HABERLER>EKONOMİ
16 Mayıs 2012 Çarşamba - 09:23

Yıldırım: Kuzey Ege’ye Kemalpaşa’yı bağlıyoruz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’i lojistik üs haline getirecek çalışmalara hızla başladıklarını belirterek “Kuzey Ege Limanı ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak Kemalpaşa Demiryolu Bağlantısını İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de açıyoruz. Böylece Kemalpaşa Lojistik Köy’ünü Ege Bölgesi yüklerinin toplama merkezi yapacak en önemli adımı atmış oluyoruz” dedi.

Yıldırım: Kuzey Ege’ye Kemalpaşa’yı bağlıyoruz

İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in tarihin ilk yıllarından beri liman kenti olarak faaliyet göstermesi nedeniyle lojistik operasyonların merkezi olduğunu ifade ederek, şu anda İzmir’in ihracatının yüzde 90’ını deniz yolu ile gerçekleştirdiğini söyledi.

İzmir’in artan ihtiyaçlarını karşılama amacıyla Kuzey Ege Limanı’nın yanı sıra Alsancak Limanı Rehabilitasyon Projesini de başlattıklarını anımsatan Yıldırım, bu kapsamda İzmir’de lojistik köyün kurulmasının şart olduğunu söyledi. İzmir’de bugün uluslararası taşımacılık yapan firma sayısının 300’e yakın olduğunu, iç taşımacılık yapan şirket sayısının ise 2 bine yaklaştığını vurgulayan Yıldırım, “İzmir’de gelişen ticaret nedeniyle bu sayı katlanarak artacaktır. Bizim amacımız İzmir’in sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın önemli lojistik üslerinden biri olmasıdır. Bu kapsamda da Kemalpaşa’ya bir lojistik köy kurma çalışmalarına başladık. İhalesini yaptık, değerlendirmelerin ardından yakın zamanda da yer teslimini yapacağız” dedi.
 
Kemalpaşa Ege Bölgesi’nin Yük Toplama Merkezi Olacak
Yıldırım, Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin Türkiye'nin en büyük lojistik üssü olacağının altını çizerek, 3 milyon metrekare alana kurulu olacak merkezde 14 bin 211 konteynır depolanabileceğini söyledi.

Depolama ve lojistik hizmetlerin Kemalpaşa Lojistik Merkezi’ne taşınarak, kent içi ulaşımda önemli ölçüde rahatlama sağlayacağını ifade eden Yıldırım, Merkezin, Kemalpaşa Demiryolu Bağlantı Hattının yapılması ile Kuzey Ege Limanına bağlanarak Ege Bölgesi’nin yüklerinin toplama merkezi olacağının altını çizdi. Lojistik Köyün tamamlanması sonrasında Denizli, Aydın istikametinden gelen demiryolu yüklerinin Torbalı-Kemalpaşa-Menemen-Aliağa-Çandarlı güzergâhını takip ederek, Çandarlı limanına ulaşacağını belirten Yıldırım, İzmir ve Kemalpaşa yerleşim merkezlerinde bulunan depoların da Kemalpaşa Lojistik Köye taşınacağını belirtti.

İzmir’in Kurtuluş Gününde Açılacak

Yıldırım, Kemalpaşa’yı lojistik üs haline getirecek ilk adımın, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Demiryolu Bağlantı Hattı’nın tamamlanması olacağını vurgulayarak, “Şu anda Bölgedeki nakliyenin tamamı karayolu ile yapılmakta. Ancak karayolundaki çevre kirliliği, trafik kazaları ve yüksek maliyet nedeniyle bölgedeki fabrikalar demiryolu taşımasının yapılabilmesi için ciddi talepte bulunmaktalar. Bu nedenle Kemalpaşa Demiryolu Bağlantısı projesini başlattık. Bu hat yoğun yük taşımacılığına hizmet vererek KOSBİ’nin mevcut demiryoluna bağlanmasını sağlayacak” dedi. 27 km uzunluğundaki hattın tamamlanmasına yönelik alışmaların 26 Ağustos 2011’de başlattıklarını anımsatan Yıldırım, “Kuzey Ege Limanı ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak Kemalpaşa Demiryolu Bağlantısını İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de açıyoruz. Böylece Kemalpaşa Lojistik Köy’ünü Ege Bölgesi yüklerinin toplama merkezi yapacak en önemli adımı atmış oluyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anlat anlat 16 Mayıs 2012 Çarşamba 12:08

Aliağa'da iki tane iskeleye girip çıkmak için kamyonların geçebilceği yol yok, kamyonlar saatlerce kuyruk olup trafiği tıkıyor, tehlike saçıyor sen neden bahsediyorsun sayın bakan

Yorumu oyla      14      7  
tırıvırı 16 Mayıs 2012 Çarşamba 11:28

hep CEK CAK, cez caz lı konuşuyor. Bir de yaptım, ettim gibi dili geçmiş zaman kullanabilsen, evineceğiz.Ancak yapılan birşey olmadığı için YAPICEz, EDİCEZ diyor. Muhalefet partisi gibi.

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSATU dünyanın sağlık ve turizm devlerini İzmir’e getirecek
İzmir Sağlık Turizmi Derneği, alanında bir ilke imza atıyor. Sağlık Bakanlığı ...
İZSİAD yeni merkezine taşındı
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, 400 bin liralık yatırımla yaptığı merkezine kavuştu
Çağlayan Türkiye'nin ihracat yapamadığı tek ülkeyi açıkladı
135 Milyar Dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını ...
 
Türkiye itiraz etti EXPO oylaması değişti
EXPO 2015'te İtalya'nın Milano kenti ile EXPO yarışında eleştirilere neden ...
İTO’dan kordon’un 330 yılını anlatan yeni kitap
İTO İzmir’le ilgili kitaplarına bir yenisini daha ekledi. İzmir Rıhtımında ...
İzmir İktisat Kongresi 90 yıl sonra geri dönüyor
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir İktisat Kongresi’nin 90’ncı yılında ...
 
İZFAŞ'ta değişim ve yenilenme zamanı!
31 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir ...
İşsizlik oranı çift hanede kaldı
İşsizlik oranı Şubat ayında yüzde 10.4 olarak gerçekleşti. İşsiz sayısı 2.7 milyona geriledi.
Sosyal güvenlik lüks değil haktır!
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin bir kişinin sigortasının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva