HABERLER>EKONOMİ
27 Mayıs 2013 Pazartesi - 17:50

Vestel’den ‘memnuniyet’ devrimi: Merkez Servis

Elektronik ve beyaz eşya devi Vestel, satış sonrası hizmetlerini mükemmelleştirme ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlama amacıyla şekillendirdiği yeni yapısında en önemli rolü üstlenecek olan 'Merkez Servis' projesini hayata geçirdi. Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışacak İzmir Işıkkent’teki merkez servisin açılışı Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan’ın katılımıyla yapıldı.

Vestel’den ‘memnuniyet’ devrimi: Merkez Servis

İZMİR - Vestel, satış sonrası hizmet kalitesini yükseltme ve standartlaştırma amacıyla Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında geliştirdiği “Merkez Servis” projesini İzmir Işıkkent’ten başlattı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan’ın katıldığı açılışta merkez servis konsepti de tanıtıldı. Vestel’in yeni kurulan merkez servisleri hem yetkili servislerin çözemediği sorunları devralıp hızlı bir şekilde çözüme kavuşturma hem de yetkili servis çalışanlarını eğitme sorumluluğunu üstlenecek. Vestel, İzmir Işıkkent’te açılan 650 metrekare alana sahip merkez serviste 15 çalışanıyla hizmet verecek. İzmir Işıkkent’teki merkez servis İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Balıkesir illerindeki yetkili servislerden sorumlu olacak.
 
Vestel gibi köklü ve kendi sektöründe öncü bir markanın, müşteri memnuniyeti konusunda ortak bir dil oluşturmasının ve bu ortak kültürün yaygınlaşarak sürdürülmesinin son derece önemli olduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel olarak bu yönde attığımız en önemli adımımız Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü kurmak oldu. Merkez servislerin de bu genel müdürlüğe bağlı en önemli hizmet birimi olarak konumlandırdık. Merkez Servisler için şimdiye kadar 9 milyon TL yatırım yapıldı. Kendi sektörümüzde satış sonrası müşteri memnuniyetini artırmak adına böyle bir yapılanmaya giden ilk şirket olmak bizler için gurur kaynağı. 350 yetkili servis ve 5 bini aşan servis personelinden oluşan servis organizasyonuna sahip Vestel, iki yıl içinde en az 15 yeni merkez servisinde 250 kişiye daha istihdam sağlayacak. Bu yıl ise bunların ilk 11’ini 15 Haziran’a dek hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Merkez servislerde çalışacak personelin donanımlı ve alanında uzman olmasına önem verdiklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu:  “Uzmanlaştırılmış Meslek Eğitim Merkezleri’nde 1 ayı teorik, 1 ayı pratik olacak şekilde 2 aylık bir eğitim veriyoruz. Eğitime katılan kişilere, eğitimlerinin sonunda merkez servislerde istihdam sağlıyoruz. Bu yöntemle Manisa’da 30 kişilik istihdam sağladık. Eğitimlerimiz İstanbul, Adana ve Diyarbakır’da da devam ediyor. 2014 yılında merkez servis çalışanlarımıza Vestel Akademi kapsamında eğitimlere katılma imkanı sunarak insan kaynağımızın kalitesini daha da yükselteceğiz.”
 
Vestel’in merkez servislerinde görev yapan teknisyenlerin de yetkili servis çalışanlarını eğittiklerini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Bu katkı ile sadece bir hafta sonunda 26 farklı noktada toplam 975 yetkili servis çalışanına eğitim verildi” dedi.
 
SAYI 15’İ BULACAK
İzmir Işıkkent’te açılan merkez servisi İstanbul’da Ümraniye ve Kağıthane, Diyarbakır, Ankara, Adana, Antalya, Erzurum, Trabzon, Kayseri ve Gaziantep’tekiler takip edecek. Merkez servislere 2014 yılında Bursa, Samsun, Konya, Bodrum’da açılanlar eklenecek. Vestel 2014 ilk yarısına kadar merkez servis sayısının 15’e ulaşmasını planlıyor.
 
HİZMET STANDARTLARINI BELİRLEYECEK
Merkez servis projesiyle sadece müşterilerin beklediği hizmeti sunmakla yetinmeyip sektördeki hizmet standartlarını yeniden belirlemek istediklerini dile getiren Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan şunları söyledi:  “Merkez servislerimizle yürüteceğimiz çalışmalarda amacımız bölgesel profilleri, istekleri ve yaklaşımları yakalayabilmek. Merkez servislerimiz tarafından yürütülen müşteri memnuniyeti araştırmaları, müşteri ziyaretleri sayesinde markamızı, müşterinin bakış açısından görebileceğiz. Bu da müşteri hizmetlerinin hedeflerini, müşterinin kendi talep ve beklentilerinin belirleyeceği anlamına geliyor. Yol haritamızı müşterilerimizin isteklerini esas alarak çizeceğiz.”
 

Merkez servislerin en önemli hedeflerinden birinin de olası sorunları ortaya çıkmadan tespit etmek olduğunu belirten Dr. Tekcan, “Proaktif yaklaşımımızla müşterilerimize en az eforu harcatarak sözümüzün ve ürünümüzün arkasında olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMC’de işçilerin gözü satışta!
TMSF'nin BMC'yi hemen satışa çıkarma kararı sonrası işçiler ve tedarikçi ...
DTO İzmir’de yeni yönetim işbaşı yaptı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi yeni dönem ilk yönetim kurulu toplantısını ...
Madenciliğin kalbi İzmir'de attı
4. Maden Makinaları Sempozyumu ile birlikte düzenlenen MINEX 2013 - 5. ...
 
Güler Sabancı’ya ‘Güçlü Lider’ ödülü
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Uluslararası Kadınlar ...
İşte yeni açlık ve yoksulluk sınırı
Mayıs ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 995 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 242 lira oldu.
Meclis'ten memurlara izin müjdesi
TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile bütün memurlara 30 gün yıllık izin verilmesi ...
 
Kurumlar vergisi şampiyonları belli oldu!
Garanti Bankası ödediği 1 milyar 180 milyon 653 bin 967 lira ile 2012 ...
Türk balıkları Polonya sofralarında
Türkiye’de 2000 yılı sonrasında ihracatın yıldız sektörleri arasında yer ...
Efes Pilsen’den alkol yasaklarına ‘ilanlı’ kontra
AK Parti'nin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen alkol önergesine Türkiye'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva