Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi'ndeki 6 katlı binanın teras katındaki evinin penceresinden düşen şarkıcı Gül Tut'un ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Tuğyan Ülkem Gülter'in emniyet ve hakimlik ifadelerinin tutanakları ortaya çıktı.

Annesini "kasten öldürdüğü" iddialarını reddeden Gülter, Güllü pencereden düşerken söylediği öne sürülen "Görüşürüz" ifadelerini kullanmadığını savundu.

"'BIRAK BENİ BIRAK' GİBİ BİR ŞEY SÖYLENMİŞSE..."

Halktv.com.tr'nin aktardığına göre; Tuğyan Ülkem Gülter ifadesinde, olayın yaşandığı gün annesinin 3,5 litre şarap içtiğini, arkadaşı Sultan ile bulunduğu odaya giren Güllü ile "malkara" oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu sırada salondaki televizyonda Sultan’ın telefonuna bağlı bir şekilde müzik çalıyordu. Biz odadaydık. Emin olmamakla birlikte kapının kapalı olduğunu hatırlıyorum. Sultan’la beraber benim telefonumdan telefondan açmıştı. Biz Sultan’la malkata oynarken annem içeri geldi. Sultan’ın elinden tutup malkata oynatmaya çalıştı. Sultan bilmediğini söyledi. Üçümüz odada dans etmeye başladık. Biz kapı ile gardırobumun arasında dans ediyorduk. Annemle biz birbirimizi mıncıklardık."

"Bana söylendiği gibi 'bırak beni bırak' gibi bir şey söylenmişse buna istinaden söylenmiştir. Zaten sonrasında annem o sırada bize "orospular" dedi. Ama bunu kızdığı için söylemedi. Sonrasında annem müziğin sesini açmamızı istedi. Sultan gardırobumun önünde yüzüne bakıyordu. Yüzünde dikiş izi vardı. Sultan dikiş izine sürekli bakıyordu. Ben o sırada Sultan’ın yanındaydım. Daha sonra ben çok yüksek bir şekilde “güm” diye bir ses duydum."

"Önüm camın olduğu tarafa doğru çevirdiğimde annemi göremeyince “koş” diye bağırarak aşağıya indim. Yukarıda odadayken güm diye ses duyduktan sonra ben annemi görmedim. Aşağıya indikten sonra olanları hatırlayamıyorum. Daha sonra çevremden bana anlatılanlar oldu, ancak ben Sultan’ın annemin camdan düşmesine ilişkin aleyhime verdiği beyanları kabul etmiyorum."

Cinayetten 14 yıldır aranan hükümlü yakalandı
Cinayetten 14 yıldır aranan hükümlü yakalandı
İçeriği Görüntüle

"ANNEM BENDEN OLDUKÇA AĞIRDIR"

İfadesinde; annesinin kendisinden oldukça ağır olduğunu söyleyen Tuğyan Ülkem Gülter, arkadaşı Sultan Nur Ulu ile aralarında herhangi bir husumet olmadığını ancak arkadaşının "metamfetamin" kullandığını ve uyuşturucu testine girince tedirgin olduğunu ifade etti:

"Annem benden oldukça ağırdır. Benim onu kaldırma gibi bir şansım yoktur. Zaten olay sırasında benim sırtım dönüktü. Annemin nasıl düştüğüne dair bir fikrim yok. Normalde Sultan’la aramda herhangi bir husumet yoktur."

"Sultan’la biz çok yakın arkadaştık. Ancak Sultan kaza yapmadan önce eski sevgilisi ile beraber uyuşturucu kullanmış. Ben bunu duymuştum. Hatta kazadan önce Sultan kokain kullandığını bana söylemişti. Kaza sırasında da sevgilisi ile beraber metamfetamin kullandıklarını duydum. Dosyada uyuşturucu testi ile ilgili işlemler girince Sultan bunlardan dolayı çok tedirgin oldu."

"BANA EN ÇOK SULTAN DESTEK OLMUŞTUR"

"Sultan’ın aleyhime vermiş olduğu ifadelerin bundan dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü aramızda herhangi bir husumet yoktur. Hatta bu süreçte bana en çok Sultan destek olmuştur. Benim annemle aramda uyuşturucudan, paradan, eski nişanlım Kervan’dan kaynaklı ya da herhangi bir sebepten kaynaklı bir sıkıntı yoktu."

'ANNEMİ ÖLDÜRMEK İSTİYORUM' MESAJI

Gülter, ifadesinde kamuoyuna yansıyan "Annemi öldürmek istiyorum" mesajlarına dair ise, şunları söyledi:

"Benim “annemi öldürmek istiyorum” şeklindeki mesajlarım Haziran ayında Bircan ablaya attığım mesajlardır. Ancak annemle o zaman kavga etmiştik ve ben 21 gün kadar eve gitmemiştim. Anneme çok sinirli olduğum bir dönemde yazdığım bir mesajdı. Daha sonrasında kardeşim Tuğberk annem ile beni barıştırmıştı."

"SULTAN'IN VERMİŞ OLDUĞU İFADE KABUL EDİLEMEZ"

Yurt dışına kaçmayı planladığı iddialarını reddeden Tuğyan Ülkem Gülter, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da olduğumuz bir zaman Serhat Cevher bizi dışarı davet etmişti. Biz o sırada Tuğba ablanın evindeydik. Serhat davet edince Sultan, ben, Serhat Cevher ve Gökhan Cevher dışarı çıktık. Ancak Serhat bizim yüzlerimizin tanıdık olduğunu söyleyerek bizi kimlik vermeyeceğimiz bir aparta götürdü. Biz oraya gittikten bir süre sonra tekel geldi."

"Büyük ihtimal Serhat sipariş vermişti. Serhat bize “sizinle bir şey konuşacağım” diyerek telefonlarımızı aldı ve gardırobun üstüne koydurttu. Daha sonra Sultan ve bana “yurtdışına gidin, siz bir şey yapmamış olsanız da toplum baskısından dolayı sizi tutuklarlar” tarzında konuştu. Bunları söylerken sürekli gözümüzü korkutuyordu. Daha sonra biz telefonlarımızı geri aldığımızda Sultan’ın abisi Yusuf’la konuştu."

"Bu sırada Sultan abisi Yusuf’a Serhat’ın söylediklerinden bahsederken Serhat bunları ses kaydına almış. Ses kaydına aldığı şey sadece Yusuf’la olan konuşmayı ve daha sonra benim Seyhan Soylu ile olan konuşmamı kayda almış.Benim herhangi bir şeyden korkum yok. Zaten yurtdışına çıkma yasağım da yoktu. Benim küçük bir çocuğum var. Ben onu bırakıp bir yere zaten gitmezdim. Bu konuşmalar sadece Serhat’ın bize açtığı muhabbetten kaynaklanmıştır."

"Ben Çınarcık'ta olan evde kaldığım süre boyunca sürekli rahatsız edildim. Bu yüzden Gökhan C.'nin evinde kalmaya başlamıştım. Gökhan C.'nin evinde kalmaya 3 valiz ile gitmiştim. Gökhan Yalova'da Çınarcık'ta kalıyordu. Tuğba abla ile eşi Serhat abi beni almaya geleceklerdi. Onların olduğu Büyükçekmece'ye gidecektik. Yaklaşık 1,5 hafta Tuğba ablaların evinde kalmıştım. Daha sonra Çınarcık'ta emlakçı Arif abiden bir ev tutmuştum. Gözaltına alındığımız gün Büyükçekmece'ye valizlerimi alıp kiralayacağım eve götürmek için gitmiştim. İstanbul Büyükçekmece'ye gitmemizle yurt dışına kaçmamız arasında herhangi bir bağlantı yoktur. O sebeple gitmemiştik. Benim annemi öldürmek için herhangi bir sebebim yoktur. Ne annem bana ne de ben ona husumet beslemiyordum. Kendimden emin olduğum için kaçma gibi bir durumum söz konusu dahi değildir. Şüpheli Sultan'ın annemin ölüm olayına ilişkin vermiş olduğu ifade kabul edilemez."

"BİLİRKİŞİ RAPORUNU KABUL ETMİYORUM"

Gülter, bilirkişi raporuna ilişkin ise, şunları söyledi:

"Ölümü her ne kadar bilirkişi raporunda düşme olayının dış kuvvet ve temas varlığı ile olduğu söylenmiş olsa da ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Eğer annemi itmiş olsaydım ses kayıtlarındaki 'görüşürüz' ifadesi yerine annemin bağırma ya da yardım isteme sesi gerekirdi. Kaldı ki 'görüşürüz' kelimesini ben söylemedim. Kesinlikle kabul etmiyorum. Annemi ben kesinlikle öldürmedim. Ben masumum. Eğer mahkemeniz aksi kanaate ise hakkımda yurt dışı yasağı ve gerekli bütün adli kontrol tedbirlerini uygulayabilirsiniz. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ediyorum."

Kaynak: Cumhuriyet