HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2017 Perşembe - 11:27

Karşıyaka'da tramvaylı günler başlıyor!

Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. İzmir Metro A.Ş. bünyesinde hizmet verecek tramvaya nisan ve mayıs aylarında gerçekleşecek ön işletme süresince yolcular ücretsiz binebilecek.

Karşıyaka da tramvaylı günler başlıyor!

Karşıyaka'da Alabey ile Mavişehir arasında 8.8 kilometrelik güzergahta 14 duraklı tramvay hattı tamamlandı. Tramvayın test sürüşleri başladı. Duraklar ve sinyalizasyon sistemi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil hat olan yerlerde çim serimini hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tramvay güzergahındaki çevre düzenlemesini de tamamlamak için seferber oldu.

Karşıyaka tramvayına yolculuk gelecek hafta başlayacak. 10-11 Nisan'da tamamlanması beklenen çalışmaların ardından hafta içi bir gün tramvay ön işletmeye alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ilk seferde yolcu olacak. Karşıyaka tramvayını İzmir Metro A.Ş. işletecek. Deneyimle metro sürücüleri ve eğitim gören yeni personelin görev yapacağı Karşıyaka tramvayında nisan ve mayıs ayları boyunca sürecek ön işletmede yolcular tramvaya ücret ödemeyecek. İlk süreçte seferler 20 dakikada bir olacak. Sefer sıklıklarıyla ilgili düzenlemeler ön işletme süresinde yapılacak. Sistem ön işletme döneminde kontrol edilecek. Ön işletme sonrası tramvay ücretli olacak ve işletmeye alınacak. Tramvayda "İzmirim Kart" geçerli olacak. Tramvay, Alaybey'den Karşıyaka İskeli'ye kadar tek hat olacak. İskeleden sonra Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı'na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu'nda tamamlayacak.

Tramvay işletmeye alındığında güzergahta 17 adet tramvay aracı çalışacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay hattını Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne bu yıl içinde uzatmak için çalışmalara başlayacak. (DHA)

 
ÇED süreci başladı: Üçkuyular’a dev AVM geliyor
 
Deniz Naki'ye 1,5 yıl hapis cezası
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Nisan 2017 Cumartesi 14:29

Bugün baktım da istasyonlara tek set sığıyor. Tebrik ederim. Tek set 285 yolcu alıyor. Bu kadar emek, zaman, para 285 yolcu taşıyan sistem için miydi ? Bu hafta devreye giren elektrikli otobüsleri üreten şirketin 250 yolcu alan elektrikli otobüsleri de var. Çok daha ucuz. Al 15 - 20 tane ray döşemeden istediğin yerde çalıştır.

Yorumu oyla      11      5  
Ümran Çolakoğlu 7 Nisan 2017 Cuma 14:27

Toplu taşımla ilgili her hizmeti onaylıyorum.İzmir'de arabamı hiç kullanmaya gerek duymuyorum.Ne zaman yazlığa gidersem o zaman kullanıyorum.Bu da daha az petrolü harcamak,daha az çevre kirlenmesi demek oluyor.Hizmeti destekliyorum.

Yorumu oyla      11      6  
HAYIR! 6 Nisan 2017 Perşembe 21:33

"araçtan dolayı trafik sıkışıklığı artıyor bunu görmüyor musunuz? " bu işin çözümü yolları daraltıp, trafik ile beraber giden, taşıma kapasitesi düşük tramvay mı ? Tramvay dediğin alet 300-500 kişi alır. Trafiği daha çok baltalar. Tramvay yapılan şehirlerde trafik daha da artmıştır. İzmir' de trafik olmasının sebebi yolların son derece yetersiz olmasındandır. Çevre yolu olmasaydı bugün şehir kilit olurdu. Karşıyaka sahile tramvay yapıldı , trafik azalacak diye mi bekliyorsunuz ? 1 milyon kişinin yaşadığı Buca ve Karabağlar' da metro yok adam bana Mavişehir'den Alaybey' e taksi dolmuş ile geldin mi diye soruyor 😀 İzmir' e tramvay yaparsın ama metro hatlarını bitirir, ondan sonra yaparsın. Yapılan tramvay hatları ve yeni alınan gemilerin maliyeti 1 milyar civarında. Bu paraya 2-3 yıl önce Buca metrosu yapılır, çok sayıda otobüs trafikten kalkar ya da güzergahı kısalırdı. Buca'da trafikte rahatlama olurken, ESHOT zararı azalır , yeni yatırımlara kaynak kalırdı. Yapılan metro da kısa sürede kendini amorti ederdi. İzmir'de Buca ve Karabağlar'da metro yokken karşıyaka sahile tramvay yapmak parayı sokağa atmaktır, aşırı lükstür. Kaynaklar kısıklı ise öncelikli olanı yaparsın.

Yorumu oyla      12      9  
6 Nisan 2017 Perşembe 21:11

"Proje üç seneye yayılmış bir proje etap etap hayata geçiriliyor." 3 seneye mi yayılmış ! 😀 Aziz Başkan 2009 'da 5 ayrı tramvay hattı yapacağım dedi. 2017 yılındayız. Karşıyaka-Konak yapılıyor, Buca iptal, Bornova belirsiz , diğerinin adı bile geçmiyor. Daha sonra 2014 seçimlerinde de Yenişehir Tramvayı yapılacak dedi, o da büyük ihtimal unutuldu. Alsancak'a da nostaljik tek hatlı tramvay yapılacaktı adı bile geçmiyor 😀 2009'da başlayan tramvay serüveni çiğli etabı yapılırsa 2020 gibi bitecek, o da vaat edilenin yarısı. Metrodan sonra yeni bir 10 yıllık rekor geliyor. 😀😃☺😊😂 10 yılda metro, tramvay açılıyor. Yıllar önce yapılan 11 km'lik metro 4 yıldan daha kısa bir sürede bitmişti. Konak Tramvayı 2014'de ihale edildi , 2018 gibi açılacak. 13 km 'lik tramvayı 4 yılda bitirmek büyük başarı. Basmane-Çankaya-Konak Meydanı gibi yerler tramvaydan daha kısa zamanda deniz seviyesinin altından tünel yapılarak hizmete girmişti.

Yorumu oyla      12      6  
6 Nisan 2017 Perşembe 19:22

"En ucuz en seri en modern sistem için de kinle paraya yazık diyor" bu arkadaş cidden okuduğunu anlamıyor. Bu hattın işe yaraması için İZBAN Egekent İstasyonu-Kâtip ÇELEBİ-ASOB -Hastane - İZBAN Çiğli - Karşıyaka - Bayraklı ve Bornova Merkez -Halkapınar güzergahında çalışması gerekir. Ayrıca çift dizi işletme yapılmayacaksa harcanan zamana , paraya yazıktır. Ekstra uzun 250-256 civarında yolcu alan, tramvay boyunda körüklü otobüsler var. Aynı güzergah üzerinde bu otobüsler ile bir nevi metrobüs hattı kurulabilirdi demişim.

Yorumu oyla      17      11  
izmir 6 Nisan 2017 Perşembe 17:18

rumuzsuz vatandaş diyor ki tramvayı boşverin körüklü otobüs kullanın.Ayrıca akılda veriyor izban sahile 500 metreymiş.Vatandaş ya sen hiç mavişehirden taksi dolmuşa binmemişsin ya da yazdığını sen kendin anlamıyorsun.Kalıcı çözümü de anlamamış.Proje üç seneye yayılmış bir proje etap etap hayata geçiriliyor.Tüm raylı sistemler hayata geçecek.Hem de kendi gücümüzle.En ucuz en seri en modern sistem için de kinle paraya yazık diyor.Şimdi bu vatandaş tüp geçide de çok süper yatırım der.Sen anlayamıyorsan bari sor araştır.Maliyetleri de dünyadaki trendleri de.Bir de soru sormuş bana hangi otobüsleri kaldırıyorsun diye ardın da cevabı kendisi vermiş aslında körüklü otobüs olsun diye.2-3 aktarma bugünlük,devamında aktarma da olmayacak ama aktarma için para da almayan tek belediye kıymetini bil bence

Yorumu oyla      19      10  
Bülent isik 6 Nisan 2017 Perşembe 16:58

Petrol eden ülkede hala birileri toplu taşımaya karşı çıkıyor. 3 şeritli yolu 2 şerite düşünüyormuş. İsterse 1 şerite düşürsün her geçen gün aşırı araçtan dolayı trafik sıkışıklığı artıyor bunu görmüyor musunuz? Petrol ithal eden İran ve Venezuela da 100 kişiye düşen otomobil sayısı bizden daha az.2 şeritten şikayet edenler Konak tüneli kaç şerit.

Yorumu oyla      18      10  
6 Nisan 2017 Perşembe 16:21

Raylı sistemi yapmanın amaçlarından biri otobüsleri trafikten kaldırmaktır. Mavişehir depo - Alaybey sahil arası yapılan travmay ile hangi otobüsleri kaldırmayı düşünüyorsunuz ? Cevap var mı ? Kalıcı çözüm diyen arkadaş ! Anlat bakayım şu kalıcı çözümü 😀☺😄 bu hat Çiğli etabı ile birlikte ihale edilmeliydi, şu an yarım yamalaktır. Bu hattın işe yaraması için İZBAN Egekent İstasyonu-Kâtip ÇELEBİ-ASOB -Hastane - İZBAN Çiğli - Karşıyaka - Bayraklı ve Bornova Merkez -Halkapınar güzergahında çalışması gerekir. Ayrıca çift dizi işletme yapılmayacaksa harcanan zamana , paraya yazıktır. Ekstra uzun 250-256 civarında yolcu alan, tramvay boyunda körüklü otobüsler var. Aynı güzergah üzerinde bu otobüsler ile bir nevi metrobüs hattı kurulabilirdi.

Yorumu oyla      14      11  
6 Nisan 2017 Perşembe 15:54

Bizim millet cidden okuduğunu anlamıyor, hemen bir savunmaya geçiyor. Mavişehir -Alaybey arası cok önemliymiş, kalıcı çözümmüş diye hikaye anlatıyor. Karşıyaka sahil ile İZBAN istasyonları arası mesafe 500 metre. Sahildeki bir vatandaş şu anda da İZBAN'a binebilir. Tramvay gelince seni İZBAN'ın kapısına bırakmayacak. Hat Alaybey sahilde bitiyor. 3 şeritli yolu 2 şeride düşürüp, Alaybey sahilde son bulan tramvay yapmak kalıcı çözüm mü oluyor ? Bunu yapacağına ekstra uzun elektrikli körüklü otobüsler var, al Mavişehir-Konak arası çalışsın demenin neresi yanlış? Taşıma kapasitesi olarak da birbirine yakın. Yok ben hattı Alaybey sahilde bırakmayacağım oradan devam ettirip folkart kulelerinin arkasından Bornova Merkeze ve Halkapınar'a götüreceğim diyorsan yap ama hat Alaybey'de binaların dibinde sahilde bitiyor. 121 kullanan adam Alaybey'de inip ne yapacak ? Karşıyaka'da iner vapur ile karşıya geçer, Alaybey'den itibaren tekrardan otobüs koyarlar ya da İZBAN yapıp , Halkapınar' da da metro ya da tramvay yapıp Konak' a gider. Eskiden tek otobüsle gittiğin yere 2 veya 3 aktarma ile gitmiş olursun adı da kalıcı çözüm olur. 😀☺😄😃 kalıcı çözüm treni yıllar önce kaçtı. Çiğli - Karşıyaka - Bayraklı - Halkapınar - Alsancak - Bozyaka - Buca şeklinde 1.metro hattı, Bornova Merkez - Halkapınar - Konak - Narlıdere diye 2.metro hattı yapsaydın kalıcı çözüm olurdu , yamalı bohça gibi sistem kurarak kalıcı çözüm olmaz.

Yorumu oyla      15      13  
izmir 6 Nisan 2017 Perşembe 14:07

metrobüs isteyen yorumcu;palyatif çözüm ile kalıcı çözüm farkını anlatsam ne kadar faydalı olur acaba?mavişehir alaybey arası oldukça önemli ve alaybeyden izban yoluyla izmirin birçok yerine raylı varabilirsin.Gerçekten siz izmirlimisiniz?

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş gelişme: Monoray Projesi rafa kalktı
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Türkiye’de ilk olacak projenin hesaplanandan ...
Başkan Uyar referandum için sahada
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, günlük belediye çalışmalarının yanısıra ...
Başkan Atila'ya gençlere destek onuru
Bornova Belediyesi’nin yaşam standartlarını yükseltmek için yaptığı çalışmalara ...
 
Buca Zabıtası gücüne güç kattı
Düzenli ve yaşanabilir bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını aralıksız ...
Minik sporculara madalyaları Başkan Pekdaş’tan
İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları'nda dereceye girenlere ödüllerini ...
KARBEM'de hedef sapmadı: Yüzde 90'lık başarı!
Karabağlar Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ve eğitimde ...
 
Başkan Doğruer'den fabrika ziyareti
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ilçede kurulu bulunan fabrikalarda ...
Yalı Mahallesi’ne otopark müjdesi!
Yalı Mahallesi'ndeki 6418 sokakta altyapı ve üstyapı yenileme projesini ...
Kocaoğlu'ndan Bakan Kılıç'a 'Alsancak' yanıtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Alsancak Stadı açıklamalarına, "Kaç sene ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva