Buca'nın üzerine karabulutlar çökmüş sanki... İnsanları mutsuz ve karamsar. Şikayetçi oldukları o kadar çok konu var ki...
İlçe halkı, belediye hizmetlerinin yetersizliğinden yakınıyor.
Bucasporlu taraftarların takımlarıyla araları iyi ama yönetimle bozuk.
Belediye Meclisi'ndeki CHP'li üyeler, bildiğini okumayı sürdüren Başkan Ercan Tatı'ya karşı cephe almış durumda.
En büyük isyan, CHP'li Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya...
Ertan Erdek'ten sonra CHP'li biri, yıllar sonra belediye başkanlığına oturdu diye sevinenlerin sevinci kursaklarında kaldı. Çünkü Başkan Tatı, tutarsızlığı, kararsızlığı ve en başta sağlıklı bir ekiple yola çıkmamanın neden olduğu sıkıntılarla sancılı.
Başkan Vekili Hüsnü Kara ile Bucamar Genel Müdürü Fatih Kara, ihale meseleleri yüzünden cezaevinde.
CHP'li Meclis üyeleri Levent Köstem ve Adnan Öztekin'in uyarılarını ciddiye almayarak tarihi bir hata yapan Tatı, gerçekleri görmemekte ısrar ediyor.
Oysa onları dinleseydi, karşısında partisinden muhalif ne bir kişi olurdu, ne de yanlış yolda yürürdü. Aynanın karşısına geçip ’“Ben nerde yanlış yaptım’” şarkısını mırıldanmazdı. Sonra ’“Ah bu kafam aah’” diye kafasını duvarlara vurmazdı.
Seçimlerde kendisine en büyük muhafeleti yapan ünlü bir gazetecinin yakınını, belediyesine bağlı şirketinde genel müdürlük unvanı vererek sözde kendini eleştirilere korumaya aldığını sandı. Maalesef o da işe yaramadı. Bakıyorum gazetelere, dört bir koldan eleştiri okları Tatı'ya fırlatılıyor. CHP İlçe Başkanı Mehmet Süne de sanki hiçbir şey yokmuş gibi olup biteni seyrediyor.

KULÜPTE SORUN VAR
Bucasporlular, İzmir'in Süper Lig'deki tek takım olmanın gururunu yaşamaları gerekirken, ilginç bir didişme, yakınma ve isyan içerisinde. Başkan Ercan Tatı'nın kararsızlığı kulüpte de hakim. 22 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü genel kuruldan vazgeçildi.
Neden?Eski asbaşkanlardan Mustafa Korkmaz adaylığını açıkladı da ondan.
Korkmaz, ’“adayım’” demeseydi, acaba Mehmet Bektur başkanlığındaki yönetim görevine devam edecek miydi?Bektur'un, hiç olmazsa olağanüstü genel kurula kadar başkanlığı sürdürmesi için dil döküp yalvaran ve ikna edince rahat bir soluk alan yöneticiler, neden Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurula kadar 'devam' dedi.
Bir başka konuda şampiyonluk başarısının sahiplenilmesi... Bucaspor'un Süper Lig'e çıkarmak, Mehmet Bektur yönetimine nasip oldu. Oysa bu şampiyonluğun temeli yıllar önce atılmıştı. Kaynaklar'daki araziyi alan Adnan Dolma, 4 dairesini satarak kulübü 6 yıl başkan olarak idare eden, altyapıyı güçlendirip oyuncu yetiştirmeyi şampiyonluktan öncelikli kılan, kulübün önündeki tesislerin yapımı için tüm kapıları aşındıran Yusuf Muhafız, Belediye Başkanlığı döneminin özellikle son yıllarında kulübe elini uzatan Cemil Şeboy'un katkıları inkar edilemez. Bu isimleri yok saymak, başarıyı sadece Mehmet Bektur, Mehmet Seyit Özkan ve Ercan Tatı'ya mal etmek, haksızlıktır. Böylesine yanlı tavır da Buca'yı ve Bucaspor'u yakından bilenleri çok üzüyor, hatta kızdırıyor.

TARAFTARLAR İSYANDA
Kulüp bazında böylesine şeyler olurken, taraftarların mutsuzluğu da dikkatlerden kaçmıyor. Bu takım Gençlerbirliği'ni yenmiş, ayrıca iki beraberlik, iki yenilgi almış. Yenildiği takımlara bakar mısınız?Beşiktaş ve Galatasaray...
’“Yönetim uyuma, taraftara sahip çık’” sloganları atıldı hafta sonundaki Galatasaray maçında... Sanırsınız ki polis elibe copu almış, Bucasporluları dövüyor! Sanırsınız rakip takımın taraftarları saldırmış, kıyamet kopuyor! Yönetim, meğer kapıları açmadığı, bedavacıları içeri almadığı için sahtekarmış!
Olacak şey değil. Bilet fiyatları sudan ucuz. Açık ve kapalı tribün bileti 40, kale arkası 20 lira... Eğer bu kadar paran yoksa, gidersin bir kafeye, televizyondan seyredersin.
Yolu Buca'dan geçenlerin de sinirleri bozuluyor trafik yüzünden.... NATO'nun önünden başlayan trafik sıkışıklığı, taaa Heykel'e kadar devam ediyor. Hele hele Şirinyer'e geldiğinizde kilitleniyorsunuz.
Şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım.
Sevgili başkan Tatı! Bırak müze falan açmayı da trafiğe bir bakıver lütfen. Kavga etmekten vazgeç de ilçedeki sorunları çözecek projeler üret. Meclis üyelerine bile haber vermeden müze açarak ne yapmak istediğini anlayamadık. Millet Buca'da gerilim değil, duygusal Buca aşkı filmi izlemek istiyor. İnsanlar birbirlerini yemek değil, sevmek istiyor. Vatandaş, hizmet bekliyor.
Çevrende pervane olan rantçıları görecek kadar gözlerinin iyi olduğunu düşünüyorum. Onları fark et artık. Zararın neresinden dönersen, kardır.
Bucasporlu yöneticilere bir çift sözüm var. Yönetimin önümüzdeki süreçte ekonomik sıkıntı yaşayacağı gün gibi ortadayken, ekonomik açıdan güçlü bir yönetim vaat eden Mustafa Korkmaz'dan niye korktunuz?Üstelik sizden biri... O da yıllarca bu kulüp için parasını, mesaisini verdi.
Evet, siz sevgili taraftarlar... Takımınızı sevin ve sadık bir taraftar olun lütfen. Sizin yerinizde olmak isteyen binlerce Altaylı, binlerce Karşıyakalı, Göztepeli var. Süper Lig'de takımınız var. İyi günde, kötü günde Bucaspor'a sahip çıkın. Hiç olmazsa bir bilet alarak kulübe siz de katkı koyun.
Her köşesinde mutsuzluk fotoğrafları olan Buca'da mutluluğun fotoğraflarını çektirmek umuduyla...