HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2018 Çarşamba - 12:17

Yüksel'den flaş kongre açıklaması: İsmim bilgim dışında yazıldı!

CHP İl Kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği isim olan yeni İl Başkanı Deniz Yücel’in listesinde olan İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, “Kurultay delegeliğine aday olmamıştım. Adım bilgim dışında yazıldı. Tepki olur diye istifa etmedim” dedi.

Yüksel den flaş kongre açıklaması: İsmim bilgim dışında yazıldı!

EGEDESONSÖZ- Kurultay süreci devam eden CHP’de, İzmir İl Kongresi’nin yansımaları devam ediyor. Pazar günü gerçekleştirilen il kongresinde rakibi Utku Gümrükçü’yü yarışta geçen Deniz Yücel partinin yeni il başkanı olmuştu. İtirazlar ve sayımların netleşmesi üzerine kadın ve gençlik kotası da uygulanınca yönetim ve kurultay delegeleri sayısı da belli oldu.

- CHP İZMİR’DE SEÇİM KURULU BİLMECESİ: YÜKSEL’İN DELEGELİĞİ DÜŞMEDİ!

İlk açıklanan rakamlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği ve seçimi kazanan Yücel’in listesinden kurultay delegesi olan İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, kadın ve gençlik kotası nedeniyle Ankara’da genel başkanı seçecek 52 kişilik kurultay delegesi listesine giremedi. Yüksel, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile aynı oyu alınca seçim kurulu kura çekti ve Fırat kurultay delegesi olma hakkı kazandı.  Fırat’ın, “Yüksel bizim partimizde il başkanlığı yaptı. Delegeliğimizden feragat ederiz. O seçilsin” önerisini ise seçim kurulu kabul etmedi. Kurul, Şahin’in istifa etmesi halinde İzmir’in kurultaya bir eksikle gideceğini söyledi.

Gözler, kurultay delegeliği düşen İl eski Başkanı Alaattin Yüksel’e çevrildi. Egedesonsöz’e konuşan Yüksel, “Kongre salonunda başvuru yapmamış olmama rağmen ismim listede çıktı. Benim imzam yoktu. Toplu listede adımı yazıp vermişler. Nasıl olduğunu da bilmiyorum. Sürecin başından bu yana zaten tavrım belliydi. Durduğum nokta itibariyle de ne milletvekillerinin ne de büyükşehir belediye başkanının yanında yer almamıştım. Ortada, kendi açısından durum değerlendiren ve süreci izleyen birisi olarak zaten listelerin birisinde yer almam tezat bir durumdu.  Kendimi listede görünce hemen arkadaşlara gerekeni yapmalarını söyledim. Önce Altan İnanç’a ‘beni listeden çıkartın’ dedim. O da yetkinin kendisinde olmadığını belirtti. Zaten yetkisi olanlarla uzun süredir irtibatım da kopuktu.  Arkadaşlarım Salih Özçiftçi ve Kazım Umdular da benim isminin listeden çıkartılması için müdahale ettiler. Son olarak divanda görev yapan Ednan Arslan’ı aradım. Onun telefonunu da divan başkanı ve örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Tekin Bingöl açtı. Aynısını ona da söyledim. Bana, ‘liste üç kez değişti, numaralar verildi. Değiştirmeyelim, böyle kalsın’ dedi. Ayrıca istifa etmem halinde sanki tepki gösteriyormuşum algısının oluşacağını söylediler. Deniz Yücel arkadaşımıza da haksızlık yapmak istemedim. Arada kaldım, sıkıştım ama istifa etmedim” dedi.

KAHROLDUM!
Listeye kendisinin onayı alınmadan isminin yazıldığını belirten Yüksel, “Burada benim adımı yazanlar bana çok büyük yanlış yaptılar. Hata yaptılar. Zaten sürecin son günlerinde kenara çekilmiş birisiydim. Ben daha önce de genel başkan yardımcılığını, milletvekilliğini, il başkanlığını kendi isteğimle bıraktım. Şimdi de sürecin içinde değildim. Önceki il kongresinde yarışa üç gün kala belediye başkanı ve ilçe başkanlarının önerisiyle aday olmam istenmişti. Bu sürecin kısa olması kongre salonunu da gerdi. Milletvekilleri ve genel başkan yardımcısı sıfatını taşıyan insanlar kongre salonundaki gerginliği ne yazık ki körükleyen bir tavır aldı. Bu manzarayı görünce de kahroldum. Kısaca benim o listede olmamam gerekiyordu” diye konuştu.

Yüksel, kendisinin partinin gençleştirilmesi, yeni isimlere makamların bırakılması hayalinin Deniz Yücel ile gerçekleşmiş olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Yüksel, “Ben her zaman ‘gençler kendi işlerini artık halletsinler’ demiştim. Bu daha önce olmadı. Şimdi yeni dönemde olduğunu görünce mutlu oldum. Bize düşen görev kendisine destek olmak, ona yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı. 

 
Mahmut Özgener, İTO Başkanlığı'na resmen aday!
 
Pınar Karşıyaka umudunu koruyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alim 11 Ocak 2018 Perşembe 00:31

Partinin gençleştirilmesi derken Aziz Kocaoğlunun da aday olmaması gerektiğini anlıyoruz ve destekliyoruz artık gençler gelsin ama birilerinin tanıdığı, torpili, arkadaşlarının çocukları değil gençlerden kastımız. Öyle armut piş ağzıma düş olmaz. Vatan sevdalı olacaksın çalışacaksın adım adım gezecek makam koltuğunda oturmayacaksın.

Yorumu oyla      11      5  
Selin 10 Ocak 2018 Çarşamba 20:27

Artık gençlere yer açılırsa çok memnun oluruz siyaset meslek değildir belediye başkanları da ikinci defa aday gösterilmemeli, oyumuzu ona göre vereceğiz artık. 50 yaş üstü gidip kendi mesleğini yapsın lütfen.

Yorumu oyla      11      5  
Örgütün Genci 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:44

Kutultay delegeligine salonda anladigim kadariyla gidip aday olmamis. Yani divana kendi inzasi bulunmamakta. Biri onun yerine imzada bulunmus bellki eger bu aciklama dogru ise. O zaman kurultay iptal edilmedi usulsuzluk yapildigindicin

Yorumu oyla      11      5  
Dewrano 10 Ocak 2018 Çarşamba 17:20

Siz mümkün ise gençlere yardımcı olmayın çünkü sizin gençlere karşı azarlama ve tersleme gibi bir marifetiniz var ve mümkün ise CHP den de istifa edin çünkü hiç bir şekilde hayrınız Yok

Yorumu oyla      11      5  
10 Ocak 2018 Çarşamba 13:19

Bilgin dışında yazıldıysa son sıraya geldiniz.ozaman kendiniz istifa ederdiniz bu duruşmada düşmediniz.

Yorumu oyla      11      6  
Evrakta sahtecilik 10 Ocak 2018 Çarşamba 12:53

Bir başkası yerine dilekçe verilmiş, imza atılmış.Hem de toplu halde.Hukuki müracaat başlatılsın.Bu açıklama ihbar kabul edilsin.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'deki krize ilişkin kritik açıklamalarda ...
Sırrı Süreyya Önder'den Hasip Kaplan'a sert yanıt!
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hasip Kaplan'ın "HDP kurultayında ...
CHP İzmir il kongresinin kalem kalem sandık raporu: Yücel ve Gümrükçü nereden, kaç oy aldı?
İl kongresinin galibi Deniz Yücel olurken, seçimin sonrasında adayların ...
 
CHP İzmir’de liste alt üst! Yüksel, Genel Başkan'ı seçemeyecek!
Kurultay delege listesinde değişiklik oldu. Gençlik kotası hesaplandığında ...
Erdoğan'dan Vida transferi için dikkat çeken yorum
Hırvat mevkidaşı Kitarovic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Yücel: 10 Ocak'lar bayram olacak!
CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni başkanı Deniz Yücel, Çalışan Gazeteciler ...
 
CHP İzmir’de gözler Parti Meclisi’nde… Kimlerin adı geçiyor?
İl kongresinin geride kalmasıyla gözler bu kez kurultaya çevrildi. Genel ...
CHP Aydın kongresine iptal başvurusu!
Aydın'da bir grup partili, CHP İl Kongresi'nin iptal edilmesi talebiyle ...
Erdoğan yarın Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yarın kabul edecek.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva