EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'deki yol ve asfalt çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kent genelinde yaşanan yol sorunlarına dikkat çeken Kaya, asfalt üretim miktarlarının son yıllarda düzenli olarak azaldığını öne sürerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.
Kaya açıklamasında şunları söyledi:
"İzmir'deki bozuk yolların, çukurların sorumlusu bulundu. Yerel yönetimin asfalttan sorumlu genel müdürü çıkmış; 'Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim nedeniyle asfalt hizmetlerinde yavaşlama olduğunu' söylemiş. Susuzlukta inekler suçluydu. Bozuk yollarda da Amerika ile İran suçlu. Yerel yöneticilerde mazeret hiç bitmiyor. Ama asıl mesele şu. İzmir'in yollarını savaş bozmadı. İzmir'in yollarını beceriksizlik bozdu. Asıl kriz Hürmüz'de değil. Asıl kriz belediyecilik anlayışında. Çünkü ortada yıllardır devam eden bir gerçek var; Yol yok, plan yok, icraat yok. Ama maşallah mazeret üretiminde dünya markası olmuş durumdalar. Zaten rakamlar her şeyi anlatıyor. 2019 1 milyon 757 bin ton asfalt, 2020 929 bin ton, 2021 958 bin ton, 2022 773 bin ton, 2023 662 bin ton, 2024 473 bin ve 2025 387 bin ton. Her sene maalesef düşerek devam etmiş. Ama bu artık düşüş değil.
Kontrollü iniş yapan belediyecilik. Her yıl biraz daha az hizmet, biraz daha fazla çukur. Biz İzmirliler arabayla giderken navigasyon değil, adeta mayın tarama sistemi kullanıyoruz. Çukura düşmeden eve kavuşmak başarı kriteri olmuş durumda. Bir de utanmadan sebebi "Hürmüz Boğazı" diyorlar. Sanki belediye asfaltı Bornova şantiyesinden değil, tankerle Basra Körfezi'nden getiriyor. Deniz, İzmir artık hizmet bekliyor. Bunlar ise mazereti zincirine her gün yeni bir halka ekliyor."





