İZMİR - Belediye Başkanı Cevat Durak'ın yurtdışı seyahati nedeniyle ev sahipliğini Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan'ın yaptığı ziyarette, Latife Hanım Köşkü Anıevi, Zübeyde Hanım Kabri, Hamza Rüstem Fotoğrafevi ile Tay Park'ı gezen CHP'li bayan meclis üyeleri 'Karşıyaka çok şanslı' dedi. Bayan Meclis üyeleri kent gezisi öncesinde ise, 'Medya ve Siyaset' konulu söyleşiye katıldı.
Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen söyleşide konuşan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, sosyal medyadaki yasal boşluklara dikkat çekerek, 'Siyaset verme işidir, alma işi değildir. Günümüzde siyaset yapmak çok zordur. Özellikle kimliğini gizleyerek internet ortamında her türlü karalama kampanyası yapılabilmektedir. Bunun yasal düzenlemesinin çıkmasını istiyoruz. İnsanların düşündüklerini kendi kimliklerini belirterek konuşacağı bir ortam diliyorum.' dedi.
Söyleşinin konuğu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise, 1980 öncesi gazete patronlarının sadece gazetecilik yaptığını vurgulayarak, 'Günümüzde gazete patronları aynı zamanda maden işletiyor, inşaat şirketleri kuruyor, petrol işi yapıyor. Diğer şirketlere destek olması için gazete satın alıyorlar. Böyle olunca da al gülüm ver gülüm dönemi başlıyor. Halk gerçekleri okuyamıyor.' diye konuştu.
İnternet ve sosyal medya haberciliğindeki yasal boşluklara da dikkat çeken Sertel, 'Kişilerin özel yaşantısı başkalarını ilgilendirmez. Karalama haberler yazanların sorumluluğu olmalı. Yanlışlar düzeltilmeli.' dedi.





