HABERLER>EKONOMİ
16 Mayıs 2012 Çarşamba - 09:01

İZSATU dünyanın sağlık ve turizm devlerini İzmir’e getirecek

İzmir Sağlık Turizmi Derneği, alanında bir ilke imza atıyor. Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın gücünü arkasına alan dernek İzmir’e büyük organizasyonlar da getirmeye hazırlanıyor.

İZSATU dünyanın sağlık ve turizm devlerini İzmir’e getirecek

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ - Sağlık turizminde atağa kalkan ve EXPO 2020 yolunda bu sektöre ihtiyacı olan İzmir’de kurulan İzmir Sağlık Turizmi Derneği dev projelerle geliyor. Kamu ve özel sektörü tek çatı altında toplama hedefiyle kurulan dernek 2013 Nisan’da Dünya Sağlık Turizmi ve 3. Yaş Turizmi Zirvesi ve EXPO çalıştayı düzenleyerek tüm dünyanın ilgisini İzmir’e çekecek.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Dr. Bülent Cinel, Türkiye’de sağlık turizmi günden güne daha yayılmaya başladığını,  İzmir’de de birçok kişi, kurumun bu sektör için çalışmalar yaptığını fakat bu çalışmaların yeterli olmadığını söyledi. Cinel, İzmir’in bir kültür kenti olarak önemli değerlere sahip olduğunu ifade ederek hem özel sağlık hem de kamu sağlık kuruluşlarının sağlık turizmi için yeterli kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

AMAÇ TEK ÇATIDA BULUŞMAK

Cinel, “Geçtiğimiz yıl ülkemize sağlık için 500 bin kişi geldi. Bu sayının yarısı termal turizm için gelenlerin sayısıdır. Bunların yanı sıra 130 bin kişi tıp turizmi, 120 bin kişi de yaşlı ve engelli turizmi için ülkemizi tercih etti. 2012 yılında yüzde 30-40 oranın bir artış beklemekteyiz. İzmir Sağlık Turizm Derneği (İZSATU) sağlık ve turizm alanın hizmet veren tüm STK’lar, tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarını bir araya getirerek İzmir için bir sinerji oluşturmak, İzmir’e planlı medikal turizm stratejileri yaratmak için kuruldu. En büyük amacımız İzmir’deki tüm kamu ve özel sağlık, turizm kuruluşlarını tek çatı altında toplamaktır. Her türlü katkıyı koyarak İzmir’i ve Türkiye’yi sağlık turizmi liginde birinci sıraya taşımak istiyoruz. 29 kurucu üyesi olan yeni bir derneğiz. Diğer amacımız faaliyet gösterdiğimiz sektörün içinde yer alan diğer illerdeki derneklerle bir federasyona ve konfederasyon kurmaktır.

DÜNYA SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ İZMİR’E AKACAK

Dernek olarak önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Cinel, “Bu yıl içinde birçok uluslar arası sağlık ve turizm kongresini, seminerini İzmir’de yapmayı planlıyoruz. Bu tür organizasyonlar ne kadar artarsa EXPO 2020 yolunda da kente katkısı olur. Bu amaçla önümüzdeki Nisan ayında Dünya Sağlık Turizmi ve 3. Yaş Turizmi Zirvesi ve EXPO adı altında bir çalıştay planlıyoruz. Bu kongrede hem sağlıkla ilgili akademisyenler, hem turizm şirketler, özellikle Avrupa ve Körfez ülkelerinin turizm ve sağlık bakanlıklarından temsilciler olacak. Konuyla ilgili valilikle, İZKA ile görüşülüyor. Haziran 15’te konuyla ilgili bir panel düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra Kasım ayında Uluslar arası 2. Bakım Kongresi’ni İzmir’e getireceğiz. Eş zamanlı kurulan İstanbul Sağlık Turizm Derneği, Dünya Yaşlılar Konseyi ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz bu kongre bizim için çok önemli. Yaklaşık 180 ülkeden 1000’in üstünde ziyaretçi gelecek, kentimizi tanıyacak” diye konuştu.

YENİ GENELGELER YOLDA

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizmi için genelge çıkardığını da dile getiren Cinel, “Devlet hastaneleri de artık sektöre girdi. Genelge sonrasın biz sağlık turizminin tanımını yapıyoruz. Yakın bir zamanda da termal ve serbest bölgelerle ile ilgili genelge çıkacak. Onlar da çıkınca İzmir’in çerçevesini daha net çizeceğiz. Termal avantajımızı kullanacağız. Bölge çok turist alıyor. Avrupa’da 5 milyon Türk kökenli yabancı var. Onları buraya çekmemiz lazım. Komşularımızın de önemli bir nüfusu var onları da buraya çekmek için çalışacağız” dedi.

YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Derneğin yapısı Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, özel sağlık kuruluşları, kamu hastaneleri, TÜRSAB, termal otellerden, sağlık turizmi yapan özel sektörden, avukat ve mali müşavirlerden ikişer üye alınarak kuruldu. Ben yönetim kurulu başkanı olarak aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nı da temsil ediyorum. Yönetim Kurulu Yardımcılığı’nı da yine Sağlık Bakanlığı temsilcisi Sağlık Turizm Daire Başkanı Medikal Şube Müdürü Süreyya Şeker yapıyor. Diğer başkan yardımcımız da İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden İlknur Bodur. Ayrıca yönetim kurulunda ABC Sağlık Hizmetleri’nden Dr. Alpaslan Coşkun, TÜRSAB’tan Hande Aslanalp, Mali Müşavir Veysel Kapukaya, sağlık turizmi yapan Ayşe Akın, İZKA ve Ege Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Özer Mumcu, Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Nusret Ayaz,  Avukat Banu Vardar yer alıyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SAGLIK TURİZMİ NEDİR ? NE DİGİLDİR ?ÖNCELIKLE 16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:37

SAGLIK TURİZMİ ÖNCELİKLE GENEL BİR HAVUZ DİGİLDİR. Ya ni önüne ne gelirse koy sepete olayı digildir.Şimdi lerde zaten o kalitede 30 milyona yakın turist Ülkemi ze geliyor. Ülkemizin ihtiyacı YÜKSEK KATMA DEGER YA RATACAK SAGLIK TURİZİM KOMBİNOZONLARIDIR.Sınırlı olan

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 16 Mayıs 2012 Çarşamba 12:05

Kene' Kastamonu'da hortladı: 4 ölü....DÜNYA SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ İZMİR’E AKACAK...bir tezat var.?Ülkemi seviyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 16 Mayıs 2012 Çarşamba 11:07

desenize Antalyayı kaybettiğimiz gibi İzmir'ide kaybediyoruz millet olarak.?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSİAD yeni merkezine taşındı
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, 400 bin liralık yatırımla yaptığı merkezine kavuştu
Çağlayan Türkiye'nin ihracat yapamadığı tek ülkeyi açıkladı
135 Milyar Dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını ...
Türkiye itiraz etti EXPO oylaması değişti
EXPO 2015'te İtalya'nın Milano kenti ile EXPO yarışında eleştirilere neden ...
 
İTO’dan kordon’un 330 yılını anlatan yeni kitap
İTO İzmir’le ilgili kitaplarına bir yenisini daha ekledi. İzmir Rıhtımında ...
İzmir İktisat Kongresi 90 yıl sonra geri dönüyor
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir İktisat Kongresi’nin 90’ncı yılında ...
İZFAŞ'ta değişim ve yenilenme zamanı!
31 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir ...
 
İşsizlik oranı çift hanede kaldı
İşsizlik oranı Şubat ayında yüzde 10.4 olarak gerçekleşti. İşsiz sayısı 2.7 milyona geriledi.
Sosyal güvenlik lüks değil haktır!
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin bir kişinin sigortasının ...
Kılıçdaroğlu’ndan Aslan’ın mega projesine tam destek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İzmir’de tüm belediyelerimiz, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva