HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2015 Pazar - 12:17

'Bir grup hemşeri'den sert çıkış: Gökdelen sözü mü verdiniz!

İzmir’de gerçekleştirilen imar değişikliklerinde ve dönüştürülen yapılarda açılan davalarla sık sık gündeme gelen iş adamı Mehmet Soyer, Avukat Senih Özay ve yazar Feyzi Hepşenkal; belediye başkan ve meclis üyelerine açık mektup yayımladı. Belediyelerdeki parsel bazlı imar değişiklikleri ve bina yüksekliği kararlarının altında neler yattığını açıklamalarını isteyen üçlü sordukları sert sorularda, ”Seçimlerde İzmirliye ‘yüksekliği serbest binalar gökdelenler yapacağız’ sözü vererek mi seçildiniz?” ifadesine yer verdi.

 Bir grup hemşeri den sert çıkış: Gökdelen sözü mü verdiniz!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediye meclislerinin parsel bazlı imar değişiklikleri ve imar düzenleme gibi kararlarına   “bir grup hemşeri” den tepki geldi.

Bayraklı'daki arazisinde 38 katlı gökdelen yapılmasını engelleyen, 14 katlı yapıya imkan sağlayan yeni plana karşı çıkan İzmirli ünlü iş adamı Mehmet Refik Soyer, Bergama Koza Altın Madeni davası başta olmak üzere İzmir’e dair davalarla tanınan Avukat Senih Özay ve Gazeteci yazar Feyzi Hepşenkal  “bir grup hemşeri” adı altında belediye başkanlarına ve meclis üyelerine açık mektup yayımladı.
 
Gazeteye verdikleri “Demokratik bilgi edinme hakkımız gereği belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine soruyoruz” başlıklı ilanla soruları sıralayan üçlü, değişiklik kararlarının altında baka hesapların yatıp yatmadığını sordu.
 
SİZİN YERİNİZE PARSEL SAHİPLERİ Mİ YÖNETSİN?
Yayımlanan ilanda başkan ve üyelere parsel bazlı imar değişiklikleri hedef alınırken, “ Tamamen istisnal bir nitelik taşımasın a rağmen, parsel bazlı imar değişikliklerine neden bu kadar çok itibar ediyorsunuz? Şehrin gelişmesine ve ihtiyaçlarına bilimsel, eşit ve düzen içerisinde cevap verilebilecek plan değişikliklerini neden bütünlüğü dikkate alarak, kapsayıcı ölçekte yapmıyorsunuz? Parsel bazlı imar değişikliklerinin haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, gayrı bilimsellik, ve ahbap çavuş ilişkileri barındırabileceğinin farkında eğil misiniz? Yoksa şehri, seçilmiş olan sizler yerine parsel sahipleri ya da yapımcılar mı yönetsin, imar planlarını onlar mı belirlesin düşünesinizdesiniz?” ifadeleri yer aldı. 
 


GÖKDELEN SÖZÜ MÜ VERDİNİZ?
Metinde ayrıca bina yüksekliklerine değinilirken yapılan değişiklikler için meslek odaları da sorulardan nasibini aldı. Sorular,” Yüksekliği serbest olan bina tipine sıcak mı bakıyorsunuz? İzmir’in zemin koşullarına uygun mu görüyorsunuz? Kentin siluetine havasına, suyuna, rüzgarına, güneşine, trafiğine, yoğunluğuna, yaşam kalitesine etkilerini belirlediniz mi?  Seçimlerde İzmirliye ‘yüksekliği serbest binalar gökdelenler yapacağız’ sözü vererek mi seçildiniz? Meslek odaları niçin bu gidişatı sorgulamıyorsunuz? Şimdiye kadar izinlerini vermiş olduğunuz parsel bazlı imar değişikliklerini hangi bilimsel dayandırarak verdiniz?” şeklinde devam etti.
 
BİLİR VE ANLAR İSEK…
Gazetelerdeki yer alan yazıda sıralanan soruların ardından şu ifade yer aldı: “Bu soruların yanıtlarını en azından bazı İzmirli hemşerilerimiz merak ediyoruz. Yanıtlarınızı bekliyoruz. Zira bilir ve anlar isek boşuna itiraz etmeyebiliriz. Kamuoyu ve belediye meclisleriyle başkanlarının dikkatine sunarız.”

İŞTE O İLAN

 

 
İkiçeşmelik'teki uygulama yaygınlaşsın isteği!
 
Anne hastanede kayboldu, baba öldü, miras ortada kaldı!
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Eylül 2015 Salı 00:53

TC misafir "Bizim öncelikli olarak çekindiğimiz yüksek yapılarla çarpık ve sağlıksız kentleşme," demiş. Yahu İzmir yıllarca düdük kadar apartmanlarla gelişmiş(!) bir şehirdir. 3-4 katlı apartman yapacağına 8-10 katlı apartmanlar yaparsın senin dediğin gibi geniş cadde ve yeşil alan yapacak alan kazanırsın. Zamanında Alsancak'tan Bornova'ya kadar sanayi kurulmuş. ( üretim tesisleri ) Bu mu şehircilik? 3.sanayinin ve çevresinin taşınma vakti gelmedi mi? Ne yapalım? Bayraklı sahiline fabrika mı kuralım? Yeşil alan olsun. Koskoca arazi yeşil alan mı olsun? Dünyada var mı örneği? Bölge de trafik olur. Önlemini alırsan olmaz. Mevcut İzban ve vapur var. Öncelikle bunları geliştirirsin, viyadük çeker metro yaparsın ... yeter ki vizyon olsun.

Yorumu oyla      12      7  
TC misafir 21 Eylül 2015 Pazartesi 20:32

14:05'te yorum yapan arkadaşım enerji ve teknoloji, geriye başka ne kaldı? 13:48 yorumunu yapan arkadaşım neler olması gerektiğini zaten alttaki yorumumda yazmışım istersen iyice bir oku sen bu olması gerekenlerden köy sonucunu çıkarıyorsan seni ayrıca tebrik ederim karşı çıktığım gökdelenler değil gökdelenlerin çokça ve plansızca çarpık yapılaşması çarpık yapılaşma sadece gecekonduyla olmaz. 13:43 yorumunu yapan arkadaşım benim 3 sektörde unvanım mevcut ekonomi de bunlardan biri, ben ekonomide a plus ofis diye bir tabir duymadım neye faydası varmış girdi maliyetlerini mi azaltıyor yoksa makro ekonomik dengeyi mi sağlıyor? eminim dış ticaret açığını da kapatıyordur. O bahsettiğin ofislere dışarıdan akın akın şirketler gelmeyecek kalburüstü firmaların Alsancak'taki, Konak'taki ya da Çankaya'daki ofisleri oraya taşınacak, eminim bu da ekonomiyi müthiş canlandıracaktır. Bu arada bu cevabını verdiğim 3 yorum da sana ait olmalı, saygılar.

Yorumu oyla      13      7  
21 Eylül 2015 Pazartesi 14:05

Yıllık 50 milyar cari açık veriyorsak enerjide dışa bağımlı olmamızdan kaynaklanıyor. İkinci olarak da teknoloji ithal ediyoruz. Bunlar düzelmeden cari açıkta kapanmaz.

Yorumu oyla      14      6  
21 Eylül 2015 Pazartesi 13:48

AVM yapalım olmaz, gökdelen olmaz, şunu yapalım olmaz, bunu yapalım rant var. Ondan sonra şehir köy kaldı diye söylenirler.

Yorumu oyla      13      12  
21 Eylül 2015 Pazartesi 13:43

Güzel kardeşim sen de bölgeye metro yaparsın, vapur iskelesi kurarken değil mi ? Ekonomi gökdelenler tek başına tabi ki de büyümez ama şirketler içinde a plus ofis lazim

Yorumu oyla      13      11  
TC misafir 21 Eylül 2015 Pazartesi 12:32

2015 yılı için 14 gökdelen projesi mevcut bunun ardı arkasının kesilmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz? Ekonomi gökdelenlerle büyümez üretmiyorsun çünkü, reel ekonomin can çekişiyor. Gökdelenleri gecekondu konutlarıyla kıyaslayanlar haksızlıklarını ekonomi perdesiyle örtmeye çalışıyorlar ama bu eksik bilgileriyle nafile.Bizim öncelikli olarak çekindiğimiz yüksek yapılarla çarpık ve sağlıksız kentleşme, bunun geri dönüşümü gecekondulara göre çok çok zor olur yaptığınız hataların telafisi olmaz yıkabildiniz mi kordondaki binaları? hayır, bunları hiç yıkamazsınız. Bayraklıdaki mevcut ikiz binalar 4000 kişi kapasiteli, tek bir yapıdaki araç yoğunluğunun farkında mısınız? 10 kişiye 1 araç düştüğünü var sayarsak sadece bu yapıda 400 araçlık bir kapasite ortaya çıkar bunu da bölgede yapılması planlanan 14 projeyle oranlarsak en iyimser olarak en az 5600 araç eder o semt zaten trafik açısından sıkıntılı bir de üzerine bunların eklendiğini bir düşünün, çevre semtlerde emlak fiyatlarının ve kiralarının artması da diğer etkisi olacaktır. Haberde adı geçen kişiler imar planları onaylanırken akılları neredeymiş amaçları nelermiş beni ilgilendirmez ben söylediklerine bakarım ve yorumlarım da söyledikleri üzerinden. Beni sadece üzerinde yaşadığım kent ilgilendirir nasıl daha iyi yaşanılabilir hale getirilir, nasıl sosyal alanlar ve yeşil alanlar kazandırılabilir, trafik sorunu nasıl çözümlenir, işsizlik nasıl çözümlenir ben bunun gibi sorunlar ilgilendirir.

Yorumu oyla      17      9  
21 Eylül 2015 Pazartesi 12:09

Yorumlara bakınca bizim neyimize gökdelen bölgesi diyorum. Bize gıda çarşısı yeter.

Yorumu oyla      14      11  
21 Eylül 2015 Pazartesi 10:45

İş İnciraltına Geldinmi ; Herkes Ayaklanır,Kör Görür,Sağır Duyar ...... Adalet ki ADALET...

Yorumu oyla      12      6  
21 Eylül 2015 Pazartesi 10:29

sakal bırakınca entel olduklarını zannediyorlar, ama entel olan şehrinin gelişmesine katkı koyar, gökdelen ne işe mi yarar, izmirin yatak kapasitesini artırması gerekiyor mu gerekiyor, bölgeye 5 tane gökdelen otel yaparsınız izmirin yatak eksikliğini giderirsiniz, tabi turizm vizyonunuz varsa.

Yorumu oyla      13      12  
bülent ışık 21 Eylül 2015 Pazartesi 10:12

Yıllık 50 milyar dolar cari açık veririz ama biz hala gökdelen yapmayı sürdürürüz.Samsung firmasının yıllık ihracaatı Türkiye'nin ithalata dayalı yıllık ihracaatının 1.5 katı.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkiçeşmelik'teki uygulama yaygınlaşsın isteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme ...
Ege'de bir facia daha: 26 kişi kayıp!
Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 46 kaçak göçmenin içinde ...
Yeğeni tarafından evinin önünde vuruldu
Konya'da oturan 32 yaşındaki Şahin Binbirdağ, aralarında alacak konusunda ...
 
Ölüm yolculuğu İzmir’in göbeğinden başlıyor: Taksiyle tekneye!
Türkiye ve Avrupa’nın bir numaralı gündem maddesi mülteci sorunu… Suriye’deki ...
Orman yangını sandılar, çukurdan dehşet çıktı!
Bursa’nın Kestel İlçesi’nde, ormanlık alanda ateş gören çoban, orman yangını ...
TEM’de eyleme son: Suriyeli sığınmacılar döndü
5 gündür eylem yapan Suriyeli sığınmacılar dünden bu yana eylem yaparak ...
 
Batman’da belediye başkanı dahil 83 gözaltı!
Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü Kilim Mezrası'nda düzenlenen ...
Tunceli’de 4 ton patlayıcı ele geçirildi
Jandarma Özel Haraket Timleri mağara ve yeraltı sığınaklarında yaptığı ...
Türkiye’nin terör listesinde yeni dönem: 5 renk!
Terör listesinde aranan kişiler 5 renk ile kategorize edildi. Kademeli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva