HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
4 Mayıs 2017 Perşembe - 11:11

'Basmane Çukuru'nda mutabakat: Yeni proje nasıl olacak?

Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında, İzmir’in merkezi Basmane’de yapılacak projede ‘belediye hizmet binasının’ ayrı konumlanmasıyla ilgili mutabakat sağlandı. Projenin revizyon çalışması sürüyor.

 Basmane Çukuru nda mutabakat: Yeni proje nasıl olacak?

Basmane’de gerçekleştirilecek önemli projenin, İzmir’in simge bir projesi olduğunu dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; ortak aklı sağlamak amacıyla, projede mimari revizyona gidildiğini açıkladı. Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ‘belediyenin hizmet binasının projede ayrı konumlandırılmasıyla ilgili’ mutabakat sağladıklarını vurguladı. Sancak, bu seçim nedeniyle proje sürecinde birkaç aylık kısa bir gecikme olacağını, ama kamusal tercihe saygının’ öne çıkmasının ve ‘İzmirliler’in ortak aklının hayata geçmesinin’, projeye daha çok değer katacağını bildirdi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje konusunda her zaman pozitif işbirliği içinde oldukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

OFİS, KONUT, ÇARŞI, EĞLENCE DİNLENCE, KÜLTÜR-SANAT
Basmane Çukuru olarak bilinen alanda, ‘güvenlik amaçlı’ zemin iyileştirme ve yan duvarların güçlendirilmesini içeren İKSA sistemiyle birlikte, inşaat çalışmaları hızlanırken; yeni projenin dünyada ilk yirmi yapı projesi arasına girecek bir eser olması hedefleniyor.

Mesut Sancak, tek başlarına yola devam ettikleri Basmane’de, son mutabakatla birlikte tamamen yeni projeye odaklandıklarını vurguladı. Sancak, dünyada yapı projeleri arasında parmakla gösterilecek, Avrupa’ya örnek olacak bir proje gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Edinilen bilgiye göre, Avrupa’nın en iyi belediye hizmet binasının yer alması hedeflenen, yeşil özellikli prestij projesinde; ofisler, konutlar; ‘marka-değer odaklı’ bir çarşı; eğlence, dinlence, kültür-sanat noktaları; dünyada gurmelerin dikkatini çekebilecek ‘marka yeme içme’ mekanlarının bulunduğu, fiziki bir yapılanma gerçekleşecek.

YAŞAM KALİTESİNİN SEMBOLÜ
Sancak, birSanat Eseri’ niteliğinde iddia taşımasını istedikleri yapının, ‘İzmir’in yaşam kalitesinin’ yeni sembolü olmasını hedeflediklerini söyledi. Sancak, tapu işlemlerinin gerçekleştiğini, Folkart’ın İzmir’in kalbinde tek başına yapacağı projeyle ilgili, artık hiçbir engelin kalmadığını vurguladı. İzmir’in kalbine renk katıp, cazibe merkezi olacak; yeşil, çevreci, evrensel eğilimlerin öne çıktığı; güçlü sanatsal mimari bir dilin kullanıldığı ‘karma özellikli’ proje için, belediye ile mutabakat içinde revizyon çalışmasının sürdüğüne dikkat çeken Mesut Sancak, “Folkart İzmir sevgisiyle, bu eseri hayata geçirmek için, çok büyük bir sorumluluk üstlenmiştir.” dedi.

240 MİLYON DOLARLIK KAMU MENFAATİ
Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa’nın en modern binasıyla, bu projede yer alacağına işaret etti. Sancak, bir kez daha arsa sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çok iyi bir anlaşma sonucu, kamu menfaatini ciddi oranda artırdığına dikkat çekti ve “Somut olarak, ortaya belediye açısından 160 milyon dolarlık bir değer tablosu çıkmıştır.” dedi.

İzmir’in kalbindeki eserde, belediye hizmet binasının ayrı konumlanmasıyla birlikte, projenin taçlanacağını vurgulayan Sancak, ortaya çıkan toplam kamu yararıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapacağımız brüt 40 bin metrekare hizmet binasının normal değeri, bu piyasa koşullarında tam 160 milyon dolardır. Bu durumda Folkart,  proje bütününde TMSF’ye ödeyeceği 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına tam 240 milyon dolarlık, çok önemli bir artı değer yaratmaktadır.”

OYLAMA NE OLDU?
İzmir’in kalbi sayılan Basmane’de, Folkart tarafından yapılması hedeflenen projede, daha önce çok sayıda mimarlık ofisinin katılımıyla yapılan elemeden sonra, birbirinden güzel 3 proje öne çıkmıştı. Bu 3 proje “www.kararizmirin.com” adlı internet sitesi üzerinden, eğilim yoklaması amacıyla İzmirliler arasında oylamaya açılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görüşü alındıktan sonra internet ortamında yapılan oylamada, MAD Mimarlık’ın hazırladığı 2 kulesi bulunan proje halkın beğenisini kazanmıştı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasının ayrı konumlanmasını istemesiyle birlikte, proje yeniden değişikliğe uğrayacak.  

 
Migros hisselerinde dev satış
 
Yurt yangını faciasında istenen cezalar belli oldu
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ne çektin be izmir! 4 Mayıs 2017 Perşembe 18:32

İzmir' de "herhangi bir proje" yapılmak istendiğinde hemen birileri ortaya çıkıyor ve "yapılmasın, ne gerek var, rant var " vb. söylemleri söylemeye başlıyorlar. Bu grup modern çöp tesisine de karşı, AVM 'ye de karşı , tünele-yola-köprüye de karşı , gökdelene , tramvaya, operaya, stada ... ne yapılmak istense mutlaka mahkemeye koşuyorlar, engellemeye çalışıyorlar. Bu grup(lar) yüzünden İzmir'den kaçan holdingler , iş adamları oldu. Bugün İzmir' de işsizlik varsa suçlu bu gruptur. Bugün gençler İzmir' den kaçıyorsa suçlu bu gruptur. Bugün İzmir bu halde ise suçlu bu gruptur. İzmir' i emekli kenti yaptınız. İzmir ülkenin ticaret merkeziydi, 2.büyük şehriydi ancak bugün hali perişan. Turizm bitti , iş doğru düzgün yok, trafik berbat , doğalgaz yaygın değil , insanlar mutsuz ... böyle devam edin.

Yorumu oyla      14      7  
sezarın hakkı sezara 4 Mayıs 2017 Perşembe 18:29

Çoğunluk izmirli gibi gökdelenlere karşıymış !!! enbaşta şehirler gelişssin diye gökdelen yapılmaz. şehirler geliştiği için gökdelenler yapılır. bir konuda sana hak veririm oda gökdelenlerins adece bir bölgeye yapılması olur. onun dışında çogu izmirli gibi demek nedir?? bugün YKM sayesinde izmir konuşuluyor. tarihi yalıları köşkleri sayesinde değil. dağları tepeleri istila etmiş gece kondularıs ayesinde de değil. Planlı gelişen ykm ile birlikte konuşuluyor.

Yorumu oyla      13      6  
hayal dünyasında yaşamak 4 Mayıs 2017 Perşembe 18:20

"İzmiri istanbula çeviremiyeceksiniz." Güzel kardeşim İzmir dediğin şehirde çarpık yapılaşma almış başını gitmiş, bildiğin gecekondu şehri. Eli ayağı düzgün dediğimiz semtler bile dökülüyor , başta Alsancak 😀 yarın bir deprem olsa izmir diye bir yer kalmayacak. Kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında. 20 yılda 20 km metro yapılmış. Alsancak'a metro yapılması gerekirken tramvay , Karşıyaka'da da banliyö treni yapılmış. Gökdelen bölgesi dediğin yerden de şimdi bile yetmeyen banliyö treni geçiyor. Merkez nüfusu 3 milyon oluşan kaos istanbul benzeri. 😀

Yorumu oyla      14      8  
4 Mayıs 2017 Perşembe 18:14

"Körfez geçişinden çok daha önemli yatırımlar gerekli" trafiğin göbeğine, dar Alsancak sokaklarına tramvay yapmak gibi mi ? Dünyada trafiğin içine taşıma kapasitesi düşük, yavaş giden tramvay sistemi yaparak trafik sorununu çözmüş bir ülke, şehir var mı ? Alsancak , Altınyol gibi yerlerin rahatlaması için körfez geçis projesi yapılmalıdır.

Yorumu oyla      11      10  
4 Mayıs 2017 Perşembe 18:07

Referandumda İzmir'de hayır çıkınca gökdelen istenmiyor anlamı mı çıkıyor ? Ne alaka ? İzmir' de 540 hektarlık alanı gökdelen yapılsın diye imara açan İzmir Büyükşehir Belediyesi. 😀

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 4 Mayıs 2017 Perşembe 17:38

İzmirin tarihi dokusu sizin gibi yatırım meraklısı başkanlarca bozuldu çirkin apartman seddine döndürüldü.Güzelim cumbalı rum evleri yıkıldı rant meraklısı insanların açgözlülüğüne kurban gitti.Artık gözümüz açıldı.Evet gecekondu tipi yapılar yıkılsın ama yerine gabare artışı olmadan estetik binalara ve yeşilliğe dönüşsün.Gerçek izmirli ruhu olmayanların bunları anlamasını beklemiyorum zaten

Yorumu oyla      13      7  
izmirli 4 Mayıs 2017 Perşembe 17:19

izmirli için ankete gerek yok,en son referandumda olduğu gibi oy verenler çoğunluk ve neye niçin oy verdiğini bilen insanlar.İzmiri istanbula çeviremiyeceksiniz.Körfez geçişinden çok daha önemli yatırımlar gerekli.osman gazi köprüsü gibi fantezilerle uğraşmaya gücümüz yok

Yorumu oyla      17      7  
4 Mayıs 2017 Perşembe 15:25

"çogunluk izmirli gibi gokdelenlere karşıyım." elinizde yapılmış anket mi var ?

Yorumu oyla      15      14  
4 Mayıs 2017 Perşembe 15:23

"Zira altyapı trafik merkezi bölgede yeşil alan park dışında birşey kaldırmaz" iyi de güzel kardeşim siz körfez geçiş projesine de karşısınız.

Yorumu oyla      13      12  
4 Mayıs 2017 Perşembe 14:09

Biraz sonra biri kesin "istemezük" diye damlar. Bu tiplere kalsa İzmir' e çivi çakılmasın. Central Park derler ama kültürpark etrafında gökdelen mi olur derler. Central parkın etrafı gökdelen tarlası gibi. 😀 düşük katlı, birbirine yapışık ultra dandik binalar şehir merkezinde görmek istemiyorum.

Yorumu oyla      18      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSİ'den İzmir'e 'yapı malzemeleri laboratuvarı'
İzmir'de bulunan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, projelerinde kullandığı malzemelerin ...
Ege-Koop'tan Bademli'de yeni bir dünya!
32 yıldır İzmir’de 12 ayrı projeye imza atan ve 150 bin kişinin barındığı ...
Ev alıp-satacaklar dikkat: O belge...
Binalarda enerji kimlik belgeli alım-satım ve kiralama uygulaması 2020'ye ertelendi.
 
Doğuş Grubu Üçkuyular’daki o ihaleyi kazandı
Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova Üçkuyular’da yapmayı planladığı terminal ...
Konak’taki dev konut projesine Valilik vizesi
Yeşildere yolu üzerinde İZKA Gayrimenkul-Gültekinler-VBZ İnşaat ortaklığında ...
Konut satışlarında artış sürüyor
Türkiye genelinde martta 128 bin 923 konut satıldı. Geçen ay satılan konut ...
 
Referandum bitti, inşaat sektörü harekete geçti
İzmir’de inşaat sektörü temsilcileri, referandum nedeniyle ötelenen yeni ...
Bakanlık'tan İzmir’de dev satış: Denize sıfır altın araziler!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazineye ait olan, Selçuk ve Kuşadası’nın ...
ÇED süreci başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor
Doğuş Holding tarafından İzmir’in Balçova ilçesinde yapılması planlanan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva