yanliş....ilçede ahbap cavuş ilişkisiyle,CHP disindakilerle geçti gitti derken acimadilar İzmir''e....çantada keklik İZMİR nasıl azaldığını görunce iş işten geçmis olacak....

Yorumu oyla      0      0  
İmer 13 Mart 2024 Çarşamba 16:48

Yanlışa yanlış doğruya doğru demekten korkmayın İzmir hükümet tarafından hakettiği yatırımlarin10 da biri verilmiyor biraz partizan bakıştan vazgeçin mega köy olması İzmir''e yapılması gereken yatırımların hükümet tarafından yapılmaması veya engellenmesi bir bir daha iki bu kadar net

Yorumu oyla      1      0  
Şahin 13 Mart 2024 Çarşamba 13:19

Bu yCHP bu kafayla devam ederse başta İzmir olmak üzere bir çok yeri kaybedicekler! Zaten Erdoğan a ve AKP''ye seçim kazandırmak için yıllardır elinden geleni yapıyor şimdi de belediyeleri kaybetmek için elindeni yapıyor! Bu ikiyüzlülere kimse oy vermemeli ki yok olsunlar! Yoksunlar ki yerine gelenler CHP yi fabrika ayarlarına geri getirsin!

Yorumu oyla      0      1  
Selma 13 Mart 2024 Çarşamba 10:39

Tok olanlar aç olanlardan daha fazla açgözlü olabilirler, hırslarının kölesi olabilirler. Anlayın artık, siz seçilmediniz. Bu iş bitti. Seçilseydiniz bile kaybettirdiğiniz oylar ile başaramayacaktınız. Çünkü İzmir hizmetsizlik ve torpilden bıktı, sizler bıktırdınız, nefret ettirdiniz. Ceketimi assam çıkarım dönemi bitti.

Yorumu oyla      1      0  
baran 13 Mart 2024 Çarşamba 06:28

İzmir chp ile fakirleşti. Bu kadar rahatlıkla yalan söylüyorsa niyeti çok kötü demektir. Sizin döneminizden hatırda kalan şeyler çok kötü, Bak nezaketimden ve nübarek aya olan saygımdan yazmıyorum. Bunlar ise nezaketi ile yalan söylüyorlar en hafif tabiri ile.

Yorumu oyla      5      6  
Serdar 13 Mart 2024 Çarşamba 05:03

1 dönem Hamza Dağ denenmeli, ideoloji yerine hizmet seçilmeli

Yorumu oyla      7      9  
YORGUN DEMOKRAT 13 Mart 2024 Çarşamba 00:11

Sayın atış serbest, 6.04.2021 de temeli atıldığında sayın kılıcdaroglu 2 senede bitecek dedi. Yani 06.04.2023 de. Ne zaman açıldı ?27.04.2024 . Tam bitti mi proje? Ataşehir ile Mavişehir İzban İstasyonu arası yapılmadı. Müteahhit firma yolu kazdı, 3 sene yol kazılmış şekilde bekledi. Müteahhite parası ödendi. Şimdi, proje planında çizilen ve kazılan yolun altında dogal gaz borusu geciyormus? nasıl proe hazırlanmş değilmi? Şimdi beediye yola tekrar asfalt dokmeye calsııyor. Ne oldu kamunun parası çöp. Diğer yandan, tramvay için araç alımı için 2021 de ihale yapıldı. Kazanan firma iptal etti. İkinci ihaleye teklif veren olmadı , sonra iahle açılmadı. 17 nisanda ihale yapılacak. Araçlar 18 ay sonra gelecek. Gelin çiğli izban duragından Ataşehir istasyonuna kadar yolculuk yapın. 4 durak 3 araç değişimi 45 dak yolculuk... varmı mermin...10 yılda bitecek olan olsa olsa Karşıyaka Opera Binası ..O da Tunç SOyer'in hizmet abidesi olarak duracak..

Yorumu oyla      4      2  
Kalın kafa 12 Mart 2024 Salı 23:45

Gelen gideni aratacak gibi yeni aday boş bakıyor

Yorumu oyla      7      5  
atış serbest 12 Mart 2024 Salı 22:37

Çiğli Tramvayı yıllar sonra mı bitti? Bilmeyen de 10 yılda bitti zannedecek.

Yorumu oyla      3      5  
YORGUN DEMOKRAT 12 Mart 2024 Salı 18:38

Bırak seni insanlar takdir etsin.Önce KBB de bir koku testi yaptırın. Kaç yıl koku yok diye yalanladınız. Sonra suçu AOSB fabrikalara attınız en sonunda koku edeni Çiğli Arıtmadaki yetersiz arıtma çıktı. Sobelendiğiniz de hemen proje yapmak zorunda kaldınız. Çiğli tramvayını bitim tarihinden yıllar sonra yarım yamalak açtınız. Ama, o ne yeni proje almadığınız için rezil oldu. Karşıyaka Opera binasını yarım bıraktınız. Çiğli tramvayı için bisiklet yolu yaptınız ama bağlantı yolu yok. Projelerinizden biri Alsancak garında battı çıkma yapmak idi. Sadece seçim vaadi olarak kaldı. Şimdi ise kaldığımda İZMAN projesi yapacak idim diyorsunuz. Keçi, koyun, dans ve bisiklet derken 5 sene bitti. Masal evleri gibi masal projeleriniz ile masallarda yaşayacaksınız. Aziz Başkanın sizin aday olmamanız için neden direndiğini yaşadık gördük. Başka bir partiye geçmeniz en sağlıklı yoldur.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Belediyesi Fuar Aydın iki etkinliğe birden ev sahipliği yapıyor
Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ...
İZSU'dan Bergama'ya 27 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün kent genelinde başlattığı ...
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Aliağa’da anıldı
İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın ...
 
Karşıyaka'da kadın istihdamına destek
Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde her yurttaşa dokunacak çalışmalar ...
Karabağlar'da İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı!
İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin ...
Menemen'de ilk iftar şehit aileleri ve gazilerle
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ramazan ayının ilk iftarını şehit ...
 
Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 42. kez düzenlediği Hülya-Özdemir ...
İzmir’de Ramazan şenliği
Eski Ramazan geleneğini devam ettirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Buca’da ramazan geleneği sürüyor
Buca Belediyesi, ramazan geleneklerini kentte yaşatmaya devam ediyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva