HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
6 Nisan 2017 Perşembe - 11:26

ÇED süreci başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor

Doğuş Holding tarafından İzmir’in Balçova ilçesinde yapılması planlanan ve tartışmalara neden olan ‘İzmir İstinye Park Alış Veriş Merkezi ve Otel Projesi’ ile ilgili olarak ÇED süreci başlatıldı.

ÇED süreci başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ - Doğuş Gayrimenkul tarafından Üçkuyular’da yapılması planlanan İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş ile Doğuş ile Orjin Grup ortaklığı ile kurulan Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi A.Ş. tarafından yapılacak olan proje 460 milyon TL’ye mal olacak.

2014 yılında ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilen proje ile ilgili olarak eski Balçova Vergi Dairesi’nin de içinde bulunduğu 1 numaralı parsel için Bakanlık tarafından resmi tesis alanından çıkartılarak projeye dahil edilmişti. Bu aşamanın ardından yeniden adlandırılan parsel için süreç yeniden ele alındı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİNDEN BİRİ OLACAK
41 bin metrekare kayıtlı alan üzerinde kurulacak ve Türkiye’nin en büyük AVM’lerinden biri olacak olan İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ile ilgili daha önce hazırlanan ÇED Raporu’na istinaden revizyon yapıldı. Proje inşaat alanı 301 bin 185 metrekareye düşürülürken oda sayısında bir değişiklik yapılmadı. Proje ile ilgili başvuru dosyasını İzmir Valiliği de inceleyip uygun buldu. Böylece projeye ilişkin ÇED süreci başladı.

20 KATLI OTEL
Önceki ÇED Raporuna göre otel lobisi ve sinema salonlarının yeri ile ilgili değişikliğe gidildi. İstinye Park Projeye göre zemin kotundan itibaren 5 kat yer altına inilecek. Projenin 4 katı otopark olarak planlanırken, 1. Bodrum kat süpermarket ve mağazalar olarak değerlendirilecek. Zemin kat ve birinci kat mağazalar ve otel lobisi olarak değerlendirilecek. İkinci kat mağazalar, restoranlar, otele ait balo ve toplantı salonları olacak. Üçüncü kat çocuk ve eğlence merkezleri, 4. Kat ile 24. Kat aralığında otel odaları bulunacak. 24. Kat ise otel tesisat katı olacak değerlendirilecek. Projede 1885 araçlık otopark bulunacak.

2 YILDA BİTECEK
Projenin hayata geçirilmesi ile alışveriş merkezini günlük 45 bin kişinin ziyaret etmesi, yaklaşık 300 mağazada toplam 1500 kişinin çalışması öngörülüyor. Otelin işletmeye alınması ile birlikte 422 kişi ve 70 çalışan planlanıyor. 6 yıldır kamuoyunda tartışılan projenin 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

BENZİNLİK TARTIŞMASI
Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi olarak planlanan ile ilgili çalışmalar tartışmaları da beraberinde getirmişti. İzmir’in en değerli yerinde yapılacak olan arazinin hemen yanındaki benzinliğin satışı ile gündeme gelmişti. Doğuş Holding, Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel A.Ş’den 3 bin 500 metrekarelik eski benzinlik arazisini 56.5 milyon TL’ye satın almıştı. Burayı park yapmaya hazırlanan grup, belediye meclis üyelerinin ‘idari mahkeme’ çıkışıyla karşılaşmıştı. Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan döneminde tartışmalara rağmen özelleştirilen benzin istasyonu ile ilgili kararın ardından Sayıştay, rapor düzenlemişti. Raporda belediyeden şirkete 21 milyon 354 bin TL’ye satılan istasyon ile ilgili alınan karar nedeniyle kamu zararı oluştuğu ifadesine yer verilmişti.

Üçkuyular’a yapılması planlanan İstinye Park projesine arazide hak iddia eden Balçova Arsa Mağdurları grubu ise karşı çıkıyor.

OTOPARK İÇİN YENİ İHALE BEKLENİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM’nin hemen yanında yapılması planlanan Üçkuyular Semt Garajı yerine yapılacak otopark projesi için geçtiğimiz günlerde üçüncü kez ihaleye çıkıldı. İhaleye yine talipli çıkmazken Büyükşehir Belediyesi’nin 4. kez ihaleye çıkmaya hazırlandığı öğrenildi.

 
Flaş gelişme: Monoray Projesi rafa kalktı
 
Karşıyaka'da tramvaylı günler başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
can demir 19 Ocak 2018 Cuma 13:21

şehrin ortasında bu alışveriş merkezi yapılması bölgeyi iyice mahvedecek trafik keşmekeş olacak iyice,

Yorumu oyla      11      5  
can demir 24 Kasım 2017 Cuma 12:29

şehrin bu merkezi yerini iyice keşmekeş hale getirelim onca alışveriş merkezi varken birtane daha allah akıl fikir versin hayatımız yeme içme ve alışverişten ibaret oldu.

Yorumu oyla      12      5  
6 Nisan 2017 Perşembe 13:02

Stat projesi de, bu proje de bölgeye ciddi anlamda canlılık getirecek ancak trafik açısından da sıkıntı çıkaracaklar. Sıkışık binaların arasına bu tip stat-avm gibi devasa yapılar yapılmamalı.

Yorumu oyla      22      5  
antikapitalist 6 Nisan 2017 Perşembe 12:04

Madem ÇEDi onaylanmadı adamlar harıl harıl ne yapıyorlar içerde.

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emlak Konut'tan erken ödeme indirimi
Emlak Konut Gayri̇menkul Yatırım Ortaklığı AŞ, yüzde 5 ile yüzde ...
İzmir’de kayyum malları satışında 2.perde: Kat karşılığı ihale!
Kayyum atanan Kavuklar’a Altındağ Konutları Projesi, kat karşılığı ihaleye ...
Ege'nin eski taş evleri el yakıyor!
İzmir'in denize yakın köylerinde gayrimenkul ilgisinin artması fiyatların ...
 
Stüdyo daireler tarihe karışıyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Planlı Alanlar İmar ...
Menemen’de yeni hayat: Larissa Göl Evleri satışa çıkıyor
Geçtiğimiz hafta basın lansmanı gerçekleştirilen Larissa Göl Evleri Projesi ...
Büyük dönüşümde ilk etap: Uzundere LİVAHome’de önsatış zamanı!
Folkart tarafından inşa edilen Uzundere’deki LİVAHome Projesi ön satışa ...
 
Defterdarlıktan 8 ilçede satış yağmuru!
Konak, Karşıyaka ve Balçova emlak müdürlükleri tarafından arsa, konut, ...
Çeşme'deki altın arazi ihaleyle kiraya çıkıyor
Orman İşletme Müdürlüğü, 2.73 hektarlık arazi için ihaleye çıkıyor. 29 ...
İzmir’de yaşamın yeni adresi: Larissa Göl Evleri
Alt yapısı, eğitim, kültür, sanat, otopark, alışveriş merkezleri ve çevre ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva