HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2016 Çarşamba - 00:18

Büyükşehir’de gergin bütçe maratonu: ‘Şeref’ tartışması!

2017 yılına ait 4 milyar 950 milyonluk bütçesi MHP ve CHP'li üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi. Oturuma AK Partili Kökoğuz’un sözleriyle fitili ateşlenen ‘şeref tartışması’ damga vurdu.

Büyükşehir’de gergin bütçe maratonu: ‘Şeref’ tartışması!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumu Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Son oturumda kurumun 2017 yılı gelir-gider tablosu masaya yatırılırken bütçesi karara bağlandı.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılına ait 4 milyar 950 milyonluk bütçesi MHP ve CHP'li üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.



PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ!
Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 2017 bütçesinde vaadin çok olduğunu ancak icraatın olmadığını, İzmir'in bu bütçeyle yine sınıfta kalacağını savundu.

İzmir'in proje çöplüğüne döndüğünü ileri süren Doğan, şöyle konuştu: "Makam aracında başkanlık yapmakla masa başında belediyecilikle ancak bu kadar oluyor. Kıyı tasarımına 36 milyon lira harcayacak olan büyükşehir belediyesi Uzundere'deki kentsel dönüşüm için bu tutarın 3'te 1'ine denk gelen 12 milyon harcama ayırmış. Kıyıdaki semtlere gösterilen ilgi diğer semtleri kıskandırıyor. Belediyemizin yüksek kredi notu var ama kentsel dönüşüme harcayacak parası yok. Bu kentin dönüşümünü hayata geçirmek büyükşehir belediye başkanının görevidir. Bu kentin boşuna harcanacak parası yok. En azından verdiğiniz sözleri yerine getirin. İzmirlilerin hayata geçirilmeyen yatırımlara karnı doydu."

CHP’Lİ AYDOĞAN: İZMİR’DE ELEŞTİRMEK AYIPTIR
AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Ciddiye alınmayacak şeylerle uğraşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişi, neler yaptığı ortada. Bizim vadesi geçmiş bir kuruş borcumuz yok. Dünya çapında itibarımız var. Elinizi vicdanınıza koyun… Kamunun elindeki mallar satılıyor. Yeşil alanların satıldığını 45 yıllık yerel yöneticilik hayatımda ilk kez görüyorum. Karayolları, DSİ gibi devlet kurumları yer satıyor. İzmir nüfusu 5 milyona dayandığında yeşil alan arayacağız, istimlak yapacağız. Stat için verin yapalım diyoruz, vermiyorsunuz. Yapın diyoruz, yapmıyorsunuz. Bu yıl 400 milyon liralık daha yer satılacak. Hazinenin elindeki mallar devlet içindir, millet içindir. İmarını değiştir, sat… Büyük kentler insanın gözüne de  hoş gelecektir. Kentleri tasarlamak lazım. Kırsal bölgelere belediyelerin girmesi Aziz Kocaoğlu ile başladı. Dinin yarısı insaf… Eleştireceksin ama elini vicdanına koyacaksın... İzmir’de eleştirmek ayıptır. Her şeyin ilkini yapıyoruz. Biz bu kenti daha iyi yönetmek istiyoruz” diye konuştu.



‘ŞEREF’ TARTIŞMASI VE ARBEDE!
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz'un "Sayın başkan, sizin kişiliğinize bir kelime konuşamam ama yıllardan beri esnaflık ve ahilikte eskiden senet sepet çek yoktu ya verilen söz ve atılan imza şeref ve namustur. Siz de imzalarınıza sahip çıkın, hizmetleri çabuk yapın” dedi. Bu sözlerin ardından tansiyon yükseldi.

Kökoğuz’un sözlerine Başkan Kocaoğlu’ndan sert yanıt geldi. Kocaoğlu, “Ben şerefsiz miyim” derken, CHP’li üyeler de sıralara vurarak protesto etti.

Partililer arasındaki tartışma büyüyünce Başkan Kocaoğlu oturuma 15 dakika ara verdi.  Aranın ardından gerginlik sürdü ve üyeler arasında kısa süreli arbede yaşandı.



ÖZÜR GELDİ, TUTANAKLARDAN ÇIKTI
Tartışmaların artması üzerine toplantıya 15 dakika ara verildi. Aranın ardından söz alan Kökoğuz, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, haddini aşarak ağzından bir söz çıktıysa özür dilediğini söyledi. AK Partili üyenin o sözleri oybirliği ile meclis tutanaklarından çıkarıldı.



BAŞKAN PATLADI: AKA KARA DEMEYİN!
AK Parti’den gelen eleştirilere toplu yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son iki yılda 4 milyar 953 milyon liralık yatırım yaptıklarının altını çizerek, belediyenin üç dönemdeki yatırım maliyetlerini tek tek açıkladı.

Yeşil alan eleştirilerine rakamlarla yanıt veren Kocaoğlu, “Sadece bu yıl 210 bin metrekare yeşil alan yapıldı. Binlerce ağaç dikildi. Muhalefet konuşacak ama rencide etmeden… Aka kara demeden konuşun. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir İnciraltı Kent Ormanı’nı bu kente kazandırdı. İnsan eliyle yapılan en büyük kent ormanıdır. Kültürpark kadar bir alan olan Kadifekale de bu kente kazandırılmıştır. Ankara’nın şu anda 2 milyar lira borcu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 1,3 milyar lira borcu var. Borçlanma limitimiz ise 6 milyar liradır. Raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Tramvay çalışmalarımız devam ediyor. İZBAN’da Selçuk hattında projelerimiz devam etti. Belevi için yeni bir istasyon yapacağız. TCDD’nin verdiği tarih 2017 Eylül ayıdır. Narlıdere Metrosu Kalkınma Bakanlığı’ndan imza bekliyor, ihaleye çıkacağız, projesi, her şeyi hazır. 13 senedir borç batağına saplanmadık. “Otopark çilesine son verin” sözlerinize itibar etmiyorum. “Parayla kredi notu alıyorsun” ayrı bir laf… Kemeraltı ve Kadifekale’ye sadece ve sadece Büyükşehir Belediyesi bugüne dek 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapmıştır. 2005 yılında TOKİ ile bir görüşme yaptık. Kadifekale heyelan bölgesinin tahliye etmesi ve TOKİ’nin Uzundere’de konutlar yapması için anlaştık. Bize bin 800 konut vereceklerdi. Protokolü imzaladık. Harıl harıl çalıştık. TOKİ Başkanı “Bu bölge para etmediğinden ötürü bu konutları sana bedava veremem” dedi. Projeye başladık, vatandaşın evini de yıkmışız… Bin 800 konutu satın aldık. İki protokol de belediyenin arşivinde duruyor. “Büyükşehir Belediyesi bir türlü spor tesisleri yapmıyor” dediniz. Halkapınar ve Karşıyaka Spor Salonu’nu Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Beldelere 25 tane spor salonu yaptık. Bakanlığın hakkını yemeyelim, Örnekköy’de tenis kortları yaptılar, ama çalıştırmıyorlar… Biz Bornova’da stadı bitirdik, büyüteceğiz. Tire’deki stat da hızlı biçimde ilerliyor. Spor dediğin zaman bakanlık Büyükşehir Belediyesi’nin harcadığı paranın kaçta kaçını harcadı?” diye sordu.



“BU BELEDİYE KİMİN BELEDİYESİ?”
Yeni belediye hizmet binası inşa edilemediğiyle ilgili eleştirilere de sert çıkan Kocaoğlu, “Belediye binamız depreme dayanıklı değil. İl Özel İdaresi’nin hizmetlerinin yüzde 95’i bize devredildi. Adam çöp verir ya. Tapudan, iş makinesinden vazgeçtik. Saman çöpü bile gelmedi. Sıfır olur mu? Bu ne biçim anlayış! Ben ağlamam. Mahkemeye verdik. İş makinelerinin hepsini aldık. Sanki yangından mal kaçırıyorlar. Sonra belediye başkanlarımız bakanları araya koydu. Ben bunları almayacağım, evrak giriş çıkışı yapacağım dedim. Ona rağmen tutuştular, bakanlar araya girdi. Evrak üzerinde girdi çıktı yapacağım dedim. Çok sıkışığım şu binayı bana verin dedim. Birisi “Bana dokunma, orası hassas konu” dedi, bina Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi. Bu belediye kimin belediyesi?” dedi.

“AYINESİ İŞTİR KİŞİNİN…”
Kocaoğlu sözlerinin sonunda kent halkı için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu kent, bu kentte yaşayanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne yaptığını, nasıl çalıştığını, hangi ilkelere nasıl uyduğunu herkes biliyor. Kendimizi anlatacak değiliz... Ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz… Kentimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız. Belediye başkanlığı yapıyoruz, meclis üyeliği yapıyoruz, yarın bir gün bu işler bitecek…”

 
Yüreğimiz yandı! Öğrenci yurdunda facia: 12 ölü
 
Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 askerle irtibat kesildi!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şemsettin Erdem 13 Aralık 2016 Salı 21:22

İZMİRİ YÖNETENLER bu kentin trafiği ve çevre kirliliği en büyük sorun!! Bu sorunların oluşmasındaki en büyük etken ise,şehrin bütün Bulvar ve sokaklarının daraltılması.

Yorumu oyla      11      5  
Şemsettin Erdem 8 Aralık 2016 Perşembe 20:10

İZMİRİ YÖNETENLER bu kentin trafiği ve çevre kirliliği en büyük sorun!! Bu sorunların oluşmasındaki en büyük etken ise,şehrin bütün Bulvar ve sokaklarının daraltılması.

Yorumu oyla      11      5  
Şemsettin Erdem 6 Aralık 2016 Salı 21:01

İZMİRİ YÖNETENLER bu kentin trafiği ve çevre kirliliği en büyük sorun!! Bu sorunların oluşmasındaki en büyük etken ise,şehrin bütün Bulvar ve sokaklarının daraltılması.

Yorumu oyla      11      5  
30 Kasım 2016 Çarşamba 17:31

Şehrin bütün bulvar ve sokakları daraltıldı mı ! Biz başka şehirde mi yaşıyoruz ?

Yorumu oyla      11      5  
Şemsettin Erdem 30 Kasım 2016 Çarşamba 15:19

İZMİRİ YÖNETENLER bu kentin trafiği ve çevre kirliliği en büyük sorun!! Bu sorunların oluşmasındaki en büyük etken ise,şehrin bütün Bulvar ve sokaklarının daraltılması.

Yorumu oyla      11      5  
30 Kasım 2016 Çarşamba 11:43

Personel Olarak Soruyorum!“Belediye binamız depreme dayanıklı değil. Bu Sözden Sonra Can Güvenliği Kimin Sorumluluğunda! Binada Kaç Yüz Kişi Çalışıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 30 Kasım 2016 Çarşamba 11:23

Bir vatandaş olarak şunu söylüyorum- 'Allah Kocaoğlu'nu İzmir'e bir hediye olarak vermiş-Allah'tan daha ne isterim '.

Yorumu oyla      11      5  
Kamil demir 30 Kasım 2016 Çarşamba 10:05

sayın Kocaoğlu'nun dürüstlüğüne sözümüz yok. Ancak Büyükşehir uzun bir süredir alacaklılara para ödiyemiyor. İşin içinde olanlar bilir. Bu konu yakında kredibilitesini sarsacak. Benden söylemesi

Yorumu oyla      11      5  
30 Kasım 2016 Çarşamba 00:11

"Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 2017 bütçesinde vaadin çok olduğunu ancak icraatın olmadığını" Yahu Bilal Bey daha 2017'e girmedik bile. Sanırsın 2017 bitti , 2018' e giriyoruz. İcraat olmadığı kanaatine nasıl vardınız?

Yorumu oyla      11      5  
29 Kasım 2016 Salı 23:16

Milli iradenin seçtiği başkana resmen hakaret edilmiş. bu hakaret izmir halkına edilmiştir. Ayrıca projeler 5 yıllık vaat edilir. Ve şu an yapımı devam eden otopark projeleri de vardır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ'dan Büyükşehir'e 'ördek' göndermesi
Kentte iki gündür devam eden sağanak yağış değişik manzaralara sahne olurken ...
Kültürpark Platformu’ndan ‘projeyi geri çek’ çağrısı
Kültürpark Platformu, yaptığı açıklamada revizyon projesi için İzmir Büyükşehir ...
Bornova’da yağmur alarmı: Başkan da sahaya indi!
Bornova Belediye Başkanı Atila bir süredir devam eden İZSU çalışmalarının ...
 
AK Partili Kaya ve Başkan Görmez'den 'Kısık Köy-Belevi Yolu' mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Görmez, Kısık ...
Akpınar: Kazanın sorumluları rant ormanlarını yaratanlardır!
Karşıyaka’daki lisenin üzerine yandaki inşaattaki vinç düşmesi sonucu ...
Karşıyaka'da okullarda suç oranını azaltan mesai
Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl hayata geçirdiği, okullara güvenlik görevlisi ...
 
Bornova'da din adamlarıyla 'ortak akıl' zirvesi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ilçede görev yapan cami imamları, ...
Büyükşehir’de gündem İZSU: Dev bütçeye onay, suya zam, Başkan’dan 81 vilayet resti!
1 milyar 780 milyonluk bütçe AK Parti’nin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla ...
Başkan Soyer Hollanda’da ‘Sakin Şehir’i anlatırken arının gazabına uğradı!
Hollanda’ya giden Seferihisar Belediye Başkanı Soyer bir TV programına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva