HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2018 Salı - 16:27

CHP İzmir’de gözler Parti Meclisi’nde… Kimlerin adı geçiyor?

İl kongresinin geride kalmasıyla gözler bu kez kurultaya çevrildi. Genel merkez kanadında oluşacak yeni yapıda İzmir’den kimlerin listelere gireceği merak konusu oldu. Kulislerde flaş isimlerin konuşulduğu öğrenildi.

CHP İzmir’de gözler Parti Meclisi’nde… Kimlerin adı geçiyor?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde yaşanan kongrede İl Başkanı Deniz Yücel seçilirken gözler 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya çevrildi.

Yücel 355 oyla ipi göğüslerken kurultay delege listesinde ve kent siyasetinde öne çıkan partililerin Parti Meclisi (PM) için isimleri konuşulmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önereceği isimlerle süreçte yine etkili denge unsurları arasında gösteriliyor.  2016 yılında oluşan PM’de İzmir şu an 9 isimle temsil ediliyor.

Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın, Sevda Erdan Kılıç, Emre Çam ve Özkan Yıldız’ın yer aldığı PM’nin 2018’deki kurultayda nasıl şekilleneceği ve İzmir’den hangi isimlerin listeye gireceği örgütün dikkat kesildiği konuların başında geliyor.

KOCAOĞLU KİMLERİ ÖNEREBİLİR?
Süreçte ismi il başkanlığı adaylığıyla anılan İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın, geçen kurultayda kadın kotasından PM’ye giren Sevda Erdan Kılıç’ın, Deniz Yücel’in il başkanı seçildiği kongrede kurultay delege listesinde yer alan Alaattin Yüksel’in ve Ali Engin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun genel merkeze önereceği isimlerden olması bekleniyor.

İl kongresi öncesinde yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine talip olmayan Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in de ismi PM için kulislerde konuşuluyor. Kocaoğlu’nun Tekin’e de soğuk bakmayacağı dile getirildi.

MOROĞU VE TATLI…
Meclis üyeliği ve il yönetim kurulu üyeliği yürütmüş olan ayrıca kongrede tek listeye yazılarak en yüksek oyu alan Hatice Tatlı’nın da aklının bir köşesinde PM olduğu öne sürüldü.  İzmir eski Milletvekili ve PM’de yer alan Mustafa Moroğlu’nun da devam noktasında refleks göstermesi bekleniyor.

KARŞIYAKA DURAK MI NALBANTOĞLU MU DİYECEK?
Kongrede Gümrükçü’nün listesinde yer alan ve özellikle Karşıyaka’dan gelen destek ile liste delen İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun da PM’ye yeşil ışık yakabileceği öğrenildi. Kurultay delege listesine bakıldığında Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın ismi de öne çıkıyor. Fakat Karşıyaka blokunun Nalbantoğlu’na bir adım daha yakın olduğu belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın geçen dönemde Hakkı Akalın’dan yana gösterdiği desteği bu kez Nalbantoğlu’na yansıtmasının sürpriz olmayacağı aktarıldı.  

MERCAN VE POLAT YDK’DAN PM’YE Mİ GEÇECEK?
YDK Üyelerinden Şehrazat Mercan ve Mahir Polat’ın PM’ye geçme niyetlerinin olduğu parti kulislerinde konuşulsa da iki ismin bu iddiayı doğrular bir tavrı görülmüyor. Yalnız Mercan’ın yakın çevresine ‘örgütün vereceği hiçbir görevden kaçmam’ dediği dile getirilirken Polat’ın ise YDK’daki görevine devam etme noktasında bir refleks gösterebileceği öne sürüldü.  

Ayrıca PM’de bulunan aynı zamanda Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Üyesi olan Özkan Yıldız ile 2016 kurultayında gençlik kotasından PM’ye giren ve İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu olan Emre Çam’ın tavrı henüz net değil.

 
CHP Aydın kongresine iptal başvurusu!
 
Türk futbolunun Altınordu'dan öğrenecek çok şeyi var! İşte kulübün borcu...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜMANİST... 10 Ocak 2018 Çarşamba 11:41

CHP'Lİ ARKADAŞLAR.... DELEGE OLSAN NE OLUUUUR PM. ÜYESİ OLSAN NE OLUR... ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ MİSİN ? HAYIRV !!! O HALDE BİR BİRİNİZİ YEMEYİ BIRAKIN DA ÜLKEM İÇİN NE YAPARIM DİYE KAFA YORUN.. SN. KOCAOĞLU;;; ÇOK İNSAN KÜSTÜRDÜ . HANİ DEMOKRASİ HANİ ÖZGÜRLÜK.. CHP.. ÜÇ BEŞ KİŞİNİN HEGOMONYASINDA MI... BU NASIL ÖZGÜRLÜK.. FARK YARATAMIYORSUNUZ .. A. ENGİN .. KOCAOĞLU.. KONUŞANI SUSTURMANIN PEŞİNDESİNİZ.. AZCIK MUSAMAHA GÖSTERİN O YEDİĞİNİZ İNSANLAR BU PARTİNİN EMEKTARLARI !!!

Yorumu oyla      13      5  
Karşıyaka 9 Ocak 2018 Salı 23:55

Ali engin pm ye giremese işi çok zor bir dahaki seçimlerde mahle muhtarı adayı olsun.çünkü siyasi duruşunu nasıl şekilendirecek belideğil.karşıyakada farklı ilde farklı delegelikte farklı yani tutarsız bir siyaset yapmanın ve düşüncenin içine düşmüş.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 9 Ocak 2018 Salı 20:02

Özkan yıldızı düşünmek bu partiye hakaret olur o baksın anket yapmış gibi gösterip belediyelerden doğrudan temin parası alsın gariban ya belediyeyin araçlarını kendi özel işlerinde kullansın nitelik sıfır

Yorumu oyla      11      5  
Konaklı 9 Ocak 2018 Salı 19:37

Sinan Şamil An niye olmasın tertemiz pırıl pırıl bir insan CHP HALK PARTISI''nin bu tarzda insanlara ihtiyaçı var.

Yorumu oyla      12      5  
9 Ocak 2018 Salı 19:31

Aziz Kocaoğlu ile İzmir Büyükşehir kazanılmıyor .zaten İzmir CHP nin kazanacağı bir il hani bazı illerde isimle kazanıla bilir.deyip gösterilir ama bu İzmir için farklı izmirde kimi aday gösterse kazanır.bu Kocaoğlu'nun çok başarılı olduğunda değil esas olan Kocaoğlu bağımsız aday olsun bakalım seçilecekmi.siyasette kimse vazgeçilmez siyasetçiler değil.partinin gücünü kendi gücüymüş göstermek kendilerini kandırmaktan başka birşey değil.

Yorumu oyla      11      5  
genç 9 Ocak 2018 Salı 18:39

Hani nerde genç isimler hep aynı isimler?

Yorumu oyla      12      5  
eskiizmirli 9 Ocak 2018 Salı 17:20

POLAT MANDUZ olmayacakmı söz verilmedimi

Yorumu oyla      15      7  
9 Ocak 2018 Salı 17:07

Kocaoğluna ne oluyor arkadaş, artık yerine oturması gerekmez mi ?

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Aydın kongresine iptal başvurusu!
Aydın'da bir grup partili, CHP İl Kongresi'nin iptal edilmesi talebiyle ...
Erdoğan yarın Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yarın kabul edecek.
'Taşeronu gündeme biz getirdik'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
 
Fakıbaba: Buzağıları evlatlarım gibi görüyorum
İthat ete yönelik eleştirilere tepki gösteren Gıda, Tarım ve Hayvancılık ...
Ümit YALDIZ yazdı... 7 Ocak’ın tek ve en büyük kazanımı!
Ümit YALDIZ yazdı... 7 Ocak’ın tek ve en büyük kazanımı!
AK Parti Buca'dan miting gibi açılış!
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, mahalle temsilcilik sayısını üçe çıkardı. ...
 
Bahçeli'nin destek açıklmasına ilk yanıt!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2019 ...
MHP Lideri'nden CHP'ye 'patron çıldırdı' yanıtı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, ...
CHP’li Sındır’dan kongre mesajı: Artık gün omuz omuza mücadele günüdür
Genel Sekreter Sındır, Deniz Yücel’in yeni il başkanı seçildiği kongre ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva