HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2016 Çarşamba - 00:14

Yüreğimiz yandı! Öğrenci yurdunda facia: 12 ölü

Adana'da özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Adana Valisi, "12 kişi hayatını kaybetti. Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor" açıklamasında bulundu.

Yüreğimiz yandı! Öğrenci yurdunda facia: 12 ölü

Adana'nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 19.30'da yangın çıktı.

Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu.

Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi. Yurtta ortaöğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı öğrenildi.

Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangının tamamen söndürüldüğünü belirtti.

12 KİŞİNİN KİMLİKLERİNİN TESPİTİ İÇİN AİLELERİNDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI
Yangında hayatını kaybeden 12 kişinin aileleri, cenazelerin bulunduğu Adana Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Yaşamını yitirenlerin kimlik tespiti için ailelerden kan örneği alındı. Aileler daha sonra Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.

Cenazeler ise işlemlerin ardından merkez Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlık morguna götürüldü.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: YANGIN MERDİVENİNİN KİLİTLİĞİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR
NTV yayınına bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveni, çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış. Çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış. Soruşturma açılacak, zafiyetler ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.

Sözlü, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bütün bulguların yangının elektrik kontağından çıktığıyla ilgili kanaatlerini güçlendirdiğini, söz konusu elektrik kontağı giriş katında olduğundan binayı terk edemeyen çocukların üst kata çıktığının tahmin edildiğini anlatan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yangın yukarıya sıçradıkça da çocukların yangın merdivenini de açamadıklarını görüyoruz. Yani muhtemelen bu yangın, merdivenin de kilitli olabileceği anlamına geliyor. 11-14 yaşlarındaki çocuklardan müteşekkil bir topluluk bu ve ahşap üst çatı da çökünce boğulma ve arkasından yanıklar meydana geliyor. Binanın içerisi hem ahşabın tabana döşenmesi hem duvarlara döşenmesi, bunun vernikle kaplanması, yine sentetik malzeme halılarla kaplanması yangının hızla büyümesine sebebiyet veriyor ve yangın merdivenini çocuklar açamayınca bu büyük facia oluyor."

Bir gazeteci Sözlü'ye, yangın merdiveninin kilitli olduğuna dair iddiaları hatırlattı. Bunun üzerine Sözlü, "Çocuklar ya panikten açamadı ya da kilitli. Muhtemelen de kilitli. Yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali ilk edindiğimiz izlenim." ifadelerini kullandı.

Sözlü, yurtta barınan öğrencilerin tamamının ortaokula gittiği bilgisini verdi.

Olayın yaşandığı binanın eski bir yurt olduğunu dile getiren Sözlü, "Yangın merdiveni var. Binaları fiziki açıdan ruhsatlandırırken yangın açısından yeterliliği denetlendikten sonra verilir. Bu yurt 1970'lerden beri varmış." diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK'TAN AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan olayla ilgiligelen ikinci açıklama, "İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı... Çıkması muhtemel diyorlar" şeklinde.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile yangının çıktığı öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan ve Vali Mahmut Demirtaş'tan bilgi alan Kaynak, ilk açıklamasında ise, "Henüz bir şey söyleyecek durumda değiliz. Brifing alacağız. İhtiyaç olursa bilgi veririz." dedi.

Bir gazetecinin "Yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğuna" dair iddiaları hatırlatması üzerine Kaynak, "Arkadaşlar söylediğim gibi sizin televizyonlarda verdiğinizden daha fazla bir bilgi şu anda verecek durumda değiliz. Valimizle, itfaiye dairesiyle diğer arkadaşlarla görüşeceğiz, tabii ki bir ilk durum tespiti yapmaya gayret edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak, "Gözaltında kimse var mı, yurt müdürünün olduğu söyleniyor" sorusunu da "Var diye biliyorum ama arkadaşlar daha ilave bir bilgi vermeyeceğimi söyledim. Lütfen biz şu yaralılarımıza bakalım. Sonra acılı ailelere uğrayalım, adli tıpa falan. Sonra Adana'dan ayrılmadan konuşuruz" şeklinde yanıtladı.

"Yangında yaşı küçük bir çocuğun da öldüğüne dair iddiaların" sorulması üzerine ise Kaynak ilave soru almayacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Soylu da gazetecilerin sorusu üzerine Kaynak'ın açıklamalarda bulunduğunu belirterek, açıklama yapmayacağını kaydetti.

ADANA VALİSİ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz" dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 19.25 civarında çıktığını söyledi.

Yurtta toplam 34 öğrencinin kaldığını anlatan Vali Demirtaş, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları pencereden atlamışlar" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Adana'nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşmeleri sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir." dedi.

Yılmaz, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. (AA, NTV, DHA)

 
Dünyayı yasa boğan kazadan ilk fotoğraflar
 
Büyükşehir’de gergin bütçe maratonu: ‘Şeref’ tartışması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 30 Kasım 2016 Çarşamba 09:53

canı cehenneme rahat rahat uyuyanın kapısını örtenin perdesini çekenin canı cehenneme yüreği yalnız kendiyle dolanın duvarları ancak çarpınca görenin canı cehenneme camlarında paramparça cesetler uçarken dünyayı tüketenin canı cehenneme canı cehenneme ölüm hücrelerinde umutlarım sönerken aşkları tüketenin canı cehenneme canı cehenneme başkasının yangınıyla ısınanın evini ısıtıp yemeğini pişirenin canı cehenneme başkasının üstüne basa basa yükselen oturduğu yerden ahkam kesenin ...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski HSYK üyelerine ev hapsi
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski ...
İzmir’deki FETÖ davasında 2.duruşma: Sanıklar ne ifade verdi?
İzmir'de, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında ...
FETÖ tutuklusu Uğur Derin Dondurucu'nun sahibi öldü
FETÖ soruşturması kapsamında 28 Temmuz’da tutuklanan Uğur Derin Dondurucu’nun ...
 
İstanbul... Saat: 22.18: Darbe girişimi böyle başladı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından askerlere yönelik tamamlanan ...
Saadet Öğretmen’den İzmir’e 1 Aralık çağrısı
Menderes ilçesinde yaşanan ve ülkeyi sarsan istismar dehşetini ortaya ...
O yol bir ay içinde ikinci kez çöktü: 3 binaya mühür!
İzmir Karabağlar'da inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle ...
 
İzmir’de ‘ByLock’ operasyonu: Belediyelerden atılan 17 kişiye gözaltı
Belediyelerdeki görevlerine son verilen ve çalışmaya devam eden personele ...
Gülten Kışanak için 230 yıl hapis istemi
Görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak için 230 yıl ...
İzmir'de 'sağanak' raporu: Yağışlar kaç gün daha sürecek?
Kentte 2 gündür süren yağış nedeniyle metrekareye ortalama 85 kilogram ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva