Erkan SEVÝNÇ
Altını çiziyorum aptalca!
8 Temmuz 2020 Çarşamba

CHP'li belediye başkanları bir yandan iyi şeyler yapmaya çalışırken bir yandan davalarla, saldırılarla uğraşıyorlar… Sürekli tepelerinde “Demokles’in Kılıcı” gibi kayyum atamaları… Urla Belediye Başkanı’nın başına gelenleri biliyorsunuz...

Ya Foça, ya Menemen, ya Gaziemir, ya Selçuk, ya Karaburun…

Böyle uzuyor liste... Bu listede Karşıyaka da var ve Karşıyaka Belediye Başkanı’na rakipleri kadar partililer, sol geçinenler, kendini akil adam sananlar da vuruyor…

***

Karşıyaka Belediye Başkanı doktor…

Sadece doktor olmak bile ne kadar zor bu ülkede… Hadi doktor oldun; ihtisas yapmak hele ki, gözde branşlardan plastik ve rekonstrüktif cerrahi sınavını kazanıp uzmanlık almak o daha da zor… Ha’di onu da geçtin; o branşın en hassas dalı mikro cerrahi’nin uluslararası arenada söz sahibi pozisyonda olmak zorun zoru…

Bu özelliklerin hepsi başkan Dr. Cemil Tugay’da var… Ve onu mesleğinden vuruyorlar iyi mi? Ne alakası varsa…

Karşıyaka’nın Reisi Dr. Tugay’ın şu sözleri çarpıcıdır:

“Çok kırılıyorum, çok üzülüyorum… İncitici eleştiriler... Plastik cerrah olmamla ilgili söylenenler aptalca bir şey... Altını çiziyorum aptalca... Aptal ve cahil insanlar estetikçi diyorlar... İnsanların yaralarıyla, yanıklarıyla birçok sorunuyla uğraşıyoruz... Belediye başkanı ile plastik cerrahinin de alakası yok... Hangi meslek sahibi acaba değerli belediye başkanı oluyor? Ben plastik cerrah olmadan önce de kentle ilgili, sosyal yaşamla ilgili, kültürle ilgili, sanatla ilgili bir insandım... Lisedeyken de… Mesleğimin katkısı çeşitli kongre ve toplantılarda biraz daha görgü ve bilgi birikimi sağlaması olmuştur… Özellikle kentler konusunda... Yılda 8-10 kez yurt dışına çıkan insandım…”

***

Çoğu belediye gelir-gider dengesizliği ile uğraşıyor... Göreve geldiklerinde aynı partiden de olsa önlerinde enkaz bulmuşlar... Karşıyaka Belediyesi tüm olumsuzluklara rağmen artık çalışanların maaşlarını, piyasaya vadesi gelmiş borçlarını ödeyebilen bir belediye durumunda... Nasıl bulmuş parayı? Tasarruf yaparak ve bazı gayrimenkulleri satarak... Cengiz İnşaat’a satılan bol bol dedikodusu yapılan satışla çok şey ödendiği gibi... Bu paradan 1 milyon 200 bin liraya iki adet de tanker alınmış... Satış olayını “sakız yapanlar” için bakın neler diyor hekim başkan?

“Falanca inşaat şirketi ile alakası var, dediğinde insanlar bakar… 53 yaşında bir adam... 53 yıldır girmediği böyle ilişkileri 3-5 ayda niye yapsın? Gerçekten ben bu görevi manevi olarak görüyorum... Yaptıklarımın onuruyla yaşayacağım ömrümün sonuna kadar... Karşıyaka için ne yapsam az…”

***

Pandemi döneminde ihtiyacı ve sıkıntısı olan herkese ulaşmaya çalıştı belediye; bizzat şahidim… O kadar güzel bir sistem kurdular ki, 30-40 kişi 7 gün 24 saat telefon başındaydı… Özellikle yaşlı insanları yalnız bırakmadılar…

***

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’la ilgili bir eleştiri konusu da atamalar… Sözü, Başkan’a bırakalım:

“Yaptığımız atamalara bakılırsa liyakata göre adam aldığımız görülür... Genel merkezden herhangi bir talep olmadı... Partili arkadaşlardan gelen tekliflere de uygun değilse (Üzgünüm, yapamam!) dedim... Ekibimden memnunum ancak daha aktif ve daha genç olmalı… Gençleri yetiştireceğiz... Tecrübe ile onları harmanlayacağız... Çok fazla iş talebi oluyor… Maalesef kimseye yardımcı olamıyoruz, mevcut sayımız bile fazla... Pahalılık da var... Her şeyin fiyatı anormal arttı... Sosyal adaleti sağlamakta bizlere de çok iş düşecek… CHP olarak tüm bileşenlerimiz ve sivil toplumla birlikte toplumun ezilen büyük kesimine ağırlık koymalıyız... Geçenlerde bir araya geldiğimiz genel başkanımız da bir kez daha belirtti... Gerçekten iktidar olacağımıza inanıyoruz... Kararsızları belediye çalışmaları ile bize çekeceğiz... Tüm başkanlar bunun bilincindeyiz…”

***

Tamam da…

Genel Başkan’la fotoğraf çektirmediği için o görüşme de dillere dolanmıştı… Bir de Kurultay konusunda ne düşünüyor CHP Genel Başkanı?

“Tekrar bir araya gelince ilk işim fotoğraf çektirmek olacak... Sayın genel başkanım diyerek lafa girecek önce haberleri göstereceğim ve çok özür dilerim ama önce (Fotoğraf çektirelim…) diyeceğim… Genel başkanımız ya da yardımcılarıyla Kurultay’la ilgili konuştuğumuz tek kelime yok... Sayın Tunç Soyer’in aldığı kararları destekleyeceğim... Net olarak söylüyorum; Tunç Başkan kimi söylerse benim için aday odur… Onun da şöyle bir bakış açısı var… Uzlaşmacı ve birleştirici isimler MYK ve PM’de olmalı…”

Başkan Tugay’ın, Karşıyaka’ya neler kattığını göreceğiz… Fanatik derecesinde Karşıyakalı olan başkandan son söz:

“Belediye başkanı olduğum ilk günden bugüne iyi bir mesafe aldım… Şimdi daha huzurlu, daha mutluyum... Her şey Karşıyaka için çok güzel olacak... Bunu bozmak isteyen insanlara tavsiyem kendilerini çok yıpratmasınlar... Kulaklarımı kapadım, işime bakıyorum…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz 8 Temmuz 2020 Çarşamba 18:46

Cemil bey in gerçekten çıkar uğruna hareket eden bir yapıda olmadığına inanıyorum. Zaten doktorluk mesleğinden ekonomik gücü ve güvenilen doktor kimliğiyle bağımsız olan bir insan. Hakkında saldırı yapanlar yine aynı tayfadır. Oturduğu yerden maaş alan birine kamburu olan insanlardır.Kendikerine güveniyorlar sa er meydanına çıkıp sahada aktif çalışma yapıp bozuk dedikleri düzene öncülük etsinler. Dönemsel saman alevi gibi patlayıp geçeceklerdir. Modern ve çağdaş yapıda olan Cemil Başkana başarılar dilerim

Yorumu oyla      3      5  
karşıyaka'da yaşa. 8 Temmuz 2020 Çarşamba 10:24

karşıyaka da yaşamak ve karşıyaka lıya hizmet etmek en büyük ayrıcalık..

Yorumu oyla      3      3  
ali 8 Temmuz 2020 Çarşamba 10:20

Karşıyaka için de bir şans Tugay başkan.

Yorumu oyla      3      5  
Hem Nalına Hem Mıhına 8 Temmuz 2020 Çarşamba 10:10

Hangi partiden olursa olsun hemen hemen tüm belediye başkanları "partilileri, sol/veya sağ geçinenler, kendini akil adam sananlar tarafından vuruluyor." Bu nedenle Cemil Tugay, hakkında söylenenlerin veya yapılan saldırıların haksızlığını kanıtlamak istiyorsa "ağlamayı" bırakıp iş/icraat yapmalıdır.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva