YORUMLAR
Toplam 27 yorum var. Onay bekleyen 2 yorum var.
22 Eylül 2015 Salı 00:53

TC misafir "Bizim öncelikli olarak çekindiğimiz yüksek yapılarla çarpık ve sağlıksız kentleşme," demiş. Yahu İzmir yıllarca düdük kadar apartmanlarla gelişmiş(!) bir şehirdir. 3-4 katlı apartman yapacağına 8-10 katlı apartmanlar yaparsın senin dediğin gibi geniş cadde ve yeşil alan yapacak alan kazanırsın. Zamanında Alsancak'tan Bornova'ya kadar sanayi kurulmuş. ( üretim tesisleri ) Bu mu şehircilik? 3.sanayinin ve çevresinin taşınma vakti gelmedi mi? Ne yapalım? Bayraklı sahiline fabrika mı kuralım? Yeşil alan olsun. Koskoca arazi yeşil alan mı olsun? Dünyada var mı örneği? Bölge de trafik olur. Önlemini alırsan olmaz. Mevcut İzban ve vapur var. Öncelikle bunları geliştirirsin, viyadük çeker metro yaparsın ... yeter ki vizyon olsun.

Yorumu oyla      12      7  
TC misafir 21 Eylül 2015 Pazartesi 20:32

14:05'te yorum yapan arkadaşım enerji ve teknoloji, geriye başka ne kaldı? 13:48 yorumunu yapan arkadaşım neler olması gerektiğini zaten alttaki yorumumda yazmışım istersen iyice bir oku sen bu olması gerekenlerden köy sonucunu çıkarıyorsan seni ayrıca tebrik ederim karşı çıktığım gökdelenler değil gökdelenlerin çokça ve plansızca çarpık yapılaşması çarpık yapılaşma sadece gecekonduyla olmaz. 13:43 yorumunu yapan arkadaşım benim 3 sektörde unvanım mevcut ekonomi de bunlardan biri, ben ekonomide a plus ofis diye bir tabir duymadım neye faydası varmış girdi maliyetlerini mi azaltıyor yoksa makro ekonomik dengeyi mi sağlıyor? eminim dış ticaret açığını da kapatıyordur. O bahsettiğin ofislere dışarıdan akın akın şirketler gelmeyecek kalburüstü firmaların Alsancak'taki, Konak'taki ya da Çankaya'daki ofisleri oraya taşınacak, eminim bu da ekonomiyi müthiş canlandıracaktır. Bu arada bu cevabını verdiğim 3 yorum da sana ait olmalı, saygılar.

Yorumu oyla      13      7  
21 Eylül 2015 Pazartesi 14:05

Yıllık 50 milyar cari açık veriyorsak enerjide dışa bağımlı olmamızdan kaynaklanıyor. İkinci olarak da teknoloji ithal ediyoruz. Bunlar düzelmeden cari açıkta kapanmaz.

Yorumu oyla      14      6  
21 Eylül 2015 Pazartesi 13:48

AVM yapalım olmaz, gökdelen olmaz, şunu yapalım olmaz, bunu yapalım rant var. Ondan sonra şehir köy kaldı diye söylenirler.

Yorumu oyla      13      12  
21 Eylül 2015 Pazartesi 13:43

Güzel kardeşim sen de bölgeye metro yaparsın, vapur iskelesi kurarken değil mi ? Ekonomi gökdelenler tek başına tabi ki de büyümez ama şirketler içinde a plus ofis lazim

Yorumu oyla      13      11  
TC misafir 21 Eylül 2015 Pazartesi 12:32

2015 yılı için 14 gökdelen projesi mevcut bunun ardı arkasının kesilmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz? Ekonomi gökdelenlerle büyümez üretmiyorsun çünkü, reel ekonomin can çekişiyor. Gökdelenleri gecekondu konutlarıyla kıyaslayanlar haksızlıklarını ekonomi perdesiyle örtmeye çalışıyorlar ama bu eksik bilgileriyle nafile.Bizim öncelikli olarak çekindiğimiz yüksek yapılarla çarpık ve sağlıksız kentleşme, bunun geri dönüşümü gecekondulara göre çok çok zor olur yaptığınız hataların telafisi olmaz yıkabildiniz mi kordondaki binaları? hayır, bunları hiç yıkamazsınız. Bayraklıdaki mevcut ikiz binalar 4000 kişi kapasiteli, tek bir yapıdaki araç yoğunluğunun farkında mısınız? 10 kişiye 1 araç düştüğünü var sayarsak sadece bu yapıda 400 araçlık bir kapasite ortaya çıkar bunu da bölgede yapılması planlanan 14 projeyle oranlarsak en iyimser olarak en az 5600 araç eder o semt zaten trafik açısından sıkıntılı bir de üzerine bunların eklendiğini bir düşünün, çevre semtlerde emlak fiyatlarının ve kiralarının artması da diğer etkisi olacaktır. Haberde adı geçen kişiler imar planları onaylanırken akılları neredeymiş amaçları nelermiş beni ilgilendirmez ben söylediklerine bakarım ve yorumlarım da söyledikleri üzerinden. Beni sadece üzerinde yaşadığım kent ilgilendirir nasıl daha iyi yaşanılabilir hale getirilir, nasıl sosyal alanlar ve yeşil alanlar kazandırılabilir, trafik sorunu nasıl çözümlenir, işsizlik nasıl çözümlenir ben bunun gibi sorunlar ilgilendirir.

Yorumu oyla      17      9  
21 Eylül 2015 Pazartesi 12:09

Yorumlara bakınca bizim neyimize gökdelen bölgesi diyorum. Bize gıda çarşısı yeter.

Yorumu oyla      14      11  
21 Eylül 2015 Pazartesi 10:45

İş İnciraltına Geldinmi ; Herkes Ayaklanır,Kör Görür,Sağır Duyar ...... Adalet ki ADALET...

Yorumu oyla      12      6  
21 Eylül 2015 Pazartesi 10:29

sakal bırakınca entel olduklarını zannediyorlar, ama entel olan şehrinin gelişmesine katkı koyar, gökdelen ne işe mi yarar, izmirin yatak kapasitesini artırması gerekiyor mu gerekiyor, bölgeye 5 tane gökdelen otel yaparsınız izmirin yatak eksikliğini giderirsiniz, tabi turizm vizyonunuz varsa.

Yorumu oyla      13      12  
bülent ışık 21 Eylül 2015 Pazartesi 10:12

Yıllık 50 milyar dolar cari açık veririz ama biz hala gökdelen yapmayı sürdürürüz.Samsung firmasının yıllık ihracaatı Türkiye'nin ithalata dayalı yıllık ihracaatının 1.5 katı.

Yorumu oyla      18      6  
Tayfun 21 Eylül 2015 Pazartesi 09:17

Bu bildiriyi yayınlar 15 sene once yuksek kat izni cıkınca akılları neredeymis Yuksel Cakmurun davalarına destek vermisler mi acaba ?verilmediyse kusura bakılmasın ama bu iki yuzluluk degilde nedir?

Yorumu oyla      12      11  
TC misafir 21 Eylül 2015 Pazartesi 09:14

Gökdelenleri iş merkezi olarak savunan arkadaşlar, şirketler Manisa ile İzmir arasındaki teşvik farkından dolayı kenti terk ediyor reel sektör azalmış üretim kısıtlı ekonomiyi rezidanslardaki ofisler kurtaracak öyle mi? elimizden vob bile gitti siz harikalar diyarında tur atmaya devam edin neymiş iş merkezi olacakmış sen önce elindeki şirketleri muhafaza et. Turandaki ikiz binalar da zaten iş merkezi! Kente teşvik verilmiyor şirketler kaçıyor sen kalk çok katlı bina dik kaçan şirketler de oraya gelip istihdam yaratacak öyle mi? Yarın öbür gün bu yapıların sıklıkla denetimsiz gelişigüzel yapıldığını bir düşünün bunun nasıl geri dönüşü olacak kordon örneği gözümüzün önünde.

Yorumu oyla      21      7  
ado 21 Eylül 2015 Pazartesi 08:23

Pek izmirin %70 KAÇAK yapılaşma o zaman nerdeydiniz ve bu gün yapılan binalar eskiyi yik yenisini yap yeşil alan otopark yok bunlara niye tepki koymuyosunuz izmir köy oldu karmaşık bi yer oldu sayenizde

Yorumu oyla      18      27  
Merkez 21 Eylül 2015 Pazartesi 07:49

Kendilerine gündem oluşturmak istemişler bırakın da konuşsunlar.

Yorumu oyla      14      11  
21 Eylül 2015 Pazartesi 01:49

Adam ciddi ciddi gökdelenin vatandaşa ne katkısı var demiş? İş merkezi iş. Daha ne faydası olacak.

Yorumu oyla      14      20  
muhalif 20 Eylül 2015 Pazar 23:00

evet muhteşem üçlü,yeni izmir denilen yere gökdelen sözü verildi,yani liman arkası ve turan arası izmirin gökdelen bölgesi ilan edildi, planlamaları yapıldı ve onaylandı. siz neye muhalefet ediyorsunuz anlamak zor.suliete gelince, burada izmirin yeni sulieti oluşuyor.londrada, barcelonada hatta moskovada olduğu gibi.

Yorumu oyla      17      9  
20 Eylül 2015 Pazar 21:21

19.20"gökdelenlerin vatandaşa ne faydası var?" demiş. gökdelenler iş merkezi, bölge yıllar önce planlanmış, adama günaydın demezler mi?

Yorumu oyla      15      13  
20 Eylül 2015 Pazar 20:44

Tc misafir sen olayı hiç anlamamışsın ama yazıyorsun. Gökdelenler sadece zenginler otursun diye mi yapılıyor? Vatandaşa ne katkısı var demişsin. İş Merkezi olması sebebiyle faydası olmuş olabilir mi ? Her kat ayrı şirket, çalışan ve yaşayan binlerce insan olacak.

Yorumu oyla      14      13  
TC misafir 20 Eylül 2015 Pazar 19:20

Olayı gecekondu taraftarlığıyla bağdaştırmak çok yanlış. Bu insanlar çok doğru söylemişler gökdelenlerin vatandaşa ne faydası var? elin kaymak tabakası gidecek rezidansında lüks yaşamını sürecek vatandaş da kordonda çayını yudumlarken ya da izbanla malum gökdelen alanından geçerken "a bak ne güzel" mi diyecek? bu mudur planlı kent gelişimi? kimse kusura bakmasın ama bu tarz yapılaşmaya karşı çıkanların gecekondu taraftarı olarak nitelenmesi bana göre konu saptırmasından başka bir şey değildir. Böylesine yapılar dikip birilerine rant sağlanacağına o arazilerde toplumun kullanacağı parklar, hastaneler ya da okullar yapılsa fena mı olur? Gecekondulaşma 60'lı yıllardan başlayan bir sorun bugüne has değil, yasalarla gecekondu aflarıyla patlayan bu yapılaşmanın da tek sorumlusu chp imiş gibi göstermek ise bana göre bilgisizlikten başka bir şey değil. Sonuç olarak hepimiz bu kentte yaşıyoruz elit tabakanın bulutlara yakın bir hayat sürmesine bakıp bu betonarmelerle gelişmiş kent diye övünmektense sağlıklı yapılaşmış sosyal alanlarla donatılmış bir kenti tercih ederim öneli olan görsellik değil yaşanılabilirlik.

Yorumu oyla      29      13  
20 Eylül 2015 Pazar 15:35

Bu zihniyet yüzünden şirketler İzmir'den kaçtı ve gelmiyor. Bu zihniyet yüzünden İzmir gecekondu başkenti. Bu zihniyet yüzünden İzmirli gençler işsiz. Bu zihniyet yüzünden İzmir'e turist gelmiyor. Bu zihniyet yüzünden ...

Yorumu oyla      23      22  
20 Eylül 2015 Pazar 14:29

Adamlar haklı. Gecekondulaşma devam etmeli.

Yorumu oyla      22      18  
smyrnas 20 Eylül 2015 Pazar 14:02

İyide yeni kent merkezi 15 sene önce planlandı.İzmirin manhattan ı geliyor bilmemne diye yüzlerce haber yapıldı. Ozaman neredelermiş? Madem bu işlerle ugraşacaksınız. Yeni kent merkezi dışına gökdelen yapımını engelleyin bununla savaşaın. kentsel dönüşüme yardımcı olun. sahil bandındaki tren gibi dizilmiş binaların güzelleşmesine gerekirse yıkılmasına yardımcı olun . Bu İnsanların yaptıkları bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak başka bir şey degil.

Yorumu oyla      21      13  
m.y. 20 Eylül 2015 Pazar 13:53

sn.soyer, gökdelen bölgesindeki kendi hissesine düşen arazide isterse tek katlı bina yapsın kendi tercihidir. ancak o arazinin diğer mirascılarıda istedikleri yükseklikte bina yapabilmelidir.

Yorumu oyla      19      14  
egeden 20 Eylül 2015 Pazar 13:46

İzmirin gelişimini durduran 1960-70 tayfası gene iş başında. halen daha kafası 70 lerde kalmış istemezükçüler bunlar. Yeni kent merkezi hakkında gram bilgileri yok. bu plan taaa Ahmet piriştina zamanında onaylandı bu güne kadar nedelermiş? Kendtin silüeti demişler ! kentin silüeti gecekondu olunca hoşlarına gidiyor sanırım.

Yorumu oyla      19      21  
20 Eylül 2015 Pazar 13:45

Bu adamlar nereye kast ediyor ? Yeni kent merkezini mi ? Eğer orası ise eskiden olduğu gibi hayvan kesim yeri yapılsın. Rant mant olur, şehir gelişir, aman bak ! Sakın, bu yanlıştan dönülsün

Yorumu oyla      18      20  
ercan 20 Eylül 2015 Pazar 13:34

Mesela nereler.Kimlere verilimş.Belediyiye toptan soru soracağınıza tek tek yer ismi söyleyin.Sonuçta 100 tane gökdelen yok izmirde.Belediye kabul etmese ne olur.Çevre şshircilik bakanlşığından gidip izin alabliyorlar bazı durumlarda.Zorlunun meseala daha kabul edilmedi.Böyle ortaya soru sormak kusura bakamasınlar suyu bulandırmak gibi bir şey oluyor..,zmirin neresindeymiş bu binalar Tek tek sorunda anlıyalım.Belediyede gerekiyorsa tek rek cevaplasın

Yorumu oyla      17      10  
20 Eylül 2015 Pazar 13:16

Adam haklı. Oraya gökdelen yerine gecekondu yapılmalı. Bölgeye de uyum sağlamış olur.

Yorumu oyla      19      20