HABERLER>EKONOMİ
28 Mayıs 2013 Salı - 12:44

'Ayakkabıcı isyanı'na kaosa Başkan tepkisi: Parazitler var!

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde sigortasız ve sosyal güvencesi olmadan çalıştırıldıkları iddiasıyla eylem yapan ve İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel’i istifaya davet eden bir grup ayakkabı işçisine tepki, Oda Başkanı Güzel’den geldi. Güzel, “Ne olduğunu bilmediğimiz bir grup insan, bazı siyasi parti ve sendikaların yönlendirmesiyle eylem yapıyor. Ben, Oda Başkanlığı yaptığım dönem boyunca her zaman işçinin hakkını savunan birisi oldum. Ama bazı parazitler aramıza girdiği için böyle tatsız durumlar yaşanıyor” diye konuştu.

 Ayakkabıcı isyanı na kaosa Başkan tepkisi: Parazitler var!

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türkiye ekonomisinin önemli yapı taşlarından biri olan ve son yıllardaki yükseliş grafiği ile dikkat çeken ayakkabıcılık sektöründeki işçi eylemleri, sektör temsilcilerini kızdırdı. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde sigortasız ve sosyal güvencesi olmadan çalıştırıldıkları iddiasıyla eylem yapan; sonrasında ise İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel’i istifaya davet eden bir grup ayakkabı işçisine ilk tepki Oda Başkanı Güzel’den geldi.
Dünyanın birçok noktasına ayakkabı ihracatı yapan Türkiye’nin bu tür provakatif eylemlerle sıkıntı içine düşebileceğini vurgulayan Güzel, “Bir süredir, kendisini işçi temsilcisi gibi gören bazı yayın organlarında yer alan haberleri dikkatle takip ediyoruz. Ancak, bazı siyasi parti ve sendikaların yönlendirmesiyle bir grup insan eylem yaparak bizi istifaya davet ediyor. Ne demek bu? Benim rozetim yok. Ben işçinin yanında olan bir insanım” diye konuştu.
Herkesin hakkını aramasının doğal bir süreç olduğunu ifade eden Güzel, “Maalesef Türkiye’deki bazı sendikalar, sadece esnafı yormak için çalışıyor. Keşke bu işçiler adına haklarını arasalar, ama yapmıyorlar. Öyle olsa zaten şapka çıkartırım. Siz, benim işçimi benden çok daha fazla düşünebilir misiniz? Bu nasıl bir zihniyettir? Biz sektörün, mesleğin ve işçinin sorunlarını biliyoruz. İzmir’deki ayakkabı sektörü tüm çalışanı ve işverenleriyle Türkiye’ye örnek olmuştur. Ancak maalesef işçilerle aramıza parazitler girmiş” şeklinde konuştu.

 
YILLARDIR SÖYLÜYORUZ
İşçi haklarının geliştirilmesi gerektiğini yıllardır pek çok ortamda paylaştığını aktaran Güzel, “Ben bunu düşüncemi katıldığım toplantılarda, yazdığım yazılarda ve sektörel etkinliklerde dile getirdim. Ben işçilerimizin her zaman arkasında oldum. Tabi ki, sektörde yaşanan sorunlar var. Kabul ediyoruz. Hatta, sektörün çok daha iyi yerde olması gerektiğini ve bu noktada kimi zaman yetersiz kaldığımızın da farkındayız. Samimiyetle de bunu söylüyorum. Yani, bu insanlar eleştirilerini bu noktada yapacaklarsa kabul ederim, ama konu işçi haklarına geldiği zaman bunu kabul edemem. Ben tezgahın başından buralara gelmiş bir insanım. Dolayısıyla sorunların ne olduğunu da gayet iyi bilirim” dedi.
 
ORTADA RANT DOLAŞIYOR
Sektörde bir kısım grupların rant peşinde koştuğunu iddia eden Güzel, “Ortada bir rant ve kontrol dışı bir yapılanma var. Maalesef bir takım güçler, illegal örgütlerin para kazandığı yerler oldu. Ekonomik durumu düzgün, işi güzel insanları bu tür eylemlere kimsenin alet etmeye hakkı yok. Evet, Türkiye’de bir takım sosyal dengesizlikler yaşanıyor. Ancak, bu şekilde tepki göstermek çok anlamsız. Hakları yenen yok mu? Elbette vardır. Ancak böyle bir durum varsa ki, ben burada 15 yıldır Oda Başkanlığı yapıyorum, gelsin söylesin. Ne yazık ki bir Allah’ın kulu da gelip yaşadığı sorunlarla ilgili Oda’ya başvuru yapmadı. Bunca zaman akılları neredeydi?” diye konuştu.
 
BENİM YANIMDA İSTİFA ET DİYOR
Yapılan eylemlerin birisinde kendisinin geri plandan izlediğini aktaran Güzel, “Adam eylem yapıyor. Beni istifaya çağırıyor. Arka tarafında ben varım. Dönüp bakıyor ama beni bilmiyor. Yani yüzünü bile bilmediği adamı istifaya çağırıyor. Böyle bir komedi olabilir mi?” şeklinde konuştu.
 
İZMİR ÜZERİNDE KARABULUTLAR DOLAŞIYOR
Türkiye’de hala kayıt dışı ekonominin ciddi boyutlarda olduğunu açıklayan Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 9 milyondan fazla vergi mükellefi var. Bu yeterli mi? Değil. İyi de eleştiri yapıyorsak bunları da konuşalım. İzmir üzerinde karabulutlar dolaşıyor. Bir oyun oynanmak isteniyor. Dünyada ayakkabı pazarının toplam büyüklüğü yaklaşık 67 milyar dolar seviyesinde. Bu yeterli mi? Türkiye, kurulu kapasite itibariyle dünyada 4. sırada yer almasına karşın bu pazardan aldığı pay binde 2’yi geçmiyor. Oturup bunları da konuşalım. Sektörün ciddi sıkıntıları var ancak, bunları çözmek de Oda’nın tek başına yapabileceği bir iş değil. Bunlar bize zaman kaybettiriyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB’den çekirdeksiz üzüm çalıştayı
İzmir Ticaret Borsası’nın, Ege Bölgesi’nin en önemli tarım ürünlerinden ...
Satıcılar önce bakanlığın kapısını çalacak!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kapıdan satışlarda tüketiciyi ...
Yorgancılar'dan TMSF'ye yerli otomobil çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Ayakkabıcılar Sitesi’nde hayat durdu!
Ayakkabı işçileri günlerdir eylem yapmalarına rağmen taleplerinin dikkate ...
Vestel’den ‘memnuniyet’ devrimi: Merkez Servis
Elektronik ve beyaz eşya devi Vestel, satış sonrası hizmetlerini mükemmelleştirme ...
BMC’de işçilerin gözü satışta!
TMSF'nin BMC'yi hemen satışa çıkarma kararı sonrası işçiler ve tedarikçi ...
 
DTO İzmir’de yeni yönetim işbaşı yaptı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi yeni dönem ilk yönetim kurulu toplantısını ...
Madenciliğin kalbi İzmir'de attı
4. Maden Makinaları Sempozyumu ile birlikte düzenlenen MINEX 2013 - 5. ...
Güler Sabancı’ya ‘Güçlü Lider’ ödülü
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Uluslararası Kadınlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva